Skip to main content
Viktvagvisaren

Viktklubb.se

”Aftonbladets viktklubb för dig som vill kaloribanta”

Viktklubb.se
brand-logo
brand-logo
 
1-10-combine

Aftonbladets Viktklubb.se hjälper dig som går på en låg-fett diet. Den hjälper dig räkna kalorier, dra ner på fettet och erbjuder motivation, statistik och experthjälp. Här kan du hitta frågor och svar om Viktklubb.se.

Frågor och svar om Viktklubb.se

Viktklubb.se hjälper dig som valt en lågkolori-diet. Den ger dig verktyg att räkna kalorier, minska på portionerna och träna tills du gör av med mer energi än du stoppar i dig. Aftonbladet säger att ”metoden är till för dig som vill äta vanlig mat”, men rekommenderar samtidigt att man drar ner på fettet och sötsaker samt tränar mycket.
Mycket krut läggs på att räkna, räkna och åter räkna kalorier. Målgruppen verkar vara dels de som behöver gå ner något kilo och vill ha stenkoll på hur mycket de äter, dels överviktiga som äter alltför stora portioner onyttig mat och bara behöver skärpa sig lite för att gå ner i vikt.

På viktklubb.se får du

Egen viktprofil baserad på dina förutsättningar och dina mål
Menyförslag utifrån det antal kalorier du ska äta
Receptbank 1500 st, där du också kan lägga till egna
Egen mat- och motionsdagbok för att ha koll på vad du äter och hur mycket du tränar
anpassat till dig
Motionsprogram anpassat till dig
Verktyg för att räkna kalorier
Diagram över din viktkurva
Experter som svarar på frågor
Forum där du kan surra med andra bantare

Du ska äta fem mål mat om dagen inklusive två mellanmål. Totala kalorimängden på en dag kan ligga nedåt 1300 kcal.
Det ska gå att äta vanlig mat fast i mindre portioner. Det rekommenderas däremot att man drar ner på fettet i maten, väljer lättprodukter, skippar kakor och godis, byter bröd mot knäckebröd samt äter mycket frukt och grönt.
Träning rekommenderas starkt i viktklubb.se, allt från promenader till träningspass på gym. Ett träningsprogram tas fram, anpassat till varje person. I de framgångsberättelser som finns att läsa har alla tränat, så var beredd att röra på dig.
Den stora fördelen med att gå med i en viktklubb jämfört med att köra själv är att du får väldigt mycket hjälp på traven. Både vad gäller motivation, men framförallt eftersom du får klara menyer, statistik, uppföljning, experthjälp och kan tala om din viktnedgång med andra bantare.
Om du tror att låg-kalorikost är något för dig och är beredd att räkna kalorier kan viktklubb.se vara en bra hjälp. En nackdel skulle i så fall vara priset: att vara med i viktklubb.se kostar 99kr i månaden.

En annan nackdel är att du kommer bli tvungen att spendera massor med tid framför datorn för att ha koll på dina kalorier. Om du inte är beredd att träna en del är nog inte kaloribantning något för dig.

Det finns kosttillskott som minskar aptiten och sötsuget, till exempel Diet Fiber..

Du kan även äta ett bantningspiller som ökar fettförbränningen och ämnesomsättningen, till exmpel Bodyfat Burner Night och Burn X10.

När du går på diet tar bort något från din kost, med ökad risk för bristsjukdomar. Därför bör du alltid komplettera med en effektiv multivitamintablett.

Verkar inte Viktklubb.se vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Tror på lågkalori-konceptet
  • Är beredd att träna mycket
  • Är måttlig överviktig
Hjälp på traven
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar