Skip to main content
Viktvagvisaren

Carb blocker

”Blockerar upp till 66% av kolhydraterna”

Carb blocker
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Carb Blocker säljs inte längre i Sverige. Testa i stället en annan produkt med samma funktion, såsom Carb no More.

Carb blocker innehåller ett extrakt av brytböna, som minskar kroppens upptag av kolhydrater ur maten med upp till 66%. Det gör det genom att försvåra för enzymet alfa-amylas att göra om stärkelse till socker i mage och tarmar. Stärkelse kan inte tas upp av kroppen som det är utan fortsätter istället ut bakvägen. Det är bra på flera sätt om man är ute efter att gå ner i vikt:

 • Man får i sig färre kalorier från kolhydraterna
 • Man får lägre blodsocker, precis som ifall man ätit mat med lågt GI. Det gör att man håller sig mätt längre och får mindre sötsug.
 • Insulinpåslaget blir lägre. Insulin signalerar till kroppen att lagra fett, så när man har en lägre insulinnivå lagras mindre fett än annars.

Effekten av Carb blocker kan beskrivas som att den sänker GI:t i maten du just ätit. Man kan både äta Carb blocker ifall man äter en kolhydratrik måltid och vill gå ner några kilon, och om man äter lågkolhydratkost eller enligt en GI-metod och vill minska den negativa effekten av en halvförbjuden måltid.

Carb blocker är inte ensamt om att innehålla extrakt av brytböna; i Storbritannien säljs exempelvis bantningspillret DEcarb med samma aktiva ingrediens.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Carb blocker: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Carb blocker

Carb blocker innehåller extrakt från brytböna (phaseolus vulgaris). Det innehåller en typ av protein (glykoprotein) som fäster sig vid enzymet alfa-amylas och gör att det inte fungerar lika effektivt som vanligt. Alfa-amylas har som uppgift i kroppen att ta långa stärkelsekedjor och klippa isär dem till glukos, dvs druvsocker. Genom att alfa-amylas hämmas blir det långa stärkelsekedjor kvar som kroppen inte kan ta upp, vilket gör att upp till 2/3 av kolhydraterna man äter går rakt igenom kroppen och ut genom avföringen istället för att tas upp som energi.

Eftersom mindre mängd glukos tas upp ur maten, får man dels planare blodsocker- och insulinkurvor, dels får man i sig färre kalorier. Effekten är ungefär som ifall man ätit mat med lågt GI.

Det finns inga specifika studier gjorda på just Carb blocker, men andra piller med brytböneextrakt har studerats och resultaten pekar på 2-4 kg viktminskning på 4 veckor.

Carb Blocker verkar för närvarande vara slut på svenska webbutiker. Testa i stället en annan produkt med samma funktion, att minska kroppens upptag av kolhydrater är Carb no More
Carb Blocker verkar för närvarande vara slut på svenska webbutiker. Testa i stället en annan produkt med samma funktion, att minska kroppens upptag av kolhydrater är Carb no More
Carb blocker innehåller extrakt av brytböna, Phaselous Vulgaris, samt isomalt och vegetabiliskt magnesiumstearat (till kapseln).
Det har i många år varit känt blockering av alfa-amylas sänker blodsockret och sockerupptaget ur maten, så det är ingen nyhet.

Det finns inga specifika studier på just Carb blocker, men man kan snegla på det i princip likadana bantningspillret Glucosanol. Deras patenterade brytböneextrakt kallas PhaseLite och de har forskat fram följande:

 • I en 2-månadersstudie på 27 överviktiga gick de som fick PhaseLite ner 127% mer i vikt än de som fick placebo
 • I en 4-veckorsstudie på 60 överviktiga som åt en kolhydratrik diet gick de som fick PhaseLite ner 2.40 kg i kroppsfett (ej kroppsvikt) mot 0.35 kg i placebogruppen
 • I 4-veckorsstudie på 8 st normalväxta människor som åt kolhydratrik kost gick de som fick PhaseLite ner 3.9 kg mot för 0.75 kg i placebogruppen
 • Man testade GI för vitt bröd med och utan PhaseLite. Med PhaseLite sänktes brödets GI med 39%.
 • I en studie på 11 normala människor som åt vitt bröd med smör, fick de i sig 66% färre kalorier från kolhydrater när de åt PhaseLite.
Carb Blocker verkar för närvarande vara slut på svenska webbutiker. Testa i stället en annan produkt med samma funktion, att minska kroppens upptag av kolhydrater är Carb no More
Bantningspiller som blockerar kolhydrater är exempelvis Carb no More.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Eftersom den onedbrutna stärkelsen fortsätter ut den naturliga vägen kan man uppleva gaser i magen de första dagarna man äter Carb blocker, men den biverkningen ska bli lindrigare när kroppen vant sig.

Diabetiker bör hålla extra koll eftersom blodsockerkurvan blir planare när man äter Carb blocker så de kan behöva justera sin medicinering.

Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta, men tillverkaren rekommenderar en näringsrik kost, motion och en i övrigt hälsosam livsstil.

Eftersom det minskar kolhydratupptaget är pillret väl lämpat för de som följer någon GI-metod eller följer en diet fattig på kolhydrater. Då kan man använda Carb blocker vid de tillfällen som man vill unna sig kolhydrater med högt GI, exempelvis om man är bortbjuden och ska äta tårta eller glass.

Man äter 3 tabletter 1-3 gånger dagligen, i samband med stärkelserik måltid. Intas med ett glas vatten.

En burk innehåller 90 tabletter.

Carb blocker är fritt från animaliska produkter så det lämpar sig väl för vegetarianer och veganer.
 • Om du är gravid eller ammar.
 • Barn under 12 år bör inte äta Carb blocker
 • Om du har ett BMI under 18,5 bör du inte försöka gå ner i vikt med Carb blocker (ja, inte med något bantningspiller överhuvudtaget egentligen).
 • Diabetiker bör kontakta sin läkare innan de börjar äta Carb blocker eller hålla extra koll på sina värden, eftersom det påverkar blodsockret och kan göra att man behöver justera sin medicinering.
 • Använd inte Carb blocker om du är överkänslig mot bönor eller bönprodukter.
 • Äter du riktigt strikt LCHF-kost är Carb blocker rätt onödigt, eftersom det inte finns några kolhydrater att blockera.
Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Carb blocker ska fungera. Tillverkaren rekommenderar en näringsrik kost, motion och en i övrigt hälsosam livsstil.
 • Det fungerar verkligen. Flera studier på piller med brytböna som aktiv ingrediens har visat att man går ner i vikt.
 • Du köper Carb blocker burk för burk, när du vill. Många andra bantningspiller har billiga erbjudanden där man blir prenumerant.
 • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett bantningspiller som Carb blocker är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra mer krävande metoder att gå ner i vikt, såsom en sundare livsstil.
 • En risk är att det blir dyrt, speciellt om du ska hålla på i flera månader. När du slutar äta pillrena slutar du gå ner i vikt.
 • I början av kuren kan man få gaser i magen.
Carb Blocker verkar för närvarande vara slut på svenska webbutiker. Testa i stället en annan produkt med samma funktion, att minska kroppens upptag av kolhydrater är Carb no More
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Carb blocker. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Om du börjar med GI-metoden kan du göra övergången från ”vanlig” mat till GI-mat enklare genom att ”fuska” i bland med Carb blocker när du inte hittar GI-alternativ (t.ex. på födelsedagskalas).

Alltid när man bantar riskerar man att få brist på vitaminer och mineraler, så se till att kombinera med en bra multivitamintablett.

Om du äter receptbelagda mediciner bör du rådfråga din läkare innan du börjar äta Carb blocker, eftersom det påverkar enzymerna i kroppen.

Vad gäller receptfria piller och viktminskningspreparat, låt förnuftet råda.

Man bör inte kombinera olika bantningspiller och köra dubbelt, eftersom det kan vara svårt att veta hur de påverkar varandra. Att ”banta” dvs äta striktare eller träna bör vara helt okej så länge du inte överdriver det.

Verkar inte Carb blocker vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Följer GI-konceptet
 • Föredrar naturmedel
 • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar