Skip to main content
Viktvagvisaren

VitaBurn

”Välkänt blufföretag med besvärlig kundtjänst”

VitaBurn
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! VitaBurn har ingredienser som fungerar, men vi misstänker starkt att företaget bakom VitaBurn är oärligt. Det har anmälts till konsumentverket flera gånger. Köp i stället ett piller med samma ingredienser från ett seriöst svensk företag, testa Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

VitaBurn innehåller klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Det sänker blodsockerpåslaget efter en måltid, vilket gör att mindre fett lagras. Kroppen tar också upp mindre socker ur maten och när kroppen behöver hämta lagrad energi tas det från fettreserverna istället för sockerreserverna. Därför går man ner i vikt.

Klorogensyra har vetenskapligt bevisad effekt, med en viktnedgång på cirka 5 kg på 60 dagar. Läs mer om gröna kaffebönor och klorogensyra här.

Köp inte VitaBurn om du inte läst det finstilta mycket noga och är helt klar över vad du ger dig in på. Vi rekommenderar att i stället köpa gröna kaffebönor av ett välkänt svenskt företag, exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure

vitaburn styck VitaBurn

Varför varnar vi för VitaBurn?

Vi misstänker starkt att detta piller är ett bedrägeri, med risk att köparen fastnar i ett avtal de inte vill ha med svårigheter att säga upp abonnemanget, och avråder därför våra besökare från att köpa det.

Är du intresserad av gröna kaffebönor rekommenderar vi i stället de hederliga Core Green Coffee och Green Coffee Pure, de är i princip identiska med Vitaburn men säljs styckvis utan abonnemang av välrenommerade företag.

Vi har försökt ta reda på vilket företag som ligger bakom VitaBurn utan att lyckas. Det är samma företag som säljer Pure Detox Plus, som vi också varnar för.

Vittnesmål om hackade konton

I augusti 2013 har två personer berättat för oss att deras bankkonto blivit hackat, cirka 2 veckor efter att de beställt VitaBurn. I ett av fallen var det ett nätkasino som drog 2100:-. Det kan vara slump, eller så är det något VitaBurn satt i system. Har det hänt dig? Maila oss och berätta!

VitaBurn är troligtvis ett återuppståndet bedrägeripiller

Annonsen för VitaBurn är identisk med annonsen för Green Coffee burn, ett piller som konsumentverket varnar för. Troligtvis har företaget bakom lagt ner Green Coffee Burn efter att det fått dåligt rykte, döpt om burken till VitaBurn, och fortsätter nu sin scam.

Konsumentverkets skriver bland annat: ”Problemen för konsumenterna börjar kort därefter när de fastnar i avtal de inte vill ha. Det gör att de tvingas betala stora summor i ett abonnemang de inte ens vet att de har ingått. Eftersom konsumenten har betalat provpaketet med sitt kontokort kan företaget fortsätta att dra pengar från kontot. Avtalen är svåra att komma ur eftersom företagen ofta inte svarar på mejl eller telefon.”

Se båda annonserna nedan, den vänstra för Green Coffee burn och den högra för Vita Burn.


Inget företagsnamn eller adress

VitaBurn avslöjar inte företagets namn eller adress. De enda kontaktuppgifterna som finns är en emailadress (kundtjanst@vitaburncoffee.com) och ett telefonnummer till en automatisk telefonsvarare för uppsägning av abonnemang (08-506 443 34).

Det finns inget sätt att få prata med någon i telefon. E-posten tar det upp till 3 dagar att få svar på.

Detta är ett vanligt trick bland företag som försöker svindla kunderna och vill göra det svårt att säga upp abonnemanget eller anmäla dem.

Besvärlig kundtjänst

Det finns inget sätt att få prata med någon i telefon, och det tar upp till 3 dagar att få svar på e-post.

Vi har hört flera vittnesmål om att kundtjänsten inte är tillmötesgående. När man mailat dem för att säga upp abonnemanget inom 14 dagar, för att slippa den ordinarie försändelsen för 790:-, har kundtjänsten sagt att abonnemanget nu avslutats men att man ändå måste betala för det dyra ordinarie paketet. Det är inte sant.

Enligt villkoren har du 14 dagar på dig att säga upp det ordinarie paketet. Stå på dig och hota med att spärra ditt kort samt anmäla dem till polisen och konsumentverket!

Marknadsförs med bluffreportage

Vita Burn marknadsförs bland annat via bluffreportage (läs mer om bluffreportage här), med falska vittnesmål om viktnedgång. Detta betyder i sig inte att det är något fel på Vita Burn, eftersom företagen som skriver dessa bluffreportage normalt inte är förknippade med tillverkaren. De som skriver bluffreportaget gör det på eget bevåg för att tjäna provision på produkterna som säljs. Det tyder dock på dåligt omdöme hos företaget bakom VitaBurn att inte kolla sina marknadsföringskanaler bättre.

Dålig svenska

Dålig svenska brukar vara ett tecken på att företaget bakom en annons är oseriöst. När man försöker köpa VitaBurn får man se den väldigt skojiga texten ”Grattis! Rabatterat sändnings tillämpas!” ”Uppdatera din TRIAL FLASKA idag!”.

Jag har blivit lurad av Vita Burn. Vad gör jag?

Dina rättigheter

Enligt avtalet med Vita Burn har du 14 dagar på dig att säga upp abonnemanget. Då betalar du bara välkomstpaketet och kommer inte behöva betala 790:- för det ordinarie paketet. Be tydligt i mailet om en bekräftelse på att du avbeställt och att de inte kommer dra 790:- från ditt konto.

Du kan även ångra hela köpet, inklusive välkomstpaketet. Europeiska konsumentsverket säger: ”Du har en lagstadgad ångerrätt på minst 7 arbetsdagar vid distansköp av varor inom EU. Skicka ett ångerbrev till företaget där du förklarar att du inte vill genomföra köpet. Signera inte brevet då det förekommit att bolag kopierar underskrifter. Skaffa gärna kvitto från posten på att du har skickat brevet och spara en kopia av brevet som bevis. Du kan även ångra via e-post om företaget har en e-postadress. Kom ihåg att spara meddelandet som bevis.” (…) ”Har du ångrat köpet, hävs avtalet och du har rätt att få tillbaka pengarna, som du har betalt till företaget och säljaren i sin tur har rätt att få tillbaka varan.”.

Problemet med VitaBurn är att de har en besvärlig kundtjänst som ibland påstår att du inte alls får avbeställa nästa paket, eller ångra köpet. Det får du, det är din rätt. Stå på dig. Förvånansvärt många kunder ger upp och betalar ändå, så VitaBurn tjänar massor på de som inte står på sig.

Ifall de inte ger sig utan fortfarande hävdar att du måste betala, kan du spärra kortet. De har ingen rätt att dra pengarna. Se till att du har bevis i form av mail om uppsägning, och skicka tillbaka alla paket oöppnade. Du kan hänvisa dem till Konsument Europas information om dina rättigheter och vad du ska göra om du blivit drabbad.

Vad ska jag göra?

  • Säg upp abonnemanget omedelbart, genom att kontakta kundtjänsten. Be om skriftlig bekräftelse att de inte kommer dra pengar för nästa försändelse. VitaBurns kundtjänst finns här: kundtjanst@vitaburncoffee.com, 08-506 443 34 (automatisk telefonsvarare). Det finns inget nummer att ringa för att få prata med en person. Har du beställt kombinationserbjudandet med Pure Detox Plus behöver du avbeställa båda.
  • Öppna inte paketen eller burkarna! Skicka tillbaka varorna, helst rekommenderat. Om de inte har fått burkarna inom 21 dagar efter beställningen måste du betala fullt pris. Returadressen verkar vara en postbox i England. För att skicka tillbaka paketet behöver du ett RMA-nummer som du måste få från deras kundtjänst.
  • Om kundtjänsten inte är tillmötesgående, spärra ditt VISA-kort så de inte hinner dra den stora summan. Det kan ta så lite som 5 dagar från beställningen. Ja, det är jobbigt att behöva vänta på att få ett nytt, men det är bättre än att tvista med företaget för att få tillbaka pengarna när de väl dragits. Banken låter dig inte få tillbaka pengarna när de väl dragits, företaget måste ge tillbaka dem frivilligt. Är det ett svinigt företag så kan du fort bli av med mycket pengar.
  • Anmäl företaget till konsumentverket. Det gör du enklast på Konsumentverkets hemsida.
  • Polisanmäl eller hota med det. Egentligen ska det inte behövas, men ibland kan det löna sig i maildiskussionen med företaget att nämna att du vänder dig till Polisen och Konsumentombudsmannen.

Vad har du för erfarenheter av Vita Burn? Lämna en kommentar nedan, dela den här sidan på Facebook för att varna andra, eller maila oss!

Passar dig som:
  • Inte räds skumma företag
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar