Skip to main content
Viktvagvisaren

BioSoft CLA

”Omvandlar kroppsfett till muskler”

BioSoft CLA
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Biosoft CLA verkar inte säljas längre! Vi rekommenderar istället Core Cla med samma innehåll.

BioSoft CLA är ett medel för viktnedgång från företaget Biosoft. Den aktiva ingrediensen i bantningspillret är CLA (konjugerad linolsyra) som är en naturlig fettsyra som finns i nötkött och mjölk. Det har i flera studier visat sig att intag av CLA leder till att kroppsfettet minskar och muskelmassan ökar utan att man behöver träna eller ändra sin kost. Därför används det som kosttillskott vid träning om man vill minska på underhudsfettet eller om man vill gå ner i vikt i allmänhet.

Här hittar du vanliga frågor och svar om bantningsmedlet CLA från BioSoft: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om BioSoft CLA

CLA (Conjugated Linoleic Acid, konjugerad linolsyra) påverkar kroppen så att kroppsfettet minskar och muskelmassan ökar. CLA leder till att en omfördelning sker från kroppsfett till muskelmassa, vilket innebär att vågen står stilla men att man ser skillnaden på måttbandet. Det kan även motverka cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Vid försök på möss har CLA visat sig fungera jättebra men vid studier på människor har det gett mindre, men ändå märkbara, resultat.

CLA finns naturligt i nötkött och mjölk. Halten CLA i köttet och mölken blir högre om korna äter gräs istället för foder, så i dagens effektiva jordbruk är halten CLA i köttet lägre än det var förr i tiden.

Studier på möss har visat att CLA minskar procentandelen kroppsfett och ökar muskelmassan. Dessutom var det anti-cancerogent, det vill säga det verkade förebyggande mot cancer. Forskarna jublade och CLA började säljas i hälsokostaffärer. Sedan dess har det gjorts flera studier på människor, där är inte resultaten lika övertygande. En viss minskning i kroppsfett kan påvisas på mellan 3-9%, men minskningen är inte lika stor som för råttor. Dessutom har en ny studie på överviktiga medelålders män visat att CLA försämrar deras insulinresistens och ökar den oxidativa stressen, vilket kan leda till diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Ja, CLA fungerar, vilket har bevistas i flera oberoende studier. De studer som gjorts på möss visade att CLA fungerar superbra, på människor har resultaten varit mindre men CLA har ändå visat sig leda till en minskning av andelen kroppsfett på mellan 3-9%. Försökspersonerna i dessa studier gick inte ner i vikt, vilket betyder att deras muskelmassa har ökat och mängden fett på kroppen minskat.

Här är resultaten från några studier som gjorts på CLA:

  • En grupp försökspersoner i Norge fick äta 1.8 g CLA per dag under tre månader. Ingen gick ner i vikt, men CLA-gruppen tappade 4% kroppsfett jämfört med placebo.
  • Enligt tillverkaren av Biosoft CLA, BioPharma, har internationella studier visat att kroppsfettet minskat med upp till 8.9%.
  • I en studie fick en grupp personer 4.2g CLA per dag och de minskade i kroppsfett med mellan 3-4%.
  • I en studie på 17 kvinnor som åt 3.9 g CLA gick ingen ner i vikt eller kroppsfett.
  • I studier på möss har CLA visat sig motverka cancer och ge stor omfördelning från fett till muskler.
  • I en studie med mycket överviktiga män med metabolt syndrom försämrades insulinkänsligheten, den oxidativa stressen ökade och inflammatoriska biomarkeringar ökade. Detta kan leda till diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Biosoft CLA verkar inte säljas längre.

Vi rekommenderar istället Core Cla med samma innehåll.

CLA omfördelar kroppsfettet till muskelmassa, vilket är en ovanlig funktion bland bantningspiller. Dessutom är det helt naturligt eftersom det finns i nöt- lamm- och kängurukött.

Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; fettförbrännaren Burn X5, muskelfrämjaren Diet Cla, Omega-3 samt 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

I en studie på mycket överviktiga män med metabolt syndrom har CLA visat sig öka den oxidativa stressen lika mycket som om de hade rökt ett paket cigaretter om dagen. Hög oxidativ stress är en riskfaktor för hjärt och kärlsjukdomar. Dessutom försämrades deras insulinkänslighet, vilket är ett steg på vägen mot diabetes. Man vet dock inte hur CLA påverkar kvinnor, yngre och normalviktiga.

Inga andra biverkningar har rapporterats, men personer under 18 år, gravida och ammande bör alltid vara försiktiga med kosttillskott.

Du får äta precis vad du vill. Det är en av fördelarna med att äta CLA, man går ner i vikt utan att behöva ändra din kost eller vanor. Men du kan få bättre resultat om du dessutom äter nyttigt och tränar.
Läs anvisningarna på paketet och på bipacksedeln.
Biosoft CLA verkar inte säljas längre.

Vi rekommenderar istället Core Cla med samma innehåll.

Nej, du behöver inte träna, du får mindre kroppsfett utan att behöva ändra på din kost eller vanor. Men som med alla metoder kommer du få bättre resultat om du dessutom tränar.
CLA är ett bantningsmedel som minkar kroppsfettet utan träning, vilket är praktiskt om man inte hinner ta sig iväg till gymmet.
CLA må omfördela kroppsfettet, men det är det enda det gör. Du måste själv se till att du äter nyttig mat, inte överäter och inte tröstäter. Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter långsiktigt, inte bara att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett kosttillskott som CLA är att det är en genväg och saknar de positiva ”bieffekterna” av en sundare livsstil.

Det finns en risk för försämrad insulinresistens och oxidativ stress för överviktiga män.

Det kan bli dyrt i längden.

På lång sikt finns det en risk att fettet kommer tillbaka igen när man slutat äta CLA, eftersom du inte har förändrat din livsstil i grunden.

Biosoft CLA verkar inte säljas längre.

Vi rekommenderar istället Core Cla med samma innehåll.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Biosoft CLA. Du kan kombinera BioSoft CLA med att gå med i en viktklubb där du lär dig äta rätt på lång sikt, till exempel Matdagboken.

För att undvika bristsjukdomar är det alltid bra att äta en effektiv multivitamintablett.

Verkar inte bantningspillret BioSoft CLA vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Vill ha mer muskelmassa
  • Styrketränar
  • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Kan kombineras med:
Populära artiklar

Populärast


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar