Skip to main content
Viktvagvisaren

Hoodia Gordonii Diet Extra

”Kaktusen som gör dig ohungrig”

Hoodia Gordonii Diet Extra
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Hoodia Gordonii Diet Extra har slutat säljas. Titta i stället på andra produkter som även de minskar hungerkänslorna, såsom Diet Fiber.

Hoodia Gordonii Diet Extrakt är ett kraftigt hungerdämpande bantningspiller. Det innehåller den afrikanska kaktusen Hoodia Gordonii som i kliniska tester visat sig vara en mycket effektiv hungerdämpare. Hoodia används traditionellt av ett afrikanskt savannfolk under långa jakter för att ta bort hungern.

Frågor och svar om Hoodia Gordonii Diet Extra

Hoodia Gordonii Diet Extra är ett bantningspiller som innehåller malet pulver av den afrikanska kaktusen Hoodia Gordonii. Hoodia Gordonii växer i Kalahariöknen och har länge använts av bushfolket San, som tuggar växten inför jaktpass för att ta bort hungerkänslorna. Här kan du läsa mer om ingrediensen Hoodia Gordonii.

En teori är att det aktiva ämnet P57 tolkas likadant som glukos av hjärnans hypotalamus, som tror att man nyss har ätit och slår av hungern. Därmed äter man mindre, får i sig färre kalorier och går ner i vikt.

Hoodia fick en enorm boom efter att tv-programmet 60 Minutes hade ett reportage om Hoodia och San-folket 2004. Sedan dess har marknaden för Hoodia-produkter exploderat.

Hoodia Gordonii Diet Extra innehåller förutom Hoodia även följande:

  • Krom, som stabiliserar blodsockret
  • Kalciumpyruvat, som ökar metabolismen och hjälper fettförbränningen
  • Citruspektin, blodgrapefrö och plommon, som tillsammans minskar matlusten
Ja, ämnet Hoodia Gordonii har visat sig dämpa hungern i flera kliniska studier på människor. Råttor slutade faktiskt äta helt.

Vad gäller de övriga ingredienserna, nja, de kanske fungerar och kanske inte. Men de är sidekicks, huvudingrediensen är ju Hoodia.

Ja. Weightworld har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har aldrig hört något negativt om dem eller om Hoodia Gordonii Diet Extra.

Hoodia Gordonii Diet Extra har slutat säljas. Titta i stället på andra produkter som även de minskar hungerkänslorna, såsom Diet Fiber.

För Hoodia Gordonii finns det några studier som visar på mycket bra resultat, men forskarvärlden är skeptisk och vill ha mer bevis och striktare studier för att man ska bli helt övertygad. Flera studier pågår just nu, bland annat för att utreda eventuella biverkningar.

Studier på Hoodia:

  • I en studie 2001 sattes en grupp överviktiga i ett rum där det enda de kunde göra hela dagen var att läsa tidningar, se på TV och äta. Den grupphalva som fick Hoodia åt efter två veckor 1000 kalorier mindre varje dag, trots att de fick äta hur mycket de ville.
  • I en studie gav man råttor Hoodia, varpå de slutade äta helt och hållet.
  • En studie gjordes med 7 gravt överviktiga försökspersoner, utan placebo-grupp. De fick instruktioner att äta Hoodia i en månad och förutom det inte ändra någonting. De gick i snitt 5 kg och förlorade 3,3% av sin kroppsvikt på 28 dagar. På grund av det låga antalet deltagare och bristen på jämförelsegrupp ansågs studien dock inte tillräckligt vetenskaplig och blev därför inte publicerad, vilket innebär att den inte blev ”accepterad” av forskningsvärlden. Trots detta måste resultat anses lovande, om än osäkert…

Brist på krom ger ett svajigt blodsocker. Äter man kromtillskott stabiliseras blodsockret, men ifall man hade krombrist från början gör det varken till eller från.

Kalciumpyruvat sägs öka metabolismen men jag har inte hittat någon studie som bevisar det utan tvivel, likaså för påståendet att kombinationen av citruspektin, blodgrapefrö och plommon skulle minska matlusten.

Hoodia Gordonii Diet Extra säljs inte längre. Du kan i stället använda ett annat hungerdämpande bantningspiller, som exempelvis Diet Fiber..
Hittils har man inte hittat några biverkningar av Hoodia gordonii än, men flera studier pågår just nu.

En risk med Hoodia är att det är lätt att glömma bort att äta och dricka tillräckligt, så det får man tänka på.

Tillverkaren rekommenderar inte att produkten används av personer under 18 år, gravida, ammande eller de med högt blodtryck.

Eftersom efterfrågan på Hoodia Gordonii har exploderat sedan tv-reportagen 2004 och kaktusarna tar lång tid på sig att växa, gick kilopriset upp från $13 per kilo till $250 per kilo år 2007. Då såg kvacksalvarna sin möjlighet och sålde vanliga kaktusar som Hoodia. Sedan dess har kilopriset gått ner igen till cirka $100, så förmodligen säljs det mindre mängder falsk Hoodia nu. Men det händer.

För att undvika att bli lurad, läs innehållsförteckningen noggrant så att den innehåller Hoodia Gordonii, minst 2000 mg per dag (okoncentrerat). Handla helst från svenska företag, eftersom Läkemedelsverket och Livsmedelsverket är rätt strikta och har fler kontroller än många andra länder.

Hoodia Gordonii Diet Extra innehåller 50 mg koncentrerat Hoodia Gordonii per tablett, vilket motsvarar 1000 mg okoncentrerat. Man äter 1-3 tabletter per dag vilket innebär att man får i sig mellan 1000 och 3000 mg Hoodia Gordonii per dag.

Du behöver inte träna, men det är aldrig fel att röra på sig.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Ja, eftersom själva grejen med Hoodia är att det dämpar hungerkänslorna, utnyttja det till att äta mindre!

Fortsätt att äta regelbundna måltider, men med mindre portioner. Lyssna på din kropp och sluta äta när du känner dig ohungrig, vänta inte tills tallriken är tom. Småät inte av ren vana.

Hoppa inte över måltiderna helt eller ät för lite, för då finns risk att kroppen hamnar i svält-tillstånd och sänker ämnesomsättningen.

  • Hoodia Gordonii har en bevisad effekt, så det fungerar.
  • Det är naturligt och har använts av bushfolket San i många år.
  • Om du tröstäter, det vill säga äter av psykiska skäl istället för av hunger, kommer Hoodia inte hjälpa dig att gå ner i vikt. Hoodia minskar hungern, sen är det upp till dig att faktiskt äta mindre.
  • Det är fortfarande inte bevisat att Hoodia saknar biverkningar på lång sikt, eftersom det är så nytt. Flera studier pågår.
Ja, det är vegetariskt.
Hoodia dämpar hungern, men säljs för närvarande inte i Sverige. Du kan i stället titta på andra hungerdämpande bantningspiller såsom Diet Fiber.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Hoodia Gordonii Diet Extra har slutat säljas. Titta i stället på andra produkter som även de minskar hungerkänslorna, såsom Diet Fiber.
Hoodia dämpar hungern. Du kan kombinera det med ett bantningspiller som ökar fettförbränningen, såsom Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart använder Hoodia Gordonii Diet Extra.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
För att undvika bristsjukdomar kan du komplettera med en effektiv multivitamintablett.

Verkar inte Hoodia Gordonii Diet Extra vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar