Skip to main content
Viktvagvisaren

Neopuntia

”Kaktusfibrer som suger upp fettet i maten”

Neopuntia
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
 
1-10-combine

NeOpuntia är ett ämne som urvinns ur kaktusen Opuntia ficus-indica (fikonkaktus) och är ett effektivt bantningsmedel. Det fungerar genom att ämnet bildar en gelé i magen som suger upp så mycket som 28% av det fett man får i sig med maten. Gelén och fettet kan därför inte tas upp av kroppen utan fortsätter ut den naturliga vägen. Samtidigt gör gelén att man känner sig mätt länge, att matens GI värde sjunker och kolesterolet sänks.

Här hittar du vanliga frågor och svar om kaktusen Opuntia Ficus Indica och bantningsmedlet NeOpuntia.

Frågor och svar om NeOpuntia

NeOpuntia hjälper dig att gå ner i vikt på flera sätt. Ämnet innehåller olösliga fibrer som binder sig till fettet i magsäcken. Dessutom innehåller det lösliga fibrer som skapar en inkapslande gelé och gör maginnehållet mer trögflytande. Gelén skyddar fett-fiber komplexet under resan genom tarmen, så det inte tas upp av kroppen utan fortsätter ut.

Detta är positivt för kroppen på fyra sätt:

  • Absorberar fett. Upp till 28% av fettet du nyss ätit fastnar i gelén innan kroppen hunnit ta upp det. Därmed tar kroppen upp färre kalorier ur maten och du går ner i vikt.
  • Minskar aptiten. Vanligtvis absorberas vatten fort ut ur magsäcken, vilket lämnar den tom och skapar hunger. NeOpuntia-gelén gör vattnet och maginnehållet mer trögflytande så det stannar längre i magsäcken, vilket gör att du känner dig mätt längre.
  • Minskar GI och sötsug. Då innehållet i magsäcken blir mer trögflytande går det långsammare för kroppen att ta upp kolhydraterna, med andra ord sänks GI-värdet. Man undviker blodsockerdippar och därmed hungerattacker och sötsug.
  • Det dåliga kolesterolet (LDL) sänks med upp till 10% enligt studier.
Flera företag har tagit extrakt av Opuntia Ficus Indica och patenterat det. NeOpuntia® har tagits fram av BioSerae-laboratoriet i Frankrike. De har även gjort flera vetenskapliga studier.

Av samma kaktus tillverkas även bantningsmedlen Lipoxitral™ och Litramine™, som i princip är samma sak fast med en annan klassificering: medicintekniskt hjälpmedel istället för kosttillskott.

Piller med substanserna NeOpuntia®, Lipoxitral™ och Litramine™ verkar för närvarande inte säljas i Sverige. Se i stället andra piller med samma fettuppsugande effekt, såsom Xenical.

Laboratoriet BioSerae i Frankrike som tillverkar NeOpuntia®, har bland annat gjort följande studier:
  • Provrörstest visar att upp till 28% av fettsyrorna kapslas in av gelén och blir otillgängliga för kroppen
  • En klinisk studie visar att mängden fett i avföringen ökar med 27%
  • Under en längre klinisk studie på metabolt syndrom minskade NeOpuntia det skadliga kolesterolet (LDL) och ökade det goda kolesterolet (HDL). Efter studien var 40% av testpersonerna friska från metabolt syndrom, jämfört med 8% i placebogruppen.
Alla bantningsmedel som hjälper dig gå ner i vikt genom att kapsla in fett så det försvinner ut den naturliga vägen har liknande biverkningar. För det mesta handlar det om lös mage, gaser eller förändrad konsistens på avföringen. Förutom detta har inte NeOpuntia visat sig ha några nämnvärda biverkningar.
Eftersom NeOpuntia suger upp fett, suger den även upp fettlösliga vitaminer. Därför bör man inte ta NeOpuntia inom 2 timmar efter att man ätit vitamintillskott av de fettlösliga vitaminerna A, D, E, K eller fettsyran Omega-3.
Piller med substanserna NeOpuntia®, Lipoxitral™ och Litramine™ verkar för närvarande inte säljas i Sverige. Se i stället andra piller med samma fettuppsugande effekt, såsom Xenical.

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Effekten har bevistas i flera studier så jag tror på det. Vill du dra ner på fettet är det här en smart genväg.
Fettuppsugande bantningspiller.
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar