Skip to main content
Viktvagvisaren

Nidora

”Strö mättande pulver på maten”

Nidora
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b8.png
Villkor-garantier
b5.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b8.png
Villkor-garantier
b5.png
 
1-10-combine

Nidora verkar inte längre säljas i Sverige! Du kan i stället använda ett annat hungerdämpande bantningspiller, som exempelvis Diet Fiber.

Nidora är ett pulver som strös över maten. Pulvret stimulerar luktsinnet och får hjärnan att känna sig mätt snabbare. Därmed äter du mindre och går ner i vikt. Nidora är kalorifritt och har naturliga ingredienser.

Frågor och svar om Nidora

Nidora är ett kristalliknande pulver som du strör över maten, ungefär som salt och peppar. Det ökar smak- och luktsinnets upplevelser vilket får hjärnan att utsöndra hormoner som gör att du känner dig mätt snabbare. Nidora smakar ingenting.

Genom att du känner dig mättare, äter du mindre och därför går du ner i vikt.

Nidora innehåller följande:

 • Maltodextrin, gjort av glutenfri majs, ger en söt smak.
 • Trikaliumfosfat, ett mineralsalt som bland annat finns i komjölk.
 • Kiselsyra, som finns i löven på grönsaker, binder vatten.
 • Sojalecitin. Lecitin är en viktig beståndsdel i hjärnan, som har en positiv effekt på kolesterol och triglycerider.
 • Smakämnen, både naturliga och konstgjorda.
 • Mjölkingredienser.

Frontfiguren för Nidora är Dr. Stephen Hill, en neurolog som har studerat luktsinnets och smaksinnets effekt på viktminskning och matvanor under mer än 20 år. Hans forskningsresultat är det som ligger till grund för Nidora.

Enligt företagets egna vetenskapliga undersökningar ska Nidora ge en viktminskning på 12-15 kg på 6 månader, utan att ändra kosten eller träningsrutiner.

Jag hittar inget oberoende vetenskapligt stöd för att ingredienserna var för sig skulle ge viktnedgång. Nidora vill inte avslöja vad som finns i ”smakämnen”, det är en företagshemlighet, så nyckeln till viktnedgången kan ligga där.

Nidora kommer med en pengarna-tillbaka-garanti. Är du inte nöjd och går inte ner i vikt, får du tillbaka alla dina pengar.

Nidora har funnits på marknaden ett bra tag och vi har inte hört något negativt om dem eller företaget bakom (Global Diet Solutions LLC). Företaget är baserat i London.

Nidora har en pengarna-tillbaka-garanti. Ifall du inte går ner i vikt, får du tillbaka alla dina pengar vilket är positivt.

Nidora kommer med ett abonnemang. Du beställer ett prova-på-paket för 49:-. Om du är nöjd med produkten gör du ingenting, du kommer då att få en månadsförbrukning hemskickad varje månad för 499:-, samt så dras 499:- efter 14 dagar för det första paketet. Vill du inte fortsätta kan du avbryta abonnemanget när som helst.

Gillar du inte abonnemang, men vill ha något som dämpar hungern, kan du titta p&aring något annat hungerdämpande bantningspiller, som exempelvis Diet Fiber.

Ja, i princip. Det har gjorts två vetenskapliga studier, de visade en viktnedgång på 12 och 15 kg på 6 månader. Den första studien gjordes av Nidora själva, så den kan ifrågasättas. Den andra gjordes av ett oberoende laboratorium så den är mer trovärdig.

Jag har dock inte hittat något oberoende, vetenskapligt stöd för att ingredienserna i Nidora skulle ge viktnedgång var för sig. Nidora vill inte avslöja vad som ingår i ”naturliga och konstgjorda smakämnen” eller ”mjölkingredienser”, det är sekretessbelagt, så hemligheten med viktnedgången kan finnas där.

Jag har inte hittat något oberoende vetenskapligt stöd för att ingredienserna skulle ge viktnedgång, speciellt inte en så stor viktnedgång som 15 kg på 6 månader. Det enda vetenskapliga stöd som finns för Nidora är de två studier som de själva gjort:

Studie 1:
2000 personer var med i studien. 100 av dem fick placebo. Den var enkelblind, det vill säga deltagarna visste inte ifall de fick Nidora eller placebo, men forskarna visste. Deltagarna ombads strö pulvret på varje måltid men annars inte ändra sina mat- eller träningsvanor. Efter 6 månader hade de 1900 som fick Nidora gått ner i snitt 15 kg, medan de 100 personerna i placebogruppen gått ner endast 1 kg.

Studie 2:
200 personer var med i studien. Hälften av dem fick placebo. Studien var dubbelblind, det vill säga varken deltagarna eller forskarna visste vem som fick vad. Studien utfördes av ett oberoende laboratorium. De som fick Nidora gick ner i snitt 12 kg på sex månader, medan de som fick placebo gick upp 200-300 gram.

Sojalecitin har en positiv effekt på kolesterol, triglycerider och minnesförmåga, det är vetenskapligt känt.

Nidora verkar inte längre säljas i Sverige. Du kan i stället använda ett annat hungerdämpande bantningspiller, som exempelvis Diet Fiber..
Nidora innehåller mjölk, majs och soja, så veganer och allergiker bör inte äta Nidora.

Nidora är kalorifritt, sockerfritt, sodiumfritt och glutenfritt. Nidora innehåller inga ingredienser som strider mot någon religion. De naturliga och konstgjorda smakämnena anses som säkra av FDA i USA samt EMA (Europeiska Läkemedelsmyndigheten).

De som har medicinska besvär, ammar, har diabetes eller högt blodtryck bör rådgöra med en läkare innan de tar Nidora eller påbörjar en viktminskningsplan.

Nej, du måste inte träna när du äter Nidora.
Nej, du kan äta som du brukar.

För att Nidora ska ha effekt behöver du lyssna på kroppens mättnadskänsla och sluta äta när du är mätt. Fortsätt inte äta lika stora portioner som förut av ren vana, då kommer du inte att gå ner i vikt. Nidora ökar din mättnad, men du själv måste se till att lyssna på den och äta mindre för att gå ner i vikt.

 • Vetenskapligt bevisad effekt
 • Enkelt, du strör bara ett pulver över maten
 • Du behöver inte ändra dina matvanor
 • Du får pengarna tillbaka om du inte går ner i vikt
Trots att studier visar att det faktiskt fungerar störs jag lite av att inte veta exakt hur det fungerar. Tillverkaren avslöjar inte de exakta ingredienserna eftersom de är en företagshemlighet. Det finns inget vetenskapligt underlag för att de ingredienser de nämner skulle ge viktnedgång var för sig. Det enda beviset för att Nidora fungerar är de studier de gjort. Dock är de studierna trovärdiga och visar på väldigt bra resultat, med 15 kilos viktnedgång på 6 månader.
Nidora är i en klass för sig. Det finns inget annat bantningspiller som ger viktnedgång genom att stimulera lukt- och smaksinnet.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Nidora verkar inte längre säljas i Sverige. Du kan i stället använda ett annat hungerdämpande bantningspiller, som exempelvis Diet Fiber..
Strö Nidora över maten, som ett pudersocker eller salt.

Behållaren har en ”salt” och en ”söt” sida. Strö de söta kristallerna på söt mat (frukt, pannkakor, kakor, flingor) och de salta kristallerna på salt mat (grönsaker, korv, pommes frites, ägg, pasta, fisk). De ”salta” och ”söta” kristallerna innehåller dock varken salt eller socker och får inte din mat att smaka salt eller sött.

Du kan kombinera Nidora med ett bantningspiller som ökar fettförbränningen och ämnesomsättningen, till exempel Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Nidora.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

Vegetariskt, ja. Veganskt, nej eftersom Nidora innehåller mjölkprodukter.
Verkar inte Nidora vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill minska hungern
 • Vill fortsätta äta som vanligt
 • Gillar garantier – du får pengarna tillbaka om du inte går ner i vikt
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar