Skip to main content
Viktvagvisaren

Cleanse-Rite

”Detox med tarmrensning”

Cleanse-Rite
brand-logo
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b2.png
styrka
b2.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Cleanse-Rite säljs inte längre. För andra detox-piller, se Detox Greens. Om du framför allt vill gå ner i vikt rekommenderar vi att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Cleanse-Rite är ett detoxpiller som avgiftar matsmältningssystemet och rensar tjocktarmen på gifter och slaggprodukter. Viktökning, förstoppning och trötthet kan bero på att det byggts upp ohälsosamma restprodukter i tjocktarmen. Genom Cleanse-Rites 7-dagarskur avhjälper du dessa symptom och hindrar gifter från att byggas upp.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Cleanse-Rite: vad som skiljer det från andra detoxprodukter, dess nackdelar och fördelar.

Frågor och svar om Cleanse-Rite

Cleanse-Rite är en 7-dagars kolonrening som detoxar matsmältningssystemet och tarmen. Kolon betyder tjocktarm på latin. Kolonrensning tar bort gifter och slaggprodukter som har byggts upp samt hjälper mot förstoppning, gas och kramper. Att detoxa och rensa tarmsystemet hjälper dig att behålla en god hälsa, ger energi och kan förebygga orsakerna till vissa sjukdomar.

Cleanse-Rite innehåller de naturliga laxermedlen Cascara Sagrada, Cape Aloe och Senna som tar bort uppbyggnader på tarmväggarna. Det innehåller även psylliumfibrer som ökar rörligheten av avfall genom tarmen och fänkålsfrö som lindrar kramp och gaser i tarmen. Afrikansk fågelpeppar hjälper matsmältningen och minskar inflammationer i tjocktarmen.

Att genomgå en kolon-reningskur kan ge dessa fördelar:

 • Avgiftar tjocktarmen
 • Hjälper till att lindra förstoppning, kramper och gasbildning
 • Ökar upptagningsförmågan av näringsämnen
 • Ökar effektiviteten av övriga kosttillskott, såsom bantningspiller.

Cleanse-Rite innehåller följande ingredienser: psyllium ytterskalpulver, linfröolja, cape aloe, Cascara Sagrada, Spirulina, svart valnöt, Senna blad, fänkålsfrön och afrikansk fågelpeppar.

Dessutom innehåller den en blandning av vitlök, rödklöver pulver, bockhornsklöverpulver, Quassia träpulver, svart Cohoshpulver, röd salviapulver, goldensealpulver och gummi arabicumpulver.

Övriga hjälpämnen är gelatin, magnesiumstearat och stearinsyra.

Det är alltid svårt att bedöma hur bra eller dåligt en detox-produkt fungerar, eftersom de innehåller många ingredienser och resultatet är svårt att mäta.

Själva idén med kolonrening går dock långt tillbaka; den uppstod bland forntidens egyptier och greker. Det kan göras antingen genom att spola tarmen med ljummet vatten, eller genom att äta laxerande örter och fibrer såsom Cleanse-Rite. Tanken är att det byggs upp slaggprodukter och gifter på insidan av tarmen, som påverkar bakteriefloran i tarmen och gör att gifter bildas och sprider sig i kroppen. Det kallas autointoxication (självförgiftning) och kan ge en allmän känsla av ohälsa samt symptom såsom huvudvärk, trötthet, aptitlöshet och irritation. Kolonreningens fördelar beskrivs främst genom självupplevda berättelser och vittnesmål om bättre allmänhälsa, och är svåra att bevisa vetenskapligt.

På 1800-talet accepterades självförgiftning som ett faktum av läkarna. Under 1900-talet har vetenskapliga studier inte lyckats påvisa att självförgiftning sker och en vetenskaplig skepsis har brett ut sig. Det finns alltså inga vetenskapliga bevis för kolonreningens fördelar, men det är populärt inom alternativmedicinen och har fått ett uppsving på 2000-talet.

Kolonrening görs även medicinskt före vissa operationer eller kolonoskopi.

Cleanse-Rite innehåller mycket fibrer. Fibrer i kombination med vatten kan ses som tarmarnas tandborste och hjälper till att motverka hård mage, det är vetenskapligt känt.

Cleanse-Rite säljs inte längre. För andra detox-piller, se Detox Greens. Om du framför allt vill gå ner i vikt rekommenderar vi att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Cleanse-Rite säljs inte längre. För andra detox-piller, se Detox Greens. Om du framför allt vill gå ner i vikt rekommenderar vi att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Vissa andra detoxprodukter säljs med abonnemang, vilket vi på Viktvägvisaren inte rekommenderar eftersom det ofta blir dyrare än man tänkt sig. Cleanse-Rite säljs burk för burk, utan abonnemang, vilket är bra. Cleanse-Rite är ett av de få detoxpillren som säljs styckvis av ett hederligt företag.

Cleanse-Rite har en laxerande effekt, så det är viktigt att dricka mycket vatten och få i sig salter för att inte störa kroppens vätskebalans.

Laxering och kolonrening bör inte utföras oftare än en gång per månad, annars kan tarmens funktion störas.

Personer med ett känsligt matsmältningssystem rekommenderas att vara försiktiga vid användning av Cleanse-Rite eftersom vissa kan få krampaktiga symptom. Använd inte denna produkt om du har buksmärtor, diarré eller lös avföring. Rektala blödningar och / eller förstoppning efter användning av laxermedel kan vara ett tecken på en allvarligare sjukdom. Uppsök en läkare om du upplever några hälsoproblem.

Cleanse-Rite rekommenderas inte för gravida eller ammande kvinnor eller personer under 18 år. Cleanse-Rite innehåller nötter och bör inte användas av någon med nötallergi.

Kanske. Syftet med detox är inte att främst gå ner i vikt, utan för att avgifta kroppen, bli piggare och få en fräsch nystart. Men när slaggprodukter sköljs ut kan man gå ner något kilo.

Om du vill gå ner i vikt, läs gärna vår översikt av bantningspiller för att se vad som fungerar och inte, samt vad som skulle kunna passa just dig.

Nej, du måste inte träna. Men matsmältningen och tarmens funktion blir bättre av motion och rörelse, så passa gärna på.
Nej, du kan äta som du brukar. Tillverkaren rekommenderar att Cleanse-Rite tas tillsammans med en vettig kost rik på frukt och grönsaker och mycket vatten.

Eftersom Cleanse-Rite detoxar kroppen kan du hjälpa detoxen på vägen genom att äta detox-kost, det vill säga mat som är naturlig och full av vitaminer, mineraler och antioxidanter, samt undviker rött kött, nikotin, koffein och alkohol.

 • Många vittnar om ökad pigghet, välmående och bättre allmänhälsa efter kolon-rening
 • Kan lindra problem med förstoppning, kramper och gaser i magen
 • En fräsch mental nystart med en avgiftad tarm
 • Fördelarna har inte kunnat bevisas vetenskapligt. Det finns en vetenskaplig skepsis mot metodens effektivitet.
Cleanse-Rite är ett detoxpiller, som renar kroppen. Bantningspiller däremot fokuserar på viktnedgång genom att öka fettförbränningen, minska hungern eller minska kaloriupptaget. Läs gärna vår översikt av bantningspiller för att se vilka som fungerar och inte.

Det säljs många detoxpiller idag av skumma bolag där kunden luras med hjälp av billiga välkomsterbjudanden in i ett abonnemang, där det 14 dagar senare dras flera hundra kronor från kundens konto för nästa burk till hutlöst ordinarie pris. Vi på Viktvägvisaren varnar för flera av dessa bluffpiller. Läs mer om våra varningar här.

Det finns lyckligtvis även detoxpiller som säljs styckvis av hederliga företag, utan abonnemang, till exempel dessa:

 • Detox Greens är en bästsäljande detoxkur med örter som renar kroppen.

Cleanse-Rite säljs inte längre. För andra detox-piller, se Detox Greens. Om du framför allt vill gå ner i vikt rekommenderar vi att du i stället tittar på Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Ta 1 paket 3 gånger dagligen under 7 dagar och låt 3 till 4 veckor gå mellan rensningsbehandlingarna. Cleanse-Rite bör tas tillsammans med en vettig kost rik på frukt och grönsaker och mycket vatten. Använd inte denna produkt under mer än en vecka och överstig inte den rekommenderade dagliga dosen.

Kontrollera dock alltid doseringen mot vad som står på burken innan du börjar, utifall något ändrats sen jag skrev detta.

Följer du en sund diet, gärna enligt detox-filosofin och tränar kommer du att få bättre resultat än om du enbart äter Cleanse-Rite. Det ökar även chansen att gå ner i vikt.
Nej, kapslarna innehåller gelatin.
Verkar inte Cleanse-Rite vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill detoxa kroppen
 • Lider av hård mage eller gaser
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar