Skip to main content
Viktvagvisaren

Ficus Fibre

”Ökar ämnesomsättningen och hindrar kroppen från att ta upp fett”

Ficus Fibre
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b2.png
Villkor-garantier
b2.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b2.png
Villkor-garantier
b2.png
 
1-10-combine

Ficus Fibre säljs inte längre i Sverige! Det finns dock andra piller med samma funktion, exempelvis Xenical som hindrar kroppen från att ta upp en del av det fett som du äter.

Ficus Fibre är ett kaktusextrakt som enligt tillverkaren ökar fettförbränningen och bildar en gelé i magen som förlänger mättnaden. Det finns bra kaktusextrakt på marknaden som bildar gelé i magen, till exempel Neopuntia, som vi på Viktvägvisaren rekommenderar. Men i annonsen för Ficus Fibre står inte vilken kaktus det rör sig om.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Ficus Fibre: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar. Längst ner kan du även lämna omdömen eller läsa vad andra skriver om Ficus Fibre.

Frågor och svar om Ficus Fibre

Det är svårt att säga hur Ficus Fibre fungerar eftersom tillverkaren inte berättar exakt vad pillret innehåller. Det framgår att det är ett kaktusextrakt som bildar en gelé i magen. Det finns flera sådana på marknaden, och de fungerar generellt så att kaktuspulvret i magsäcken bildar en trögflytande gelé som stannar kvar länge i magsäcken, vilket ger mättnad, och även suger upp en del fett ur maginnehållet och kapslar in det. Gelén och det inkapslade fettet försvinner sedan ut i toaletten istället för att tas upp av kroppen. Det gör att man håller sig mätt längre, minskar kaloriintaget och minskar GI-värdet för måltiden.

De påstår också att Ficus Fibre ökar ämnesomsättningen och fettförbränningen. Det gör inte kaktusextrakt normalt, men eftersom ingredienserna inte listas kan jag inte bedöma sanningshalten i det.

Ficus Fibre säljs av HerbalVital, ett företag som blivit stämda flera gånger samt dömda i Norge för vilseledande marknadsföring. Det finns vittnesmål på nätet om svårigheter att avsluta abonnemang och returnera oönskade paket, vilket lett till inkassokrav. Det står inga kontaktuppgifter i deras annons, vilket är ännu ett typiskt tecken på ett oseriöst blufföretag. Därför kan inte vi på Viktvägvisaren rekommendera att handla från HerbalVital. Det finns andra företag som säljer bantningspiller med samma funktion som Ficus Fibre, som exempelvis Xenical.

Det framgår inte tydligt vilket kaktusextrakt Ficus Fibre innehåller. Ifall det är Neopuntia®, som jag misstänker, har laboratoriet Nexira i Frankrike som tillverkar NeOpuntia® gjort följande studier:
  • Provrörstest visar att upp till 28% av fettsyrorna kapslas in av gelén och blir otillgängliga för kroppen
  • En klinisk studie visar att mängden fett i avföringen ökar med 27%
  • Under en längre klinisk studie på metabolt syndrom minskade NeOpuntia det skadliga kolesterolet (LDL) och ökade det goda kolesterolet (HDL). Efter studien var 40% av testpersonerna friska från metabolt syndrom, jämfört med 8% i placebogruppen.
Ficus Fibre säljs inte för närvarande. Läs i stället om andra bantningspiller som även de hindrar kroppen från att ta upp en del av det fett du äger, som till exempel Xenical.
Det finns både seriösa och oseriösa företag som säljer bantningspiller. De seriösa har bra produkter, snäll kundtjänst, visar företagets namn samt kontaktuppgifter och har funnits länge.

Oseriösa företag med bluff som marknadsidé, bluff-företag, gömmer ofta företagsnamnet, har stavfel i sina annonser, visar inte kontaktuppgifter och annonserar mycket på Facebook. De marknadsför ett piller utan att säga vad det innehåller, ofta med överdrivna påståenden om 10 kg viktnedgång på en månad, skickar ut paket som man inte beställt, gör det svårt att säga upp abonnemangen och driver ofta fakturor till inkasso för att skrämmas.

Ficus Fibre säljs av HerbalVital och får av oss betyg 1 av 5. Det uppvisar många tecken på att vara ett blufföretag man bör akta sig för. HerbalVital pushar många piller på Facebook, med överdrivna annonser där det sällan står exakt vad pillret innehåller. De har stämts flera gånger för vilseledande marknadsföring och har i Norge dömts till vite på 550 000 NOK för att inte följt reglerna trots flera uppmaningar. På Internet finns flera vittnesmål om hur de skickat paket utan att man beställt något, samt problem att skicka tillbaka oönskade paket. De driver fakturor till inkasso trots att konsumenten egentligen haft rätt.

Är du intresserad av Ficus Fibre rekommenderar vi att du väljer ett annat bantningspiller med liknande innehåll från ett seriöst företag. De piller som har en fettblockerande funktion är Xenical.

Ficus Fibre fungerar genom att det hindrar kroppen från att ta upp en del av det fett som du äter.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Det framgår inte i annonsen exakt vad Ficus Fibre innehåller. Ifall det är kaktusextraktet Neopuntia, vilket jag misstänker,
kan avföringen få en något förändrad konsistens. Förutom det finns det inga biverkningar för Neopuntia rapporterade.

Barn, gravida, ammande och de med BMI under 18.5 bör aldrig äta några bantningspiller, eftersom det inte är utrett hur de kan påverkas.

Nej, du måste inte träna när du äter Ficus Fibre.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

  • Om du följer en låg-fett diet så kommer Ficus Fibre att leda till att kroppen tar upp ännu färre kalorier, vilket kan leda till att du går ner i vikt fortare, vilket hjälper dig med motivationen.
  • Företaget HerbalVital som säljer Ficus Fibre visar många tecken på att vara ett oseriöst företag, där det finns risk för oönskade paket, problem med kundtjänsten, svårighet att säga upp abonnemanget och att allt slutar betydligt dyrare än du tänkt.
  • Det framgår inte i annonsen exakt vad Ficus Fibre innehåller så du vet inte vad du köper.
  • HerbalVital har stämts flera gånger för vilseledande marknadsföring och för att ha drivit fakturor till inkasso trots att kunden har haft rätt. De har fällts i Norge för vilseledande marknadsföring och dömts till vite på 550 000 NOK.
Ficus Fibre säljs inte för närvarande. Läs i stället om andra bantningspiller som även de hindrar kroppen från att ta upp en del av det fett du äger, som till exempel Xenical.
Det står inget företagsnamn eller kontaktuppgifter i annonsen eller på googlingar, men vi har luskat fram att företaget bakom Ficus Fibre heter HerbalVital. Här finns deras svenska webbsida: http://herbalvital.se och här är deras kontaktuppgifter:

e-post: post@herbalvital.se
kundtelefon: 0771-40 10 50.

Öppettider, kundcenter:
08.30 – 15.30 (mån-fre).

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Ficus Fibre. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Om du samtidigt bantar kan det vara bra att för säkerhets skull ta en multivitamintablett för att undvika bristsjukdomar.
Verkar inte Ficus Fibre vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Vill hålla dig mätt längre
  • Läser det finstilta noga
Köp i stället
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar