Skip to main content
Viktvagvisaren

Om Oss


Viktvägvisaren startades 2008 av Linda och Marek Stark och är idag Sveriges ledande oberoende sajt om metoder att gå ner i vikt.

Marknaden för dieter och bantningspiller är en djungel. Viktvägvisarenn är en oberoende granskare som hjälper dig se den sanna bilden bakom säljsnacket.

Det gör vi genom vetenskaplig analys av ingredienserna och metoderna. Vi granskar vetenskapliga studier och studerar facklitteratur om biokemi, viktreglering och ämnesomsättning för att kunna ge er, våra kära läsare, korrekta fakta och visa er hela bilden utan att ni ska själva ska behöva bli experter. Vi varnar för oseriösa företag och ger råd om hur man kan undvika att gå på olika bantningsbluffar som finns på nätet.

Trovärdighet är enormt viktigt för oss. Granskningen vi gör är helt oberoende och påverkas inte på något sätt av företagen bakom produkterna. Är något skit – då säger vi det. För att ha råd att driva Viktvägvisaren har vi annonser för vissa produkter, men det påverkar inte vår analys.

Vilka är vi?

Linda, är civilingenjör i teknisk fysik som arbetat många år med IT och IT-projektledning. När jag åt enligt Atkins blev jag nyfiken på vad som händer i kroppen vid lowcarb-kost, så jag läste på och fick rätt bra koll på metabolism och biokemi.

Vänner och bekanta började fråga mig om skillnaden mellan olika viktminskningsmetoder och jag kunde berätta i timmar. Då startade vi viktvägvisaren, så jag kunde dela med mig av kunskaperna. Det roligaste är när det dyker upp nya dieter eller bantningspiller, så jag får plugga på och lära mig ännu mer.

Marek, är civilekonom och har länge jobbat med webbsajter och marknadsanalys.

När Linda och jag kom på idén att starta en sajt där vi delar med oss till omvärlden av hennes insikter, blev jag eld och lågor.

Jag älskar att göra Viktvägvisaren till en bättre, snyggare och mer lättnavigerad sajt, och se hur fler och fler hittar till oss och gillar det vi gör.

Sagt om oss

Vi blir naturligtvis jätteglada när ni mailar och berättar om att ni gillar vår sajt, kommer med förbättringsförslag, varnar för oseriösa piller eller länkar till oss eller likar oss på Facebook. Här är ett axplock av kommentarer som vi fått genom åren:

” Hej!! Först vill jag tacka för dina sida!! Så skönt att ha allt samlat där och kunna lätt läsa och förstå vad som står och allt innehåller. (…)”
Mvh// Nadja

” Hej igen!
Tack vare er sida och med de hänvisningar ni har så har jag äntligen fått rätt emot dem!! Jag skrev ett mail där jag hänvisade till europakonusmentlagen och konsumentverket och att jag skulle gå vidare till pressen. Jag har även skickat tillbaka burken och plåstren och tagit foto på det.
Men det tog inte lång tid för en gång skull att få ett svar tillbaka, vilket var att de har satt tillbaka mina 790 kr.
Jag skrev även att jag skulle polisanmäla ifall jag inte får tillbaka mina pengar.
Tack vare denna sida som hjälp!!
Jag vill verkligen att ni som har blivit lurade, stt ni står på er! Ni har rätt och de har inte någon rätt att ta pengar från erat konto!
Hälsningar Marina”

– Marina om VitalSlim

” En alldeles utmärkt site. Det är fantastiskt med alla duktiga människor som blommar upp ur vår gräsrotsrörelse.”
-Sten Sture (Sten Sture Skaldeman, LCHF-guru)

” Åh vad bra att man besökte denna sida! var typ så här nära på att beställa Removyl! Tack ska ni ha! :)”
– Hannah

” Enda ”metoden” som funkat för mig. Bra artikel om den dessutom!”
– Per om LCHF

” Tack för allt stöd jag fått! Jag har inte sett röken av några produkter eller fakturor! Skönt, tur att jag såg detta så fort härinne, att jag hann ångra mig. Det har gått lång tid nu så jag tror dom förstod min ångerrätt” :)”
– Melanie om Corexin

” Nästa text kommer från viktvägvisaren.se. Det här är två texter jag tycker förklarar ketos på allra enklast sätt. Det finns givetvis hur mycket som helst om det om ni googlar. Men dessa texter är lättast att läsa och förstå.”
– Bloggaren Kostlogik

Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar