Skip to main content
Viktvagvisaren

Burn X5

”Ökad fettförbränning och mer energi”

Burn X5
brand-logo
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b10.png
Utan-bieffekter
b6.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b10.png
Utan-bieffekter
b6.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
Burn X5 har slutat säljas och ersatts av Burn X10. Klicka här och läs mer om Burn X10.

Burn X5 är ett av marknadens bäst säljande fettförbränningstillskott. Det ökar fettförbränningen, dämpar aptiten och höjer energin och prestationsförmågan.

Burn X5 ger energikicken och välmåendet efter en workout utan att du behöver träna, genom att pillret innehåller samma ämne som kroppen skapar själv under hård träning. Det heter fenyletylamin och finns naturligt i orkidén Dendrobium.

Frågor och svar om Burn X5


Burn X5 säljs inte längre. Den har ersatts av den kraftfullare Burn X10.
Burn X5 innehåller flera av de mest effektiva fettförbrännande ämnena på marknaden. Burn X5 ökar inte bara kroppens fettförbränning, det dämpar även aptiten och höjer energinivån i kroppen. Burn X5 innehåller följande ämnen, uppdelat på effekt:

Ökad prestationsförmåga och energi

 • Dendrobium*, en orkidé som är ett populärt pre-workout-tillskott. Dess aktiva ingrediens, fenyletylamin, skapar kroppen själv under träning. Fenyletylamin höjer energin i kroppen, ger välmående, ökar styrkan och muskeltillväxten samt förbättrar humöret, piggheten och motivationen.
 • Koffein* är allmänt uppiggande och ökar ämnesomsättningen.

Ökad fettförbränning

 • Hallonketoner, som ger hallon dess lukt, hämmar fettcellernas tillväxt och bryter ner kroppsfett.
 • Capsaicin, det aktiva ämnet i chilipeppar, höjer förbränningen med 10-20% och dämpar hungerkänslorna.
 • Grönt té innehåller catechiner och koffein som båda ökar energiförbrukningen med upp till 200 kcal/dag.

Dämpad aptit

 • Krom. Vid krombrist får man blodsockersvängningar, extra krom hjälper till att förebygga det.
 • Opuntia Dillenii Haw är en sydamerikansk kaktus som sägs lura hjärnan att tro den nyss har ätit.

Övriga ämnen

 • Kolin minskar mängden dåligt kolesterol i blodet.
 • Piperin*, svartpeppar, underlättar för kroppen att ta upp näringsämnen, mediciner och övriga ingredienser i Burn X5.
 • Teobromin*, som finns i kakao, ger välmående. Det är släkt med koffein, men långt ifrån lika kraftigt.

* Burn X5 finns i två varianter, en med koffein och en utan koffein. Skillnaden är att i versionen utan koffein har man bytt ut dendrobium och koffein mot piperin (ur svartpeppar) och teobromin (ur kakao).

Burn X5 säljs inte längre. Den har ersatts av den kraftfullare Burn X10.

Ja. Svenskt Kosttillskott har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har aldrig hört något negativt om dem.

Burn X5 säljs styckvis utan abonnemang, vilket är bra. Vi på viktvägvisaren rekommenderar att köpa bantningspiller styckvis, eftersom abonnemang ökar risken att det blir dyrare än man tänkt.

Ja. Burn X5 ökar verkligen ämnesomsättningen, fettförbränningen, ger energi och ger välmående, det är vetenskapligt bevisat för huvudingredienserna var för sig.

Dendrobium och hallonketoner saknar vetenskapliga studier på människor, eftersom båda två är ganska nya som kosttillskott. Men labbstudier på hallonketoner har visat på rejält ökad fettförbränning. Och det är vetenskapligt bevisat att Dendrobiums aktiva ämne fenyletylamin sätter igång kroppen och ger energi och välmående, eftersom det frisätter noradrenalin och dopamin i hjärnan.

På ingredienserna koffein, chili och grönt té finns det vetenskapliga studier på människor. De ökar verkligen ämnesomsättningen med flera procent, det är vetenskapligt bevisat. Samt ökar fettförbränningen och kroppens energiförbrukning.

Dendrobium är en av de 50 fundamentala örterna i traditionell kinesisk medicin. Det aktiva ämnet i dendrobium, fenyletylamin, är det ämne som ger välmående efter träning. Då skapar kroppen det själv. Fenyletylamin finns även i choklad.

Dendrobium frisätter noradrenalin och dopamin i hjärnan, vilket sätter igång kroppen så att pulsen ökar, hjärtat slår kraftigare och syresättningen av blodet ökar. Det ökar prestationsförmågan och orken.

Tyvärr har det inte gjorts några ordentliga studier med dendrobium på människor, men det har använts inom traditionell kinesisk medicin i århundraden och skapas i stora mängder av kroppen under träning, då det ger det berömda ”runners high”, lyckoruset efter träning.
Här kan du läsa mer om dendrobium (extern länk).

Koffein är allmänt uppiggande och ökar ämnesomsättningen, det har bevisats i många studier. Det är även vätskedrivande.

Capsaicin, som finns i chilipeppar, aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Därmed ökar kroppstemperaturen och värmeutstrålningen.

En studie visade att efter en chilistark måltid gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan chilin. Dessutom åt testpersonerna 10-16% färre kalorier om de ätit en förrätt med chili, eftersom chili ger mättnadskänsla. (10% färre kalorier för de som åt chili via kapslar och 16% för de som åt det naturligt i maten – den starka smaken på tungan spelar tydligen en roll i sammanhanget.)

Hallonketoner ökar mängden adiponectin i kroppen, ett hormon som spelar stor roll för metabolismen och nedbrytande av fett. Generellt har smala människor mycket adiponectin i blodet, medan överviktiga har låga nivåer adiponectin.

Hallonketon-studier har gjorts på möss, vilka rasade i vikt, men inga studier är gjorda på människor ännu eftersom ämnet är relativt nyupptäckt. En provrörsstudie på levande fettceller visade att hallonketoner ökade fettförbränningen markant och fettinlagringen minskade.
Här kan du läsa mer om hallonketoner (extern länk).

Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets (SNS) aktivitet och värmeutstrålning. Både koffeinet och ämnet catechin i grönt te påverkar SNS positivt.

I en studie där man fick grönt té, enbart koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo, ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt té. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flertalet liknande studier har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Krombrist kan leda till blodsockersvängningar. Har du krombrist och äter tillskott av krom så får du en planare blodsockerkurva – men om du inte har krombrist är effekten minimal.

Opuntia Dillenii Haw är en sydamerikansk kaktus som sägs lura hjärnan att den nyss har ätit, vilket kan hålla i sig i flera timmar. Jag har inte hittat något vetenskapligt stöd för det. Däremot ökar Opuntia Dillenii Haw stresståligheten och uthålligheten hos möss.

Kolin har visat sig minska mängden dåligt kolesterol i blodet.

Piperine, svartpeppar, gör det lättare för kroppen att ta upp näringsämnen, örter och mediciner, det vill säga de övriga ämnena i Burn X5.

Teobromin är ämnet i kakao som ger välbefinnande. Det är släkt med koffein, men långt ifrån lika kraftigt.

Burn X5 säljs inte längre. Den har ersatts av Burn X10
Ja. Svenskt Kosttillskott har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har aldrig hört något negativt om dem.

Burn X5 säljs styckvis utan abonnemang, vilket är bra. Vi på viktvägvisaren rekommenderar att köpa bantningspiller styckvis, eftersom abonnemang ökar risken att det blir dyrare än man tänkt.

Skillnaden mellan Burn X4 och Burn X5 är att de tagit bort wakame, oolong te, glucomannan och maskros, och istället lagt till dendrobium samt ökat halten koffein, opuntia dillenii och grönt té.

Burn X5 kommer även i en koffeinfri variant, där dendrobium och koffein bytts ut emot piperin (svartpeppar) och teobromin (ämnet i kakao som ger välmående).

Skillnaden i effekt mellan Burn X4 och Burn X5 är att Burn X5 har större direkt fettförbrännande effekt, mer energi och prestationsförmåga, mindre aptitnedsättning och mindre långsam uppbyggnad av grund-fettförbränningen än Burn X4.

Saknar du glucomannans aptitdämpande effekt kan du kombinera Burn X5 med Diet Fiber som innehåller glucomannan. Den kombinationen rekommenderas av tillverkaren.

Saknar du wakames långsamma uppbyggnad av grund-fettförbränningen kan du kombinera Burn X5 med Better You Fitness Kapslar som innehåller wakame.

Burn X5 finns i två varianter, en de kallar ”med koffein” och en ”utan koffein”.

Skillnaden är att Burn X5 utan koffein har man bytt ut dendrobium och koffein mot piperin (ur svartpeppar) och teobromin (ur kakao). Varianten utan koffein är alltså något svagare och kickar inte igång kroppen lika mycket, vilket passar bra för de som är känsliga för stimulantia eller koffein men fortfarande vill öka sin fettförbränning och minska hungern.

Burn X5 innehåller koffein och dendrobium som gör att du blir piggare och får mer energi, därför bör känsliga inte äta Burn X5 sent på kvällen för att undvika sömnproblem. Är du känslig mot stimulantia kan du testa med en lägre dos Burn X5 i början och öka gradvis. Burn X5 kan även köpas i en variant utan koffein, där koffeinet och dendrobiumet bytts mot svartpeppar och teobromin.

Koffeinet och dendrobiumet kan påverka blodtrycket. Rapporterade biverkningar av dendrobium är sömnsvårigheter, förlorad aptit, håglöshet, ångest, kramper och både höjt samt sänkt blodtryck. Capsaicinet från chilin kan möjligen irritera mage och tarm hos känsliga.

Livsmedelsverket säger om grönt té att ”för de personer som kan ha en ökad känslighet tycks det finnas en viss risk för leverskada vid regelbundet intag av torkat grönt te-extrakt. Troligen krävs även andra faktorer för att skador ska uppstå.”

De med schizofreni har ofta höga halter fenyletylamin naturligt i blodet. Eftersom dendrobium innehåller fenyletylamin, bör inte de som lider av schizofreni eller har anlag för schizofreni äta kosttillskott med dendrobium.

Tillverkaren avråder från att använda Burn X5 om du är under 18 år, gravid, ammar, medicineras, har hjärtproblem, högt eller lågt blodtryck eller lider av annat medicinskt tillstånd.

Nej, du måste inte träna när du äter Burn X5. Men dendrobium fungerar extra bra som just pre-workout-tillskott, då det ökar energin, styrkan, motivationen och muskeltillväxten under passet, så passa gärna på att träna samtidigt.
Nej, du kan äta som du brukar.

Du bör inte dricka alkohol eller inta cannabis samma dag som du tar Burn X5, eftersom de gör att dendrobiums aktiva ämne fenyletylamin bryts ner betydligt långsammare. Så de dagar du tänkt festa, avstå från Burn X5, men dagen före och efter går bra.

Äter du tillskott av folsyra ska du inte samtidigt äta Burn X5 eftersom det gröna téet i Burn X5 gör det svårare för kroppen att ta upp folsyran.

 • Ökad prestationsförmåga och pigghet.
 • Extra styrka, motivation och energi på träningspasset.
 • Efter-träningen-välmående, utan att ha tränat (via fenyletylamin).
 • Ökad ämnesomsättning och fettförbränning, vetenskapligt bevisat.
 • Koffein och dendrobium kan göra det svårt att varva ner och sova, samt kan påverka blodtrycket.
 • Dendrobium och hallonketoner är rätt nya inom kosttillskottsvärlden, så det finns inga ordentliga forskningsrapporter på människor än. Ämnena finns dock naturligt i hallon (hallonketoner), och har används i tusentals år inom traditionell kinesisk medicin.
 • Bör ej kombineras med alkohol eller cannabis samma dag.
Burn X5 har utgått och ersatts av den kraftfullare Burn X10.

Burn X5 tillhör den grupp bantningspiller som ökar fettförbränningen.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Burn X5 har utgått och ersatts av den kraftfullare Burn X10..
Du kan äta 1 doser (2 kapslar) 2-3 gånger dagligen. Ta den första dosen på morgonen och den andra på eftermiddagen. Träningsdagar kan en du äta en dos cirka 30 minuter före träning. Du kan svälja kapslarna hela och skölja ner dem med ett stort glas vatten. Du bör ej äta Burn X5 efter klockan sju på kvällen och du bör vänta minst 5 timmar mellan varje dos Burn X5.

Kontrollera dock alltid doseringen mot vad som står på burken innan du börjar, utifall något ändrats sen jag skrev detta.

Vill du kickstarta så har Svenskt Kosttillskott just nu kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv som innehåller muskelbyggaren Diet Cla, fettförbrännaren Burn X10, måltidsersättningen Diet Shake samt Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.
När Burn X4 uppgraderades till Burn X5 tog de bort glucomannan, som bildar en mättande gelé i magen, för att ge plats åt mer av andra ingredienser. Du kan kombinera Burn X5 med Diet Fiber som innehåller glucomannan och säljs på samma webb-butik.

De tog även bort wakame, som bygger upp grund-fettförbränningen långsamt. Du kan kombinera Burn X5 med Better You Fitness Kapslar som innehåller wakame.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

Nej, kapslarna innehåller gelatin. Men det är från nöt (bovint), ej gris.

 
Verkar inte detta piller vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
 
Saknar du en fråga? Hör av dig!

Vissa av bilderna på denna sida används under Creative Commons License. Här finns en komplett lista på dessa bilder och rättigheter.

Passar dig som:
 • Vill öka fettförbränningen
 • Gillar att få extra kraft på träningspasset
 • Vill ha ett effektivt kombinationspiller
Har ersatts med
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar