Skip to main content
Viktvagvisaren

Flygvärdinnedieten

”Klassisk snabbdiet från 90-talet”

Flygvärdinnedieten
brand-logo
Langsikting
b2.png
Effektivitet
b9.png
Latt
b1.png
 
1-10-combine
brand-logo
Langsikting
b2.png
Effektivitet
b9.png
Latt
b1.png
 
1-10-combine

Flygvärdinnemetoden är en låg-kolhydrat hög-protein snabbdiet som utlovar viktminskning på 4-5 kilo på en vecka. Dieten var populär under nittiotalet, men bygger inte på några vetenskapliga undersökningar. Boken ”Flygvärdinnedieten” har i princip slutat säljas i Sverige. Här kan du hitta frågor och svar om Flygvärdinnedieten.

Frågor och svar om Flygvärdinnedieten

Flygvärdinnedieten bygger på att man äter mycket proteiner och lite kolhydrater. Effekten kommer av att proteiner ger en mättnadskänsla som räcker längre, samtidigt som man tvingar kroppen göra av med leverns och musklernas lager av glukogen (socker) när energi i form av kolhydrater saknas. Glukogenet binder ca 3-4 kg vatten, som man därför kissar ut och vips visar vågen mindre.
Med flygvärdinnemetoden ska man följa en specifik meny under en vecka, med mycket proteiner (fisk, kött, ägg), mycket frukt och grönsaker och en begränsad mängd mjölkprodukter. Kolydrater är bannlysta.

En dag äter man till exempel:
Frukost: Kaffe eller te och en halv grape.
Lunch: En grillad biff, grönsallad, 1 äpple.
Middag: Två hårdkokta ägg, haricot verts, 1 glas tomatjuice.

Att motionera är alltid bra, men inget krav för att minska i vikt med flygvärdinnemetoden. Precis som för nästan alla andra dieter ökas dock effekten om du samtidigt tränar.
Metoden leder till snabb viktminskning, upp till 5 kilo på en vecka. Dieten är även ganska lätt att följa eftersom du har en precis meny du ska rätta dig efter. Genom att den är kort, endast en vecka, kan det vara lättare att hålla motivationen uppe än hos andra dieter där du måste lägga om din kost under en längre tid.
Liksom hos andra snabbdieter är risken stor för jojo-bantning, det vill säga att du direkt går upp alla kilon igen och dessutom får något kilo extra, eftersom kroppen blivit rädd av svälten och vill ha en buffert om det skulle hända igen.
För att minska aptiten och sötsuget kan du även äta Diet Fiber.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen..

När du går på diet tar bort något från din kost, med ökad risk för bristsjukdomar. Därför bör du alltid komplettera med en effektiv multivitamintablett.

Om du bestämmer dig att testa dieten bör du läsa på för att undvika att göra fel i detaljerna. Du kan läsa mer om Flygvärdinnedieten i boken ”Flygvärdinnedieten” av Margaret Danbrot. Den verkar dock ha slutat säljas i Sverige.
För dig som vill titta på alternativ till Flygvärdinnedieten som också är snabba dieter kan du kolla på följande: 3-dagarsdieten eller 6-dagarsdieten.
Saknar du en fråga? Skicka mig ett mail!
Passar dig som:
  • Vill tappa några kilon snabbt
  • Inte är särskilt överviktig
Hjälp på traven
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar