Skip to main content
Viktvagvisaren

Afrikansk Mango

”Vetenskapligt bevisad viktnedgång”

Afrikansk Mango
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
 
1-10-combine

Flera studier har visat att Afrikansk Mango ger ordentlig viktminskning, både i kilon och i centimetrar. I en studie gick försökspersonerna ner i snitt 12.7 kilo på 10 veckor.

Afrikansk Mango finns bland annat i Bodyfat Burner Night.

Afrikansk Mango är en mangoliknande frukt som växer i Västafrika och Sydostasien och är vanlig i det nigerianska och kamerunska köket. Mangons frön har i flera studier visat sig ge viktnedgång.

Afrikansk Mango gör det svårare för kroppen att lagra fett genom att hämma fettcellernas tillväxt och utveckling. Afrikansk Mango gör också att fettcellerna utsöndrar mer adiponectin, ett protein som är vanligt hos smala men bara finns i små mängder hos överviktiga. Adiponectin spelar stor roll för metabolismen och fettlagringen.

Frågor och svar om Afrikansk Mango

Afrikansk Mango gör det svårare för kroppen att lagra fett genom att hämma fettcellernas tillväxt, samt genom att öka fettcellernas utsöndring av proteinet Adiponectin.

Adiponectin är ett protein som är viktigt för ämnesomsättningen och fettlagringen. Smala personer har generellt mer adiponectin i kroppen än feta. Adiponectin är också antiinflammatoriskt. Studier har visat att adiponectin minskar risken för fetma, typ-2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Afrikansk Mango sänker även kolesterolet, både det totala kolesterolet och det dåliga LDL-kolesterolet, samt sänker blodtrycket och blodsockret.

En studie visade att Afrikansk Mango minskar nivåerna av Leptin i kroppen. Leptin är ett hormon som spelar en roll i hunger- och mättnadsmekanismerna. Det är oklart hur minskade nivåer av Leptin påverkar kroppen, eftersom mekanismerna är väldigt komplexa, men generellt sett har överviktiga högre leptinnivåer än normalviktiga.

Andra namn för Afrikansk Mango är Bush Mango, Wild Mango och African Mango. Det veteskapliga namnet är Irvingia gabonensis. Det är själva fröna som forskningen har visat ger viktminskning, fruktköttet har inte undersökts och har inte nödvändigtvis samma positiva effekt som fröna. Den som köper Afrikansk Mango gör klokt i att försäkra sig om att det är fröna som kommer i burken. Fröextraktet kallas IGOB131 eller OB131.
Ja, det har gjorts flera studier på Afrikansk Mango som visar att det ger rejäl viktnedgång samt förbättrar kolesterolet och blodvärden. Det är fröna som undersöks i studierna, inga studier har gjorts på fruktköttet. Det aktiva ämnet i fröna kallas IGOB131.
 • En studie som pågick i 10 veckor med 102 överviktiga deltagare visade att de som fick Afrikansk Mango-frön gick ner 12.7 kg i genomsnitt, medan placebogruppen bara gick ner 0.5 kg. Deltagarna ändrade inte sin kost eller sina motionsvanor under studien, utan levde som vanligt. Deltagarna tappade 13% av sin kroppsvikt och midjemåttet minskade med 16%. Läs hela studien här.

  I den studien såg man även att totala kolesterolet minskade med 5% och det dåliga LDL-kolesterolet minskade hela 22%.

  Adiponectin är ett antiinflammatoriskt protein som minskar risken för fetma, typ 2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Enligt studien ökade mängden Adiponectin i kroppen med 20%.

  Denna studie visade också att Afrikansk Mango minskar nivåerna av Leptin i kroppen. Leptin är ett hormon som spelar en roll i hunger- och mättnadsmekanismerna. Det är oklart hur minskade nivåer av Leptin påverkar kroppen, eftersom mekanismerna är väldigt komplexa, men generellt sett har överviktiga högre leptinnivåer än normalviktiga.

  Deltagarna fick 300 mg IGOB131 per dag. De flesta svenska Afrikansk Mango-tillskotten innehåller 400 mg per dag.

 • I en annan studie tog man 40 personer och lät dem äta lågfettkost med 1800 kcal/dag samtidigt som de fick 350 mg Afrikansk Mango-frön. Afrikansk Mango-gruppen gick ner 5.3% i kroppsvikt på fyra veckor, jämfört med 1.3% för placebogruppen. De fick också bättre blodvärden och sänkta blodfetter. Vad gäller kolesterolet så sänktes totalkolesterolet och det dåliga LDL-kolesterolet samtidigt som det goda HDL-kolesterolet ökade. Afrikansk Mango-gruppen fick även sänkt systoliskt blodtryck, men det kan vara på grund av viktminskningen och inte på grund av Afrikansk Mango. Läs hela studien här.
 • En studie på möss visade att när de fick Afrikansk Mango hämmades fettcellernas utveckling samtidigt som fettcellerna ökade sin produktion av Adiponectin.
Många tillverkare säger att det inte finns några kända biverkningar. En tillverkare nämner sömnsvårigheter, huvudvärk och gasig mage.
Afrikansk mango finns i Bodyfat Burner Night.

Det kan fortfarande finnas flera produkter med Afrikansk Mango som säljs med abonnemang, med ett billigt prova-på erbjudande. Vi rekommenderar inte att köpa ett prova-på paket med abonnemang om du inte har läst det finstilta ordentligt och vet exakt vad du går med på.

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vetenskapligt bevisad effekt
 • Naturliga ingredienser
Produkter med Afrikansk Mango
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar