Skip to main content
Viktvagvisaren

Nova Slim

”Minskar omvandlingen från socker till fett”

Nova Slim
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b8.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b8.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Nova Slim säljs inte längre i Sverige!

Nova Slims huvudfunktion var att öka kroppens ämnesomsättning och att minska hungern. Det finns andra piller som fyller samma funktion. Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10 ökar ämnesomsättningen och Diet Fiber minskar hungerkänslorna.

Nova Slim är ett bantningspiller där man kombinerar effekten av flera olika ingredienser. De tre substanserna HCA (Hydroxycitric acid), Spirulina och Grönt té sägs samverka för att minska kroppens omvandling från socker till fett, minska hungern och öka fettförbränningen.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Nova Slim: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Nova Slim

Nova Slim har tre aktiva ingredienser: HCA, Spirulina och Grönt té.

HCA
HCA står för ”Hydroxycitric acid” och är ett ämne som utvinns ur tropiska växter såsom Hibiscus. HCA blockerar enzymet ATP-citrate lyase som används för att omvandla socker till fett. Det gör att sockerlagren i musklerna kommer vara fullare än annars, vilket får kroppen att tro att den är mätt och därmed dämpas hungern. HCA kan även öka serotonin-nivåerna, vilket gör en mindre deppig och minskar hunger.

Spirulina
Spirulina är det vetenskapliga namnet på blågröna alger. Det är ett extremt näringsfyllt ämne som i relation till sin vikt innehåller mycket höga nivåer av olika vitaminer, proteiner, antioxidanter och mineraler.

Spirulina har inte egenskaper som har med viktminskning att göra, men är allmänt nyttigt och bra för kroppen.

Grönt té
Grönt té innehåller både catechiner och koffein, som båda två har en bevisad effekt, i synnerhet tillsammans då de förstärker varandra. Studier med grönt té har visat på ökad energiomsättning med upp till 200 kcal/dag, viktminskning med 4-5% och minskning av midjemåttet med 4-5%.

Vi har inte hittat några vetenskapliga studier om just Nova Slim, inte heller på den kombination av ämnen som bantningspillret innehåller.

Vi kan däremot se vad vetenskapen säger om ingredienserna var för sig:

HCA
Flertalet studier har visat att HCA ger en viktnedgång, men det finns även några studier där HCA inte har visat sig ha någon effekt.

Spirulina
Spirulina är inget bantningsmedel, utan en ingrediens som är allmänt nyttig och bra för koppen eftersom den är full av antioxidanter och näringsämnen.

Grönt té
Studier där försökspersoner har intagit grönt té har visat på en ökad energiomsättning med upp till 200 kcal/dag, viktminskning med 4-5% och minskning av midjemåttet med 4-5%.

Vi kan konstatera att vetenskapen varken kan svara ja eller nej på frågan om Nova Slim verkligen fungerar. Några studier visar att HCA fungerar, andra att det inte gör det. Grönt té har bevisad effekt, men frågan är om det är starkt nog för att göra någon märkbar skillnad på vågen.

Nova Slim är för närvarande slut. Läs i stället om piller som funkerar på liknande sätt, såsom Bodyfat Burner Night och Green Coffee Pure.
De ingredienser i Nova Slim som främjar viktminskning är HCA som hämmar omvandlingen från socker till fett, samt Grönt té som ökar ämnesomsättningen och fettförbränningen.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Vi har inte kunnat hitta någon information om att Nova Slim eller dess ingredienser skulle vara olagliga i Sverige. Grönt té ogillas dock av Läkemedelsverket då det ökar risken för leverskador.
Nova Slim har tre aktiva ingredienser, HCA, Spirulina och Grönt té. Vi har inte hittat något som visar på att HCA har biverkningar. Spirulina ska inte ätas av personer som äter blodförtunnande mediciner såsom Warfarin, på grund av dess höga innehåll av K-vitamin. Även grönt té kan vara dåligt för personer som äter blodförtunnande mediciner. Grönt té har även enligt livsmedelsverket rapporterats ge biverkningar på levern.
Eftersom Nova Slim påverkar enzymerna som omvandlar socker till fett, bör man inte äta strikt lågkolhydratkost samtidigt (LCHF / strikt GI / Atkins) där man ligger i ketos, dvs där kroppen använder fett som bränsle istället för socker. Dels kommer det inte finnas något socker att omvandla till fett, och dels bör man inte gå in och röra i kroppens enzymer samtidigt som man kör fettdrift eftersom det inte är utrett hur det kan påverka varandra.
Du behöver inte träna när du använder Nova Slim, men det är aldrig fel att röra på sig.
Nova Slim innehåller Spirulina, ett ämne som är allmänt bra för kroppen med sin höga halt av antioxidanter, vitaminer och mineraler.
  • Äter du strikt lågkolhydratkost och är i ketos bör du inte äta Nova Slim, eftersom det påverkar kroppens enzymer som omvandlar socker till fett.
  • Det är lite läskigt att vara inne och hämma enzym i kroppen. Är det verkligen bra på lång sikt? Är det verkligen säkert att det inte finns några biverkningar?
  • Nova Slim är inget renodlat piller som satsar på det ena eller det andra. Vill du ha högre ämnesomsättning kan Lepigen Superstrong eller Core Synephrine vara ett bättre val. Vill du däremot blockera kolhydrater bör du jämföra med Bodyfat Burner Night och Green Coffee Pure.
Nova Slim säljs inte för närvarande. Läs i stället om piller som funkerar på liknande sätt, såsom Bodyfat Burner Night och Green Coffee Pure.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Nova Slim. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Alltid när man bantar riskerar man att få brist på vitaminer och mineraler, så se till att kombinera med en bra multivitamintablett.
Om du är gravid eller har något medicinskt tillstånd bör du vara försiktig med bantningspiller i allmänhet, så även med Nova Slim. Du bär inte äta Nova Slim om du äter blodförtunnade medel såsom warfarin eller har problem med levern.

Du bör inte kombinera Nova Slim med strikt lågkolhydratkost, eftersom det inte är utrett vad som händer om du ligger i ketos samtidigt som du blockerar de enzymer som omvandlar socker till fett.

Nova Slim är för närvarande slut. Läs i stället om piller som funkerar på liknande sätt, såsom Bodyfat Burner Night och Green Coffee Pure.
Nova Slim har tre aktiva ingredienser: HCA (Hydroxycitric acid), Spirulina och Grönt té.
Verkar inte Nova Slim vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Vill öka fettförbränningen
  • Inte lowcarbar
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar