Skip to main content
Viktvagvisaren

Burn X4

”Ökar förbränningen och minskar aptiten”

Burn X4
brand-logo
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Burn X4 har utgått och säljs inte längre. Den har ersatts av Burn X10.

Burn X4 är ett kraftfullt kombopiller som innehåller flera av de mest effektiva ämnena på marknaden. Pillret ökar kroppens fettförbränning både på kort sikt, med ämnen såsom Kapsaicin (chili), och grönt té, men även långsiktigt med hjälp av fukoxantin (Wakame). Förutom detta innehåller Burn X4 flera ämnen som minskar aptiten.

Frågor och svar om Burn X4

Burn X4 är ett bantningspiller som fungerar på flera sätt: Kroppens ämnesomsättning ökar, hungerkänslorna dämpas och blodsockertopparna minskas.

Ökad ämnesomsättning
Burn X4 innehåller 6 ämnen som får fart på kroppens ämnesomsättning, ger energi och gör att kroppen bränner fler kalorier. Dessa ämnen är:

 • Fukoxantin, ett ämne som utvinns ur japanska brunalgen Wakame. Det ökar långsiktigt ämnesomsättningen och gör att du bränner fler kalorier i vila. Effekten ökar gradvis så det kan ta några veckor innan det uppnått full effekt.
 • Koffein, vilket är allmänt uppiggande.
 • Hallonketoner, som ökar ämnesomsättningen.
 • Kapsaicin, det aktiva ämnet i chilipeppar, som ökar ämnesomsättningen.
 • Grönt té, som innehåller catechiner och koffein som båda ökar energiförbrukningen.
 • Oolong té, ett kinesiskt té med koffein som ökar ämnesomsättningen.

Minskad aptit
Burn X4 innehåller två ämnen som gör att du känner dig mindre hungrig och minskar blodsockertopparna:

 • Konjakrotextrakt (glucomannan ), ett naturmedel som gör maginnehållet mer trögflytande och därför leder till att du känner dig mätt längre.
 • Krom. Vid krombrist får man blodsockersvängningar, extra krom hjälper till att förebygga det.

Övriga ämnen
Förutom att öka fettförbränningen och minska hungern innehåller Burn X4 följande ämnen:

 • Maskrosextrakt, vilket är kraftigt vätskedrivande.
 • Kolin, ett ämne som minskar mängden dåligt kolesterol i blodet.
 • Opuntia Dillenii Haw är en sydamerikansk kaktus som sägs lura hjärnan att tro den nyss har ätit.
Ja, de viktigaste ingredienserna i Burn X4 har vetenskapligt bevisad effekt på människor var för sig. Till exempel ökar fukoxantin ämnesomsättningen 18-24%, capsaicin gör att kroppen gör av med upp till 23% mer energi och konjakrot gör att maten stannar kvar längre i magen.
Vi tar de viktigaste ingredienserna först:

Fukoxantin ökar ämnesomsättningen långsiktigt. Det har utförts flera studier som visar att fukoxantin ökar ämnesomsättningen med uppemot 18-24%, vilket är mycket. Det är en effekt som håller i sig under lång tid eftersom det sätt på vilket fettet förbränns i kroppen i grunden förändras. Effekten av fukoxantin blir starkare allt eftersom, så det kan ta några veckor innan man märker verklig skillnad. Läs mer på sidan om Wakame.

Capsaicin, som finns i chilipeppar, aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Därför ökar kroppstemperaturen och värmeutstrålningen. En studie visade att efter en måltid med capsaicin gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan capsaicin. Dessutom åt testpersonerna 10-16% färre kalorier om de ätit en förrätt med capsaicin, eftersom capsaicin ger mättnadskänsla. 10% färre kalorier för de som åt Capsaicin via kapslar och 16% för de som åt det naturligt i maten – den starka smaken på tungan spelar tydligen en roll i sammanhanget.

Konjakrotextrakt (Glucomannan) har i studier visat sig leda till viktnedgång. Det är ett förtjockningsmedel som gör att maten stannar i magen längre, därmed känner man sig mätt längre.

Koffein är allmänt uppiggande och ökar ämnesomsättningen, det har bevisats i många studier. Det är även vätskedrivande.

Hallonketoner har i studier på råttor gett viktnedgång genom att termogenesen (värmeutvecklingen) i kroppen ökade, samtidigt som råttorna fick bättre blodfett-värden.

Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets (SNS) aktivitet och värmeutstrålning. Både koffeinet och ämnet catechin i grönt te påverkar SNS positivt. I en studie där man fick grönt té, enbart koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt té. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flertalet liknande studier har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Oolong té innehåller koffein och ska öka ämnesomsättningen. Jag har dock inte hittat någon studie som visar detta.

Krombrist kan leda till blodsockersvängningar. Har man krombrist och äter tillskott av krom så får man en planare blodsockerkurva – men om man inte har krombrist är effekten minimal.

Maskrosextrakt, har visat sig vara vätskedrivande i flera studier.

Kolin har visat sig minska mängden dåligt kolesterol i blodet.

Opuntia Dillenii Haw är en sydamerikansk kaktus som sägs lura hjärnan att den nyss har ätit, vilket kan hålla i sig i flera timmar. Jag har inte hittat något vetenskapligt stöd för det.

Burn X4 har utgått och säljs inte längre. Den har ersatts av Burn X10.
Det flesta av ämnena i Burn X4 är ganska så snälla mot kroppen.

Burn X4 innehåller en hel del koffein som gör att du blir piggare och får mer energi, därför bor koffeinkänsliga inte äta Burn X4 sent på kvällen för att undvika sömnproblem.

Koffeinet kan göra att blodtrycket höjs något.

Livsmedelsverket säger om grönt té att ”för de personer som kan ha en ökad känslighet tycks det finnas en viss risk för leverskada vid regelbundet intag av torkat grönt te-extrakt. Troligen krävs även andra faktorer för att skador ska uppstå.”

Tillverkaren avråder från att använda Burn X4 om du är gravid, ammar, medicineras, har hjärtproblem, högt blodtryck eller lider av annat medicinskt tillstånd.

Nej, du måste inte träna när du äter Burn X4. Du kommer dock att få mer energi, så passa på att träna för du kommer att orka mer.

Tillverkaren rekommenderar träning för att få bäst effekt av Burn X4.

Nej, du kan äta som du brukar, men tillverkaren rekommenderar att Burn X4 kombineras med en lågkaloridiet för bästa effekt.

Du bör inte dricka alkohol samma dag som du tar Burn X4. Så de dagar du tänkt dricka, avstå från Burn X4, men alla andra dagar går bra.

Äter du tillskott av folsyra ska du inte äta Burn X4 eftersom det gröna téet gör det svårare för kroppen att ta upp folsyran.

 • Ökad prestationsförmåga och pigghet.
 • Ökad ämnesomsättning och minskad hunger.
 • Vetenskapligt bevisad effekt – vilket inte är helt vanligt bland bantningspiller.
 • Koffeinet kan göra det svårt att varva ner och sova, samt kan höja blodtrycket.
 • Bör ej kombineras med alkohol samma dag.
Burn X4 tillhör den grupp bantningspiller som ökar fettförbränningen.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Burn X4 har utgått och säljs inte längre. Den har ersatts av Burn X10.
Enligt tillverkaren ska du ta 3 kapslar 2-3 gånger dagligen mellan måltiderna eller i samband med träning. Drick ordentligt med vatten till. Börja med en kapsel för att kontrollera toleransnivån. Överskrid inte 9 kapslar om dagen.

Kontrollera dock alltid doseringen mot vad som står på burken innan du börjar, utifall något ändrats sen jag skrev detta.

Eftersom fukoxantinet höjer ämnesomsättningen gradvis under lång tid, rekommenderar tillverkaren att man äter Burn X4 i minst 2 månader.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Burn X4.

Tillverkaren säger att för bästa effekt kombineras Burn X4 med en lågkaloridiet och träning, samt äts under minst 2 månader.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

Nej, kapslarna innehåller gelatin.
Burn X4 har ersatts av Burn X10. Burn X4 säljs inte längre.

Skillnaden mot Burn X10 är att de tagit bort wakame, oolong te, glucomannan och maskros, och istället lagt till synefrin samt ökad halten koffein, opuntia dillenii och grönt té.

Burn X10 kommer även i en koffeinfri variant, där koffein och thé bytts ut emot synefrin (ökar ämnesomsättningen), teobromin (ämnet i kakao som ger välmående) och vita kidneybönor (minskar upptag av kolhydrater).

Skillnaden i effekt mellan Burn X4 och Burn X10 bör vara att den fettförbrännande effekten ökar i Burn X10, aptitnedsättningen inte är lika stark, samt att synefrin gör att kroppen får mer energi och prestationsförmåga, och att kroppens upptag av kolhydrater minskar.

Trots att Burn X4 är en direkt efterföljare till Burn X3 har pillren väldigt lite gemensamt. Burn X3 hade Synefrin som huvudingrediens. Synefrin ökar ämnesomsättningen kraftigt, men har även många möjliga biverkningar. Burn X4 bygger istället på fukoxantin, ett ämne i princip utan biverkningar som ökar ämnesomsättningen långsiktigt.
Verkar inte Burn X4 vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka fettförbränningen
 • Vill öka fettförbränningen
 • Vill undvika Synefrin
Köp i stället
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar