Skip to main content
Viktvagvisaren

Glucosanol

”Den bästsäljande kolhydratblockeraren”

Glucosanol
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Glucosanol verkar för närvarande (november 2017) vara slut i alla webbutiker! Titta i stället på andra bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Glucosanol, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.Glucosanol minskar kroppens upptag av kolhydrater ur maten med upp till 66%. Det sker genom att Glucosanol hindrar enzymet alfa-amylas från att klippa isär långa stärkelse-kedjor till korta sockermolekyler. Oklippt stärkelse kan inte tas upp av kroppen utan fortsätter i stället ut den naturliga vägen. Det gör att du får i dig färre kalorier och får en lägre blodsockerkurva.

Frågor och svar om Glucosanol

Effekten av Glucosanol kan beskrivas som att den sänker GI:t i maten du just ätit. Glucosanol innehåller det patenterade ämnet PhaseLite, som utvinns ur vita kidneybönor. Det innehåller en typ av protein (glykoprotein) som fäster sig vid enzymet alfa-amylas och gör att det inte fungerar lika effektivt som vanligt. Alfa-amylas uppgift i kroppen är att ta långa stärkelsekedjor och klippa isär dem till glukos, det vill säga druvsocker. Genom att äta Glucosanol kan man få upp till 2/3 av kolhydraterna i maten att fortsätta ut igen utan att kroppen tar upp dem.Det ger viktnedgång på tre sätt
 • Du får i dig färre kalorier från kolhydrater
 • Blodsockerkurvan blir lägre, det vill säga du får samma effekt som ifall du ätit mat med lågt GI. Därmed håller du dig mätt längre och får minskat sötsug.
 • Insulinpåslaget blir lägre. Insulin signalerar till kroppen att lagra fett, så med en lägre insulinnivå lagras mindre fett än annars.

Eftersom Glucosanol bara minskar upptaget av stärkelse, och inte påverkar socker eller fruktsocker som redan är små nog att gå ut i blodet, är det kraftfullast mot långsamma kolhydrater. Glucosanol passar därför bäst att kombinera med GI-metoden eller normalkost, inte strikt LCHF (finns det inga kolhydrater kan inga blockeras). Däremot kan LCHF-are ta Glucosanol när de syndar, för att minska effekten av synden.Glucosanol säljs i Storbritannien under namnet DEcarb.

Det har i många år varit känt att blockering av alfa-amylas sänker blodsockret och sockerupptaget ur maten, så det är ingen nyhet. Tillverkaren InQPharm har gjort flera kliniska studier och de pekar på 2-4 kg viktminskning på 4 veckor samt att matens GI verkligen sänks. Ja, det är bevisat att Glucosanol fungerar. (Ifall man litar på tillverkarens egna studier, men jag tycker de ser pålitliga ut.)
Tillverkaren har gjort flera egna studier på PhaseLite (det aktiva ämnet i Glucosanol), med följande resultat:
 • I en 2-månadersstudie på 27 överviktiga gick de som fick PhaseLite ner 127% mer i vikt än de som fick placebo
 • I en 4-veckorsstudie på 60 överviktiga som åt en kolhydratrik diet gick de som fick PhaseLite ner 2.40 kg i kroppsfett (ej kroppsvikt) mot 0.35 kg i placebogruppen
 • I 4-veckorsstudie på 8 st normalväxta människor som åt kolhydratrik kost gick de som fick PhaseLite ner 3.9 kg mot för 0.75 kg i placebogruppen
 • Man testade GI för vitt bröd med och utan PhaseLite. Med PhaseLite sänktes brödets GI med 39%.
 • I en studie på 11 normala människor som åt vitt bröd med smör, fick de i sig 66% färre kalorier från kolhydrater när de åt PhaseLite.
Glucosanol verkar för närvarande (november 2017) vara slut i alla webbutiker! Titta i stället på andra bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Glucosanol, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.

En burk innehåller 60 tabletter. Varje dag tar man mellan 1-3 tabletter före varje måltid, max 6 tabletter per dag.

Glucosanol verkar för närvarande (november 2017) vara slut i alla webbutiker! Titta i stället på andra bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Glucosanol, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.
Eftersom den onedbrutna stärkelsen fortsätter ut den naturliga vägen kan man uppleva gaser i magen de första dagarna man äter Glucosanol, men det ska tydligen bli lindrigare när kroppen vant sig.Diabetiker bör kontakta sin läkare innan de börjar äta Glucosanol, eftersom det påverkar blodsockret.Använd inte Glucosanol om du är överkänslig mot bönor eller bönprodukter.Barn under 12 år, gravida, ammande och de med BMI under 18,5 bör inte äta Glucosanol eller bantningspiller över huvud taget.
Nej. Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Glucosanol ska fungera.När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.
Nej. Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta, men tillverkaren rekommenderar en hälsosam diet (vad de nu menar med det). Eftersom det är kolhydraterna som blockeras när man äter Glucosanol är pillret väl lämpat för de som följer en GI-diet, såsom GI-metoden. Då kan man använda pillret vid de tillfällen som man inte kan undvika att äta kolhydrater med högt GI, exempelvis om man är bortbjuden.
 • Det fungerar verkligen. Flera studier har visat att man går ner i vikt. Det är godkänt i EU och av Apoteket.
 • De som äter GI eller Lowcarb kan använda Glucosanol för att lindra effekten av en syndig måltid.
 • I början av kuren kan du få gaser i magen.
 • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett bantningspiller som Glucosanol är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra mer krävande metoder att gå ner i vikt, såsom en sundare livsstil.
Ja, det är lagligt och receptfritt. För några år sedan fanns det framgångsrika bantningspillret Nushape som innehöll samma brytbönextrakt som Glucosanol, men Nushape läkemedelsklassades och fick därför inte säljas receptfritt längre. Glucosanol är däremot klassat som medicinteknisk produkt och får därför säljas. Anledningen till de olika reglerna är att medicintekniska produkter styrs av EU-regelverk, inte svenskt regelverk, så för varje ändring krävs det många svängar när alla länder ska komma överens. Det kan ta något år tills de beslutar ifall brytböneextrakt är okej eller inte, tills dess får Glucosanol säljas. Det finns alltså en risk att Glucosanol läkemedelsklassas och därmed försvinner från marknaden, eftersom det fungerar för bra samt påverkar kroppens enzymer. Än så länge är det godkänt av EU och svenska apotek.
Glucosanol är fritt från animaliska produkter så det lämpar sig väl för vegetarianer och veganer.Glucosanol innehåller det aktiva ämnet PhaseLite samt hjälpämnena mikrokristallinisk cellulosa, fruktooligosackarider, trikalciumfosfat och magnesiumtearat.
Bantningspiller som blockerar kolhydrater är exempelvis Carb no More.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!.

Glucosanol är receptfritt och finns på vanliga apotek, men det är betydligt billigare att köpa från en webbutik. Glucosanol verkar för närvarande (november 2017) vara slut i alla webbutiker! Titta i stället på andra bantningspiller som fungerar på exakt samma sett som Glucosanol, genom att blockera kolhydrater, såsom till exempel Carb no More.
För att gå ner i vikt ska du äta 2-3 tabletter just före varje huvudmåltid, 3 tabletter om måltiden är kolhydratrik.För att hålla vikten äter du 1-2 tabletter just före varje huvudmåltid, 2 tabletter om måltiden är kolhydratrik.För att få i dig den mängd kolhydrater du behöver per dag enligt gällande kostråd bör du inte äta mer än 3 tabletter per måltid, 6 tabletter per dag.
Glucosanol minskar hungern. Du kan kombinera det med ett kosttillskott som ökar fettförbränningen, såsom Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.Om du börjar med GI-metoden kan du göra övergången från ”vanlig” mat till GI-mat enklare om du ibland kan ”fuska” med Glucosanol när du tvunget måste äta mat med högt GI.Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Glucosanol. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Om du äter receptbelagda mediciner bör du rådfråga din läkare innan du börjar äta Glucosanol. Vad gäller receptfria kosttillskott för viktminskning, låt förnuftet råda. Glucosanol verkar i magsäcken och bör därför inte påverka andra system i kroppen. Man bör inte kombinera olika bantningspiller och köra dubbelt, eftersom det kan vara svårt att veta hur de påverkar varandra. Att ”banta” det vill säga äta striktare eller träna bör vara helt okej så länge du inte överdriver det.
Ibland ser man Glucosanol stavas Glucosinol, Glucosonol, Glucosinal, Glucosanal, Glucosanol, Glukosinol, Glukosonol, Glukosanal eller Glukosinal; allt är dock bara felstavningar, produkten heter Glucosanol och ingenting annat.
Verkar inte Glucosanol vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
Saknar du en fråga? Hör av dig!
Passar dig som:
 • Tror på GI-konceptet
 • Föredrar naturmedel
 • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar