Viktklubb.se

”Aftonbladets viktklubb för dig som vill kaloribanta”

Omdömen

GD Star Rating
loading...

Lämna ditt betyg här!


Aftonbladets Viktklubb.se hjälper dig som går på en låg-fett diet. Den hjälper dig räkna kalorier, dra ner på fettet och erbjuder motivation, statistik och experthjälp. Här kan du hitta frågor och svar om Viktklubb.se.


Frågor och svar om Viktklubb.se

 

Viktklubb.se hjälper dig som valt en lågkolori-diet. Den ger dig verktyg att räkna kalorier, minska på portionerna och träna tills du gör av med mer energi än du stoppar i dig. Aftonbladet säger att ”metoden är till för dig som vill äta vanlig mat”, men rekommenderar samtidigt att man drar ner på fettet och sötsaker samt tränar mycket.
Mycket krut läggs på att räkna, räkna och åter räkna kalorier. Målgruppen verkar vara dels de som behöver gå ner något kilo och vill ha stenkoll på hur mycket de äter, dels överviktiga som äter alltför stora portioner onyttig mat och bara behöver skärpa sig lite för att gå ner i vikt.

På viktklubb.se får du

Egen viktprofil baserad på dina förutsättningar och dina mål
Menyförslag utifrån det antal kalorier du ska äta
Receptbank 1500 st, där du också kan lägga till egna
Egen mat- och motionsdagbok för att ha koll på vad du äter och hur mycket du tränar
anpassat till dig
Motionsprogram anpassat till dig
Verktyg för att räkna kalorier
Diagram över din viktkurva
Experter som svarar på frågor
Forum där du kan surra med andra bantare

Du ska äta fem mål mat om dagen inklusive två mellanmål. Totala kalorimängden på en dag kan ligga nedåt 1300 kcal.
Det ska gå att äta vanlig mat fast i mindre portioner. Det rekommenderas däremot att man drar ner på fettet i maten, väljer lättprodukter, skippar kakor och godis, byter bröd mot knäckebröd samt äter mycket frukt och grönt.
Träning rekommenderas starkt i viktklubb.se, allt från promenader till träningspass på gym. Ett träningsprogram tas fram, anpassat till varje person. I de framgångsberättelser som finns att läsa har alla tränat, så var beredd att röra på dig.
Den stora fördelen med att gå med i en viktklubb jämfört med att köra själv är att du får väldigt mycket hjälp på traven. Både vad gäller motivation, men framförallt eftersom du får klara menyer, statistik, uppföljning, experthjälp och kan tala om din viktnedgång med andra bantare.
Om du tror att låg-kalorikost är något för dig och är beredd att räkna kalorier kan viktklubb.se vara en bra hjälp. En nackdel skulle i så fall vara priset: att vara med i viktklubb.se kostar 99kr i månaden.

En annan nackdel är att du kommer bli tvungen att spendera massor med tid framför datorn för att ha koll på dina kalorier. Om du inte är beredd att träna en del är nog inte kaloribantning något för dig.

Det finns kosttillskott som minskar aptiten och sötsuget, till exempel piller med Glucomannan (Swiss Diet, Diet Fiber) eller piller med Hoodia Gordonii (Hoodiadrene).

Du kan även äta ett bantningspiller som ökar fettförbränningen och ämnesomsättningen, till exmpel White One Raspberry Ketone, Burn X5, Swiss Diet Raspberry Ketones och Lepigen X-strong.

När du går på diet tar bort något från din kost, med ökad risk för bristsjukdomar. Därför bör du alltid komplettera med en effektiv multivitamintablett.

Verkar inte Viktklubb.se vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

 

Betyg och kommentarer

 1. Jen säger:

  Jag va med i viktklubben för 6 år sen och gick ned 13 kg på 1,5 månad. Fick äta max 1200 kcal om dagen. Gick en promenad på minst 30 min.
  Håller på med denna igen nu, 1 vecka har gått.
  Syns redan resultat, men kommer få hålla på i 2-3 mån för å nå den viktminskningen jag vill nå. Men rekommenderar den.
  Men jag är ju sån som vill gå ner snabbt, men med tålamod så funkar detta bra.

  GD Star Rating
  loading...
 2. Niklas säger:

  Vilket luredrejeri!
  Svältkost som man betalar för, har en period vart med i Viktklubb, gick inte ner många gram utan mådde pyton av att inte få äta riktigt mat, dessutom vet jag nu att detta skulle inte hålla i längden. Väga maten och skriva in på datorn orkar ingen hela livet!
  Dessutom vet jag nu att kolhydrater och socker är värsta bovarna inte mättat fett som viktklubb är allergiska mot!

  GD Star Rating
  loading...
 3. Jessie säger:

  Fungerar utmärkt men kräver som allt annat karaktär. Tycker inte alls det handlar om svältkost utan om att välja rätt. Rekomenderas varmt till den som har tid och ork att verkligen planera sitt kostintag.

  GD Star Rating
  loading...
 4. Lina säger:

  Jag har provat viktklubb.se i två omgångar med samma resultat båda gångerna. I början av perioderna försvann nästan ett kilo i veckan, det var hur roligt som helst och självförtroendet växte. Sen blev det svårare och jag halkade efter i de tabeller som programmet räknar ut åt en. Tex om jag hade som delmål att gå ner ett kilo i veckan under en månad och en vecka stod stilla så skulle jag följande vecka vara tvungen att gå ner TVÅ kilo för att följa kurvan. Det funkar ju inte så då fick jag starta om delmålet. Efter flera omstarter hade självförtroendet krympt igen och jag gav till slut upp. (Visserligen i alla fall några kilo lättare)

  GD Star Rating
  loading...
 5. Eva säger:

  Jag har nog provat de flesta viktklubbar och viktklubb.se tillhör en av de bättre.

  Kram från Eva M.

  GD Star Rating
  loading...
 6. Null säger:

  Jag var med i viktklubb under 1 år men gick inte ner något trots jag följde programmen.

  GD Star Rating
  loading...
 7. Christine säger:

  Falsk marknadsföring. Jag fick en bekräftelse på att jag skulle få ett träningsband som välkomstgåva, men det visade sig vara ”feltryck”. Mycket dåligt!

  GD Star Rating
  loading...

Tyck till!

Dela gärna med dig av dina erfarenheter!

Vi kommer inte att godkänna kommentarer som går utanför ämnet, är osakliga eller aggressiva. Vissa kommentarer godkänns automatiskt, men kan i efterhand tas bort efter att vi granskat dem manuellt.

Skrivet av: Linda StarkbloglovinHälsaTopplista