Skip to main content
Viktvagvisaren

Rawburn

VARNING! Drar 1420:- från ditt konto efter 5 dagar

Rawburn
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Vi misstänker starkt att företaget bakom Rawburn är oärligt! Pillret marknadsförs av Formezones, som vid flera tillfällen blivit anmälda för bedrägeri och som Konsumentverket varnar för! 5 dagar efter beställningen kommer de att dra 1420:- för ett medlemskap som få är medvetna om att de ingått.


Rawburn innehåller klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Det sänker blodsockerpåslaget efter en måltid, vilket gör att mindre fett lagras. Kroppen tar också upp mindre socker ur maten och när kroppen behöver hämta lagrad energi tas det från fettreserverna istället för sockerreserverna. Därför går man ner i vikt.

Klorogensyra har vetenskapligt bevisad effekt, med en viktnedgång på cirka 5 kg på 60 dagar. Läs mer om gröna kaffebönor och klorogensyra här.

Köp inte Rawburn om du inte läst det finstilta mycket noga och är helt klar över vad du ger dig in på. Är du intresserad av ett bantningspiller med gröna kaffebönor rekommenderar vi i stället Core Green Coffee och Green Coffee Pure, de är i princip identiska med Rawburn men säljs styckvis utan abonnemang av hederliga företag.

Varför varnar vi för Rawburn?

Vi misstänker starkt att detta piller är ett bedrägeri, med risk att köparen fastnar i ett dyrt avtal de inte vill ha med svårigheter att säga upp abonnemanget, och avråder därför våra besökare från att köpa det.

Är du intresserad av gröna kaffebönor rekommenderar vi i stället de hederliga Core Green Coffee och Green Coffee Pure, de är i princip identiska med Rawburn men säljs styckvis utan abonnemang av välrenommerade företag.

Om du har information som visar på att Rawburn säljs av ett schyst företag med klara och tydliga villkor, kontakta oss.

Välkänt blufföretag som konsumentverket varnar för

Rawburn och Green Detox säljs av företaget Formezones med mycket elaka villkor i det finstilta, där köparen förbinder sig att ingå ett abonnemang där Formezones efter 5 dagar drar ytterligare 1420:- från kontot. Formezones har blivit anmälda till konsumentverket upprepade gånger och konsumentverket varnar för Formezones. Konsumentverket skriver bland annat: ”Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i avtal de inte vill ha. Det gör att de tvingas betala stora summor i ett abonnemang de inte ens vet att de har ingått. Eftersom konsumenten har betalat provpaketet med sitt kontokort kan företaget fortsätta att dra pengar från kontot. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företagen ofta inte svarar på mejl eller telefon.”

Undangömda villkor

Villkoren är svåra att hitta och det framgår inte tydligt i annonsen att du även ingår ett dyrt medlemskap samt att du lovar att inte spärra ditt kontokort.

Formuleringen i annonsen är till exempel: ”Ja tack, skicka mig ett introduktionspaket från Rawburn. Jag betalar bara SEK 36:- i expeditionsavgift.” Medlemskapet och extrakostnaden på över tusenlappen nämns inte tydligt.

Välkomsterbjudandet startar dyrt medlemskap

När du köper välkomsterbjudandet påbörjar du samtidigt ett medlemskap i webbklubben formezones.com, där du får e-kokböcker, övningsprogram och coachning. Fem dagar efter beställningen kommer Formezones att dra ytterligare 1420:- från ditt konto för medlemskap i 2 månader samt 2 extra burkar Rawburn.

Rawburn pushas under våren 2013 på facebook som ett kombinationserbjudande tillsammans med Green Detox, ett detoxplåster från samma företag med samma elaka villkor.

Besvärlig kundtjänst

Vi har hört flera vittna om att kundtjänsten inte är tillmötesgående. Ibland svarar de inte på mail eller i telefon. När man väl fått kontakt för att säga upp abonnemanget eller ångra köpet har kundtjänsten sagt att abonnemanget nu avslutats men att man ändå måste betala för 2 månaders medlemskap. Det är inte sant. Enligt villkoren har du 14 dagar på dig att säga upp medlemskapet och skicka tillbaka produkterna. Dessutom har du minst 7 arbetsdagar på dig att ångra hela köpet, skicka tillbaka produkten oöppnad och ska få pengarna tillbaka, enligt europeisk konsumentlagstiftning. Stå på dig och hota med att spärra ditt kort samt anmäla dem till polisen och konsumentverket!

Inget telefonnummer i villkoren eller annonsen

Det är svårt att hitta telefonnummer och kontaktuppgifter till Formezones. I villkoren står endast adress och en emailadress. Vi har lyckats gräva fram telefonnumret, det är 08-40 30 99 86 (de svarar på engelska).

Jag har blivit lurad av Raw Burn. Vad gör jag?

Dina rättigheter

Enligt avtalet med Rawburn har du 14 dagar på dig att säga upp abonnemanget. Då betalar du bara välkomstpaketet och kommer inte behöva betala 1420:- för två månaders medlemskap. Be tydligt i mailet om en bekräftelse på att du avbeställt och att de inte kommer dra mer pengar från ditt konto.

Du har även 7 dagar på dig att ångra hela köpet, inklusive välkomstpaketet, och få pengarna tillbaka. Europeiska konsumentverket säger: ”Du har en lagstadgad ångerrätt på minst 7 arbetsdagar vid distansköp av varor inom EU. Skicka ett ångerbrev till företaget där du förklarar att du inte vill genomföra köpet. Signera inte brevet då det förekommit att bolag kopierar underskrifter. Skaffa gärna kvitto från posten på att du har skickat brevet och spara en kopia av brevet som bevis. Du kan även ångra via e-post om företaget har en e-postadress. Kom ihåg att spara meddelandet som bevis.” (…) ”Har du ångrat köpet, hävs avtalet och du har rätt att få tillbaka pengarna, som du har betalt till företaget och säljaren i sin tur har rätt att få tillbaka varan.”.

Problemet med Rawburn är att de har en besvärlig kundtjänst som ibland påstår att du inte alls får avbeställa nästa paket, eller ångra köpet. Det får du, det är din rätt. Stå på dig. Hänvisa till villkoren du gick med på när du beställde samt till till Europeiska lagstiftningen om en 7 arbetsdagars ”cooling off period” där du har all rätt att ångra köpet och returnera varan: Summary of EU legislation on distance contracts and consumers’ right of withdrawal. Förvånansvärt många kunder ger upp och betalar ändå, så Rawburn tjänar massor på de som inte står på sig.

Ifall de inte ger sig utan fortfarande hävdar att du måste betala, kan du spärra kortet och anmäla dem till polisen och konsumentverket. De har ingen rätt att dra pengarna. Se till att du har bevis i form av mail om uppsägning, och skicka tillbaka alla paket oöppnade.

Vad ska jag göra?

 • Säg upp abonnemanget omedelbart, genom att kontakta kundtjänsten. Be om skriftlig bekräftelse att de inte kommer dra pengar för nästa försändelse. Rawburns kundtjänst finns här: support@formezones.com, 08-40 30 99 86 (på engelska).

  Köpte du kombinationserbjudandet med Rawburn och Green Detox behöver du säga upp båda två.

 • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Maila företaget en kopia på sändningskvittot och säg att du säger upp ditt abonnemang omedelbart. Kräv att de mejlar dig ett uppsägningskvitto så att du är på den säkra sidan.

  Formezones
  Postboks 845
  9100 Aalborg
  Denmark

 • Om kundtjänsten inte svarar, spärra ditt kontokort!! Efter bara 5 dagar från beställningen kommer de att dra 1420:- från kortet. Ja, det är jobbigt att behöva skaffa ett nytt kort, men det är bättre än att tvista med Rawburn för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Det är nästintill omöjligt att få tillbaka pengarna via banken, Rawburn måste ge tillbaka dem frivilligt vilket inte är så troligt.
 • Anmäl Formezones till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.
 • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Hederliga alternativ till Rawburn

Blev du sugen på Rawburn eller kombinationen av Rawburn och detox, finns det hederliga alternativ med i princip samma innehåll.

Rawburn innehåller gröna kaffebönor. Samma aktiva ingrediens finns i Core Green Coffee och Green Coffee Pure, som säljs styckvis utan abonnemang av ett hederligt, svenskt företag.

Här är Viktvägvisarens sida om gröna kaffebönor, där jag skriver vilka piller som vi varnar för och vilka som verkar okej: Ingrediensen Gröna Kaffebönor

För detoxpiller kan du titta till exempel på Detox Greens, som också säljs styckvis utan abonnemang av ett hederligt företag.

Här kan du läsa om alla detoxprodukter vi recenserat, vilka vi varnar för och vilka som verkar okej: Så fungerar Detox

Vad har du för erfarenheter av Raw burn? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
 • Är orädd för fula företag
 • Kommer ihåg att säga upp abonnemanget inom 2v
 • Vill ha en fettförbrännare
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar