Skip to main content
Viktvagvisaren

VitalCarb

”Blockerar upp till 66% av kolhydraterna”

VitalCarb
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine

VitalCarb är en kolhydratblockerare. Just nu kan du pröva VitalCarb i 2 veckor för 39:-, då startas ett abonnemang där du får hem en burk i månaden för 399:-. Klicka här för att gå till erbjudandet. Vill du inte påbörja ett abonnemang kan du istället välja Carb no More, som har samma aktiva ingrediens som VitalCarb men säljs styckvis utan abonnemang till ordinariepris.

VitalCarb blockerar kolhydrater. Det aktiva ämnet fäster sig vid enzymet alfa-amylas och sänker dess effektivitet. Alfa-amylas fungerar som en sax som klipper isär långa kolhydratkedjor till korta, som kroppen tar up. Genom att sabotera ”saxen” gör VitalCarb att uppemot 66% av kolhydraterna i maten fortsätter ut den naturliga vägen utan att kroppen tar upp dem.

VitalCarb sänker GI:t i maten du just ätit. VitalCarb kan användas både av dig som gillar pasta, bröd och kolhydrater och vill gå ner några kilon, och dig som äter lågkolhydratkost eller enligt GI-metoden och vill minska blodsockerpåslaget av en halvförbjuden måltid.

Frågor och svar om VitalCarb

VitalCarb minskar kroppens upptag av kolhydrater ur maten med upp till 66%.

VitalCarb innehåller GlykoLite, ett glykoproteinkomplex som utvinns ur bönor. Det hindrar enzymet alfa-amylas från att göra om stärkelse till socker i mage och tarmar. Stärkelsen tas då inte upp av kroppen utan fortsätter i stället ut den naturliga vägen.

Detta ger flera fördelar:

 • Kroppen tar upp cirka 25% färre kalorier
 • Blodsockerpåslaget blir lägre så man får samma effekt som om man ätit mat med lågt GI. Du håller dig mätt längre och får minskat sötsug.
 • Insulinpåslaget blir lägre. Insulin signalerar till kroppen att lagra fett, så med en lägre insulinnivå lagras mindre fett än annars.

Kliniska studier på den aktiva ingrediensen pekar på 2-4 kg viktminskning på 4 veckor.

Vitalas har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har inte hört något negativt om dem.

Du bör dock tänka på att när du beställer det billiga prova-på-erbjudandet påbörjar du ett abonnemang, ungefär som en bokklubb. Första paketet kostar 29:-, resten är till normalpriset 399:-. En gång i månaden får du hem ett paket med posten, tills du säger till och avslutar abonnemanget.

Vet du med dig att du kan vara lite glömsk ibland, och glömmer avbeställa abonnemanget när du fått nog, kan det bli lite dyrare än du tänkt dig.

I så fall kan du köpa Carb no More, som innehåller samma ingredienser som VitalCarb men säljs styckvis utan abonnemang. Då får du bara hem en burk, till ordinariepris.

I skrivande stund (8:e januari 2014) kan man prova VitalCarb i 2 veckor för 39:- plus porto. Se erbjudandet här.
2 tabletter tas 2-3 gånger dagligen precis före måltid. Tabletterna sväljes hela med vatten. Ta högst 6 tabletter dagligen.
VitalCarb innehåller den aktiva substansen GlykoLite(TM), som är ett glykoproteinkomplex från GMO-fria vegetabiliska bönor. Hjälpämnen och kapseln innehåller mikrokristallinisk cellulosa, frukto-oligosackarider, trikalciumfosfat och magnesiumtearat.

Produkten innehåller inga tillsatta, konstgjorda färgämnen, smakämnen, salt eller konserveringsmedel.

Det har i många år varit känt att blockering av enzymet alfa-amylas sänker blodsockret och sockerupptaget ur maten, så det är ett väletablerat faktum.

Ett annat företag med en identisk produkt gjorde studier som kom fram till följande:

 • I en 2-månadersstudie på 27 överviktiga gick de som fick bönextraktet ner 127% mer i vikt än de som fick placebo
 • I en 4-veckorsstudie på 60 överviktiga som åt en kolhydratrik diet gick de som fick bönextraktet ner 2.40 kg i kroppsfett (ej kroppsvikt!) mot 0.35 kg i placebogruppen
 • I en 4-veckorsstudie på 8 st normalväxta personer som åt kolhydratrik kost gick de som fick bönextraktet ner 3.9 kg mot för 0.75 kg i placebogruppen
 • Man testade GI för vitt bröd med och utan bönextraktet. Med bönextraktet sänktes brödets GI med 39%.
 • I en studie på 11 normala människor som åt vitt bröd med smör, fick de i sig 66% färre kalorier från kolhydrater när de åt bönextraktet.
För några år sedan fanns det framgångsrika bantningspillret Nushape som också blockerade amylas, men det läkemedelsklassades och fick därmed inte säljas receptfritt. VitalCarb är däremot klassat som CE-märkt medicinteknisk produkt och får därför säljas receptfritt. Anledningen till de olika reglerna är att medicintekniska produkter styrs av EU-regelverk, inte svenskt regelverk, så för varje ändring i EU-regelverket tar det tid då alla länder ska komma överens. Troligtvis kommer även VitalCarb läkemedelsklassas i sinom tid, men det kan ta flera år tills ett beslut fattas, tills dess får VitalCarb säljas.
Direkt från tillverkaren. I skrivande stund (8:e januari 2014) finns ett välkomsterbjudande där man får pröva VitalCarb i två veckor för 39:-.
Bantningspiller som blockerar kolhydrater är exempelvis Carb no More. Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; fettförbrännaren Burn X5, muskelfrämjaren Diet Cla, Omega-3 samt 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

VitalCarb har en väletablerad säkerhetsprofil och har inga kända, skadliga biverkningar.
Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta. Eftersom det är kolhydraterna som blockeras när man äter VitalCarb är pillret väl lämpat för de som följer en GI-diet, som exempelvis GI-metoden. Då kan man använda pillret vid de tillfällen som man inte kan undvika att äta kolhydrater med högt GI, exempelvis om man är bortbjuden.
Ifall du använder läkemedel råder tillverkaren dig att inte ta VitalCarb utan att först rådgöra med din läkare. VitalCarb ska inte tas om man har en överkänslighet mot bönor eller bönprodukter. VitalCarb rekommenderas inte till barn under 12 år, gravida eller ammande kvinnor samt till personer med BMI under 18,5.
Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att VitalCarb ska fungera.
 • Det fungerar verkligen. Flera studier har visat att man går ner i vikt. Det är godkänt i EU och Sverige.
Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett bantningspiller som VitalCarb är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra mer krävande metoder att gå ner i vikt, såsom en sundare livsstil.
Du beställer ett prova-på paket VitalCarb och prövar hur det fungerar för dig. Klicka här för att komma till prova-på erbjudandet.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter VitalCarb.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Om du vill få inspiration, peppning och tips på nyttig mat kan du gå med i en viktklubb, som till exempel Matdagboken.

Om du börjar med GI-metoden kan du göra övergången från ”vanlig” mat till GI-mat enklare om du ibland kan ”fuska” med VitalCarb när du tvunget måste äta mat med högt GI.

Alltid när man bantar riskerar man att få brist på vitaminer och mineraler, så se till att kombinera med en bra multivitamintablett.

Om du äter receptbelagda mediciner bör du rådfråga din läkare innan du börjar äta VitalCarb.

Vad gäller receptfria kosttillskott för viktminskning, låt förnuftet råda. VitalCarb verkar i magsäcken och bör därför inte påverka andra system i kroppen. Man bör inte kombinera olika bantningspiller och köra dubbelt, eftersom det kan vara svårt att veta hur de påverkar varandra. Att ”banta” dvs äta striktare eller träna bör vara helt okej så länge du inte överdriver det.

Verkar inte VitalCarb vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Tror på GI-konceptet
 • Syndar ibland med pasta, bröd och sött
 • Har svårt att skära ner på portionerna
Köp i stället
Populära artiklar

Populärast


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar