Skip to main content
Viktvagvisaren

Liposinol

”Binder fett och sänker kolesterolet”

Liposinol
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Liposinol innehåller fibrer som suger upp fettet och hindrar kroppen från att lagra det.

Uppdatering oktober 2020: Liposinol har ingredienser som fungerar, men produkten verkar ha slutat säljas i Sverige. Bantningspiller med samma funktion, att hindra kroppen från att ta upp fettet i maten, är Xenical. Liposinols andra funktion, att svälla upp och minska hungern hittar du i piller såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

Liposinol är ett fiberkomplex som minskar fettupptaget och därmed minskar mängden kalorier du får i dig. Det verkar på tre sätt:
1. det ser till att cirka 28% av fettet du äter inte tas upp av kroppen
2. det sväller upp i magen så du känner dig mätt längre
3. det sänker blodsockerkurvan (ungefär som ifall du hade ätit mat med lågt GI) vilket minskar sötsug och fettlagring.

Dessutom har studier visat att Liposinol sänker kolesterolet med upp till 10%.

Frågor och svar om Liposinol

Liposinol innehåller det patenterade ämnet Litramine™, som utvinns på ett naturligt och ekologiskt sätt ur en kaktus. Det innehåller både lösliga och olösliga fibrer och verkar på flera sätt:
 • De olösliga fibrerna binder sig till fett som du ätit och bildar en gelé. Upp till 28% av fettet kapslas in på detta sätt. Runt fett-fiber gelén läggs ytterligare ett lager av liposinol-fibrer som skyddar det från matsmältningsapparaten och gör att det inte tas upp av kroppen utan försvinner ut den naturliga vägen. Därmed får du i dig färre kalorier och går ner i vikt.
 • De lösliga fibrerna suger upp vatten och gör maginnehållet trögflytande. Maginnehållet blir segare och ligger därför kvar längre i magen, vilket gör att du känner dig mätt längre.
 • Blodsockerkurvan blir flackare när maginnehållet blivit mer trögflytande, eftersom tar det längre tid för kroppen att absorbera kolhydraterna i maten. Effekten blir samma som om man ätit mat med lågt GI. En planare blodsockerkurva gör att kroppen inte utsöndrar lika mycket insulin, det ger minskat sötsug och minskad hunger, vilket gör att du äter mindre och går ner i vikt.
 • En studie har visat att det dåliga kolesterolet, LDL, reducerades med 10% när försökspersonerna åt Liposinol.
Liposinol innehåller det patenterade ämnet Litramine™, som framställs ekologiskt ur torkade kaktusar av arten Opuntia Ficus Indica. Litramine™ är en patenterad och godkänd medicinteknisk produkt inom EU.
Liposinol har ingredienser som fungerar, men produkten verkar ha slutat säljas i Sverige. Bantningspiller med samma funktion, att hindra kroppen från att ta upp fettet i maten, är Xenical. Liposinols andra funktion, att svälla upp och minska hungern hittar du i piller såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Ja. Svenskt Kosttillskott är välrenommerade, hederliga och har funnits länge i branchen. Vi har inte hört något klagomål på dem eller på liposinol.

Uppdatering augusti 2017: Liposinol har ingredienser som fungerar, men produkten verkar ha slutat säljas i Sverige. Bantningspiller med samma funktion, att hindra kroppen från att ta upp fettet i maten, är Xenical. Liposinols andra funktion, att svälla upp och minska hungern hittar du i piller såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

Liposinol har ett relativt enkelt koncept. Det är ingen medicin, påverkar inte kroppen eller dess metabolism på något sätt utan verkar bara rent fysiskt. Därför är det inte så mycket som kan gå fel. Vetenskapliga försök har visat att man blir mättare av mer trögflytande maginnehåll, och eftersom det kommer ut mer fett i avföringen finns det mindre kvar i kroppen, vilket leder att till att du går ner i vikt.

Företaget som tillverkar Liposinol har gjort egna studier som visat att:

 • Kvinnor med metaboliskt syndrom som började äta Liposinol fick efter 14 dagar 10% lägre LDL-kolesterol (det farliga kolesterolet) medan placebogruppen bara fick 3% lägre. HDL-kolesterolet påverkades inte nämnvärt. Inga rapporterade biverkningar.
 • En tredagarsstudie som mätte fettinnehållet i avföringen visade att Liposinol reducerade kroppens upptag av fett med 26.6%. Testpersonerna gick ner 0.72 kg på dessa tre dagar och 80% av dem rapporterade att de kände sig mätta och belåtna. Ingen i placebogruppen gick ner i vikt eller rapporerade att de kände sig mätta.
 • Ökad mättnadskänsla. 80 % av patienterna rapporterade en måttlig till hög ökning av mättnadskänslan i en klinisk studie
 • Ytterligare ett antal studier har gjorts som påvisat mellan 23 och 28.3% reduktion i upptaget fett.
Liposinol fungerar enligt samma principen att svälla upp i magen, sänka GI:t och binda fett. Andra piller som använder samma principer är Xenical, som hindrar kroppen från att ta upp fettet i maten samt Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan som minskar hungerkänslorna.

Liposinol är ett bantningspiller som binder fett, och minskar därmed mängden kalorier som kroppen får i sig.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Alla extrakt som binder fettet man äter och gör så att det fortsätter ut den naturliga vägen har större eller mindre biverkningar med lös avföring, gaser och plötsliga toalettbesök efter en fettrik måltid. Liposinol verkar ha väldigt lindriga biverkningar om man jämför med andra liknande piller som Alli och Xenical. Enligt tillverkaren är enda bieffekten att ”avföringen kan få en något förändrad konsistens”.
Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta.

Eftersom vissa vitaminer är fettlösliga (A, D, E och K) rekommenderar däremot tillverkaren att du tar en multivitamintablett för att vara säker på att få i dig alla vitaminer och minskar risken för bristsjukdomar. Liposinol blockerar kroppens upptag av A och D-vitamin något, med 5.4% och 1.9% enligt en studie, men det är bäst att vara på den säkra sidan.

Du äter Liposinol efter måltiden.

För att bibehålla din kroppsvikt och förbättra kolesterolet, ät 1 kapsel efter varje måltid.
För att gå ner i vikt, ät 2 kapslar.

Lägg till en extra kapsel om måltiden är fettrik, eller om du har BMI över 30. Du får aldrig äta mer än 9 kapslar per dag. Tillverkaren rekommenderar att man äter Liposinol minst 6 månader i sträck.

Läs alltid på förpackningen för att dubbelkolla doseringen.

Liposinol är fritt från animaliska produkter så det lämpar sig väl för vegetarianer och veganer. Kaktusen som Liposinols aktiva ämne utvinns ur är ekologiskt odlad, bantningspillret innehåller inga artificiella färger eller smaker, inte heller salt eller konserveringsmedel. Däremot innehåller det hjälpämnena mikrokristallinisk cellulosa, trikaliumfosfat, silica polvidon och magnesiumtearat.
Om du är under 12 år, om du är gravid eller ammar bör inte äta Liposinol. Om du har ett BMI under 18,5 bör du inte försöka gå ner i vikt med Liposinol (ja, inte över huvudtaget egentligen). Om du äter en receptbelagd medicin bör du kolla med din läkare innan du börjar äta Liposinol.
Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Liposinol ska fungera.
 • Liposinol fungerar bevisligen – det är ingen mumbo-jumbo. Flera studier har visat att man går ner i vikt och att det inte är skadligt för kroppen.
 • Det är godkänt i EU och av Apoteket.
 • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett bantningspiller som Liposinol är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra mer krävande metoder att gå ner i vikt, såsom en sundare livsstil.
 • En risk är att det blir dyrt, speciellt om man ska hålla på i 6 månader vilket tillverkaren rekommenderar.
 • Lös mage är en Liposinols biverkningar.
Uppdatering augusti 2017: Liposinol har ingredienser som fungerar, men produkten verkar ha slutat säljas i Sverige. Bantningspiller med samma funktion, att hindra kroppen från att ta upp fettet i maten, är Xenical. Liposinols andra funktion, att svälla upp och minska hungern hittar du i piller såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Liposinol suger upp fettet i maten. Du kan även öka kroppens ämnesomsättning med hjälp av exempelvis Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10 eller minska hungern med Diet Fiber
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Liposinol, även om det ska räcka med bara pillret. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Om du äter receptbelagda mediciner rekommenderar tillverkaren att du frågar din läkare innan du börjar äta Liposinol.
Ibland ser man Liposinol stavas Liposanol, Liposonol, Liposanal eller Liposinal, med det är bara falstavningar. Det finns bara en äkta produkt med det namnet, och det är Liposinol.

XLS Medical är en annat viktminskningspreparat som innehåller exakt samma aktiva ingrediens som Liposinol, de är identiska.

Verkar inte Liposinol vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill minska på kalorierna
 • Vill sänka ditt kolesterol
 • Föredrar naturmedel
 • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar