Skip to main content
Viktvagvisaren

VitalCarb

”Blockerar upp till 66% av kolhydraterna”

VitalCarb
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine

Vitalcarb verkar för närvarande (oktober 2020) vara slut i alla webbutiker! Köp i stället ett annat bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Vitalcarb, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.

VitalCarb blockerar kolhydrater. Det aktiva ämnet fäster sig vid enzymet alfa-amylas och sänker dess effektivitet. Alfa-amylas fungerar som en sax som klipper isär långa kolhydratkedjor till korta, som kroppen tar up. Genom att sabotera ”saxen” gör VitalCarb att uppemot 66% av kolhydraterna i maten fortsätter ut den naturliga vägen utan att kroppen tar upp dem.

VitalCarb sänker GI:t i maten du just ätit. VitalCarb kan användas både av dig som gillar pasta, bröd och kolhydrater och vill gå ner några kilon, och dig som äter lågkolhydratkost eller enligt GI-metoden och vill minska blodsockerpåslaget av en halvförbjuden måltid.

Frågor och svar om VitalCarb

VitalCarb minskar kroppens upptag av kolhydrater ur maten med upp till 66%.

VitalCarb innehåller GlykoLite, ett glykoproteinkomplex som utvinns ur bönor. Det hindrar enzymet alfa-amylas från att göra om stärkelse till socker i mage och tarmar. Stärkelsen tas då inte upp av kroppen utan fortsätter i stället ut den naturliga vägen.

Detta ger flera fördelar:

 • Kroppen tar upp cirka 25% färre kalorier
 • Blodsockerpåslaget blir lägre så man får samma effekt som om man ätit mat med lågt GI. Du håller dig mätt längre och får minskat sötsug.
 • Insulinpåslaget blir lägre. Insulin signalerar till kroppen att lagra fett, så med en lägre insulinnivå lagras mindre fett än annars.

Kliniska studier på den aktiva ingrediensen pekar på 2-4 kg viktminskning på 4 veckor.

Vitalcarb verkar för närvarande (oktober 2020) vara slut i alla webbutiker! Titta i stället på andra bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Vitalcarb, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.
Vitalcarb verkar för närvarande (oktober 2020) vara slut i alla webbutiker! Titta i stället på andra bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Vitalcarb, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.
2 tabletter tas 2-3 gånger dagligen precis före måltid. Tabletterna sväljes hela med vatten. Ta högst 6 tabletter dagligen.
VitalCarb innehåller den aktiva substansen GlykoLite(TM), som är ett glykoproteinkomplex från GMO-fria vegetabiliska bönor. Hjälpämnen och kapseln innehåller mikrokristallinisk cellulosa, frukto-oligosackarider, trikalciumfosfat och magnesiumtearat.

Produkten innehåller inga tillsatta, konstgjorda färgämnen, smakämnen, salt eller konserveringsmedel.

Det har i många år varit känt att blockering av enzymet alfa-amylas sänker blodsockret och sockerupptaget ur maten, så det är ett väletablerat faktum.

Ett annat företag med en identisk produkt gjorde studier som kom fram till följande:

 • I en 2-månadersstudie på 27 överviktiga gick de som fick bönextraktet ner 127% mer i vikt än de som fick placebo
 • I en 4-veckorsstudie på 60 överviktiga som åt en kolhydratrik diet gick de som fick bönextraktet ner 2.40 kg i kroppsfett (ej kroppsvikt!) mot 0.35 kg i placebogruppen
 • I en 4-veckorsstudie på 8 st normalväxta personer som åt kolhydratrik kost gick de som fick bönextraktet ner 3.9 kg mot för 0.75 kg i placebogruppen
 • Man testade GI för vitt bröd med och utan bönextraktet. Med bönextraktet sänktes brödets GI med 39%.
 • I en studie på 11 normala människor som åt vitt bröd med smör, fick de i sig 66% färre kalorier från kolhydrater när de åt bönextraktet.
För några år sedan fanns det framgångsrika bantningspillret Nushape som också blockerade amylas, men det läkemedelsklassades och fick därmed inte säljas receptfritt. VitalCarb är däremot klassat som CE-märkt medicinteknisk produkt och får därför säljas receptfritt. Anledningen till de olika reglerna är att medicintekniska produkter styrs av EU-regelverk, inte svenskt regelverk, så för varje ändring i EU-regelverket tar det tid då alla länder ska komma överens. Troligtvis kommer även VitalCarb läkemedelsklassas i sinom tid, men det kan ta flera år tills ett beslut fattas, tills dess får VitalCarb säljas.
Vitalcarb verkar för närvarande (oktober 2020) vara slut i alla webbutiker! Titta i stället på andra bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Vitalcarb, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.
Bantningspiller som blockerar kolhydrater är exempelvis Carb no More.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

VitalCarb har en väletablerad säkerhetsprofil och har inga kända, skadliga biverkningar.
Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta. Eftersom det är kolhydraterna som blockeras när man äter VitalCarb är pillret väl lämpat för de som följer en GI-diet, som exempelvis GI-metoden. Då kan man använda pillret vid de tillfällen som man inte kan undvika att äta kolhydrater med högt GI, exempelvis om man är bortbjuden.
Ifall du använder läkemedel råder tillverkaren dig att inte ta VitalCarb utan att först rådgöra med din läkare. VitalCarb ska inte tas om man har en överkänslighet mot bönor eller bönprodukter. VitalCarb rekommenderas inte till barn under 12 år, gravida eller ammande kvinnor samt till personer med BMI under 18,5.
Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att VitalCarb ska fungera.
 • Det fungerar verkligen. Flera studier har visat att man går ner i vikt. Det är godkänt i EU och Sverige.
Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett bantningspiller som VitalCarb är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra mer krävande metoder att gå ner i vikt, såsom en sundare livsstil.
Vitalcarb verkar för närvarande (oktober 2020) vara slut i alla webbutiker! Titta i stället på andra bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Vitalcarb, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter VitalCarb.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Om du börjar med GI-metoden kan du göra övergången från ”vanlig” mat till GI-mat enklare om du ibland kan ”fuska” med VitalCarb när du tvunget måste äta mat med högt GI.

Alltid när man bantar riskerar man att få brist på vitaminer och mineraler, så se till att kombinera med en bra multivitamintablett.

Om du äter receptbelagda mediciner bör du rådfråga din läkare innan du börjar äta VitalCarb.

Vad gäller receptfria kosttillskott för viktminskning, låt förnuftet råda. VitalCarb verkar i magsäcken och bör därför inte påverka andra system i kroppen. Man bör inte kombinera olika bantningspiller och köra dubbelt, eftersom det kan vara svårt att veta hur de påverkar varandra. Att ”banta” dvs äta striktare eller träna bör vara helt okej så länge du inte överdriver det.

Verkar inte VitalCarb vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Tror på GI-konceptet
 • Syndar ibland med pasta, bröd och sött
 • Har svårt att skära ner på portionerna
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar