Skip to main content
Viktvagvisaren

Konjak Superfiber

"Fult företag men väl fungerande produkt"

Konjak Superfiber
varning
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Konjak Superfibers billiga prova-på-erbjudande kommer med ett abonnemang som kommer att kosta dig ytterligare 2 176:- om du inte säger upp det inom 14 dagar.

Vi rekommenderar INTE Konjak Superfiber på grund av risken att bli lurad in i ett dyrt abonnemang, samt att företaget är svartlistat av finska konsumentverket. Köp i stället piller med samma ingredienser från en hederlig svensk butik, till exempel Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

Konjak Superfiber säljs av det ökända företaget Xellim Oü, även kallat Vitality Club, Xellim eller Regimen Oü, som finska konsumentverket varnar för. De har satt i system att locka med billiga prova-på-erbjudanden där du förbinder dig att köpa även nästa paket för ca 2 200:-. Några av deras produkter är Konjak Superfiber, Raspberry Total, Hallonketoner.com, Raspberry Ketone, Green Coffee Fresh, African Mango, Acai Berry, Omega1000mg, Silky Step, Queenlash och Hair, Skin & Nails. Vi varnar för detta företag.

Konjak Superfiber innehåller kostfibern glucomannan, som sväller till en mättande gelé i magen. Glucomannan i sig fungerar, det har visat sig underlätta viktnedgång i vetenskapliga studier.

Frågor och svar om Konjak Superfiber

Konjak Superfiber innehåller rent Glucomannan, ett fiberextrakt av roten till växten Konjac. Glucomannan är vanligt i det japanska köket och som ett veganskt substitut för gelatin. Glucomannan sväller till en géle i magen som gör innehållet i magsäcken mer trögflytande. Effekten blir som om du ätit mat med lägre GI-värde. Detta minskar dina blodsockersvängningar vilket gör att du håller dig mätt längre. Dessutom tar gelén upp plats i magen så att du blir mätt fortare.

Att du blir mätt fortare och håller dig mätt längre leder till att du äter mindre och därför får i dig färre kalorier. Glucomannan innehåller dessutom noll kalorier.

Gelén i magen gör maginnehållet tjockare. Då stannar maten kvar längre i magsäcken och tas upp långsammare av kroppen, det vill säga GI:t sänks och blodsockret blir lägre. Med lägre blodsocker utsöndrar kroppen mindre insulin. Insulin signalerar till kroppen att lagra fett, vilket gör att med en lägre insulinnivå i kroppen lagrar den mindre av fettet du ätit.

Glucomannan passar dig som tror på GI-konceptet, men som kan ha svårt att i alla lägen hålla en GI-diet.

Varning! Konjak Superfibers introduktionserbjudande för 49:- kommer med ett abonnemang. Om du inte säger upp abonnemanget inom 14 dagar tvingas du betala 6 ytterligare månadsförbrukningar för totalt 2 176:-.

Nej, du kan inte lita på företaget. Finska konsumentverket varnar för företaget (Xellim Ou / Regimen Ou / Vitality Club) och deras provpaket med abonnemang. Totalsumman på 2 225:- framgår inte i annonsen, enbart i de finstilta villkoren. Det står inte heller i annonsen att du beställer ett abonnemang, bara i villkoren.

Troligtvis kommer många att beställa provpaketet och tro att det bara kommer att kosta 49:-, sedan bli av med ytterligare 2 176:- för ett abonnemang de inte ville ha.

Eftersom företaget är baserat i Tallinn, Estland kommer du inte att ha svenskt konsumentskydd och polisanmälningar försvåras. Företaget kör liknande bedrägerier med produkterna Raspberry Ketone, Queenlash och Green Coffee Fresh.

Själva innehållet i burken, glucomannan, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.

Vi på Viktvägvisaren rekommenderar INTE Konjak Superfiber på grund av risken att luras in i ett dyrt abonnemang. Vi rekommenderar att du istället köper glucomannan styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

Glucomannan har undersökts i flera oberoende studier, och man har bevisat att det fungerar – testpersonerna går ner i vikt. Även EFSA (European Food Safety Authority) har i ett uttalande konstaterat att det finns bevis för att Glucomannan leder till viktminskning (läs rapporten här).

I en 8-veckors dubbelblindstudie med 20 deltagare visade det sig att de som ätit Glucomannan innan maten gick ner betydligt mer än kontrollgruppen. Läs rapporten här.

Även principen bakom har bevisats vid flera tillfällen: förtjockningsmedel gör att maten stannar i magen längre och att man därför inte blir hungrig lika fort. Det har för övrigt visat sig att om du äter kött, potatis och tar ett glas vatten till blir du hungrig snabbare än om du mixar köttet, potatisen och vattnet till en puré och äter den så – mat som är trögflytande mättar helt enkelt längre eftersom det tar längre tid för kroppen att ta upp.

I de finstilta villkoren i annonsen står det att det billiga prova-på-erbjudandet startar ett abonnemang, som kommer att pågå i ett halvår utan att du har möjlighet att säga upp det. De kommer att skicka dig två paket med 3 månadsförbrukningar i varje, för 1088:- per paket. Den informationen är undangömd och framgår inte i annonsen vilket gör att många blir lurade.

Finska konsumentverket varnar för företaget bakom (Xellim Oü / Regimen Ou / Vitality Club) och deras produkter. Svenska konsumentverket har ett pågående tillsynsärende mot Vitality Club.

 • Skicka en skriftlig reklamation till företaget i vilken du meddelar att du bestrider betalningskravet. Motivera till exempel på följande sätt: ”Jag har utifrån en annons beställt ett produktprov och betalt dess expeditionskostnader. Jag har inte beställt någonting annat”. Skicka det till se@glucomannan.info. Spara reklamationen du skickar.
 • Kontrollera på fakturan vem betalningsmottagaren är och skicka reklamationen per e-post även till faktureraren. Du är inte skyldig att lämna din reklamation på en ”officiell” besvärsblankett, som säljaren eventuellt kräver. Ett e-postmeddelande räcker. Kom ihåg att spara en kopia av meddelandet du skickar.
 • Anmäl dem till konsumentverket och polisen för ”Negativ avtalsbindning efter beställning av provpaket”.
 • Du kan spärra ditt visakort för att förhindra dem att dra mer pengar.
 • Om fakturan överförs till inkasso, ska du reklamera indrivningen per e-post till inkassoföretaget. Enligt lagen har inkassoföretaget inte rätt att fortsätta indrivningen om konsumenten bestrider sin skyldighet att betala en faktura och motiverar sitt beslut.

Det kan kanske i vissa fall gå att få banken att ge tillbaka pengarna. Kontakta din bank och förklara situationen. De kan vilja ha kopia på polisanmälning eller mail.

Här finns Konjak Superfibers kundtjänst:
se@glucomannan.info, se@vitality.club och general@vitality.club.
Inget telefonnummer (om du vet deras telefonnummer, snälla kontakta oss!)

Företagsnamn:
Xellim Oü (även känt som Regimen Ou, Vitality club)
Registration No. 12532647
VAT: EE101677471 (=organisationsnummer)

Postadress:
Xellim Oü
Reg. no: 12532647
Türi tn 6a
Harjumaa 11313 Tallinn
ESTLAND

Adress för returpaket:
”Customer return”
X001
Mustamäe kandekeskus
Söpruse pst 209/211
EE-13419 TLN
Europe

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Här är finska konsumentverkets varning för företaget och dess produkter:
Vilseledande marknadsföring gällande bantningsprodukterna Glucomannan och Vihreä kahvi (Green Coffee)

Vi rekommenderar INTE Konjak Superfiber p.g.a:
 • Finska konsumentverket varnar för företaget samt deras produkter
 • Risk att bli lurad in i ett dyrt abonnemang
 • Dyrt – det finns fleras svenska produkt såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan för en bråkdel av priset.
 • Svenska konsumentverket har ett pågående tillsynsärende mot företaget, som verkar ha bytt namn till Vitality Club
 • Företaget ligger i Estland så du saknar svenskt konsumentskydd

Vi rekommenderar att du istället köper glucomannan styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

Glucomannan fungerar rent fysiskt i kroppen: det är ett förtjockningsmedel som gör maten i magen mer trögflytande. Därför har den väldigt få biverkningar – faktiskt är det helt tomt i listan på biverkningar för glucomannan.

Dock ska man tänka på att dricka ordentligt med vatten när man tar pillrena så att glucomannan har mycket vätska att bilda gelé av i magen.

Eftersom glucomannan sväller av vatten är det viktigt att skölja ner pillret med ordentligt med vatten, så att det inte fastnar i halsen vilket kan ge kvävningsrisk.

 • Glucomannan har visat sig ge viktnedgång i flera studier, så innehållet i burken är ingen bluff.
 • Eftersom det fungerar fysiskt i kroppen och inte påverkar metabolismen är det snällt mot kroppen.
 • Svartlistat. Finska och svenska konsumentverket varnar för företaget och deras prova-på-paket med abonnemang.
 • Lurar in folk i ett dyrt abonnemang utan att det framgår tydligt i annonsen.
 • Dyrt – det finns fleras svenska produkt såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan för en bråkdel av priset.
 • Tvivelaktiga marknadsföringsmetoder genom bluffreportage på facebook.
 • Företaget ligger i Estland vilket försvårar anmälningar till polis och konsumentverket.
Deras sviniga, undangömda abonnemangsvillkor och att de är svartlistade av Finska konsumentverket.

Själva innehållet i burken, glucomannan, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Här finns Konjak Superfibers kundtjänst:
se@glucomannan.info, se@vitality.club och general@vitality.club.
Inget telefonnummer (om du vet deras telefonnummer, snälla kontakta oss!)

Företagsnamn:
Xellim Oü (även känt som Regimen Ou, och senaste namnet Vitality Club)
Registration No. 12532647
VAT: EE101677471 (=organisationsnummer)

Postadress:
Xellim Oü
Reg. no: 12532647
Türi tn 6a
Harjumaa 11313 Tallinn
ESTLAND

Adress för returpaket:
”Customer return”
X001
Mustamäe kandekeskus
Söpruse pst 209/211
EE-13419 TLN
Europe

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Här är finska konsumentverkets varning för företaget och dess produkter:
Vilseledande marknadsföring gällande bantningsprodukterna Glucomannan och Vihreä kahvi (Green Coffee)

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Är orädd för fula företag
 • Kommer ihåg att säga upp abonnemanget inom 2v
 • Vill ha ett hungerdämpande piller
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar