VARNING – bli inte lurad!

Innan du köper bantningspiller på nätet – läs det här!

 • Hur du undviker att bli lurad på pengar!
 • Hur du ser skillnad på piller som fungerar och inte!
 • Det här ska du göra om du har blivit blåst!
 • Lär dig vilka knep skojarna använder!
Allt oftare ser man annonser för bantningspiller på Facebook eller Google som utlovar snabb viktnedgång, platt mage och en genväg till den perfekta kroppen.

Flera av dessa piller fungerar faktiskt och kan vara en hjälp när man försöker gå ner i vikt, men många piller har verkningslösa ingredienser eller så är företagen bakom oseriösa och försöker lura av oss pengar.

Nu har vi på Viktvägvisaren fått nog. Vi har bestämt oss att hjälpa till att avslöja dessa bluffmakare och ge dig råd och tips för hur du ska undvika att gå på deras tricks.

Vi hjälper dig även hitta guldkornen bland avfallet, det vill säga vilka bantningspiller som verkligen fungerar, har pålitliga företag bakom och som passar just din diet och livsstil. Läs gärna vår översikt av bantningspiller.

Vad ska du akta dig för?


1. Bluffreportage

Bluffreportage är en sida som ser ut som en vanlig nättidning (se bilden till höger). En påstådd ”reporter” skriver om en revolutionerande ny upptäckt inom viktminskning, och länkar till olika produkter.

Bantningspillrena och reportaget har ofta inget samband – det vill säga artikeln skriver om ett ämne och bantningspillret innehåller ett helt annat! Själva pillret kan ibland fungera och vara seriöst, eftersom pillertillverkaren sällan har direktkontakt med reklamföretaget som gjort webbsidan. Det är reportaget och reklamen som är en bluff.

Hur avslöjar jag bluffen?

 • Avslöja fejklänkar! Klicka på en länk längst upp på sidan till exempel ”väder”, ”nyheter” eller ”hälsa”. Du kommer ingenstans. Varför? Jo, för det finns ingen sajt där. Du är på den enda sidan – fejkreportaget!
 • Kolla disclaimers! Scrolla längst ner på sidan. Ofta så skyddar sig dessa bedragare mot att bli stämda genom att skriva några rader om att ”detta är endast reklam”, ”bilderna på sidan är inte på riktiga användare” och så vidare. Ser du denna text vet du att sidan inte är att lita på.
 • Kolla kommentarsfältet! Det är ofta fyllt av endast positiva, glada kommentarer och inga frågor. Ser du detta bli väldigt misstänksam, troligtvis är de påhittade!
 • Leta efter kända loggor! Ser du andra företags loggor på sajten? CNN, NBC, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet? Bli misstänksam – detta är ett klassiskt trick att få ditt förtroende.
 • Kopierar de ett känt varumärke? Tidningsomslaget till höger och loggan ser precis ut som den äkta tidningen Woman’s World, med en skillnad – här är texten ändrad till Woman’s Diet.
 • Kolla svenskan! Ofta är den dåligt översatt, med stavfel och anglicismer.


2. Fejkbloggar

Fejkbloggar dök upp för några år sedan i samband med ”mirakelmedlet” Acai. Sidorna såg ut som äkta bloggar av typen ”Johanna från Ludvika”, med solskenshistorier och snygga före/efterbilder för att visa på hur väl produkten fungerade. Allt var dock fejk. Bluffmakarna hade stulit före/efter-bilder från kroppsbyggarforum och med hjälp av din dators IP-adress stoppar de in ett namn och en stad i din närhet, för att locka.

Hur avslöjar jag bluffen?

 • Titta på bilderna. Är det snygga före/efterbilder så bli misstänksam. Det kan vara sant men troligtvis inte.
 • Kolla kommentarsfältet. Återigen, om det bara finns positiva kommentarer, bli misstänksam! Du kan testa att skriva in en kommentar själv – troligtvis får du ett meddelande som säger ”kommentarsfältet stängt” eller något liknande. Då kan du vara säker på att det inte är en äkta blogg.
 • Kolla svenskan! Även här är det ofta tydligt att det är någon som översatt den från engelska.
 • Finns det flera blogginlägg? Ofta orkar inte bluffmakarna skriva mer än något enstaka. Finns det en lång historik ökar trovärdigheten.


3. Piller med verkningslösa ingredienser

Kvacksalvare har i alla tider sålt örter som de har marknadsfört som botemedel för allt från reumatism till potensproblem. Samma sak händer i bantningspillrens värd.

Hur avslöjar jag bluffen?

 • Läs ordentligt igenom beskrivningen av vad pillret innehåller. Kolla sedan upp ingredienserna, antingen här på Viktvägvisaren eller googla. Hittar du info (helst vetenskaplig) om att det fungerar, bra! Hittar du inget, så köp inte pillret.
 • Googla pillret och läs vad normala människor skrivit om det. Ofta är recensionerna blandade, men du kan i alla fall få en känsla för om feedbacken övervägande är positiv eller negativ.
 • Använt sunt förnuft. Vanliga kökskryddor såsom svartpeppar och ingefära är inga mirakelmedel, i så fall hade vi alla varit pinnsmala redan.


4. Piller med falskt innehåll

Att byta ut dyra, fungerande ingredienser mot billiga som inte fungerar är ett gammalt knep bland bedragare. Denna bluff är vanlig för Hoodia Gordonii, en kaktus som lurar hjärnan att tro att den nyss ätit. Du vill inte ha ett piller där de malt ner en vanlig kaktus…

Hur undviker jag att bli lurad?

 • Är företaget pålitligt? Desto större och mer känt företag desto bättre, eftersom de har mer att förlora ifall bluffen avslöjas. Men det finns alltid fulingar ändå. Googla företaget och se vad vanliga människor skriver om det.
 • Kolla innehållsförteckningen. Googla ingredienserna, speciellt de latinska namnen, så du är säker på att det blir rätt.
 • Köp inte från utlandet. Svenska företag blir ibland kollade av Livsmedelsverket och Läkemedelsverket. Dessutom har du returrätt, rättsskydd och konsumentombudsmannen om det skulle uppstå en tvist.


5. Dyra abonnemang

En vanlig modell för både bokklubbar och bantningspiller är ett billigt testa-på-erbjudande som påbörjar ett abonnemang. Sen får man en ny bok eller burk i brevlådan varje månad till ordinarie pris.

Inget fel med det, men man måste hålla tungan rätt i mun för att inte betala mer än man har tänkt!

Tips för att spara slantarna:

 • Ser du en stjärna bredvid erbjudandet, var på din vakt. Det innebär att erbjudandet inte är så bra som det låter.
 • Läs noga igenom villkoren. På riktigt. Läs igenom kontraktet du signerar!
 • Hur mycket kostar nästa burk, den dyra? Det står i villkoren. Ibland är det 150:-, ibland 1200:-.
 • Hur lång tid har du på dig att säga upp abonnemanget innan de drar pengar från ditt konto för nästa burk? Det kan vara mellan 5 och 12 dagar från att välkomstpaketet anlänt. Enligt svensk konsumentskyddslag har du 12 dagars ångerrätt även för abonnemang.


6. Tvingat extraköp

Här är ett av de allra fulaste knepen som används just nu, det är dessutom olagligt. Tyvärr finns det även i Sverige.

Bluffen är att ge bort en månadsförbrukning ”gratis” + frakt, MEN att skriva elaka villkor där köparen förbinder sig att köpa minst två månadsförbrukningar till, för ett hutlöst pris (t.ex. 1200:-).

Men vänta nu, om du MÅSTE köpa två månadsförbrukningar till, då är den du fick inte ”GRATIS”? Nej, precis. Det är därför det är olagligt! Vilseledande marknadsföring.

Återigen, för att inte hamna i fällan, LÄS IGENOM VILLKOREN innan du beställer!

Om du blivit lurad ska du göra följande:

 • Spärra ditt VISA-kort om de inte hunnit dra den stora summan än. Det kan ta så lite som 5 dagar från beställningen. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget i åratal för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Är det ett svinigt företag så kan du fort bli av med mycket pengar.
 • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Maila företaget en kopia på sändningskvittot och säg att du säger upp ditt abonnemang omedelbart. Kräv att de mejlar dig ett uppsägningskvitto så att du är på den säkra sidan. Du har 12 dagars ångerrätt enligt svensk lagstiftning.
 • Anmäl företaget till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida
 • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.


7. Oseriösa företag

När vi på Viktvägvisaren ser att ett företag har falska gratiserbjudanden eller ojusta abonnemnangsvillkor varnar vi för det. Har du ett tips? Maila oss! Skicka gärna med en länk till erbjudandet.

Om du har blivit lurad eller är i konflikt med ett företag så säg också till. Får vi många sådana anmälningar går vi också ut med en varning för det företaget.

Tyvärr får vi också falska varningar, där den som varnar utger sig för att vara privatperson men egentligen är en oseriös konkurrent som vill sprida elaka rykten. Vi vill inte delta i att sprida falska rykten, så vi kommer undersöka varje tips noggrant.

Hur undviker jag oseriösa företag?


Företag med kända varumärken kan man oftast lita på – de har mest att förlora av dålig publicitet. När det gäller mindre kända företag kan är det svårare. Vi har hittat några ”symptom” som brukar gör att ett företag verkar skumt och man bör tänka sig för både en och två gånger innan man ger dem sina visakortsuppgifter och sitt personnummer.

Se upp med företag som:

 • använder sig av dålig svenska på sin sida
 • skriver vid erbjudandet att det är sista dagen idag
 • inte skriver ut tydligt vilka ingredienser som ingår, både namn och mängd
 • saknar en synlig adress, mail och telefonnummer
 • har en skum webbadress (typ http://885pwb.latt-nu.com)
 • inte svarar på mail
 • får google-träffar där företaget anmälts till konsumentombudsmannen

8. Svartlistade produkter och bolag


Just nu varnar Viktvägvisaren för följande produkter med gröna kaffebönor:

Det finns även många abonnemangsbedrägerier med Garcinia Cambogia, Cleanse eller Detox i namnet. Sök på produktnamnet på Viktvägvisaren så ser du om produkten är godkänd eller ett bedrägeri.

Bra länkar:

Betyg och kommentarer

 1. Laila säger:

  Hej!

  Jag misstänker att samma företag som lurar folk att köpa Vitaburn-tabletter nu också lanserar produkten Keytone Premium. De försäkrade nämligen mig om att jag inte skulle debiteras mer för produkten Keytone Premium (på dålig svenska självklart), men den produkten har jag ju aldrig ens beställt. Tacksam om ni kan börja varna även för den produkten, då jag utgår från att allt det som detta företag bedriver är oseriöst.

  GD Star Rating
  loading...
 2. Beata säger:

  tabletter SLIMvita-samma sak!de lurade mig!tog pengarna från mitt konto utan att informera mig om detta. Jag gjorde anmälning till EUkonsumentverket men de inte kunde hjälpa mig, eftersom bolaget finns i USA

  GD Star Rating
  loading...
 3. Leso säger:

  Skinrenewcenter och extraslim säljer falska eller livsfarliga produkter
  Har har polisanmält

  GD Star Rating
  loading...
 4. Kerstin Roman säger:

  Tacksam för all information. Jag beställde varan men har inte fått något och nu har de debiterat mitt konto + att de debiterat ännu 66 euro,,,,kan ni ge råd hur man får tag på dessa människor. Jag har skickat 3 email men kommer inga svar,, har ringt en gång och någon svarade på engelska och jag tror det var automatisk svarare. Vad kan man göra

  GD Star Rating
  loading...
 5. linda säger:

  Kerstin: Se efter ifall jag har en varningssida på Viktvägvisaren om produkten det gäller. I så fall står kontaktuppgifterna till deras kundtjänst på den varningssidan. Du kan söka i sökfältet eller i Bantningspiller-menyerna i högerspalten.
  -Linda på Viktvägvisaren

  GD Star Rating
  loading...
 6. Lindita säger:

  Jag har blivit lurad utav detta företag basic cleanse +,
  Mitt kort är spärrat sen 1vecka tillbaks ungefär. Vad mer kan jag göra?!

  GD Star Rating
  loading...
 7. linda säger:

  Lindita: Läs på min varningssida om Basic Cleanse+, rubriken ”Vad ska jag göra?”.
  -Linda på Viktvägvisaren

  GD Star Rating
  loading...
 8. Lina säger:

  Jag har också blivit lurad av Raspberry keytone. Jag gick och beställde på den hemsidan som ni varnar för och nu har de dragiot 1200 kronor på mitt kort. Vad ska jag göra?

  GD Star Rating
  loading...
 9. linda säger:

  Lina: Vi har ingen sida om Raspberry Keytone på Viktvägvisaren. Du måste ha beställt någon annan stans ifrån. I mina artiklar säger jag tydligt ifall det startar ett abonnemang eller inte när du beställer produkten och vi länkar aldrig till en annons ifall abonnemanget är dyrt eller det inte framgår tydligt i annonsen att det är ett abonnemang. Är så fallet varnar vi istället och länkar ej till annonsen.
  -Linda på Viktvägvisaren

  GD Star Rating
  loading...
 10. Pernilla säger:

  Hej! Jag blev lurad… Läste en annons på nätet att dom sökte
  testpersoner till en ny produkt som heter Herba mate för bara halva
  priset. Äntligen tänkte jag eftersom jag drog på mig många kilon efter
  att jag slutat röka. På baksidan av paketet stod det att dom
  tas ej om du är citrus alllergiker,jag är inte det vad jag vet.
  Nu kanske det det går lättare att gå
  ner…(naiva jag) sagt och gjort började igår 17/6. So får so Good!
  Blev pigg &åt inte så mycket. Som väntat. Tog ytterligare 2 tabletter
  idag och blev jättesjuk. Jätte svårt att andas ,nässelutslag iansiktet,
  klåda,frös så jag skakade. Jag trodde på allvar att jag inte skulle
  klara mig. Googlade på citrus allergiker och alla symptom stämde
  in. Jag blev riktigt rädd. Ett tag där så var det riktigt jobbigt. Det blir
  motion och sunt förnuft för mig. Hellre är jag överviktig än
  det där. Tänk er för! Glad att jag lever….

  GD Star Rating
  loading...
 11. Erika säger:

  Jag har precis blivit lurad av basic organics. Va dum man är. De numrena som finns till kundtjänst fungerar inte och heller inte e post adressen.

  GD Star Rating
  loading...
 12. Elinor säger:

  jqg har också blivit lurad beställde ett gratis prov på rassberry keaton från en någon svensk sida men visar sig nu att den inte var svens och heter realxrenew.com. jag har inte fått några produkter och dom har nu dragit 600 kr från mitt konto! Snälla hjälp! Hur går man tillväga fö3 qtt

  GD Star Rating
  loading...
 13. Elinor säger:

  jqg har också blivit lurad beställde ett gratis prov på rassberry keaton från en någon svensk sida men visar sig nu att den inte var svens och heter realxrenew.com. jag har inte fått några produkter och dom har nu dragit 600 kr från mitt konto! Snälla hjälp! Hur går man tillväga för att bli av med det????

  GD Star Rating
  loading...
 14. maria b säger:

  Jag har blivit lurad av realX renew och rasberry ketone renew…dom har dragit sammanlagt mer än 3800 kr…från vårat kort..är arg som ett bi. Det går inte att nå dom via telefon eller e-mail kortet är nu spärrat , det är bara för jävligt:((
  Lurad M

  GD Star Rating
  loading...
 15. Sandra säger:

  hej jag har också bäställ produkter från realx renew och real ketone, men dem skriver tydligt att dem kommer att debitera 390 kr efter 14 dagar så vidare du inte ringer inna och avbryter abonemang, Jag beställde där i från fickprata med en svesk talande kundservis och sa att jag vilje avbrytta abonemangen eftersom jag hade inte fått pillerna och det var omäjligt att bedömma om jag vilje fortsätta med dem 2 veckor efter kom pillerna till mig och inga mer pengar har dragits från min konto… det går bäst att nå dem på eftermiddag runt kl 16 fram

  GD Star Rating
  loading...
 16. Sosi säger:

  Köpte bantingmedel å fortsätt med abonnemanget. Inte än 20 dagar fick jag redan nästa å såg jag att de dra pengar nästan dubbla än som äntligen skulle kosta. Försökte att avslutar abonnemanget men hittade inget kontakt information nånstan. Inte hellre på packetet som de skickade!
  Jag blev tvingad att spärra kortet omedelbart men tyvärr .. de hann drog pengar innan.

  GD Star Rating
  loading...
 17. Michelle säger:

  buypurelife.com

  Detta företag lägger ut svenska sidor där de lockar med 30 dagars prov av nånting och de kostar porto.De som händer är att det kommer upp en sida i 1/2 sek sen försvinner den och där står dina vilkor.Helt sinnes sjuka!De har dragit 749kr av mig som är ensamstående mamma på sjukbidrag!Jag klarar inte ens räkningarna pga dom!:,(

  GD Star Rating
  loading...
 18. sanna säger:

  Raspberry ketone renew är ren bullshit. Erbjuder gratisprov för att sedan dra pengar från kontot, Icke-giltiga email adresser för support erbjuds. Håll er borta!

  GD Star Rating
  loading...
 19. Mirran säger:

  Jag beställde Raspberry Ketone Renew och Real X Renew den 7e juni. Jag går igenom en svår skilsmässa och tyckte erbjudandet kunde pigga upp mig. Kände på mig efteråt att något är konstigt men har ju haft fullt upp med andra svårigheter.

  Två månader senare gick jag igenom kontouppgifterna (då hade jag fått endast två Raspberry Ketone Renew-burkar) och såg att de dragit introduktionsavgiften för båda produkterna samt för två leveranser till av båda. Spärrade kortet.

  Igår fick jag PROVexemplaret av Real Ketone Renew samt tredje Raspberry Ketone Renew-Burken. Arg som jag var skickade jag de bums tillbaka till
  PO BOX 2331
  SE 202 26 MALMÖ,
  vilket jag så klart inte skulle gjort då de tagit betalt för dem :(

  Nu ringde jag numret 0770-79 18 26 och bad om en svensktalande kundtjänstmedarbetare. Det fanns ingen tillgänglig så jag tog det på engelska. När jag frågade varför de dragit månadsavgiften två gånger hänvisade hon till min beställningssida; jag skulle läsa villkoren.

  Mina konton hade avslutats automatiskt i augusti då de inte kommit åt bankkontot. De burkarna jag skickade till Malmö hamnar väl i någon hanterares ficka då damen ifråga informerade mig om att hon sitter i USA och produkterna skickas från Utah, och de kommer aldrig att få dem om de skickas tillbaka inom Sverige. Så skicka INTE tillbaka era produkter utan att fråga om adress!!!

  Hon påstod också att jag skulle få provburken på Real X Renew samt den tredje Raspberry Ketone Renew-burken men pengar tillbaka var inget hon kunde hjälpa med – hon påstod att jag hade svårigheter med att förstå engelska!

  Hon försökte tala snabbt och mycket på en gång men jag förstår engelska ganska väl och avbröt henne med frågor då hon gick på för att man skulle komma av sig.

  Jag blev av med 2661,64 SEK för två burkar Raspberry Ketone Renew då jag i raseri skickade tillbaka de två jag fick igår :( Man är svag ibland och då kan det hända…..

  GD Star Rating
  loading...
 20. Mirran säger:

  Vill bara tillägga att när hon i början hittade mina abonnemang ville hon först ha min mailadress bekräftad, därefter gick hon på som ett ångtåg om datum, sända produkter, påstådda mottagna produkter och priser (massvis med siffror!!!) som jag faktiskt inte hann uppfatta ett skit om!

  Det som stör mig mest är att de inte betalar tillbaka ett skit då hon påstod att varorna är mottagna!!!

  Hur gick ni till väga, ni som fick pengarna tillbaka? Tog ni det med en svensktalande? *ledsen*

  GD Star Rating
  loading...
 21. Maria säger:

  Hej, jag har också gått på niten om raspberry ketone renew. Är 100% säker att jag inte godkänt något abonnemang men ändå har de – med hjälp av mitt kortnummer – signat upp ett abonnemang till mitt konto där 6-700:- dras 2 ggn/månad. Burkarna jag beställde var gratis enbart frakt på ca 40:-. Ringde deras svenska support men hamnade i USA och pratade länge med dem och de påstod att det står på deras hemsida att efter 14 dagar efter beställningen av gratisproverna så inleds ett abonnemang om man inte avbokar. Detta skulle jag enligt dem har läst. Jag vill poängtera att vid köptillfället stod ingenting alls om detta abonnemang – de sade att det skulle jag gått in och läst själv på deras hemsida.

  Man får skylla sig själv som går på detta. Men jag tycker inte det är ok att en aktör utomlands med hjälp av mitt kortnummer kan lägga upp ett abonnemang på mitt konto i min bank utan min påskrift eller medgivande. När man skall betala räkningar eller handla på nätet krävs minsann både dosa och kod. Men de kan bara gå rakt in och signa upp ett abonnemang i min bank utan vidare. Jag kommer polisanmäla saken och kräva en reklamation på pengarna av min bank! Jag tycker i dessa tider att det är VISA, MASTERCARD och banken som måste hjälpa till att bevaka ens rättigheter idessa ärenden. Då man inte har skrivit på ngt abonnemang.

  // Lycka till ! //

  GD Star Rating
  loading...
 22. Eva säger:

  Köpte Raspberry Ketone som bara skulle kosta porto 40kr, såg absolut ingenting om att det skulle bli ett abonnemang. Nu, alltför sent, har vi upptäckt att det dragits ca 1400kr/mån => totalt över 8000kr…. Har spärrat kort och polisanmält. Noll respons via supporten.

  GD Star Rating
  loading...
 23. Julia säger:

  Hej! Jag med min dumma hjärna beställde dessa detoxpiller och läste såklart allt negativa efter jag köpt det. Prova gratis (frakt 99kr). Nu mår jag illa över det, är rädd de kommer dra pengar från mitt kort och jag har skrivit två mail till dom att inte skicka varan och att jag vill avbeställa. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Vill verkligen inte att de ska fortsätta skicka varan eller skicka den överhuvud taget. Hjälp mig.

  GD Star Rating
  loading...
 24. anna säger:

  Beställde diet & detox, green coffie o detox tabletter. Skulle betala enbart frakt för 30 tabl provpaket. Skulle kombinera dessa o fick en frakt på 49 o en på 99 kr. 1 burk har kommit o det har gått ca 10 dagar. Upptäcker idag att de dragits pengar från mitt konto. 1300 o 1400 kr. Jag har inte godkänt något o inte kunnat hitta något vidareavtal i någon finstilt text. Sidan togs även bort idag. Så lägligt. Har polisanmält o spärrat mitt kort. Har även kontaktat dem via mail o sagt upp abonnemanget som jag inte ens har. Men pengarna kommer jag nog aldrig att få åter……oseriösa bluffare.

  GD Star Rating
  loading...
 25. Anette säger:

  Anna, jag har gjort precis samma sak och de har dragit pengar. Tyvärr har jag inget namn på företaget eller mailadress. Kan du inte skriva ut det här? Det vore snällt. Har spärrat men måste också polisanmäla.

  GD Star Rating
  loading...
 26. Asta säger:

  Har precis som många andra gått på en riktig bluffannons. Beställde från Essential Cleanse en burk piller för viktminskning. Kom efter några veckor EN burk som jag skulle betala 70 kr för. Efter ytterligare två veckor upptäcker jag att man dragit pengar från mitt konto. Jag mailar direkt och undrar hur det kan kommasig. Får då ett mail att jag har blivit medlem i en exklusiv klubb. Skickar ett mail att jag avslutar detta direkt och trodde att det räckte. Men efter ytterligare några veckor har man dragit ytterligare pengar från mitt konto.Har inte fått några produkter. Jag har spärrat mitt kort och fått papper från min bank och en uppmaning att polisanmäla. Det skalljag göra. Hur kan få lura folk i flera år utan att det händer något. Borde ta upp detta i stora tidningar för att varna.

  GD Star Rating
  loading...
 27. Anneli säger:

  Positive CS/Diet&Detox
  Kom genom en länk till en svensk hemsida: Diet & Detox/Positive CS. Den var tydlig med tel nr & support info utan några små stjärnor eller finstilt. Erbjudandet var att få testa en nyhet och kombinera 2 produkter under en månads tid för endast portokostnaden: 101;46 resp. 49;78. Efter 6 dagar upptäckte jag att de hade dragit 1.418;79 och 1.286;42 var redan skyddade för att dras. Ringde till dem och en thailändska förklarade att det inte var dem som hade dragit pengarna. Spärrade kortet. Ringde några ggr till och blev bortkopplad, någon skulle ringa tillbaka, jag borde ringa tillbaka först efter en månad etc etc. Ytterligare 1.306;17 har dragits efter kortet har blivit spärrad. Banken förklarade att när jag bet. portot passade de på att i rask takt dra så mkt som möjligt. Så nu dumpar alla dessa dragningar in utan att de går att stoppa. Gjorde polisanmälan och medd. konsumentverket men mitt konto blir tömt.
  Hemsidan har försvunnit och den enda avsändaradressen går till transportföretaget: RD Logistics Postbox 500 DK-7017 Taulov

  GD Star Rating
  loading...
 28. Marita Engström säger:

  Beställde diet detox gratisprover.bet frakt.produkter kom,men ångrade mig genast,skickade tillbaka.upptäckte flera dagar senare uttag från kontot ca 2700kr .nytt visakort,flyttade direkt pengar till annat konto.polisanmälde,men fick förundersökning nedlagd.jag har fått nya produkter,som återsändes till RD Logistics 500DK 7017 Taulov MÅNGA HAR BLIVIT LURADE,MAN ÄR MAKTLÖS

  GD Star Rating
  loading...
 29. Kajsa Karlsson säger:

  Mår såå fruktansvärt dåligt skäms över hur man kan vara så jävla korkad o beställa de där detox produkterna. Ångrade mig direkt o mår så pissigt. Mejlade dom om att säga upp abonnemanget o fick till svar att dom har sagt upp det. Men kan man lita på det? Det har inte dragits nån stor summa ”ännu” har heller inte fått några varor men detta dumma gjorde Jag i onsdags. Ska jag spärra mitt bankkort för säkerhets skull?

  GD Star Rating
  loading...
 30. Kajsa Karlsson säger:

  Räcker det kanske med att inte ha några pengar på kortet? Skäms något så otroligt att jag har bara vågat berätta det för min sambo.

  GD Star Rating
  loading...
 31. Haira säger:

  Hej jag har blivit kurad med! 2500kr:( Jag har precis spärrat kort och vill säga upp abonnemanget men företaget går inte att nå!!! Vad ska jag göra?
  Tack i förhand!

  GD Star Rating
  loading...
 32. Snusan säger:

  Jag har också blivit lurad, gick på det genom fb, först drog dom 150 kr, varorna kom igår och det verkade rätt jag beställde den 4 sep. Men så upptäckte jag att dom dragit 2500kr den 13 och 14 sep ( jag har varit bortrest och inte sätt det föränn nu) jag har sagt upp abonnemang och begärt bekräftelse får se om det funkar, jag har även spärrat mitt kort för köp på internet samt uttag utomlands. Jag blir så trött på detta, ska sluta handla på nätet. Blev lurad på skor i somras, ni vill jag inte förlora mer pengar.

  GD Star Rating
  loading...
 33. Malin säger:

  Var precis inne på min bank och såg att ett företag vid namn Positive Cs dragit 1491:- !! Jag beställde vitaminer på nätet och sa upp abonnemanget. Nu är det 3 månader sedan jag sa upp det. Positive Cs ligger på Cypern!! Förra månaden drogs 700:- till ett annat företag som låg i Schweiz. Det visar sig att där jag beställde ifrån har skickat mina uppgifter till sina underleverantörer. Och jag kan inte stoppa dom! Det ända jag kan göra är att spärra mina kontokort. Och det har jag gjort. För mig är det mycket pengar dom tagit då jag är ensamstående med 2 barn och alltid lever på marginalerna. Det är tex 2 år sedan jag hade råd att gå på bio sist..

  GD Star Rating
  loading...
 34. Charlotte Lljegren säger:

  Jag har varit dum nog att gå på bluffen om Garcinia Essentials bantningsmedel. Man fick ett erbjudande om att testa till ett billigt pris vilket jag nappade på. Två dagar efter leverans mejlade jag 5 gånger att jag ville inte ha fler leveranser. Döm om min förvåning när jag kollade mitt kontoutdrag och fick se att de har dragit nästan 1500 kronor och jag har inte fått fler leveranser. Ringer du på deras svenska support nummer hamnar du i USA och vad kostar inte det samtalet. Jag får inga pengar tillbaka och de nekar till att de har fått mina mejl. Jag vil varna alla för att gå på denna bluff och företaget borde svartlistas. AKTA ER FÖR ATT GÖRA SAMMA MISSTAG SOM JAG HAR GJORT.

  GD Star Rating
  loading...
 35. Carina säger:

  Har blivit lurad av positiv se, fick en omgång för 99 kr men sen började dom att dra pengar varje månad sen i september, då spärrade banken kortet och tog kontakt med mig, nu får jag ett nytt kort med ny kod, men dom över 3000kr dom dragit dom får jag aldrig igen. Kommer inte att köpa något mer på nätet. Vill man gå ner i vikt så är det billigare och sätta på sig skona och ta en promenad, det ända som kostar då är att man sliter på skona men hellre det än att betala dyra pengar för något som man fått en gång och sen inget mer. Men nu kan dom inte dra några mer pengar från mig. Tack och hej från ett snöigt Jämtland

  GD Star Rating
  loading...
 36. barbro williams säger:

  har fått tabletter från diet detox,har försökt ringa(+46101388171)detta nummer har ingen abbonent,försökt maila (support@dietanddetoxproducts.com) mailet går inte att skicka.kan detta vara ett BLUFF FÖRETAG eftersm det inte gå att nås?

  GD Star Rating
  loading...
 37. Susanne säger:

  Känner mig så jäkla dum men blir ändå lättad när jag läser era inlägg! Jag verkar inte vara ensam om att blivit lurad. Beställde från Diet & detox, drog tusenlappar någon dag efter jag beställt. Maila och ringde..hota med polis. Jag har spärrat mitt kort, men inte polisanmält! Jag struntar i pengarna dem redan dragit(hur kunde jag vara så dum att beställa) men vill verkligen inte bli av med fler. Idag fick jag hem fler tabletter…Jag tror inte jag lägger pengar på retur bara!!!! Man måste ha ett RMA-nummer för att skicka tillbaka och jag har ff inte fått svar på mitt mail jag skicka i fre fm. -Ont i magen sen jag beställde..

  GD Star Rating
  loading...
 38. Oktay säger:

  Jag var säker på att jag inte är den enda som blivit lurad med s.k gratis test paket. Diet Detox levererade pillren först efter 20 dagar och utan att jag märkte så hade man dragit av 145 euro från min Visa kort ungefär en vecka före jag fick prov paketet. Har försökt komma i kontakt med dom men de svarar inte. Har varit tvungen att spärra Visa kortet och hoppas att man slipper dom, men dessa pengar är nog försvunna och de paket som dessa pengar avser har fortfarande inte kommit, 21 dagar efter att de drog av! Hoppas andra inte går på detta bluff!

  GD Star Rating
  loading...
 39. Marre säger:

  VARNING!!!
  DIETAND DETOX PRODUCT ett lurendrej företag lovar gratis provapå produkter, som i slutändan kostar skjortan de har dragit pengar från kontotför produkter jag inte beställt,
  Ett brott som jag anmält.. vill varna andra beställ inget från dem

  GD Star Rating
  loading...
 40. Lena säger:

  Varnar även jag för Diet&Detox de drar pengar även om man inte har beställt något mer än provapåpaket,ja ja man har har lärt sig en läxa, men anmäler ändå ock spärrar kortet.

  GD Star Rating
  loading...
 41. Tove säger:

  Är Café Vert ok eller bluff?

  GD Star Rating
  loading...
 42. Anders säger:

  Köpte ett provpaket 160220 för 49 kr, ser att dom ska dra 1354 vid månads skiftet.. Vilket de gjorde.. Trots spärrat kort.. Jävla Bluff,bluf,bluff.. Dom är polisanmälda..
  Fick inte se nån skymt av nå provpaket heller..
  BLUFF

  GD Star Rating
  loading...
 43. Arja säger:

  Hej,
  Jag beställde bara prove paketet och betalde med min visa kort och inget mer men märkte att de drog 2446sek med en dags dröjning.Nu har spärrat kortet men fick utan att beställa mer förbrukning för en månad och sägs att jag har accepterat fortsatt prenumerationsprogram som jag har inte gjort.De svarar inte telefon kommer inte åt websidan heller
  så att jag kan avsluta prenumation som jag aldrig accepterade.Hur ska jag göra?
  Hjälp!!!

  GD Star Rating
  loading...
 44. Malena säger:

  Hej! Jag har samma erfarenhet av Diet&Detox , de lovade i sitt erbjudande att köparen skulle få 5 burkar coffee capsules burkar till priset av 3, allt som allt skulle det kosta 30 euro. De drog 51 euro från mitt konto direkt och några burkar har naturligtvis aldrig dykt upp! Har bråkat med dem sedan i början av juni och i sista brevet skrev jag att jag tänkte polisanmäla dem och nu svarar de inte längre! Pinsamt att bli så lurad!

  GD Star Rating
  loading...
 45. Tina säger:

  Hej! Vet ni vilket företag jag syftar på? Berätta!

  Jag beställde en gratis provburk Elite Green Coffee där endast frakten skulle betalas. Annonsen ploppade upp när jag läste kändisskvaller och i reklamen använde den en före- och efterbild på Marie Serneholt som påstods ha gått ner i vikt med dessa tabletter. Samma datum som beställningen, den 29 juli, gjordes 2 dragningar från mitt konto på 17,51 och 26,35 kronor. Den 16 augusti en 3:e på 944,14 kronor. Puresourceshoppe ligger bakom dessa men har för mig att ett annat företag låg bakom i annonsen.

  HHJÄLP!

  GD Star Rating
  loading...
 46. Anki säger:

  Hej! Jag såg ditt inlägg Tina och undrar om du har fått en lösning???! Jag är utsatt för exakt samma situation.

  /Anki

  GD Star Rating
  loading...
 47. Eva säger:

  Hej Tina
  Företaget du tänker på är JMD nutrition tror jag. De håller jag också på o bråkar med. / Eva

  GD Star Rating
  loading...
 48. Wuokko Knocke säger:

  Jag tycks inte vara ensam om att ha blivit lurad av detta företag eller vad det kan vara för lurendrejare.
  Jag var dum nog att tacka jag till att prova ett av deras produkter som endast skulle kosta mig frakten. Nu har jag sett att de belastat mitt konto på 937,81 kronor respektive 814,26 kronor. Är det någon som vet var man kan anmäla detta ohederliga företag?

  GD Star Rating
  loading...
 49. Anita Radogoshi säger:

  Jag har bästellt garcinia cambogia pure viktminskning tab har inte fåt websidan New lite webshop har ni hört talas om den sidan?
  Det var 3 telef nr skrivna :Ida.uk.och Sverige ingen av de svarara har ringt alla 3
  Och jag har inte fåt producterna var ska jag anmäla de .kan någon berätta till mig.

  GD Star Rating
  loading...
 50. Alain Waern säger:

  Tyvärr så är det så att när man blivit lurad så skäms man. Dels för att man inte varit tillräckligt uppmärksam och att man varit naiv.

  Själv så gick jag på reklamen från café vert där jag köpte en burk bantningspiller gör 75 kr. Dvs frakten.

  Tänkte att jag äter den i en månad och gör en utvärdering.
  Två veckor senare damp det ner en ny burk.
  På följesedeln framgår det inte att den kostar något. Blir misstänksam och googlar runt hittar eran sida.
  Kollar mitt konto och upptäcker att 792:46 är draget på mitt konto utan medgivande.

  Pengarna är dragna innan pillrerna hamnar i lådan.

  Kunde inte för mitt liv hitta någonstans i erbjudandet vad pillrerna skulle kosta över huvud taget.
  När jag såg eran text att upp till 1200 kronor blev jag orolig.

  Skrev till dom och påtalade att jag inte ingått i något abonnemang eller köpeavtal förutom pröva på burken och ville att de skulle bekräfta uppsägningen med omedelbar verkan.

  Om inte skulle polisanmälan göras och anmälan till allmänna reklamationsnämnden och att jag skulle gå ut i media om deras bedrägeri som de sätt i system.

  Dag ett. Inget svar.
  Dag två ger jag dom 48 timmar på att bekräfta uppsägningen och att upphöra att skicka mera burkar.
  Dag tre kommer svaret att det går inte att beställa provburken utan att ingå avtal om abonnemang. Tro mig jag kunde inte hitta dessa villor de hänvisade till. Inte ett ord om att abonnemanget var uppsagt.
  Dag fyra nytt brev om polisanmälan med datum och klockslag.

  Dag fyra kommer ett nytt brev där de går med på att betala tillbaka det som överskrider 65% av varans kostnad och jag får behålla pillren.

  Har nu gått med på detta och avvaktar om jag får pengarna i morgon.

  Dock skickade jag ett nytt brev då de sätt i system att det går inte svara på deras mail
  Och att de hänvisar till telefonjour som går till England och givetvis på engelska.

  I mitt brev skrev jag att jag går med på detta förutsatt att de inte går in på mitt konto eller skickar mig mera piller.

  Nu håller vi tummarna!

  Tack för hjälpen med era varningar.

  GD Star Rating
  loading...

Tyck till!

Dela gärna med dig av dina erfarenheter!

Vi kommer inte att godkänna kommentarer som går utanför ämnet, är osakliga eller aggressiva. Vissa kommentarer godkänns automatiskt, men kan i efterhand tas bort efter att vi granskat dem manuellt.

Skrivet av: Linda StarkbloglovinHälsaTopplista