Glycotil

”Innehåller Svetol som minskar kolhydratupptaget”

Omdömen

GD Star Rating
loading...

Lämna ditt betyg här!

Glycotil säljs inte längre i Sverige!

Vi rekommenderar att istället välja ett annat bantningspiller med gröna kaffebönor. White One Green Coffee och Green Coffee Pure är i princip identiska med Glycotil och säljs utan abonnemang av ett hederligt företag.

Glycotil är ett piller som minskar kolhydraternas negativa påverkan på kroppen. Det släpptes i början av maj 2010 av företaget Nuform och innehåller ett patenterat ämne vid namn Svetol, som består av klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Klorogensyran gör att kroppen får lägre blodsocker efter en måltid, därmed lagras mindre fett med viktminskning som följd. Dessutom gör klorogensyran att kroppens sockerupptag ur maten minskar, samt att när kroppen ska hämta lagrad energi så främjas fettreserverna istället för sockerreserverna.

Svetol har vetenskapligt bevisad effekt i flera studier, och har under flera år sålts som viktminskningspreparat i Europa. Läs mer om gröna kaffebönor här.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Glycotil: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Glycotil

 

Glycotil innehåller klorogensyra, som finns i kaffebönan. Klorogensyra hämmar kroppens upptag av glukos ur maten, så att blodsockernivån blir lägre och mindre energi lagras efter en måltid. Den saktar också ner delar av glukoscykeln så mindre glykogen (lagrad energi) omvandlas till glukos (blodsocker), vilket även det sänker blodsockret. Detta har visats vetenskapligt, både i laboratorium och på försökspersoner.

I företagets egna dubbelblindstudie på 50 överviktiga personer var den genomsnittliga viktminskningen efter 60 dagar 5 kilo, jämfört med placebogruppen som bara gick ner 2.8 kg.

Stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, har visat sig minska risken för att utveckla typ 2 diabetes. Troligtvis är deta på grund av klorogensyran i kaffet. Glycotil innehåller flera gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig på en dag från kaffet, plus att man slipper koffeinet som kan påverka kroppen negativt. Eftersom rostningen av kaffebönan förstör delar av klorogensyran utvinns ämnet ur gröna, orostade kaffebönor.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Läs mer om gröna kaffebönor på vår ingredienssida om gröna kaffebönor eller på Gröna Kaffebönor.se.

Glycotil säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel White One Green Coffee och Green Coffee Pure De är i princip identiska med Glycotil.
Klorogensyra påverkar verkligen glukosupptaget och blodsockret positivt, det är ett vetenskapligt faktum. Både tillverkaren Nuform och tillverkaren av det nästintill identiska preparatet Svetol (som säljs i Europa) har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, så det verkar onekligen fungera. Placebogruppen gick ner 2.8 kg under samma tid.

I en japansk studie visade sig klorogensyra sänka blodtrycket hos människor och råttor med högt blodtryck, men ingen minskning av BMI syntes. Det framgår inte om försökspersonerna var överviktiga eftersom studien främst fokuserade på blodtryck.

Klorogensyra är en antioxidant vilket är bevisat positivt för kroppen på ett antal områden. Kaffe har dessutom visat sig minska risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis pga klorogensyran.

Glycotil säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel White One Green Coffee och Green Coffee Pure De är i princip identiska med Glycotil.
Glycotil är ett bantningspiller med klorogensyra (gröna kaffebönor) som blockerar kolhydrater. Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; fettförbrännaren Burn X5, muskelfrämjaren Diet Cla, Omega-3 samt 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Klorogensyra kan sänka blodtrycket enligt en studie på människor med högt blodtryck. Detta är i sig ingen negativ biverkning, om man nu inte redan lider av lågt blodtryck.

Klorogensyra påverkar kroppen på ett antal sätt, men i princip alla verkar vara positiva, vilket kan höra ihop med att det är en antioxidant.

En av våra läsare har berättat att han fått en del biverkningar i form av en lite orolig mage (en del ömhet, lösare avföring och gaser).

Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta. Tillverkaren uppmuntrar dock till att äta ”hälsosamt”. Min kommentar är att eftersom Glycotil syftar till att minska kroppens kolhydratupptag vore det rimligt om det kombinerades med en diet fattig på just kolhydrater. Detta är dock inget som tillverkaren säger.

Varje kväll bör du däremot ta en multivitamintablett för att vara säker på att få i dig alla vitaminer och minskar risken för bristsjukdomar.

Du ska äta två piller per dag, en före lunch och en före middag.

Läs alltid på förpackningen för att ta reda på doseringen för just det fabrikat som du köpt.

Glycotil kommer som avlånga, hala kapslar som enligt tillverkaren är lätta att svälja.
Det finns ingen speciell rekommendation, men barn, gravida och ammande bör alltid vara restriktiva med viktminskningspreparat.
Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Glycotil ska fungera.

 • Det är ingen mumbo-jumbo. Ingredienserna har visat sig effektiva i flera studier
 • Eftersom det är en antioxidant är det bra för hela kroppen

 • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett viktminskningspreparat som Glycotil är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra bantningsmetoder, såsom en sundare livsstil.
 • En risk är att det blir dyrt och du bara får några kilos viktnedgång för pengarna
 • Är du inte överviktig är det inte säkert att du tappar i vikt

Glycotil säljs inte längre i Sverige. Men det finns andra bantningspiller med samma innehåll, klorogensyra, som till exempel White One Green Coffee och Green Coffee Pure De är i princip identiska med Glycotil.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Glycotil, även om det ska räcka med bara pillret. Om du vill få inspiration, peppning och tips på nyttig mat kan du gå med i en viktklubba, som till exempel GI-viktkoll eller Matdagboken.

Alltid när man försöker gå ner i vikt riskerar man att få brist på vitaminer och mineraler, så se till att kombinera med en bra multivitamintablett.

Företaget Nuform som marknadsför Glycotil i Sverige säljer Glycotil i form av ett abonnemang. Det du ska tänka på är att om du beställer ett gratis provpaket men sedan bestämmer dig för att avsluta abonnemanget ska du inte vänta med att kontakta företaget, eftersom du annars snart får fler paket i brevlådan. Inget lurt med det, men som med alla abonnemang bör du läsa igenom avtalet du skriver på så du inte råkar ut för en obehaglig överraskning.
Om du upptäcker att Glycotil inte är något för dig och vill avsluta ditt abonnemang kan du kontakta Glycotil tillverkare Nuform på deras kundtjänst. Deras e-mail är: kundservice@nuform.se.
De kan även svara på alla frågor angående fakturering, etc.
Vid de tillfällen som vi har varit i kontakt med dem har de varit snabba att svara och gett bra information.
Nej. Trots att Glycotils aktiva substans klorogensyra utvinns ur gröna kaffebönor innehåller inte Glycotil koffein.
Glycotil är ett vetenskapligt framtaget preparat som påverkar din kropp. Att kombinera Glycotil med andra viktminskningspreparat eller läkemedel har inte testats och kan ha oanade effekter – i bästa fall att läkemedlet eller bantningsmedlet inte fungerar som det ska och i sämsta fall att du kan få kraftiga och farliga biverkningar.

Kombinera därför inte Glycotil med andra viktminskningspreparat eller läkemedel utan att först ta upp frågan med din läkare.

Verkar inte Glycotil vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

 

Betyg och kommentarer

 1. Sandra Nyman säger:

  Om Glycotil innehåller Svetol så är det klart att det fungerar. Svetol har sålts nere på kontinenten i flera år och är, ja, ett beprövat och fungerande bantningsmedel helt enkelt.

  GD Star Rating
  loading...
 2. Maggie säger:

  Vågar man testa detta???? Man vill ju liksom inte dö på kuppen!

  GD Star Rating
  loading...
 3. Peter Mattson säger:

  Varför inte? Extrakt från gröna kaffebönor låter ju inte särskilt farligt – naturmedel och inget kemiskt mumbo jumbo… Man kanske får lite gaser i magen dock kan jag tänka mig

  GD Star Rating
  loading...
 4. LInda säger:

  Hej! Om man börjar äta glycotil/bantaxin, hur länge ska man äta dem?
  Handlar det om o äta hela livet?
  Mvh Linda

  GD Star Rating
  loading...
 5. nina säger:

  får man använda det när man ammar

  GD Star Rating
  loading...
 6. marre säger:

  undrar som Linda här om man måste äta det hela livet?

  GD Star Rating
  loading...
 7. admin säger:

  Hej Linda och Marre!
  Alla bantningspiller, även då Glycotil, är ett sätt att ge viktnedgången en skjuts i rätt riktning. Man äter det i några månader tills man ligger på den vikt som man trivs med. Om man sedan fortsätter att äta som förut kommer man dock sakta men säkert gå tillbaka till samma vikt som man hade förut; det är trots allt den nivå som kroppen trivs med med vid en viss kost.

  För att behålla en lägre vikt måste man lägga om sin kost permanent. Mitt tips är att gå med i en viktklubb där man lär sig just detta, till exempel GI viktkoll. Själv har jag nyligen börjat med GI-kost efter min andra graviditet och det går jättebra!

  Lycka till, hälsningar Linda på Viktvägvisaren.

  GD Star Rating
  loading...
 8. admin säger:

  Hej Nina!

  Jag rekommenderar inte att du ska äta något bantningspiller när du ammar. Inte för att det är bevisat farligt, men för att det normalt inte görs några tester av naturmedel på ammande kvinnor. Själv ammar jag också just nu och har börjat med GI-kost, men vill undvika att stoppa i mig preparat med tanke på den lilla, lilla risken att det skulle kunna vara negativt för barnet.

  GD Star Rating
  loading...
 9. Britt-Mari säger:

  Var kan jag hitta vetenskapligt gjorda dubbelblind studierna
  Var var de gjorde och av vem.

  GD Star Rating
  loading...
 10. admin säger:

  Hej Britt-Mari! Bra info om studier som gjorts har jag hittat här: http://www.svetol.com/redirige.htm?coffee-weight-loss558.htm

  GD Star Rating
  loading...
 11. Eric säger:

  Jag har beställt Bantaxin, Alli och Glycitol. Vet någon vad Gelatinet innehåller i dom? Är det Gris eller Nöt i dom?

  GD Star Rating
  loading...
 12. Helene säger:

  Hej
  Eric,nu blev jag väldigt nyfiken glycitol låter intressant, har väldigt svårt att gå ner i vikt. Det händer inte så mycket hur mycket jag än kämpar på med olika diet osv. Behöver nu en kick så man orkar ta i tu med ett antal kg. Tänker du köra Bantaxin, Alli o Glycotil kombinerat?

  GD Star Rating
  loading...
 13. camilla säger:

  har kört på glycitol i fyra dagar och gått ner 1.5 kg. bör dock påpekas att man inte kan äta vad som helst o tro att man går ner i vikt ändå. bra kost och motion är som alltid grunden till en hälsosam viktnedgång, men glycitol var en trevlig kickstart.

  GD Star Rating
  loading...
 14. Elisabeth säger:

  jag har testat en hel burk. tråkigt dessa funka inte ett dugg på mig.

  GD Star Rating
  loading...
 15. Lejla säger:

  Jag fick resultat efter en enda burk, och väger nu 59 kg.

  GD Star Rating
  loading...
 16. Thomas säger:

  Hej! Har nu ätit provburken den första man erhöll. Ngt förvånad steg jag upp på vågen som visade -7 kg på ca 3 veckor!! Jabadoo…
  Vad har då hänt i övrigt?; Jo: Helt automatiskt har jag börjat äta mindre portioner, mer grönsaker mindre potatis ,pasta och ris men jag utesluter ej dessa ämnen. Men jag äter lite oftare mer jämnt fördelade måltider över dygnet! Ett problem dock är att jag jobbar mest natt och då kan det vara lite svårare hur jag skall äta. Dock försöker jag äta lite senare middag på kvällen de dagar jag jobbar natt. Bröd äter jag numera mest hårt bröd,det mjuka likssom bara växer i munnen,äter jag mjukt blir det frukost 1 skiva bara med ngt pålägg och grönt på. Kaffebröd äter jag nästan aldrig,om jag äter det blir det mitt på dan så jag hinner förbränna det innan sängdax.
  Motioner ej så mkt just nu men skall öka den dosen fr.o m måndag så får vi se hur det går.

  GD Star Rating
  loading...
 17. Seriös säger:

  Det är bara trams, har ätit i 5v, händer inget. Kolhidratet har ja under tiden varit försiktigt och följt instr. inget mat efter 18. Nu när jag började springa och lätt träna då gick jag ner ganska fort, men då slutar jag med den här trams!

  GD Star Rating
  loading...
 18. jenny säger:

  har ätit dom i snart en månad och gått ner 4,7kg! utan att ändra min kost :)

  GD Star Rating
  loading...
 19. Leif säger:

  Startade med 80,2 kg den 26 augusti
  30 dagar senare 80,4 kg.
  Har inte ändrat min kost men har ökat tidigare aktiviteter med ca 100%. (2 x 3 km snabb promenad varje dag.)

  GD Star Rating
  loading...
 20. Isabelle säger:

  har nu beställt den här gratis versionen. har det hjälp er? jag vill gå ner ca 5 kg sen är jag nöjd. tror ni att det kommer att funka?

  GD Star Rating
  loading...
 21. Anne-Li säger:

  Går ner ”snabbare” utan än med, funkade inte alls på mig…

  GD Star Rating
  loading...
 22. lisa säger:

  kan man ta corexin om man har högt blodtryck??

  GD Star Rating
  loading...
 23. halima säger:

  man man ta pillerna om man har lågt blodtryk

  GD Star Rating
  loading...
 24. Leslita säger:

  Hej jag har två burkar som jag fick av min mamma. Hon gjorde misstaget att beställa hem oändligt mycket och dessa två burkar är nu ute ur datum. (helt oöppnade såklart). Hon är jättenöjd med sin nya vikt och rekommenderade mig dessa. Vill gärna testa men är lite orolig över bäst före datumet. Som är 05-2012 och nu är det 08-2012. Är de ok att äta ändå?

  Kan man skicka tillbaka och få hem nya?

  GD Star Rating
  loading...
 25. maria säger:

  var kan jag köpa kaffebönor glycotil?

  GD Star Rating
  loading...
 26. linda säger:

  Maria: Glycotil säljs inte i Sverige längre, såvitt jag vet.
  -Linda på Viktvägvisaren

  GD Star Rating
  loading...

Tyck till!

Dela gärna med dig av dina erfarenheter!

Vi kommer inte att godkänna kommentarer som går utanför ämnet, är osakliga eller aggressiva. Vissa kommentarer godkänns automatiskt, men kan i efterhand tas bort efter att vi granskat dem manuellt.

Skrivet av: Linda StarkbloglovinHälsaTopplista