Skip to main content
Viktvagvisaren

The Natural Diet

VARNING! Drar 1588:- från ditt konto efter 5 dagar

The Natural Diet
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b3.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b3.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Vi misstänker starkt att företaget bakom Natural Diet är oärligt! Det är det ökända Rawburn som återuppstått under nytt namn. Rawburn har massvis med anmälningar på sig för bedrägeri och Konsumentverket varnar för dem! 5 dagar efter beställningen kommer de att dra 1588:- för ett medlemskap som få är medvetna om att de ingått.


Köp inte Natural Diet om du inte läst det finstilta mycket noga och är helt klar över vad du ger dig in på. Är du intresserad av ett bantningspiller med gröna kaffebönor rekommenderar vi i stället Bodyfat Burner Night och Green Coffee Pure, de är i princip identiska med Natural Diet men säljs styckvis utan abonnemang av hederliga företag.

Natural Diet innehåller klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Det sänker blodsockerpåslaget efter en måltid, vilket gör att mindre fett lagras. Kroppen tar också upp mindre socker ur maten och när kroppen behöver hämta lagrad energi tas det från fettreserverna istället för sockerreserverna. Därför går man ner i vikt.

Klorogensyra har vetenskapligt bevisad effekt, med en viktnedgång på cirka 5 kg på 60 dagar. Läs mer om gröna kaffebönor och klorogensyra här.

natural diet The Natural Diet

Varför varnar vi för Natural Diet?

Vi misstänker starkt att detta piller är ett bedrägeri, med risk att köparen fastnar i ett dyrt abonnemang som det är svårt att säga upp. Därför avråder vi våra besökare från att köpa det.

Är du intresserad av gröna kaffebönor rekommenderar vi i stället de hederliga Bodyfat Burner Night och Green Coffee Pure, de är i princip identiska med Natural Diet men säljs styckvis utan abonnemang av välrenommerade företag.

Natural Diet är ett nytt namn på det ökända bluffpillret Rawburn

Natural Diet har exakt samma innehåll som det ökända Rawburn och säljs med en nästintill identisk annons och lika svinaktiga köpvillkor, där 1588:- dras från ditt konto efter 5 dagar. Med största sannolikhet är det samma företag som ligger bakom. Rawburn och dess tillverkare Formezones har fått dåligt rykte efter alla anmälningar mot sig, så vi misstänker att de har skapat ett nytt bolag, bytt namn på burken och fortsätter med sitt lurendrejeri.

Extrakostnaden på 1588:- framgår inte tydligt i annonsen

I annonsen står det ”Ja tack, skicka mig ett Natural Diet™-välkomstpaket. Jag betalar bara 29 kronor, för porto och expeditionsavgift.”. På nästa sida, långt ner under en massa blankrader för att lura dig att det inte står något därnere, står att paketet kostar 29:- plus 1588:- som kommer dras från ditt konto efter 5 dagar, om du inte avbeställer abonnemanget inom 14 dagar.

Konsumentverket varnar

Konsumentverket varnar för företaget Formezones, som saluför det ökända bedrägeripillret Rawburn. Natural Diet saluförs med högsta sannolikhet av samma företag, under ett nytt namn.

Konsumentverket skriver bland annat: ”Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i avtal de inte vill ha. Det gör att de tvingas betala stora summor i ett abonnemang de inte ens vet att de har ingått. Eftersom konsumenten har betalat provpaketet med sitt kontokort kan företaget fortsätta att dra pengar från kontot. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företagen ofta inte svarar på mejl eller telefon.” Läs konsumentverkets varning här..

Besvärlig kundtjänst

Vi har hört flera vittna om att kundtjänsten inte är tillmötesgående. Ibland svarar de inte på mail eller i telefon. När man väl fått kontakt för att säga upp abonnemanget eller ångra köpet har kundtjänsten sagt att abonnemanget nu avslutats men att man ändå måste betala för 2 månaders medlemskap. Det är inte sant. Enligt villkoren har du 14 dagar på dig att säga upp medlemskapet och skicka tillbaka produkterna. Dessutom har du minst 7 arbetsdagar på dig att ångra hela köpet, skicka tillbaka produkten oöppnad och ska få pengarna tillbaka, enligt europeisk konsumentlagstiftning. Stå på dig och hota med att spärra ditt kort samt anmäla dem till polisen och konsumentverket!

Välkomsterbjudandet startar dyrt abonnemang

När du köper välkomsterbjudandet påbörjar du samtidigt ett abonnemang. Fem dagar efter beställningen kommer de att dra ytterligare 1588:- från ditt konto för första burken samt för 2 extra burkar Natural Diet. De kommer fortsätta dra pengar varannan månad tills du säger upp abonnemanget.

Detta är villkoren som står i det undangömda finstilta:
”Genom att placera din beställning idag kommer du att skickas en 30 dagars tillförsel av Natural Diet – Green Coffee Weight Loss Tablets (du betalar endast frakt). Om du inte är nöjd med Natural Diet – Green Coffee Weight Loss Tablets, avbeställ inom 14 dagar från beställningsdatumet för att undvika köpavgiften på 795 SEK per artikel (1588 SEK totalt) och inskrivning i automatiska programmet. För att undvika köpavgiften måste du skicka alla produkter retur. Det programmet skickar dig en ny 2-månaders leverans av Natural Diet – Green Coffee Weight Loss Tablets var 60 dag, vilket påbörjas 5 dagar efter att provperioden inleds.När du beställer accepterar du de fullständiga villkoren som visas här. Jag godkänner samtidigt att mitt kreditkort dras automatiskt för framtida försändelser. För att avbryta när som helst ring 093 911 47 113 (mellan kl. 9-15).”

Inget bolagsnamn i villkoren eller annonsen

Det är extremt svårt att hitta kontaktuppgifter till företaget bakom Essential Detox, som heter Fit-living. I villkoren står endast ett telefonnummer: 093 911 47 113 (mellan kl. 9-15). Detta är vanligt vid bedrägerier då bedragarna inte vill att någon ska knacka på dörren samt så försvårar det polisanmälningar.

Vi har till slut lyckats hitta Fit-livings legala adress, här är den:
Kyriakou Matsi 10, LILIANA BUILDING, 2nd floor, Flat/Office 203. 1082 Nicosia, Cyprus.
Tel: +44 7463 167811.

Saluförs med bluffreportage

Natural Diet pushas under vintern 2013 på facebook som ett kombinationserbjudande tillsammans med Essential Detox, ett detoxpiller från samma företag med samma elaka villkor. För att kringgå Facebooks regler kring vilseledande marknadsföring leder facebookannonsen till ett bluffreportage, där de låtsas recensera produkterna och sedan därifrån länkar till själva produktannonserna.

Jag har blivit lurad av The Natural Diet. Vad gör jag?

Dina rättigheter

Enligt avtalet med Natural Diet har du 14 dagar på dig att meddela kundtjänsten att du säger upp abonnemanget. Då betalar du bara 39:- för välkomstpaketet och kommer inte behöva betala 1588:- för nästa paket. Du måste då skicka tillbaka produkten. Här finns kundtjänsten: support@welcometofitliving.com, 093 91147113 (på engelska, 9-15).

Enligt europeisk lagstiftning har du även en ångerrätt under 7 dagar, då du kan ångra hela köpet inklusive välkomstpaketet, och få pengarna tillbaka. Det kallas ”cooling off period” på engelska.

Ifall de inte ger sig utan fortfarande hävdar att du måste betala, kan du spärra kortet och anmäla dem till polisen och konsumentverket. De har ingen rätt att dra pengarna. Se till att du har bevis i form av mail om uppsägning, och skicka tillbaka alla paket oöppnade.

Vad ska jag göra?

 • Säg upp abonnemanget omedelbart, genom att kontakta kundtjänsten. Be om skriftlig bekräftelse att de inte kommer dra pengar för nästa försändelse. Här finns kundtjänsten: support@welcometofitliving.com, 093 91147113 (på engelska, 9-15).

  Köpte du kombinationserbjudandet med Natural Diet och Essential Detox behöver du säga upp båda två.

 • Om kundtjänsten inte svarar och bekräftar att abonnemanget är uppsagt inom de 5 dagarna, spärra ditt kontokort!! 5 dagar från beställningen kommer de att dra 1588:- från kortet. Ja, det är jobbigt att behöva skaffa ett nytt kort, men det är bättre än att tvista med Natural Diet för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Det är nästintill omöjligt att få tillbaka pengarna via banken, Natural Diet måste ge tillbaka dem frivilligt.
 • Anmäl Fit-living till konsumentverket för vilseledande marknadsföring. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.

  Här är Fit-Livings legala adress:
  Kyriakou Matsi 10, LILIANA BUILDING, 2nd floor, Flat/Office 203. 1082 Nicosia, Cyprus.
  Tel: +44 7463 167811.

 • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Hederliga alternativ till Natural Diet

Blev du sugen på Natural Diet eller kombinationen av Natural Diet och detox, finns det hederliga alternativ med i princip samma innehåll.

Natural Diet innehåller gröna kaffebönor. Samma aktiva ingrediens finns i Bodyfat Burner Night och Green Coffee Pure, som säljs styckvis utan abonnemang av ett hederligt, svenskt företag.

Här är Viktvägvisarens sida om gröna kaffebönor, där jag skriver vilka piller som vi varnar för och vilka som verkar okej: Ingrediensen Gröna Kaffebönor

För detoxpiller kan du titta till exempel på Detox Greens, som också säljs styckvis utan abonnemang av ett hederligt företag.

Här kan du läsa om alla detoxprodukter vi recenserat, vilka vi varnar för och vilka som verkar okej: Så fungerar Detox

Vad har du för erfarenheter av Natural Diet? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
 • Inte räds oärliga företag
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar