Skip to main content
Viktvagvisaren

Coffee & Konjac

”Hämmar kolhydratupptaget och mättar”

Coffee & Konjac
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Coffee & Konjac är ett bantningspiller som fungerar, men verkar för närvarande vara slut på svenska webbutiker. Andra produkter med samma aktiva ingrediens, Gröna kaffebönor, är exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure och med Konjaksrot (glucomannan) är Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

Coffee & Konjac innehåller klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Klorogensyra hämmar kroppens upptag av socker ur maten och saktar ner delar av sockercykeln. Det minskar det totala kaloriupptaget och blodsockertoppen efter maten blir mindre, vilket ger minskat sötsug och viktnedgång.

Den andra huvudingrediensen är konjakrot, ett fiberkomplex som sväller i magsäcken och bildar en mättande, kalorilös gelé.

Frågor och svar om Coffee & Konjac

Coffee & Konjac är ett bantningspiller med fyra aktiva ämnen.

Gröna kaffebönor
Klorogensyra, som finns i gröna, omogna kaffebönor, hämmar kroppens upptag av glukos ur maten så att blodsockernivån blir lägre och mindre energi lagras efter en måltid. Den saktar också ner delar av glukoscykeln så mindre glykogen (lagrad energi) omvandlas till glukos (blodsocker), vilket även det sänker blodsockret.

Studier har visat att klorogensyra kan ge en viktnedgång på 5 kg på 60 dagar, samt sänka blodsockerpåslaget efter en måltid med upp till 31%. Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet. Det innehåller inte koffein.

Konjakrot
Fiberextrakt av växten konjakrot kallas glucomannan. Glucomannan sväller till en géle i magen som gör innehållet i magsäcken mer trögflytande. Effekten blir som om du ätit mat med lägre GI-värde. Detta minskar dina blodsockersvängningar vilket gör att du håller dig mätt längre. Dessutom tar gelén upp plats i magen så att du blir mätt fortare.

Att du blir mätt fortare, och håller dig mätt längre, leder till att du äter mindre och går ner i vikt.

När maginnehållet är mer trögflytande stannar maten kvar längre i magsäcken och tas upp långsammare av kroppen, vilket innebär att blodsockret inte stiger lika fort. Med lägre blodsocker utsöndrar kroppen mindre insulin. Insulin signalerar till kroppen att lagra fett, så lägre insulin gör att kroppen lagrar mindre av fettet du fått i dig.

Krom
Har du krombrist kan du få blodsockersvängningar. Då gör tillskott av krom att ditt blodsocker blir normalt igen. Men har du inte krombrist, vilket få har, så gör inte extra tillskott av krom någon skillnad.

Jod
Har du jodbrist kan det ge viktuppgång, frusenhet, trötthet och struma. Tillskott av jod kan då avhjälpa symptomen och normalisera vikten. Men har du inte jodbrist har inte extra tillskott av jod någon viktreducerande effekt. Kvinnor, gravida och ammande har högre risk för jodbrist.

Coffee & Konjac har ingredienser som fungerar, men verkar för närvarande vara slut på svenska webbutiker. Andra produkter med samma aktiva ingrediens, Gröna kaffebönor, är exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure och med Konjaksrot (Glucomannan) är Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Ja.

Grönt kaffe
Det är vetenskapligt bevisat, både i laboratorium och på försökspersoner, att klorogensyra ger lägre blodsockernivå efter en måltid.

I dubbelblindstudier har överviktiga personer i snitt gått ner cirka 5 kg efter 60 dagar ätandes klorogensyra, jämfört med bara 2.8 kg för placebogruppen.

Konjakrot
Det är vetenskapligt bevisat att konjakrot (glucomannan) leder till viktminskning.

EFSA (European Food Safety Authority) har i ett uttalande konstaterat att det finns bevis för att glucomannan leder till viktminskning.

Grönt kaffe
Det är vetenskapligt bevisat att klorogensyra verkligen påverkar glukosupptaget och blodsockret. Det finns ett annat bantningspiller med klorogensyra, Svetol, som säljs i Europa. Deras tillverkare har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, medan placebogruppen gick ner 2.8 kg under samma tid, så det verkar onekligen fungera.

En studie av American Chemical Society visade att överviktiga försökspersoner går ner cirka 10% av sin kroppsvikt på 22 veckor med gröna kaffebönor. Två timmar efter måltid var blodsockret 31% lägre i gruppen som ätit extrakt av gröna kaffebönor, jämfört med placebogruppen. Läs mer om studien här.

I en japansk studie på människor och råttor med högt blodtryck visade sig klorogensyran sänka blodtrycket. De undersökte inte om det gav viktminskning.

Klorogensyra är en antioxidant. Antioxidanter är bra för kroppen inom ett antal områden. Kaffe minskar även risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis på grund av klorogensyran i kaffet.

Konjakrot
Glucomannan (konjakrot) har undersökts i flera oberoende studier, och man har bevisat att det fungerar – testpersonerna går ner i vikt. Även EFSA (European Food Safety Authority) har i ett uttalande konstaterat att det finns bevis för att glucomannan leder till viktminskning.

I en 8-veckors dubbelblind-studie med 20 deltagare visade det sig att de som ätit Glucomannan innan maten gick ner betydligt mer än kontrollgruppen. Läs rapporten här.

Även principen bakom har bevisats vid flera tillfällen: förtjockningsmedel gör att maten stannar i magen längre och att man därför inte blir hungrig lika fort. Det har för övrigt visat sig att om du äter kött, potatis och tar ett glas vatten till blir du hungrig snabbare än om du mixar köttet, potatisen och vattnet till en puré och äter den så – mat som är trögflytande mättar helt enkelt längre.

Krom
Har du krombrist kan det ge blodsockersvängningar. Då gör tillskott av krom att ditt blodsocker blir normalt igen. Men har du inte krombrist, vilket få har, så gör inte extra tillskott av krom någon skillnad.

Jod
Har du jodbrist kan det ge viktuppgång, frusenhet, trötthet och struma. Tillskott av jod kan då avhjälpa symptomen och normalisera vikten. Men har du inte jodbrist har inte extra tillskott av jod någon viktreducerande effekt. Kvinnor, gravida och ammande har högre risk för jodbrist.

Coffee & Konjac har ingredienser som fungerar, men verkar för närvarande vara slut på svenska webbutiker. Andra produkter med samma aktiva ingrediens, Gröna kaffebönor, är exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure och med Konjaksrot (Glucomannan) är Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Den är inte lämplig för gravida eller ammande mödrar.

Klorogensyra sänker blodsockerpåslaget efter en måltid. Ifall du tar medicin för diabetes, kommer du behöva att justera medicindosen. Rådgör med din läkare.

Klorogensyra kan sänka blodtrycket enligt en studie på människor med högt blodtryck. Detta är i sig ingen negativ biverkning, om man nu inte redan lider av lågt blodtryck.

Coffee & Konjac innehåller inte koffein.

Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Coffee & Konjac ska fungera.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Nej. Du kan äta precis som vanligt.

Eftersom Coffee & Konjac minskar kolhydratupptaget och blodsockerpåslaget vore det rimligt att kombinera med en diet fattig på just kolhydrater eller en GI-diet.

Coffee & Konjac går bra att kombinera med dieter såsom GI-metoden, 5:2-dieten, måltidsersättningar och liknande.

Nej. Trots att klorogensyra utvinns ur gröna kaffebönor innehåller inte Coffee & Konjac koffein.

Coffee & Konjac innehåller:
Glukomannan (konjakrot), gelatin (kapselskal), extrakt från gröna kaffebönor (Coffea robusta), kalsiumfosfat och siliseum dioxid (klumpförebyggande medel), magnesiumstearat (emulgeringsmedel), krom, klorid och kaliumjodid.

Nej, kapseln innehåller gelatin.
 • Klorogensyra och glucomannan har visat sig effektiva och ge viktnedgång i flera studier, så de är ingen bluff.
 • Eftersom klorogensyra är en antioxidant är det bra för hela kroppen.
 • Glucomannan förbättrar kolesterolet som en bonus.
Innehållet i sig är det inget fel på, det är bra ingredienser med vetenskapligt bevisad effekt. Men Coffee & Konjac innehåller bara 600 mg klorogensyra per dag, vilket är svagt jämfört med Green Coffee Pure som har 7 000 mg klorogensyra.

Coffee & Konjac minskar hungern och sötsuget, men det är upp till dig att lyssna på kroppen och inte äta lika mycket av gammal vana.

Abonnemanget hos Caredirect får kritik av Viktvägvisaren på följande punkter:

 • Många förstår inte att de startat ett abonnemang. Att direkt efter provpaketet skicka 3 månadsförbrukningar för 993,20:- är inte schysst och många känner sig lurade. En månadsförbrukning hade varit rimligare, det hade gett folk en chans att avsluta abonnemanget bara 337:- fattigare.
 • I annonsen står att det är ett abonnemang. Men texten ger intrycket att enbart 1 burk kommer skickas, för 398:-. Först längst ner framgår att nästa leverans är 3 burkar.
 • Ingenstans står det när nästa paket skickas.
 • De påstår i reklamtexten att EFSA godkänt glucomannan, krom och jod för viktminskande effekt. Det är inte sant. Enbart glucomannan har godkänts av dem för viktminskning.
 • Produkten saluförs med hjälp av bluffreportage. Det ser ut som ett äkta reportage men är en annons.
Coffee & Konjac hämmar sockerupptaget, mättar och sänker GI:t i maten du ätit.

Klorogensyrapiller tillhör den grupp bantningspiller som sänker GI:t och blockerar kolhydrater och finns bland annat i Core Green Coffee och Green Coffee Pure.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Coffee & Konjac har ingredienser som fungerar, men verkar för närvarande vara slut på svenska webbutiker. Andra produkter med samma aktiva ingrediens, Gröna kaffebönor, är exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure och med Konjaksrot (Glucomannan) är Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Ta 2 kapslar upp till 3 gånger dagligen, en halvtimme före måltid.

Alternativt 2 kapslar upp till 2 gånger dagligen för att stävja hunger mellan måltiderna.

Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten, så att kapslarna når magen innan de upplöses.

Instruktionerna kan ändras – läs på förpackningen innan du börjar.

Coffee & Konjac minskar sockerupptaget och mättar. Du kan kombinera det med ett bantningspiller som ökar fettförbränningen, såsom Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Coffee & Konjac.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Om du bantar hårt kan du för säkerhets skull komplettera med en multivitamintablett för att undvika bristsjukdomar.

Verkar inte Coffee & Konjac vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Följer GI-principen
 • Vill minska hunger och sötsug
 • Vill ha bevisad effekt
Piller med gröna kaffebönor
Piller med konjakrot:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar