Skip to main content
Viktvagvisaren

Bantningspiller som fungerar


På den här sidan får du svar på frågor såsom:

  • Finns det bantningspiller som fungerar?
  • Hur vet jag om ett bantningspiller fungerar?
  • Översikt: bantningspiller som fungerar
  • Vetenskapliga studier – att tänka på

Finns det bantningspiller som fungerar? Ja, det finns det. Vissa fungerar riktigt bra, andra lite grann och vissa inte alls. Läs vidare så hjälper vi dig att välja rätt!

Hur vet jag om ett bantningspiller fungerar?

Många har genom åren påstått att de säljer en mirakelkur som får kilona att rasa. Få har vetenskapliga bevis för att backa upp säljsnacket. För att vara säker på att bantningspillret fungerar måste du kolla fakta och vetenskapliga undersökningar. Undersök det aktiva ämnet, kolla om det har genomgått vetenskapliga studier och läs vilka resultat de har kommit fram till.

Kolla kritiskt exakt vad studien kom from till – hur mycket gick folk faktiskt ner i vikt, på hur länge? Det är stor skillnad att gå ner 4 kilo på 4 månader och att gå ner 10 kilo på 10 veckor.

I studierna står det hur mycket av den aktiva ingrediensen deltagarna fick. Om försökspersonerna fick 400 mg av det aktiva ämnet ska du inte köpa ett piller som innehåller mindre än så.

Glöm inte att kolla biverkningarna – vissa bantningspiller kan ha kraftiga biverkningar eller interferera med mediciner.

Översikt: bantningspiller som fungerar

På Viktvägvisaren har vi i flera år läst vetenskapliga studier för att hjälpa våra läsare skilja de bantningspiller som fungerar från de som bara är snick-snack. Just nu är det följande bantningspiller som vi tror fungerar bäst.

1. Piller med Gröna Kaffebönor.

DEn seriös studie på människor visade en viktnedgång på 5 kilo på 60 dagar, och att blodsockret sänks med upp till 30% efter en måltid. Gröna kaffebönor finns i exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Du läsa mer på vår ämnessida om Gröna Kaffebönor, eller på www.gronakaffebonor.se.

2. Piller med Wakame.

Flera studier har visat att wakame ökar kroppens ämnesomsättning med 18%-24%, vilket är väldigt mycket mer än de andra fettförbrännarna på marknaden. Wakame finns i exempelvis Better You Fitness Kapslar.

Du kan läsa mer på vår ämnessida om Wakame.

3. Piller med Hoodia Gordonii

Hoodia Gordonii dämpar hungern. En studie visade försökspersoner som fick extrakt av Hoodia åt cirka 1000 färre kilokalorier per dag, trots att de fick äta så mycket som de ville. Det motsvarar att äta mellan 30% och 50% mindre mat, vilket märks på vågen. Hoodia säljs för närvarande inte i Sverige.

Du kan läsa mer på vår ämnessida om Hoodia Gordonii.

Vetenskapliga studier – att tänka på (överkurs!)

Bara för att ett bantningspiller har ”vetenskapligt bevisad effekt” betyder det inte att det fungerar – man kan fuska med statistik. Därför ska du tänka på följande när du undersöker om en ingrediens verkligen fungerar :

  • 1. Är studien gjord på människor, möss eller i labbrör (in vitro)? Bara studier på människor är riktigt tillförlitliga.
  • 2. Är studien ”dubbelblind”? En vetenskaplig studie där deltagarna själva inte vet om de får ett verksamt piller eller inte kallad dubbelblind. För att en studie ska anses seriös måste den i princip alltid vara dubbelblind, för att undvika placeboeffekt.
  • 3. Hur många var deltagarna i studien? Generellt gäller att du fler desto bättre, men helst ska det vara fler än 40 för att studien ska vara tillförlitlig.
  • 4. Fick deltagarna någon särskild diet under tiden som studien pågick? Om de samtidigt började med fettsnål kost, tränade eller bara åt 1200 kilokalorier om dagen, måste du göra likadant för att nå deras resultat.
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar