Detox

Rensa kroppen på gifter och slaggprodukter!

Detox betyder ”avgiftning”. Tanken bakom detox är att vårt moderna liv leder till att vi får i oss en hel del ämnen som inte är särskilt nyttiga för kroppen. En detoxkur rengör kroppen på gifter, ger en fräsch nystart och ser till att alla organ är i toppform.
De populäraste detox-produkterna just nu:

Methoddraine DetoxMethodDraine Detox är en bästsäljande detoxkur på 20 dagar med 10 ekologiska örter som renar kroppen. (215:-)
Läs mer på tillverkarens hemsida
Läs vår recension här
Cleanse RiteCleanse Rite är ett detoxpiller som även rensar tarmen på slaggprodukter. (450:-)
Läs mer på tillverkarens hemsida
Läs vår recension här
Onyttig mat, stress, alkohol och kemikalier från livsmedelstillverkningen gör att kroppen lagrar slaggprodukter på hög vilket ger hälsobesvär och extrakilon på magen. Genom att med jämna mellanrum detoxa kroppen ger man den en chans att återhämta sig.

Kan detox hjälpa mig att gå ner i vikt?

Jo, några kilon kommer du nog att tappa efter en detoxkur, eftersom du blir av med slaggprodukter som samlats i kroppen och i tarmarna, och eftersom du under detoxkuren äter väldigt nyttigt. Med nyttigt menas mat som är naturlig och full av vitaminer, mineraler och antioxidanter, samt att du undviker alkohol, nikotin och rött kött.

Tänk dock på att om det är viktminskning du främst är ute efter ska du i stället läsa våra sidor om dieter och bantningspiller.

Du kan tappa ytterligare några kilon runt magen om du kombinerar din detoxkur med någon form av tarmsköljning.

Men, tänk på att själva idén med detox inte är att gå ner i vikt, utan att du ska bli friskare, må bättre och få bättre tarmfunktion.

Hur kommer jag igång med en detoxkur?

Det finns en massa sätt att detoxa på, allt från enveckasdieter och fasta till renande kosttillskott och detoxpiller, kolon-rengörare (tarmsköljning), fotbad och fullständiga detoxkurer.

Detoxdieter

Detox kan liknas vid en modern form av fasta, med skillnaden att du får äta fast föda.

Alla detoxkurer är olika, men i alla ska man undvika alkohol, kaffe, cigaretter, salt, socker och vitt mjöl. Man äter mycket frukt och grönsaker, dricker vatten och äter så vegetariskt man kan. Yoga, meditation, massage, bastubad och att sova minst 8 timmar per natt brukar också uppmuntras.

Detoxprodukter

Det finns en uppsjö deoxprodukter på markanden. Här nedan ser du några produkter vi rekommenderar, från svenska hederliga bolag:

MethodDraine Detox

MethodDraine Detox är en 20 dagars detoxkur med ett koncentrerat örtextrakt som späs ut i 1,5 liter vatten och dricks under dagen. Det innehåller 10 örter som på ett naturligt sätt renar kroppen. (215:- på Svenskt Kosttillskott)

Läs mer på tillverkarens hemsida
Läs vår recension av MethodDraine Detox

Cleanse Rite

Cleanse Rite är en 7-dagarskur, där du får en kombination av en klassisk detox och en tarmrengöring som rensar ut slaggprodukter. Den innehåller en kombination av naturmedel och är framförallt för dig som har problem med magen, såsom förstoppningar, kramper och gasbildning. (499:- på WeightWorld)

Läs mer på tillverkarens hemsida
Läs vår recension av Cleanse Rite

30 Days

30 days är ett välkänt detoxpiller som rensar kroppen och även sätter fart på immunförsvaret. (379:- på TopFormula)
Läs mer på säljarens hemsida
Läs vår recension av 30 Days

Ultra Detox

Ultra Detox är en detoxande ört- och fiberdrink. Burken innehåller ett pulver med extrakt från 35 olika örter som renar kroppen. (386:- på HealthMe)

Läs mer på tillverkarens hemsida

Tips och råd när du detoxar

Drick mycket vatten, gärna med citron pressad i, för att skölja kroppen.
 • Ät ekologiska frukter, bär, gröna grönsaker, rotfrukter och baljväxter – ekologiska alternativ innehåller mindre gifter och tillsatser, vilket i sin tur inte belastar kroppen och hämmar dess naturliga rening. Frukter och bär innehåller mycket antioxidanter vilket ger kroppen energi och näring. Gröna grönsaker är rika på klorofyll vilket ökar pH-värdet i kroppen och gör kroppen mindre sur.
 • Ät fibrer. De hjälper kroppen att driva ut gifter och samtidigt behålla en normal tarmfunktion.
 • Undvik socker och sötningsmedel som försurar kroppen och ger påslag av insulin, som hämmar fettförbränningen.
 • Undvik koffein, alkohol och tobak.
 • Tillaga maten med omsorg – behåll så mycket näring som möjligt, ät mycket sallad och gärna vegetariskt.
 • Ät lite och ofta – gärna 5-7 portioner om dagen. Det håller energinivån uppe och magen i balans vilket underlättar för kroppens naturliga utrensning.
 • Motionera gärna. Att svettas är ett bra sätt att hjälpa kroppen att avlägsna gifter. Hellre lågpulsträning såsom promenader och simning än högpulsträning.
 • Bada bastu, yoga, meditera eller få en massage. Var harmonisk och försök att inte stressa. Välj bort skärmarna ett tag och plocka upp en god bok.
 • Varning för dessa produkter!

  På sista tiden har det dykt upp flera detoxpiller som vi varnar för. Skälet är framför allt att de kommer med ett abonnemang som det är svårt att avsluta, de ligger på svartlistor samt att konsumentverket har varnat för företagen bakom.

  Just nu varnar vi för följande detoxpiller:
  Basic Cleanse+
  Essential Detox
  Clean Detox
  Life Detox
  Pure Detox Plus
  PuraCleanse
  Green Detox

  Skrivet av: Linda StarkbloglovinHälsaTopplista