Skip to main content
Viktvagvisaren

RealX Renew

”B-vitamintillskott från svartlistat företag”

RealX Renew
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! RealX Renews billiga prova-på-erbjuadnde kommer med ett abonnemang, där de drar 640:- från ditt konto efter 16 dagar för nästa paket.

Vi rekommenderar INTE RealX Renew på grund av risken att bli lurad in i ett abonnemang, vilseledande marknadsföring samt företagets dåliga rykte. Vi rekommenderar att du istället köper detox styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Detox Greens.

Tanken bakom detox är inte främst att gå ner i vikt, utan att må bättre, bli friskare och kanske tappa några kilon på köpet. Om du framför allt vill gå ner i vikt rekommenderar vi att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Frågor och svar om RealX Renew

Vi varnar för Real X Renew. Företaget bakom har mycket dåligt rykte och har många polisanmälningar och anmälningar till konsumentverket. Kundtjänsten är svår att få tag på och erbjudandet startar ett abonnemang som få är medvetna om att de ingått, där de drar 640:- från ditt konto efter 16 dagar för nästa försändelse.

RealX Renew innehåller 6 olika B-vitaminer samt probiotika. Det hjälper kroppen att fungera bättre. B-vitaminer behövs för kroppens alla funktioner och hjälper kroppen att ta upp energi ur maten, skapa röda blodkroppar och styra hjärta, mage och tarm. B-vitamintillskott kan ta bort bristsymptom såsom trötthet, depression, blodbrist och kan förbättra magens och tarmens funktion samt inlärningen. Probiotikan gör att mage och tarm fungerar bättre.

B-vitamintillskott fungerar bara ifall du redan har B-vitaminbrist. Har du ingen brist så kommer extra tillskott av B-vitamin bara att kissas ut. Vuxna personer över 50 år och de med alkoholproblem rekommenderas att ta B-vitamintillskott eftersom de kan ha B-vitaminbrist.

Reklamen för RealX Renew utlovar viktminskning, men jag har inte hittat några vetenskapliga belägg för en viktnedgång.

B-vitaminer är vattenlösliga och kroppen kan bara lagra små mängder, så B-vitamin behöver tillföras kroppen varje dag. B-vitamin finns i bönor, linser, fullkornsmjöl, kött, potatis och gröna grönsaker. I Sverige berikar man vitt mjöl med B-vitamin.

B-vitamin bryts ner av alkohol, socker, koffein, nikotin och stress vilket finns i mångas vardag. Det är vanligt att alkoholister har B-vitaminbrist och vuxna personer över 50 kan också ha B-vitaminbrist. Exempel på bristsymptom är trötthet, dålig balans, yrsel, domningar, aptitlöshet, anemi, depression, magont, muskelkramper och håravfall.

Reklamen för RealX Renew säger att det ökar metabolismen och energinivåerna, hjälper till med matsmältningen, bekämpar fria radikaler och maximerar dina möjligheter att bränna kalorier. Det säljsnacket är jag väldigt skeptisk emot. Däremot kallas B-vitamin ibland för ”the happy vitamin” och många tar B-vitamintillskott för att öka sin energi, få bättre humör, förbättra immunförsvaret, förbättra minnet och minska PMS.

Ja och nej. B-vitaminer behövs och är definitivt bra för kroppen, det är bevisat. B-vitamintillskott kan ta bort bristsymptom såsom trötthet, depression och förbättra magen och tarmens funktion samt inlärningen. Men reklamen pratar om en massa andra positiva effekter och viktnedgång, vilket jag inte hittat några vetenskapliga belägg för.

Har man ingen B-vitaminbrist får man inga nämnvärt positiva effekter av B-vitamintillskott, förutom av vitaminet B6. Tillskott av vitamin B6 har nämligen visat kunna lindra PMS-symptom såsom humörsvängningar, irritation och uppsvälldhet, samt lindrar illamåendet i början av graviditeten.

Är ditt främsta mål att gå ner i vikt, kan du hitta vilken produkt som passar just dig bäst genom att läsa vår artikel ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

RealX Renew är i grunden ett B-vitamintillskott som främst fungerar genom att ta bort bristsymptom. När kroppen har fulla depåer ger ytterligare B-vitamin ingen effekt, det kissas ut. Detta gäller dock inte för vitamin B6, då ett tillskott av detta vitamin lindrar PMS-symptom såsom humörsvängningar, irritation och uppsvälldhet, samt lindrar illamåendet under början av graviditeten.

Probiotika är levande bakteriekulturer som gynnar tarmens naturliga bakterieflora och har positiva effekter på hälsan. Det framgår inte i annonsen vilken typ av probiotika som finns i RealX Renew.

Vitamin B1 (Tiamin) är inblandat i en mängd kroppsliga funktioner – omsättningen av kolhydrater, energiproduktionen, regleringen av nerver och muskler, hjärnan, magens syraproduktion, tarmens sammandragningar och hjärtfunktionen.

Att äta tillskott av B1 har visat sig förbättra inlärnings- och uppfattningsförmågan. Brist på tiamin kan ge nedsatt aptit, viktminskning, sämre koncentrationsförmåga samt störningar på nervsystemet.

Vitamin B2 (Riboflavin, Vitamin G) behövs för förbränningen av kolhydrater, fett och proteiner samt bryter ner olika gifter och läkemedel i levern.

Det aktiverar och stödjer flera andra näringsämnen i deras uppgifter. Brist på riboflavin kan ge lindriga symptom som sprickor i läpparna och irriterade slemhinnor.

Vitamin B3 (Niacin) är nödvändigt för en effektiv ämnesomsättning. Vitamin B3 är nödvändigt för frisk hud, tunga och matsmältningsvävnad, bildning av röda blodceller samt skapandet av kortison, insulin och sexhormoner.

Vitamin B3 minskar mängden av det dåliga kolesterolet i blodet, samtidigt som det ökar mängden av det goda kolesterolet.

Det har visat sig minska risken för hjärtinfarkt, hjärtsjukdomar och förebygga flera andra sjukdomar. Brist på vitamin B3 kan orsaka nedsatt aptit, sömnlöshet och retlighet.

Vitamin B5 (Pantontensyra) påskyndar celltillväxten och stimulerar sårläkning samt är en antioxidant. Vitamin B5 påverkar hårets fuktbalans så att det ser friskare och glansigare ut samt anses motverka grått hår.

Vitamin B5 sänker även kolesterolhalten i blodet och hjälper levern bryta ner gifter och läkemedel, samt minskar mängden hudfett i hudporerna vilket hjälper mot acne.

Har man brist på vitamin B5 kan man drabbas av irritation, oro, kramp, trötthet, utmattning, nedsatt sockertolerans, nedsatt funktion av binjurarna, lågt blodtryck och ledsjukdomar.

Vitamin B6 (Pyridoxin) behövs för att kroppen ska kunna omsätta kolhydrater och proteiner samt har betydelse för nervernas funktion.

Brist på vitamin B6 kan ge hudförändringar, neurologiska symtom, retlighet och blodbrist. Tillskott av vitamin B6 har visat sig förbättra PMS-symptom såsom humörsvängningar, irritation och uppsvälldhet, samt har visat sig lindra illamåendet i början av graviditeten.

Vitamin B8 (Biotin, Vitamin H) spelar en nyckelroll i kroppens omsättning av proteiner, fett och kolhydrater och aktiverar enzymer som bekämpar bakterier.

Vitamin B8 används för behandling av led- och urinsyregikt samt eksem. Brist på vitamin B8 är ovanligt eftersom det finns i de flesta livsmedel. Bristsymptom är illamående, trötthet, blodbrist, dålig aptit, muskelsmärtor, torr hud, eksem, håravfall,hjärtproblem, depression, panik, hallucinationer och överkänslighet för beröring.

Nej. Företaget bakom RealX Renew har mycket dåligt rykte. De har massor med polisanmälningar och anmälningar till konsumentverket och det finns många indikationer på att de inte är hederliga;
 • Många har lurats in i ett abonnemang, eftersom det inte står tydligt i annonsen att de kommer dra ytterligare 640:- efter 2 veckor
 • Kundtjänsten är svår att nå
 • Företagsnamnet står inte någonstans i villkoren eller i annonsen, troligtvis för att försvåra anmälningar
 • Vilseledande marknadsföring genom bluffreportage och överdriven effekt
 • Dyrt – svenska liknande produkter såsom Detox Greens kostar hälften så mycket
 • Företaget verkar ligga i USA så du saknar konsumentskydd
 • Företaget har många polisanmälningar och anmälningar till konsumentverket, men eftersom de ligger utomlands är myndigheterna maktlösa

RealX Renew säljs som ett billigt prova-på-erbjudande där det inte framgår tydligt att de kommer dra 640:- från ditt konto efter 16 dagar om du inte säger upp abonnemanget innan dess.

RealX Renew säljs med vilseledande marknadsföringsmetoder på facebook, så kallade bluffreportage, där du tror att du läser ett riktigt reportage om en bantningsprodukt men hela reportaget är fejk och påhittat. De återanvänder samma reportage och byter bara ut namnet på produkterna. Dessutom luras du att tro att du måste kombinera RealX Renew med bantningspillret Raspberry Ketone Renew från samma företag för att få effekt, vilket är skitsnack och vars enda syfte är att dubbla försäljningen.

Vill du beställa en svensk detox-produkt med liknande innehåll, till betydligt lägre pris än RealX Renew, rekommenderar vi Detox Greens.

Det billiga prova-på-erbjudandet startar ett abonnemang, där de skickar nästa paket efter 16 dagar till ordinariepris 640:-. Den informationen är undangömd i det finstilta i annonsen vilket gör att många blir lurade.

Kontakta deras kundtjänst direkt, klaga och säg upp abonnemanget direkt. Anmäl dem till konsumentverket och polisen för ”Negativ avtalsbindning efter beställning av provpaket”.

Det kan kanske i vissa fall gå att få banken att ge tillbaka pengarna. Kontakta din bank och förklara situationen. De vill troligtvis ha kopia på polisanmälning eller uppsägningsmail.

Här finns RealX Renews kundtjänst:
http://www.realxrenew.com/support/
support@myaccountsupport.net
+46-770791826 (0770-791826)
+46-101388226 (010-1388226)

Att anmäla dem försvåras av att företagsnamnet inte står någonstans i annonsen eller villkoren. Enligt en lurad kund är företagets namn xcelmentabill.com, enligt en annan clnsebill. Om du vet företagets namn, snälla kontakta mig!

Här kan du anmäla dem till konsumentverket: Anmäl till Konsumentverket via webben

Vi rekommenderar INTE Real X Renew p.g.a:
 • företaget har mycket dåligt rykte och har blivit anmält många gånger till polisen och konsumentverket
 • kundtjänsten är svår att nå
 • vittnesmål om att de dragit mer pengar trots uppsagt abonnemang
 • vilseledande marknadsföring
 • risk att bli lurad in i ett abonnemang
 • dyrt – svenska liknande produkter såsom Detox Greens kostar hälften så mycket
 • kundtjänsten är svår att nå
 • företaget ligger i USA så du saknar konsumentskydd

I prova-på-paketet kommer 1 månadsförbrukning av RealX Renew. Det kostar 45:- och påbörjar ett abonnemang. Om du inte säger upp abonnemanget inom 16 dagar kommer de att dra 640:- från ditt konto och skicka dig ytterligare 1 burk var 30:e dag. Du kan säga upp abonnemanget när du vill enligt dem, men många vittnar om att kundtjänsten är svår att nå och att de dragit pengar trots uppsägning.

Klicka här för att se annonsen för RealX Renew prova-på-paket med abonnemang.

Svenska alternativ
Tips – det finns svenska webbutiker som säljer detoxprodukter med ungefär samma innehåll som RealX Renew, till exempel Detox Greens. Då har du all din svenska konsumenträtt, dessutom är det 50% billigare än RealX Renew.

Blev du nyfiken på RealX Renew men skrämd av dess dåliga rykte så finns det flera bra svenska alternativ. När du beställer från en svensk webbutik har du din svenska konsumenträtt, och dessutom blir det billigare. Vi rekommenderar till exempel Detox Greens.

Du kan läsa mer om svenska detoxprodukter på vår sida om detox.

Vill du snarare gå ner i vikt än detoxa? Då kan du läsa våra artiklar:

Bieffekter som har nämnts är att några användare har upplevt svårigheter att fokusera, humörsvängningar, huvudvärk och torr hud.

Man måste vara 18 år för att få beställa RealX Renew.

Nej, du måste inte träna när du äter RealX Renew.
Nej, du kan äta som du brukar.

Eftersom kaffe, te, socker och alkohol minskar upptaget av B-vitaminer och bryter ner dem, kan du undvika det samtidigt som du tar tabletterna.

Tillverkaren rekommenderar att RealX Renew kombineras med deras bantningspiller Raspberry Ketone Renew som ökar fettförbränningen. Men jag ser ingen anledning varför de skulle fungera bättre ihop än isär.

 • Probiotikan förbättrar matsmältningen och tarmens funktion
 • Gör att kroppen är i balans
 • Tar bort bristsymptom vid brist på något av B-vitaminerna
 • Lindrar PMS och graviditetsillamående
 • Ohederligt företag med mycket dåligt rykte.
 • Lurar in folk i ett abonnemang utan att det framgår tydligt i annonsen.
 • Kundtjänsten är svår att nå.
 • Reklamen utlovar viktnedgång och ökad metabolism, men jag har inte hittat några belägg för det. Den viktnedgång som kan ske är slaggprodukter i kroppen, inte fett.
 • Tvivelaktiga marknadsföringsmetoder och dålig svenska i annonsen.
 • Dyrt. Svenska produkter med liknande innehåll (t.ex. Detox Greens) är både billigare och säkrare eftersom du då har svensk konsumenträtt.
 • Brist på något B-vitamin är inte så vanligt hos de med hälsosam livsstil och varierad kost. Utan brist ger RealX Renew inte så stor effekt
RealX Renew är snarare ett vitamintillskott eller detoxpiller än ett bantningspiller. Det kommer få kroppen att må bättre, men någon större viktnedgång skulle då jag inte räkna med. Är ditt mål att gå ner i vikt, kan du läsa vår artikel ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

Just produkten RealX Renew särskiljer sig genom att det säljs av ett svartlistat företag till ett betydligt dyrare pris än svenska detoxprodukter (såsom Detox Greens).


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Tillverkaren rekommenderar att RealX Renew kombineras med deras bantningspiller Raspberry Ketone Renew med Hallonketoner som ökar fettförbränningen.

Du kan kombinera RealX Renew med en multivitamin för att även få i dig vitamin B9 (folsyra) och B12, vilket saknas i RealX Renew, samt andra nyttiga vitaminer.

Vill du även gå ner i vikt kan du läsa våra artiklar ”Vilken vikttyp är du?” eller ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

Här finns den kundtjänst som står i deras annons:
http://www.realxrenew.com/support/
support@myaccountsupport.net
+46-770791826 (0770-791826)
+46-101388226 (010-1388226)

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Är orädd för fula företag
 • Inte har viktminskning som främsta mål
 • Stressar, dricker mycket kaffe eller alkohol, eller röker
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar