Skip to main content
Viktvagvisaren

Alli

Alli ”Receptfritt bantningspiller och lågfettdiet”

Alli
godkand
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b9.png
Utan-bieffekter
b1.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
godkand
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b9.png
Utan-bieffekter
b1.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Alli är ett fettblockerande läkemedel som används i kombination med fettsnål kost. Alli har bevisats fungera i kliniska tester, men man måste kombinera det med en fettsnål kost för att det ska fungera. Vi har inte hittat någon sajt som säljer Alli i Sverige, däremot säljer Treated.com dess kraftfullare kusin Xenical. Klicka här.

Alli är ett receptfritt bantningspiller som säljs på apoteket, med tillhörande kostprogram. Alli innehåller Orlistat, samma aktiva substans som det receptbelagda bantningspillret Xenical. Alli kommer tillsammans med en strikt kalorifattig och fettsnål diet. Den som bryter mot dieten och äter för mycket fett får otrevliga biverkningar i form av orolig mage, gaser och diarré.

Nyligen lanserades konkurrenten Beacita, som är en exakt kopia av Alli och med samma innehåll, men som tillverkas av ett annat läkemedelsbolag. Beacita går också att köpa på apotek.

Frågor och svar om Alli

Alli hindrar 25% av fettet du äter från att tas upp av kroppen. När du äter Alli måste du äta fettsnål och kalorisnål mat. Om du syndar och äter för mycket fett straffas du av Allis beryktade biverkningar, med orolig mage, oljig avföring, diarré och gaser.

Alli bygger på principen om att gå ner i vikt genom att minska mängden kalorier du får i dig. När du äter kalorisnål mat ger Alli dig en hjälp på traven: för varje 2 kg du går ner på grund av den fettsnåla maten gör pillret att du tappar 1 kg extra.

Alli är en svagare variant av Xenical, ett receptbelagt bantningsläkemedel, men Alli har 27 mg/tablett mot för Xenicals 120 mg så det säljs receptfritt. Med Xenical har det visat sig att 70% fortsätter gå ner i vikt även när de slutar ta pillret eftersom de lärt sig lägga om sin kost. Den största viktminskningen kommer alltså från den smala maten, inte pillret, men pillret hjälper till med motivationen eftersom man får biverkningar om man slarvar samt allt går fortare.

Vi har inte hittat någon sajt som säljer Alli i Sverige, däremot säljer Treated.com dess kraftfullare kusin Xenical. Klicka här.

Du kan även köpa Alli på vanliga apotek. Alli kommer med en kostplan, som apotekaren kommer att informera dig om.

Nyligen lanserades konkurrenten Beacita, som är en exakt kopia av Alli och med samma innehåll, men som tillverkas av ett annat läkemedelsbolag.

Du kan även titta på andra typer av bantningspiller, såsom de som ökar kroppens ämnesomsättning, Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10 eller minskar hungern, Diet Fiber.

Alli blockerar 25% av fettet i maten från att tas upp av kroppen, samtidigt som det tvingar dig att hålla den fettsnåla dieten av rädsla för de ökända biverkningarna.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Den 26 augusti 2009 kom ett larm i USA om att 32 personer som ätit Alli eller Xenical fått leverskador. Det finns dock inga bevisade samband hittills och innan det kommit fram mer information avråder varken Läkemedelsverket eller FDA människor från att äta Alli. Tillverkaren GlaxoSmithKline tillbakavisar anklagelserna, säger att Alli testats grundligt utan tecken på leverskador och att de 32 kan ha blivit sjuka på grund av fetma eller fetmarelaterade sjukdomar, inte läkemedlet i sig.
Kostprogrammet som följer med Alli går ut på lågfett och lågkalori-principen. I samband med varje måltid tar du ett piller. Varje kväll bör du ta en multivitamintablett för att vara säker på att få i dig alla vitaminer, då Alli kan suga upp en del vitaminer ur maten. När du följer Alli-dieten ska du tänka på:
 • Bröd, potatis, frukostflingor och andra spannmålsprodukter är din viktigaste kalorikälla, gärna fullkorn.
 • Frukt och grönsaker är viktigt, ät minst 6 portioner frukt och grönt per dag.
 • Ät mjölk, yoghurt, ost och berikade sojaprodukter för att få i dig kalcium. Välj fettsnåla varianter.
 • Ät färre proteiner. Kött, fågel, fisk, ägg och baljväxter bör ätas i små portioner. Välj magert kött och skär bort synligt fett och skinnet på kycklingen. Ät fisk två gånger i veckan varav fet fisk en gång, eftersom det innehåller vitamin D och omega-3.
 • När du lagar maten bör du ugnsbaka, grilla eller koka istället för att steka. Byt ut matoljan mot en sprayflaska med olja. Välj lätt- eller miniprodukter och använd tomatbaserade såser istället för gräddbaserade. Om du bakar mjuka kakor, byt ut en del av fettet mot äppelmos så blir kakan saftig och smal.
 • Du får äta mellan 15 och 20 g fett per måltid, beroende på din vikt. Du ska äta 3 måltider per dag plus ett mellanmål på högst 3 g fett, eller två mellanmål med 1.5 g fett vardera. Antalet kalorier per dag varierar mellan 1200 och 1800 beroende på din vikt.
I kostprogrammet för Alli rekommenderas att man motionerar för att göra programmet effektivare. Kommer du inte iväg till gymmet kan du börja gå i trappor i stället för att åka hiss, gå av bussen en hållplats tidigare eller liknande.
Alli är läkemedelsklassat, noggrant testat och bygger på forskningsresultat och är därför mycket vetenskapligt underbyggt.
 • Pillrets effektivitet har bevistats i kliniska tester
 • Eftersom du får otrevliga biverkningar när du syndar och äter mer fett än rekommenderat kan det vara lättare att säga nej till frestelser.
 • Alli ger liksom Xenical en snabb viktminskning vilket är bra för motivationen.
 • Det verksamma ämnet i Alli och Xenical, Orlistat, har i kliniska studier visat sig leda till snabbare viktminskning än med traditionella lågfett-dieter, och det har även visat sig att viktminskningen är beständig.
 • Allis biverkningarna är ganska otäcka. Det talas om ”oljig avföring”, ”lös avföring”, ”plötsligt behov av toalettbesök” och ”gaser med eller utan oljig utsöndring”, det vill säga rätt så obehagliga saker…
 • Äter du för mycket fett får du biverkningar, äter du för lite fett har pillret ingen effekt eftersom det får 25% av fettet att gå igenom kroppen, och 25% av noll är noll.
 • Dieten du ska hålla är hård och mycket fettsnål, så det är ingen njutningsdiet man talar om precis.
Vi har inte hittat någon sajt som säljer Alli i Sverige, däremot säljer Treated.com dess kraftfullare kusin Xenical. Klicka här.
Följer du Allis diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter pillret. Alli kan absorbera en del vitaminer ur maten, så du bör definitivt äta en multivitamintablett varje dag.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

Enligt FASS rekommenderas inte Alli under amning (eller graviditet). Det står inte varför, men troligtvis beror det på att Alli kan gå över i bröstmjölken och påverka bebisen. Man vill ju inte att den lilla guldklimpen ska bajsa ut det nyttiga fettet i modersmjölken…

Generellt brukar man be mödrar att ta det lugnt med bantningen medan man ammar. När man går ned i vikt frigörs tungmetaller som ligger lagrade i fettet, de tungmetallerna kan gå över till bebisen via mjölken om än i liten mängd. Många går ner i vikt av amningen i sig (dock inte alla), en del rasar i vikt av sig själva när de slutar amma. Det tär hårt på kroppen att hårdbanta (som t.ex med Alli) och risken är att kroppen drar ner på mjölkproduktionen! Du har resten av livet på dig att banta och bli smal, just nu är lite hull snarare ett bebismat-skafferi. När man slutat amma däremot, kan det vara smart att ta tag i överblivna kilon direkt, så de inte fastnar som berget…

Verkar inte Alli vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
Ska äta:
 • – grönsaker
 • – frukt
 • – bröd (fullkorn)
 • – fettsnåla mjölkprodukter
 • – fibrer
 • – magert kött
 • – fisk (2 ggr i veckan)
Ska inte äta:
 • – fett
 • – protein (i större mängder)
 • – kvinnor: fler än 1200Kcal/dag
 • – män: fler än 1800Kcal/dag
Passar dig som:
 • Tror på låg-fett filosofin
 • Klarar av en strikt diet
 • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar