Skip to main content
Viktvagvisaren

SlimVida

”Svartlistat med elaka abonnemangsvillkor”

SlimVida
brand-logo
vetenskaplighet
b6.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b6.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Konsumentverket varnar för SlimVida och SlimVida förekommer på många svartlistor, både i Sverige och utomlands. SlimVidas proverbjudande har mycket elaka villkor. Om köparen inte avbryter abonnemanget och skickar tillbaka provburken inom 14 dagar kommer SlimVida att dra 615:- från kundens konto som betalning för provburken, vilket inte framgår tydligt i annonsen.


SlimVida innehåller afrikansk mango, grönt té, acai och reservatrol. Den kraftfullaste ingrediensen är afrikansk mango, som hämmar fettcellernas tillväxt vilket gör det svårare för kroppen att lagra fett. Flera studier har visat att African Mango ger ordentlig viktminskning, både i kilon och i centimetrar. I en studie gick försökspersonerna ner i snitt 12.7 kilo på 10 veckor. Läs mer om ingrediensen african mango här.

Köp inte SlimVida om du inte läst det finstilta mycket noga och är helt klar över vad du ger dig in på. Är du intresserad av ett bantningspiller med afrikansk mango rekommenderar vi i stället Bodyfat Burner Night som säljs styckvis utan abonnemang av hederliga företag.

slimvida styck SlimVida

Varför varnar vi för SlimVida?

Vi misstänker starkt att detta piller är ett bedrägeri, med risk att köparen fastnar i ett avtal de inte vill ha med svårigheter att säga upp abonnemanget, och avråder därför våra besökare från att köpa det.

Är du intresserad av afrikansk mango rekommenderar vi i stället Bodyfat Burner Night, som säljs styckvis utan abonnemang av hederliga företag.

Om du tycker denna varning är felaktig och har information som visar på att SlimVida säljs av ett schyst företag med klara och tydliga villkor, kontakta oss.

SlimVida är svartlistat och konsumentverket varnar

Konsumentverket varnar för Slim Vida och SlimVida förekommer på ett stort antal svartlistor, både i Sverige och utlandet. På internetforum finns många vittnesmål av kunder som känner sig lurade, som blivit av med flera tusen kronor och som har haft svårt att avbeställa abonnemanget.

Konsumentverket skriver bland annat: ”Produkterna säljs genom billiga provpaket eller ges bort gratis under en testperiod. Drabbade konsumenter beställer ett provpaket och betalar med bankkort. Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i avtal de inte vill ha. Det gör att de tvingas betala stora summor i ett abonnemang de inte ens vet att de har ingått. Eftersom konsumenten har betalat provpaketet med sitt kontokort kan företaget fortsätta att dra pengar från kontot. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företagen ofta inte svarar på mejl eller telefon.”. Läs hela artikeln här.

Elakt abonnemang med undangömda villkor

Villkoren för SlimVidas provpaket är aggressiva och framgår inte tydligt i annonsen. Många beställer provpaketet i tron att de bara behöver betala frakten för en gratis provflaska. Men i det finstilta står det att om man inte avbrutit abonnemanget inom 14 dagar från beställningen samt skickar tillbaka burken (till England!), kommer företaget att ta 615:- betalt för provburken och dessutom varje månad skicka en till burk för 605:-.

Ifall kunden köper proverbjudandet med både SlimVida och PuraCleanse, som har identiska villkor, dubblas de negativa konsekvenserna. Då kommer företaget dra 2 x 615 = 1 230:- för de båda provburkarna ifall inte kunden avbryter abonnemanget under provperioden.

Besvärlig kundtjänst

På internetforum finns flera vittnesmål om att kundtjänsten inte är tillmötesgående. Ibland svarar kundtjänsten inte på telefon eller mail när kunden vill säga upp abonnemanget. De kan även säga att abonnemanget nu är avslutat men du ändå måste betala nästa försändelse. Det är oftast inte sant. Enligt villkoren har du 14 dagar på dig från beställningen att säga upp abonnemanget och returnera burken. Enligt europeisk konsumentlag har du dessutom 7 dagars ångerrätt på hela köpet. Stå på dig, hota med att spärra ditt kort att anmäla dem till polisen och konsumentverket.

Zombiepiller – som återuppstår med nya namn

SlimVida säljs ofta i kombination med ett detoxpiller tillverkat av samma företag. Efter att ha blivit svartlistade och anmälda så att namnet får dåligt rykte verkar företaget bakom, Natural Health Network, ha satt i system att byta namn på produkterna och återlansera dem med nästintill identiska annonser. Troligtvis har Slimvida och Puracleanse tidigare sålts som:
AviLean – ?
SlimVida – Colon Flow
SlimVida – PuraCleanse

Marknadsförs med bluffreportage

SlimVida marknadsförs bland annat via bluffreportage med falska vittnesmål om viktnedgång, tillsammans med systerpillret PuraCleanse från samma företag (läs mer om bluffreportage här). Detta betyder i sig inte att det är något fel på SlimVida, eftersom företagen som skriver dessa bluffreportage normalt inte är förknippade med tillverkaren. De som skriver bluffreportaget gör det på eget bevåg för att tjäna provision på produkterna som säljs. Det tyder dock på dåligt omdöme hos företaget bakom SlimVida att inte kolla sina marknadsföringskanaler bättre.

Jag har blivit lurad av SlimVida. Vad gör jag?

Dina rättigheter

Enligt avtalet med SlimVida har du 14 dagar på dig att säga upp abonnemanget. Då betalar du bara frakten för provburken, samt frakt för att skicka tillbaka provburken till England, och kommer inte behöva betala 615:- för provburken. Be tydligt i mailet om en bekräftelse på att du avbeställt och att de inte kommer dra 615:- från ditt konto.

Du kan även ångra hela köpet, inklusive välkomstpaketet. Europeiska konsumentverket säger: ”Du har en lagstadgad ångerrätt på minst 7 arbetsdagar vid distansköp av varor inom EU. Skicka ett ångerbrev till företaget där du förklarar att du inte vill genomföra köpet. Signera inte brevet då det förekommit att bolag kopierar underskrifter. Skaffa gärna kvitto från posten på att du har skickat brevet och spara en kopia av brevet som bevis. Du kan även ångra via e-post om företaget har en e-postadress. Kom ihåg att spara meddelandet som bevis.” (…) ”Har du ångrat köpet, hävs avtalet och du har rätt att få tillbaka pengarna, som du har betalt till företaget och säljaren i sin tur har rätt att få tillbaka varan.”.

Problemet med SlimVida är att de har en besvärlig kundtjänst som ibland påstår att du inte alls får returnera provburken, eller ångra köpet. Det får du, det är din rätt. Stå på dig. Hänvisa till villkoren du gick med på när du beställde. Förvånansvärt många kunder ger upp och betalar ändå, så SlimVida tjänar massor på de som inte står på sig.

Ifall de inte ger sig utan fortfarande hävdar att du måste betala, kan du spärra kortet. De har ingen rätt att dra pengarna. Se till att du har bevis i form av mail om uppsägning, och skicka tillbaka alla paket oöppnade. Du kan hänvisa dem till Konsument Europas information om dina rättigheter och vad du ska göra om du blivit drabbad.

Vad ska jag göra?

Om du misstänker att du blivit lurad när du köpt bantningspiller på Internet ska du göra följande:

  • Säg upp abonnemanget omedelbart, genom att kontakta kundtjänsten. Be om skriftlig bekräftelse att de inte kommer dra pengar för nästa försändelse. SlimVidas kundtjänst finns här: service@naturalhealthnetwork.com, 020-794 513 (engelska, 9-17 må-fr).
  • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Maila företaget en kopia på sändningskvittot och säg att du säger upp ditt abonnemang omedelbart. Kräv att de mejlar dig ett uppsägningskvitto så att du är på den säkra sidan.
  • Om kundtjänsten inte är tillmötesgående, spärra ditt VISA-kort så de inte hinner dra den stora summan. Det kan ta så lite som 5 dagar från beställningen. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget eller banken för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Är det ett svinigt företag så kan du fort bli av med mycket pengar.
  • Anmäl företaget till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.
  • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Vad har du för erfarenheter av SlimVida? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
  • Inte räds oärliga företag
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar