Skip to main content
Viktvagvisaren

Slimex

”Förbjudet bantningsläkemedel med sibutramin”

Slimex
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b0.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b4.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b0.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b4.png
 
1-10-combine

Varning! Slimex är förbjudet i EU och Sverige på grund av sina kraftiga biverkningar! Du kan i stället välja ett annat effektivt bantningspiller, exempelvis Bodyfat Burner Night eller Burn X10.

Slimex innehåller Sibutramin som är ett läkemedel mot övervikt. Sibutramin förbjöds av EU 2010, på grund av larmrapporter om stroke och hjärtinfarkter. Idag säljs sibutramin olagligt som bantningsmedel på internet.

Det finns även en variant av Slimex där Sibutramin har bytts ut mot andra ingredienser, men det är svårt att veta vilken man får när man köper det på nätet.

Frågor och svar om Slimex

j
Slimex aktiva ingrediens är sibutramin, som ökar mängden noradrenalin och serotonin i hjärnan, vilket får hjärnan att tro att den är mätt och nöjd. Därmed minskar hungern och aptiten.

2010 beslutade EU att dra tillbaka läkemedelstillståndet för sibutramin, efter rapporter att sibutramin ökar risken för stroke och hjärtattack hos patienter med riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdom. Eftersom sibutramin bara ger 2-5 kg viktminskning på ett år vägde nyttan inte upp riskerna. Därmed drogs läkemedlen med sibutramin tillbaka från marknaden.

Eftersom slimex innehåller sibutramin får det inte säljas inom EU, men det finns mindre nogräknade länder som fortfarande tillverkar sibutramin och säljer det som bantningspiller. Det går att beställa i Sverige på internet, trots att det är olagligt.

Det finns en ny Slimex-variant med namnet Slimex 15, där de har bytt ut sibutramin mot andra ingredienser (Krom (III) picolinate, Gult te och Alkalimetaller). Därmed är Slimex 15 lagligt. Men blanda inte ihop ”Slimex 15” med ”Slimex 15 mg”, då den senare fortfarande innehåller sibutramin.

Ja, studier på sibutramin har visat en viktnedgång på 2-5 kg på 6-12 månader.

En stor studie av sibutramin med 10 000 deltagare visade att de som fick sibutramin gick ner i snitt 2.2 kg på sex veckor. De minskade 2 cm i midjan, fick sänkt blodtryck och ökade pulsen med 1.5 slag i minuten.

Slimex aktiva substans Sibutramin har kopplats samman med enstaka dödsfall och incidenter. Risken för stroke och hjärtattack ökar något, från att vara 10% till 11,7%. Risken kanske inte känns så jättestor, men anledningen att sibutramin förbjöds var att nyttan inte uppvägde den ökade risken – viktnedgången är rätt liten.

Mellan åren 1998-2001 rapporterades det in 397 allvarliga biverkningar förknippade med sibutramin till FDA, varav 152 patienter blev inlagda på sjukhus och 29 dog, 19 av dem i hjärtattack. Dessutom hade 143 patienter fått arytmi (ojämn hjärtrytm).

År 2012 fick en 18-årig flicka i Dublin åka in akut på sjukhus och operera bort delar av tjocktarmen efter att ha ätit sibutramin hon beställt på internet. Läs artikeln här.

Slimex går att köpa på nätet, trots att det är olagligt inom EU. Eftersom det innehåller sibutramin är det olagligt att beställa.

Vi rekommenderar inte att du köper Slimex på grund av biverkningarna. Hitta dig något bättre i vår översikt om bantningspiller, eller läs om de populära Bodyfat Burner Night eller Burn X10

De vanligaste biverkningarna är höjt blodtryck, arytmi, hjärtklappning, ökad puls, muntorrhet, ökad aptit (!), illamående, förändrat smaksinne, dålig mage, förstoppning, sömnsvårigheter, yrsel, sömnighet, mensvärk, hudvärk och ledont.

Mindre vanliga biverkningar är: stroke, hjärtinfarkt, diarré, kräkningar, stickningar, ångest, svettning, hemorrojder, vallningar, mensvärk, impotens, krampanfall, minskning av antalet blodplättar och akut njursjukdom.

Följande personer bör vara mycket försiktiga med piller som innehåller sibutramin: de med otillräckligt kontrollerat högt blodtryck, hjärt- eller kärlproblem eller risk för sådana, epilepsi, depression, blödarsjuka, ryckningar eller spasmer, de som äter blodförtunnande medel eller har sömnapné.

Följande personer bör aldrig ta läkemedel med sibutramin: de under 18 eller över 65 år, överviktiga vars övervikt orsakas av sjukdom, nedsatt leverfunktion, nedsatt njurfunktion, högt blodtryck, historia av hjärt- eller kärlsjukdom, hjärtklappning eller arytmi, starr, sköldkörtelproblem, förstorad prostata, psykiatrisk sjukdom, tourettes syndrom, anorexi, bulimi, missbruk av droger eller alkohol, de som äter antidepressiva medel eller sömnpiller, gravida, ammande samt laktosintoleranta.

Det finns många läkemedel som ej får kombineras med sibutramin. Om du äter receptbelagd medicin, rådgör med din doktor innan du börjar äta bantningspiller med sibutramin.

Nej, du måste inte träna när du äter Slimex.
Nej, du kan äta som vanligt.
Det fungerar, det vill säga det ger en måttlig viktnedgång på 2-5 kg på 6-12 månader.
  • Risk för allvarliga biverkningar och dödsfall
  • Olagligt att köpa i Sverige. Risk att paketet fastnar i tullen om du köper från utlandet.
  • Fördelarna väger inte upp de medicinska riskerna
  • Informationen på vissa webbsajter är falsk, där det påstås att Slimex inte längre innehåller sibutramin, vilket det gör (skrivet i maj 2013)
Slimex innehåller sibutramin.

Bantningspiller med sibutramin som säljs olagligt på internet idag (som jag känner till, det finns säkert fler), är: Slimex, Sibu Slim, Super Slim, Sibutramin Teva, Sibutramin Sandoz, Meridia, Reductil och Sibutril.

Sibutramin såldes förut som läkemedel i EU under följande namn: Afibon, Ectiva, Lindaxa, Meissa, Meridia, Minimacin, Minimectil, Obesan, Reductil, Raductil, Reduxade, Sibutral, Sibutrex, Sibutril, Siluton, Sitran, Zelium och Zelixa.

Simex innehåller en läkemedelssubstans med allvarliga biverkningar. Bantningspiller däremot är lagliga kosttillskott, utan allvarliga biverkningar.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Vill du trots varningarna äta sibutramin, går det att beställa olagligt på internet under namnen Meridia, Slimex och Reductil.
Slimex är inte ett bra val. Titta runt på sajten eller läs vår översikt om bantningspiller så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Kan tänka dig att handla olagliga substanser på internet
  • Inte är rädd för larmen om biverkningar
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar