Skip to main content
Viktvagvisaren

Bioform Afrikansk Mango

”Fettcellernas tillväxt minskar”

Bioform Afrikansk Mango
brand-logo
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Bioform Afrikansk Mango är ett bantnignspiller som fungerar, men det säljs inte längre i Sverige. Köp i stället ett annat bantningspiller med samma aktiva ingrediens, såsom Bodyfat Burner Night.

Bioform Afrikansk Mango innehåller frön från en mangoliknande frukt som finns i Västafrika och Sydostasien och är en vanlig ingrediens i kamerunska och nigerianska kök. Flera studier har visat på kraftig viktnedgång i och med att fröna minskar tillväxt av fettceller samt ökar tillväxt av adiponectin -ett protein som är betydande för ämnesomsättning samt fettförbränning. Läs mer om ingrediensen afrikansk mango här.

Frågor och svar om Bioform Afrikansk Mango

Afrikansk mango innehåller frön som hämmar fettcellers tillväxt samt förmåga att föröka sig. Därmed får kroppen svårare att lagra fett. Ett flertal studier har visat på viktminskning med Afrikansk Mango, där även LDL (det dåliga kolesterolet) minskade; samt även det totala kolesterolet, blodsockernivåerna och även blodtryck.

Fröna från afrikansk mango gör även att mer adiponectin utsöndras, som är ett protein som är antiinflammatoriskt och minskar risken både för fetma, typ-2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Bioform Afrikansk Mango innehåller även grönt te och chilipeppar. Dessa båda ökar ämnesomsättningen.

Läs mer om afrikansk mango på vår ingredienssida om afrikansk mango eller på www.african-mango.se.

Ja, du kan beställa. Bioform Afrikansk Mango säljs av Svenskt Kosttillskott och vi har inte hört något negativt om dem. De har bra kundtjänst, verkar 100% hederliga och är ett svenskt företag så du har svenskt konsumentskydd.
Klicka här för att beställa Bioform Afrikansk Mango.
Andra namn för afrikansk mango är Bush Mango och Wild Mango. Det vetenskapliga namnet är Irvingia gabonensis.

Fröna från afrikansk mango har undersökningar visat ger viktminskning. Fröextraktet från frukten kallas IGOB131 eller OB131.

Forskning har visat att ett tillskott av afrikansk mango ger en bevisad viktnedgång och flera andra positiva bieffekter.

De studier som har gjorts har gjorts på fröna hos Afrikansk Mango, som kallas IGOB131. Fruktköttet har inte undersökts och har inte nödvändigtvis samma effekt. Två större studier har gjorts på människor, och båda visar att IGOB131 ger en tydlig viktnedgång i jämförelse med kontrollgrupperna, samt en positiv påverkan på flera andra kroppsparametrar såsom kolesterol.

  • I en fyraveckorsstudie på 40 personer som fick instruktioner att äta lågfettkost med 1800 kcal/dag samtidigt som de fick 350 mg IGOB131, tappade de som fick Afrikansk Mango i snitt 5.3% av kroppsvikten jämfört med 1.3% för placebogruppen. Man kunde också se en förbättring av blodvärdena med sänkt totalkolesterol, dåligt kolesterol (LDL) och blodfetter samt höjt gott kolesterol (HDL) i gruppen som fick Afrikansk Mango. Det systoliska blodtrycket sänktes även, men det kan vara en effekt av viktminskningen och inte en direkt effekt av IGOB131.
  • En annan studie som pågick i 10 veckor med 102 överviktiga deltagare visade att de som fick IGOB131 gick ner 12.7 kg i genomsnitt, medan placebogruppen bara gick ner 0.5 kg. Deltagarna ändrade inte sin kost eller sina motionsvanor under studien, utan levde som vanligt. Resultaten blev: Kroppsvikt -13%, midjemått -16%, kroppsfett -15%, totalkolesterol -5%, LDL kolesterol -22%, Adiponectin +20%. (Adiponectin är ett antiinflammatoriskt protein som minskar risken för fetma, typ 2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.)
  • En studie visar att när möss får IGOB131 ökar fettcellerna sin produktion av Adiponectin samt att fettcellernas utveckling hämmas.
  • Studien höll på i 10 veckor och det visade sig även att IGOB131 minskar nivåerna av Leptin i kroppen. Leptin är ett hormon som spelar en roll i hunger- och mättnadsmekanismerna. Det är oklart hur detta i sin tur påverkar kroppen, eftersom mekanismerna är väldigt komplexa. Generellt sett har överviktiga högre leptinnivåer än normalviktiga.

Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets (SNS) aktivitet och värmeutstrålning. Både koffeinet och ämnet catechin i grönt te påverkar SNS positivt.

I en studie där man fick grönt te, enbart koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo, ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt te. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flertalet liknande studier har visat på viktnedgång och minskning av procentandelen kroppsfett.

Capsaicin, som finns i chilipeppar, aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Därmed ökar kroppstemperaturen och utstrålningen av värme.

En studie visade att efter en måltid med capsaicin gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan capsaicin. Dessutom åt testpersonerna 10-16% färre kalorier om de ätit en förrätt med capsaicin, eftersom capsaicin ger mättnadskänsla. 10% färre kalorier för de som åt Capsaicin via kapslar och 16% för de som åt det naturligt i maten – den starka smaken på tungan spelar tydligen en roll i sammanhanget.

Du beställer från Svenskt Kosttillskotts webbutik Klicka här för att beställa Bioform Afrikansk Mango.
Afrikansk Mango finns bland annat i Bodyfat Burner Night.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Det är bara lindriga biverkningar som hittills identifierats såsom sömnsvårighet, huvudvärk och gasig mage. Det är inte känt hur Afrikansk Mango påverkar mediciner.

För personer med känslig mage kan apsaicinet från chilin möjligen irritera mage och tarm.

Livsmedelsverket säger om grönt te att ”för de personer som kan ha en ökad känslighet tycks det finnas en viss risk för leverskada vid regelbundet intag av torkat grönt te-extrakt.” Troligen krävs även andra faktorer för att skador ska uppstå.

Man tar 2 kapslar fördelat över dagen tillsammans med ett glas vatten, dvs 400mg per dag.
De vetenskapliga studierna som visar viktnedgång har använt sig av 150-350 mg IGOB131, 30-60 minuter före lunch och middag.
Nej, av afrikansk mango går man ned i vikt även utan motion eller diet. Men det kommer hjälpa viktminskningen på traven att äta nyttigt och minska storleken på portionerna.

Vid viktminskning förloras alltid en del fett, en del muskelmassa. Om man motionerar under tiden så blir viktnedgången till större del fett och mindre del muskler-än utan motion.

Det har inte utretts hur Afrikansk Mango påverkar mediciner eller ifall det är säkert att använda för gravida och ammande. Var på den säkra sidan och rådfråga en läkare vid behov.
  • Vetenskapligt bevisad effekt i studier på människor, med betydlig viktminskning.
  • En naturligt preparat som är vanligen används i det nigerianska och kamerunska köket, så risken för biverkningar är liten.
  • Det finns inga studier som visat på några allvarliga nackdelar eller hur den reagerar med andra mediciner.
  • Bantningspiller löser inte grundproblemet med många typer av övervikt – onyttig kosthållning, alltför stort kaloriintag eller dieter som kombinerar kolhydrater och fett i samma måltid.
Du beställer från Svenskt Kosttillskotts webbutik.
Klicka här för att beställa Bioform Afrikansk Mango.
Med en sund diet och regelbunden träning kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Afrikansk Mango. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Verkar inte Bioform Afrikansk Mango vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
Saknar du en fråga? Hör av dig!
Passar dig som:
  • Vill ha vetenskapligt bevisad effekt
  • Vill ha naturliga ingredienser
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar