Skip to main content
Viktvagvisaren

Gröna kaffebönor

”Vetenskapligt bevisad viktnedgång”

Gröna kaffebönor
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
 
1-10-combine

Gröna Kaffebönor, och dess aktiva ingrediens klorogensyra är ett bantningsmedel som fungerar. Vetenskapliga studier har visat på en viktminskning på 5 kilo på två månader, med minskat blodsockerpåslag efter maten, och därmed minskad hunger och fettlagring.

Vi rekommenderar att undvika billiga ”prova-på erbjudanden” som ofta är bedrägerier och i stället välja produkter från seriösa svenska företag, som exempelvis White One Green Coffee och Green Coffee Pure (externa länkar).

Vill du läsa våra recensioner av dessa produkter kan du göra det här; White One Green Coffee och Green Coffee Pure.

Gröna, orostade kaffebönor innehåller höga halter klorogensyra (CGA). Klorogensyra hämmar kroppens upptag av socker ur maten så att blodsockernivån blir lägre och mindre energi lagras efter en måltid. Det saktar också ner delar av glukoscykeln så att blodsockret sänks. Resultatet är lägre blodsockernivå, vilket kan leda till att du går ner i vikt.

Gröna kaffebönor påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en kraftig antioxidant och bra för hälsan i allmänhet. Gröna kaffebönor passar extra bra att kombinera med GI-kost, eftersom dess effekt är väldigt lik att äta mat med lågt GI: en lägre blodsockerkurva gör att mindre fett lagras och du håller dig mätt längre.

Frågor och svar om ingrediensen Gröna kaffebönor

Genom att dricka stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, minskar man signifikant risken att utveckla typ 2 diabetes. Den positiva effekten kommer från klorogensyran som finns i de gröna kaffebönorna, eftersom den ökar insulinkänsligheten och sänker blodsockerkurvan. Detta leder till att man går ner i vikt.

Rostningen av kaffebönorna förstör nästan all klorogensyra, så vanligt kaffe innehåller bara små mängder. Kosttillskott med gröna kaffebönor utvinner klorogensyran ur orostade, gröna kaffebönor och innehåller flera gånger mer klorogensyra än kaffe. Gröna kaffebönor innehåller dessutom inget koffein, så man slipper koffeinets negativa effekter. Klorogensyra finns även naturligt i té och i vissa frukter, exempelvis i plommon.

Det är vetenskapligt bevisat, både i laboratorium och på försökspersoner att extrakt av gröna kaffebönor ger viktnedgång samt en lägre blodsockernivå efter en måltid. I studier har överviktiga personer som ätit klorogensyra gått ner cirka 5 kg på 60 dagar, jämfört med bara hälften för placebogruppen. I en annan studie visade sig klorogensyra sänka blodsockerpåslaget efter en måltid med upp till 31%.

Gröna kaffebönor kallas även Green coffee bean. Det aktiva ämnet kallas Klorogensyra, Chlorogenic acid och CGA.
Köp ALDRIG gröna kaffebönor med prova-på erbjudande som startar ett abonnemang! Det är en mycket vanlig scam.

Vi rekommenderar Core Green Coffee och Green Coffee Pure, som säljs styckvis av ett hederligt företag.

UNDVIK FÖLJANDE PRODUKTER på grund av abonnemangsbedrägeri:

Ja, flera studier visar att gröna kaffebönor ger viktminskning.

En studie av American Chemical Society visade att överviktiga försökspersoner går ner cirka 10% av sin kroppsvikt på 22 veckor med gröna kaffebönor. Två timmar efter måltid var blodsockret 31% lägre i gruppen som ätit extrakt av gröna kaffebönor, jämfört med placebogruppen. Läs mer om studien här.

2012 gjordes en dubbelblindstudie på 16 överviktiga män och kvinnor med extrakt av gröna kaffebönor, kallat ”CGA”. Sex veckor i taget fick de 700 mg CGA eller 1050 mg CGA, med placebo några veckor emellan. Därmed blev de sin egen kontrollgrupp. De fick inga råd om diet eller motion. Deltagarna tappade i snitt 7,7 kg – vissa gick ner 3 kg, andra gick ner 12 kg. I snitt gick de ner 10,5% i kroppsvikt och 16% i kroppsfett. Deltagarna gick ner lite mer i vikt av den högre dosen CGA, men skillnaden var inte signifikant i jämförelse med placebo.

Ph.D Erling Thom, en doktor i klinisk farmakologi, har gjort fyra studier på klorogensyra med följande resultat:

  • Den första studien var öppen (d.v.s. inte dubbelblind) och visade att blodsockret sänktes 10-20% av extrakt av gröna kaffebönor. Försökspersonerna gick ner i snitt 1,5 kg på 6 veckor. Ingen diet eller träning ändrades.
  • Den andra studien var dubbelblind och försökspersonerna fick följa en diet samtidigt som de åt klorogensyra. På 60 dagar gick klorogensyra-gruppen ner i snitt 5,0 kg jämfört med 2,4 kg i kontrollgruppen.
  • Den tredje studien lät försökspersonerna fasta 8 timmar, sedan dricka antingen ett glas vatten med socker, ett glas snabbkaffe med klorogensyra och socker, ett glas snabbkaffe med socker, eller ett glas koffeinfritt snabbkaffe. Blodsockret mättes varje kvart. Resultaten var att sockervattnet, kaffet och koffeinfria kaffet gav liknande resultat på blodsockerkurvan medan klorogensyran gav en blodsockerkurva som var 10% lägre än de andras.
  • Den fjärde studien var öppen och gav 50 måttligt överviktiga (BMI mellan 25 och 30) CoffeeSLENDER, ett snabbkaffe med klorogensyra. De drack 3 portioner och fick inga råd om diet eller motion. Försökspersonerna gick ner i snitt 5,4 kg på 3 månader. Eftersom det var en öppen studie, kan det förekomma placeboeffekt.

En japansk studie på människor med högt blodtryck visade att extrakt av gröna kaffebönor sänkte blodtrycket något. Den studien undersökte inte ifall det gav viktminskning.

Gröna kaffebönor sänker blodsockerpåslaget efter en måltid. Ifall du tar medicin för diabetes, kommer du behöva att justera medicindosen. Rådgör med din läkare.

Gröna kaffebönors aktiva ingrediens klorogensyra har visat sig sänka blodtrycket något hos människor och råttor med högt blodtryck. Därför bör man nog undvika extrakt av gröna kaffebönor om man har lågt blodtryck.

Klorogensyra är en antioxidant. Antioxidanter är bra för kroppen inom ett antal områden.

Kaffe minskar risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis på grund av klorogensyran i kaffet.

Rapporterade biverkningar av extrakt av gröna kaffebönor är huvudvärk, illamående magproblem och sänkt blodtryck.

Gröna kaffebönor kan interagera med vissa mediciner. Ät inte gröna kaffebönor ifall du samtidigt medicineras för hjärtproblem, benskörhet, lungsjukdom, klimakteriebesvär, depression, schizofreni eller äter stimulantia eller blodförtunnande medel.

Ämnet gröna kaffebönor i sig är ingen bluff. Det fungerar.

Problemet är att det finns oseriösa företag säljer gröna kaffebönor-kosttillskott med ohederliga försäljningsmetoder. Ofta får de kunden att tro att han köper ett provpaket för någon liten summa (exempelvis 35:-), men i det finstilta har du förbundit sig att starta ett abonnemang där företaget drar upp till 1400:- från kundens konto efter några få dagar som betalning för ”det första ordinarie paketet”. Konsumentverket varnar för sådana ”prova-på” -erbjudanden, det är bedrägeri.

Dessa ohederliga företag lever på sina bluffar. När de svartlistats och fått massiv kritik lägger de ner bolaget, men återuppstår några månader senare och fortsätter sälja produkterna med ny etikett och samma bluff villkor.

Själva burkens innehåll är alltså ingen bluff, bedrägeriet ligger i försäljningsmetoden.

Vi på viktvägvisaren VARNAR just nu för följande bluffpiller:

Välj istället en produkt som säljs styckvis av ett hederligt, välrenommerat företag, exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Dessa produkter med gröna kaffebönor rekommenderar vi eftersom de säljs styckvis av hederliga, pålitliga företag utan abonnemang: Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Varning! Köp absolut INTE följande produkter med gröna kaffebönor, p.g.a. elaka abonnemangsvillkor och svartlistning av konsumentverket:

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Vetenskapligt bevisad effekt
  • Perfekt att kombinera med GI
Produkter med gröna kaffebönor
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar