Skip to main content
Viktvagvisaren

SWISS DIET African Mango

”Minskar fettcellernas tillväxt”

SWISS DIET African Mango
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b2.png
Villkor-garantier
b2.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b2.png
Villkor-garantier
b2.png
 
1-10-combine

>Swiss Diet African Mango har slutat säljas i Sverige. Testa i stället Bodyfat Burner Night med samma aktiva ingrediens.

SWISS DIET African Mango innehåller extrakt av frukten afrikansk mango och gör att fettcellelerna växer långsammare. Afrikansk Mango är frukt som växer i tropikerna, framförallt i Västafrika och Sydostasien. Frukten är vanlig i det nigerianska och kamerunska köket. Flera studier har visat att dess frön ger kraftig viktminskning genom att göra det svårare för fettcellerna att växa. Afrikansk mango ökar även kroppens produktion av adiponectin, ett protein som är viktigt för fettförbränningen och ämnesomsättningen.

En tablett SWISS DIET African Mango innehåller 1200 mg extrakt. Läs mer om ingrediensen afrikansk mango här.

Frågor och svar om SWISS DIET African Mango

Fröna hos Afrikansk Mango gör det svårare för kroppen att lagra fett, eftersom de minskar fettcellernas förmåga att växa och bli fler. Flera studier har visat på att man går ner i vikt av Afrikansk Mango, och även att mängden LDL (det dåliga kolesterolet) sjunker, liksom det totala kolesterolet, blodsockernivåerna och blodtrycket. Allt detta är positivt för hälsan.

Fröna gör även att fettcellerna utsöndrar större mängder adiponectin, ett protein som är inflammationshämmande och minskar risken för fetma, typ-2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Afrikansk Mango kallas även Bush Mango, Wild Mango och African Mango, och vetenskapligt ”Irvingia gabonensis”. Det är dess frön och inte frukten i sig som har visat sig ge viktminskning i vetenskapliga studier. Fröextraktet kallas IGOB131 eller OB131.

Läs mer om afrikansk mango på vår ingredienssida om afrikansk mango eller på www.african-mango.se.

>Swiss Diet African Mango har slutat säljas i Sverige. Testa i stället Bodyfat Burner Night med samma aktiva ingrediens. ?>
Ja. Vi har gått igenom två större studier som har gjorts på människor, och båda kommer fram till att African Mango-frön ger en tydlig viktminskning i jämförelse med kontrollgrupperna, samt förbättrar flera andra värden, bland annat kolesterolet. I den ena studien gick gruppen som fick African Mango ner i snitt 12.7 kg på 10 veckor.
I det stora hela ser det mycket bra ut från ett vetenskapligt perspektiv, med bevisad viktnedgång och flera positiva bieffekter.

I de studier som gjorts har man använt African Mango-fruktens frön, som kallas IGOB131. Fruktköttet har inte undersökts och behöver inte ha samma effekt. Två större studier har gjorts på människor, och båda visar att IGOB131 ger en kraftig viktminskning jämfört med kontrollgrupperna, samt en positiv påverkan på kroppen, med bland annat bättre blodfetter.

 • I en fyraveckorsstudie på 40 personer som fick instruktioner att äta lågfettkost med 1800 kcal/dag och samtidigt äta 350 mg IGOB131, gick de som fick Afrikansk Mango ner i snitt 5.3% av kroppsvikten jämfört med endast 1.3% för placebogruppen. Man såg även förbättrade blodvärden med sänkt totalkolesterol, sänkt LDL (det dåliga kolesterolet) och en ökning av det goda kolesterol (HDL) i gruppen som fick Afrikansk Mango. Det systoliska blodtrycket sänktes också, men det är osäkert om det berodde på Afrikansk Mango eller på att personerna gått ner i vikt.
 • En annan jämförande studie som pågick i 10 veckor med 102 överviktiga deltagare kom fram till att de som fick IGOB131 gick ner 12.7 kg i genomsnitt, medan placebogruppen endast gick ner 0.5 kg. Deltagarna ändrade inte sin kost eller sina motionsvanor under studien, utan levde som tidigare.
  Resultaten blev:
  – Kroppsvikt -13%
  – Midjemått -16%
  – Kroppsfett -15%
  – Totalkolesterol -5%
  – LDL kolesterol -22%
  – Adiponectin +20%.
  (Adiponectin är ett antiinflammatoriskt protein som minskar risken för fetma, typ 2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.)
 • Denna 10 veckor långa studie visar även att IGOB131 minskar kroppen Leptin-nivåer. Leptin är ett hormon som spelar en roll i kroppens hunger- och mättnadsmekanismer. Det är däremot oklart hur detta i sin tur påverkar kroppen, eftersom mekanismerna är mycket komplexa. Man vet dock att överviktiga personer vanligen har högre leptinnivåer än normalviktiga.
 • Ytterligare en studie har visat att möss som fått IGOB131 så ökar fettcellerna sin produktion av Adiponectin samt att fettcellernas tillväxt hämmas.
>Swiss Diet African Mango har slutat säljas i Sverige. Testa i stället Bodyfat Burner Night med samma aktiva ingrediens.
De flesta tillverkare av tillskott med African Mango hävdar att det inte finns några kända biverkningar. En tillverkare nämner dock risk för sömnsvårigheter, huvudvärk och gasig mage. Man vet inte i nuläget hur African Mango påverkar mediciner.
Nej, det behöver du inte.

När man går ner i vikt är alltid en del av viktnedgången fett, en del är muskelmassa. Undersökningar visar att om man motionerar under tiden man försöker gå ner i vikt så blir viktnedgången en större del fett och mindre del muskler än utan motion.

Nej, de vetenskapliga studierna visar att man går ner i vikt även utan diet eller motion. Men det kommer nog hjälpa viktminskningen på traven att inte äta skräpmat och dra ner på portionerna.
 • Effekten är bevisad i vetenskapliga undersökningar på människor, och viktminskningen är signifikant.
 • Produkten är naturlig, vanlig i det nigerianska och kamerunska köket, så risken för biverkningar är liten. Ingen mumbojumbo.
 • Veganskt och vegetariskt, utan artificiella tillsatser.
 • Man har inte undersökt hur African Mango påverkar mediciner eller vilka biverkningar som kan finnas.
 • Bantningspiller löser inte grundproblemet med många typer av övervikt – onyttig kosthållning, alltför stort kaloriintag eller dieter som kombinerar kolhydrater och fett i samma måltid.
Afrikansk Mango finns bland annat i Bodyfat Burner Night..


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

För bästa möjliga resultat, ta 1 tablett SWISS DIET African Mango tillsammans med frukost och 1 när du äter lunch. Ta inte tabletterna på fastande mage. Kapslarna bör sväljas med vatten. Håll produkten borta från sol och utom räckhåll för barn.

Kontrollera alltid doseringen med vad som står på burken, ifall något ändrats sedan jag skrev detta.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter SWISS DIET African Mango. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Ja, det är både vegetariskt och veganskt. SWISS DIET African Mango innehåller inga tillsatser eller artificiella ämnen, bara naturliga ingredienser.
Andra namn för ingrediensen African Mango är Afrikansk Mango, Bush Mango och Wild Mango. Det veteskapliga namnet är Irvingia gabonensis.

Det är fröna som forskningen har visat ger viktminskning. Fröextraktet kallas IGOB131 eller OB131.

Verkar inte SWISS DIET African Mango vara något för dig? Titta runt på sajten, eller läs vår jämförelse av bantningspiller så kanske du hittar något som passar dig bättre. Lycka till!
Saknar du en fråga? Hör av dig!
Passar dig som:
 • Kräver vetenskapliga bevis
 • Vill ha naturliga ingredienser
 • Inte vill eller kan träna
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar