Skip to main content
Viktvagvisaren

Trimatol

VARNING! Drar ytterligare 1398:- från ditt konto efter 7 dagar!

Trimatol
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING för Trimatol! Health C-P, som säljer Trimatol, anmäldes till konsumentverket för bedrägeri 349 gånger under 2013, mer än något annat företag! Konsumentverket varnar för dem. 7 dagar efter beställningen kommer de dra 1398:- från ditt konto för nästa ordinarie paket som få är medvetna om att de köpt.

Trimatol innehåller klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Det gör att blodsockerpåslaget efter en måltid blir lägre, vilket i sin tur gör att mindre fett lagras. Kroppen tar även upp mindre socker ur maten och när kroppen ska hämta lagrad energi tas det från fettreserverna istället för sockerreserverna. Därför går man ner i vikt.

Klorogensyra har vetenskapligt bevisad effekt, med en viktnedgång på cirka 5 kg på 60 dagar. Läs mer om gröna kaffebönor och klorogensyra här.

Köp inte Trimatol om du inte har lusläst det finstilta och är helt klar över vad du ger dig in på. Vi rekommenderar att i stället köpa tillskott med gröna kaffebönor styckvis av ett hederligt svenskt företag, exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

trimatol styck Trimatol

Varför varnar vi för Trimatol?

Detta piller är ett bedrägeri, med risk att köparen fastnar i ett dyrt avtal de inte vill ha med svårigheter att säga upp abonnemanget, och avråder därför alla från att köpa det. Health C-P, som säljer Trimatol, anmäldes till konsumentverket för bedrägeri 349 gånger under 2013, mer än något annat företag, och konsumentverket varnar för dem.

Är du intresserad av gröna kaffebönor rekommenderar vi i stället de hederliga Core Green Coffee och Green Coffee Pure., de är i princip identiska med Trimatol men säljs styckvis utan abonnemang av välrenommerade företag.

Tvingande extraköp

Utifrån annonsen är det lätt att tro att man köper ett välkomsterbjudande för 35:-. Men i det finstilta framgår att 7 dagar efter det första paketet skickas ett till paket, med 2 månaders förbrukning, som kostar 1398:- vilket dras från ditt konto. Du godkänner detta när du klickar i rutan att du läst villkoren. Alltså förbinder du dig att betala även det andra, dyra paketet.

trimatol2 Trimatol

Det tvingande extraköpet på 1398:- står inte i annonsen utan är dolt i de finstilta villkoren.

Krånglande kundtjänst

Vi har hört flera vittnesmål om att kundtjänsten för Trimatol inte är tillmötesgående. De tar ibland lång tid på sig att svara och har hävdat att kunden måste betala det dyra ordinarie paketet, trots att ångerrätten gäller.

Ökänt företag som Konsumentverket varnar för ligger bakom Trimatol

Först hette företaget bakom Trimatol FormLife. Efter massiv kritik, svartlistning, många anmälningar till konsumentverket samt polisanmälningar lades FormLife ner, men återuppstod som Health C-P. Efter att ha toppat konsumentverkets anmälningslista 2013 har de nu bytt namn igen till Beautycatch. Troligtvis för att komma undan för polisanmälningar och svartlistning.

Konsumentverket skrev 2012 om dem: ”Många konsumenter har beställt gratisprov, provpaket eller välkomstpaket för 29 kronor som genom dolda eller finstilta villkor påstås vara en prenumeration där konsumenten måste köpa ytterligare en försändelse för 1 194 kronor.

Åtskilliga konsumenter har också förvägrats sin lagstadgade ångerrätt och debiterats kostnaden för den andra försändelsen, trots att de direkt efter beställningen av välkomstpaketet meddelat FormLife om utnyttjandet av ångerrätten.” (…) ”Företaget kritiseras även för sin marknadsföring, bland annat på Facebook och genom hemsidor, då annonserna utformats för att likna konsumentnyheter.”

Här kan du läsa konsumentverkets varning för Health C-P och kusinpillret Corexin, som har liknande villkor som Trimatol (maj 2013).

Falsk marknadsföring

I en av annonserna på Facebook står det ”viktvaktarna.se”, men länken går till Trimatol. Viktväktarna har ingenting att göra med Trimatol. Att nämna dem ger en falsk legitimitet till annonsen och lurar folk att klicka.

Sedan kan man undra om gröna kaffebönor är en frukt, och varför pillret är rött.

trimatol3 Trimatol

Jag har blivit lurad av Trimatol. Vad gör jag?

Dina rättigheter

Enligt avtalet med Trimatol har du 14 dagars ångerrätt (”cooling off period”), vilket följer Europeisk konsumentlagstiftning för internetköp. Då behöver du skicka tillbaka varorna oöppnade, troligtvis behöver hela paketet vara oöppnat. Du betalar returportot. Då är företaget skyldigt att återbetala alla pengar till dig, inklusive välkomstpaketets 35:-.

Har det gått mer än 14 dagar sedan beställningen är du tvungen att betala 1398:- för det ordinarie paketet samt 35:- för välkomstpaketet.

Så länge du inte säger upp abonnemanget kommer du få ytterligare ett paket för 1398:- varannan månad.

När du säger upp abonnemanget eller utövar din ångerrätt, be tydligt om en bekräftelse på att du avbeställt och att de inte kommer dra mer pengar från ditt konto. Spara bekräftelsen som bevis.

Problemet med Trimatol är att de enligt ryktet har en besvärlig kundtjänst som ibland påstår att du inte alls får avbeställa nästa paket, eller ångra köpet. Det får du, det är din rätt. Stå på dig. Hänvisa till villkoren. Förvånansvärt många kunder ger upp och betalar ändå, så Trimatol tjänar massor på de som inte står på sig.

Ifall de inte ger sig utan fortfarande hävdar att du måste betala, kan du spärra kontokortet och anmäla dem till polisen och konsumentverket. De har ingen rätt att dra pengarna. Se till att du har bevis i form av mail om uppsägning, och skicka tillbaka alla paket oöppnade.

Vad ska jag göra?

  • Öppna inte paketet eller burkarna!
  • Hävda din 14 dagars ångerrätt omedelbart, genom att kontakta kundtjänsten. Be om en bekräftelse att de inte kommer dra mer pengar från ditt konto, samt ge tillbaka de pengar som de tagit. Har du beställt kombinationserbjudandet med Trimatol och Life Detox behöver du säga upp båda.

    Trimatols kundtjänst finns här: support@beautycatch.com, 08-84 08 39 908.

  • Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Du betalar portot. Skriv fullständigt namn, adress, e-mail och ordernummer på eller i paketet. Adressen får du av kundtjänsten.
  • Krånglar kundtjänsten, spärra ditt VISA-kort så att de inte hinner dra 1398:- efter 7 dagar. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. OBS – spärrar du ditt visakort är det svårt att få tillbaka pengar som redan dragits på det.
  • Har det gått mer än 14 dagar är du tvungen att betala det ordinarie paketet för 1398:-. Säg upp ditt abonnemang omedelbart så att de inte drar mer pengar en månad senare. Se kontaktuppgifterna ovan.
  • Anmäl Health C-P till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida. Anmälan brukar gälla ”Negativ avtalsbindning efter beställning av provpaket”.
  • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Vad har du för erfarenheter av Trimatol? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Vill du gå ner i vikt? Läs gärna vår artikel Vilket bantningspiller är bäst? för att se vad som passar just din kroppstyp.

Passar dig som:
  • Inte räds oärliga företag
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar