Skip to main content
Viktvagvisaren

MetaBurn

"Effektivt kombopiller - med Wakame"

MetaBurn
godkand
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b8.png
Villkor-garantier
b7.png
 
1-10-combine
godkand
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b8.png
Villkor-garantier
b7.png
 
1-10-combine

MetaBurn är ett bantningspiller som ökar din ämnesomsättning på kort och lång sikt, med den japanska brunalgen wakame som huvudingrediens. MetaBurn Säljs inte längre i Sverige. Testa i stället ett annat bantningspiller med samma aktiva ingrediens, wakame, exempelvis Better You Fitness Kapslar.

Frågor och svar om MetaBurn

MetaBurn innehåller flera ämnen som ökar fettförbränningen både kortsiktigt och långsiktigt.
 • Wakame är en japansk brunalg vars aktiva ingrediens är ämnet fucoxanthin. Ämnet gör att värme kan skapas i kroppens vita fettvävnad; något som normalt endast sker i kroppens bruna fettvävnad. Det är en banbrytande upptäckt man har i kliniska studier sett att ämnesomsättningen ökat med upp till 24%. Läs mer om hur wakame fungerar här.
 • Chili, som innehåller capsaicin, ett ämne som stimulerar ämnesomsättningen och ser till att kroppen använder överflödiga kalorier till att öka kroppens temperatur i stället för att lagra dem som fett. Kliniska försök har visat att capsaicin gjort att hungerkänslorna minskat; efter en måltid rik på capsaicin ökade kroppens förbränning med upp till 10-20%.
 • Grönt té innehåller catechiner och koffein, som båda två har en bevisad effekt, i synnerhet i kombination där de förstärker varandras effekter. Studier har visat på ökad energiomsättning med upp till 200 kcal/dag, viktminskning med 4-5% och minskning av midjemåttet med 4-5%.
 • Krom
  Har man krombrist kan man få problem med kraftiga blodsockersvängningar, vilket innebär att man känner sig hungrig oftare och därför äter mer. Dessa blodsockersvängningar kan man motverka genom att äta tillskott av krom. Har man inte krombrist är effekten minimal.
 • B-vitaminer
  B-vitaminer är nyttiga i allmänhet, men har ingen bevisad effekt på vikten.
MetaBurn Säljs inte längre i Sverige. Testa i stället ett annat bantningspiller med samma aktiva ingrediens, wakame, exempelvis Better You Fitness Kapslar.
Ja. MetaBurn ökar verkligen ämnesomsättningen, det är vetenskapligt bevisat för ingredienserna wakame, chili och grönt té var för sig.

Inga studier har dock gjorts på just sammansättningen i produkten MetaBurn.

Wakame (fucoxantin)
I en rysk dubbelblindstudie (placebokontrollerad, randomiserad) på 150 överviktiga kvinnor lät man dem äta 1,800 kcal per dag samt Wakame eller placebo. Efter 16 veckor hade de som åt Wakame gått ner med i genomsnitt 6,6 kg, medan de som åt placebo endast gick ner 1,3 kg. Kvinnorna som åt Wakame fick också sänkt blodtryck, bättre leverfetter och triglycerider. Studien visade att Wakame faktiskt ökade deras metabolism med 18-24%. Jämförelsevis kan man nämna att grönt té, som är känt för att öka metabolismen, bara ger en ökning på 4%.

Läs mer om hur wakame fungerar här.

Capsaicin, som finns i chilipeppar, aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Därmed ökar kroppstemperaturen och värmeutstrålningen.

En studie visade att efter en chilistark måltid gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan chilin. Dessutom åt testpersonerna 10-16% färre kalorier om de ätit en förrätt med chili, eftersom chili ger mättnadskänsla. (10% färre kalorier för de som åt chili via kapslar och 16% för de som åt det naturligt i maten – den starka smaken på tungan spelar tydligen en roll i sammanhanget.)

Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets (SNS) aktivitet och värmeutstrålning. Både koffeinet och ämnet catechin i grönt te påverkar SNS positivt.

I en studie där man fick grönt té, enbart koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo, ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt té. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flertalet liknande studier har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Vid brist på Krom får man blodsockersvängningar, extra krom hjälper till att förebygga det.

MetaBurn Säljs inte längre i Sverige. Testa i stället ett annat bantningspiller med samma aktiva ingrediens, wakame, exempelvis Better You Fitness Kapslar.
Ja. Vitamail har funnit i branschen länge vi har inte hört något negativt om dem.

MetaBurn säljs som ett abonnemang, där du får två månadsförbrukningar gratis (du betalar bara portot). Vill du inte fortsätta så se till att meddela dem 30 dagar innan nästa försändelse skickas ut.
Ingredineserna i Metaburn orsakar normalt inte några biverkningar. Är du känslig för någon av ingredienserna bör du dock alltid kolla med din läkare.

Grönt té i stora doser kan eventuellt påverka levern, så har man leverproblem bör man undvika MetaBurn. Grönt té hämmar även kroppens upptag av folsyra, så äter du folsyra-tillskott ska du inte ta det vid samma tidpunkt som MetaBurn.

Tillverkaren rekommenderar att man är särskilt försiktig om man använder mediciner mot högt blodtryck eller för hjärt- och kärlsjukdomar.

Som alltid med bantningspiller ska det inte användas av gravida, ammande eller personer under 18 år. Personer med sjukdomar relaterade till sköldkörteln, hjärta eller diabetes 2 bör kontrollera med sin läkare före intag.

Nej, du måste inte träna när du äter MetaBurn. Men det har visat sig att om man tränar under en viktnedgång går man ner mer i fett och mindre i muskler än om man inte tränar, så passa gärna på.
Nej, du kan äta som du brukar.

Äter du tillskott av folsyra ska du inte ta det vid samma tidpunkt som MetaBurn eftersom det gröna téet gör det svårare för kroppen att ta upp folsyran.
 • Naturliga ingredienser
 • Vetenskapligt bevisad ökad ämnesomsättning för huvudingredienserna
 • Eftersom Wakame påverkar fettvävnaden fortsätter effekten ett bra tag efter att man slutat ta tillskottet
Wakame ökar fettförbränningen långsiktigt, så det kan ta några veckor innan MetaBurn skruvat upp metabolismen tillräckligt för att det ska märkas ordentligt.
MetaBurn tillhör den grupp bantningspiller som ökar fettförbränningen.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

MetaBurn Säljs inte längre i Sverige. Testa i stället ett annat bantningspiller med samma aktiva ingrediens, wakame, exempelvis Better You Fitness Kapslar.
Du tar 2 kapslar 1 gång om dagen. Kapslarna ska sväljas hela tillsammans med ett glas vatten.

Kontrollera dock alltid doseringen mot vad som står på burken innan du börjar, utifall något ändrats sen jag skrev detta.
MetaBurn ökar fettförbränningen långsiktigt. Du kan kombinera det med en produkt som minskar hungern och sötsuget, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan. Den innehåller glucomannan, som bildar en mättande gelé i magen.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

 
Verkar inte detta piller vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
 
Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka fettförbränningen långsiktigt
 • Vill ha vetenskapligt bevisad effekt
 • Gillar naturliga ingredienser
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar