Skip to main content
Viktvagvisaren

Bästa bantningspiller


Vilket bantningspiller är bäst?

Många frågar: Vilket bantningspiller är bäst? Svaret är: ”det beror på…” Det som fungerar för en person kan vara verkningslöst för en annan. Alla kroppar har olika ämnesomsättning och reagerar olika på näringsämnen och kosttillskott. Här kommer några handfasta råd om du funderar på vilket bantningspiller som är bäst för dig.

Innan du beställer ett bantningspiller, fråga dig själv:

Vet du inte vad ditt problem är?

Om du inte vet vad som är ditt huvudproblem kan du testa något av de bantningspiller som visat sig effektiva på folk överlag, exempelvis Gröna Kaffebönor, som sänker blodsockret med upp till 30% och i en studie visat sig ge en viktnedgång på 5 kg på 60 dagar. Några av de bästa bantningspillren med Gröna Kaffebönor är Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Läs mer: Vilken vikttyp är du? Hitta din vikttyp.

Läs mer: Vilka typer av bantningspiller finns det?

Läs mer: Vilka bantningspiller fungerar?

Är du beredd att satsa för att bli av med kilona?

En viktig fråga innan du köper ett bantningspiller är ifall du verkligen vill satsa på att gå ner i vikt. Att bara köpa bantningspiller och inte ändra dina vanor alls kan kanske fungera, men tänk vilken effekt du kommer att få om du både ser till att äta bättre (eller något mindre) samtidigt som du får hjälp av ett bantningspiller! Bonusen är då även att du lär dig äta rätt så att du kan behålla din nya vikt på lång sikt.

Vad fungerar för just dig?

Innan du beställer ett bantningspiller, fundera på hur dess funktion stämmer överens med dina vanor och din diet – att välja ett piller som blockerar fett vore exempelvis ganska dumt om du samtidigt äter GI-kost, då du vill få i dig fett.

Försök minnas vad som har fungerat för dig tidigare – om du har bra erfarenheter med att dra ner på kolhydraterna kan du testa det igen, och få hjälp på traven av ett kolhydratblockerande bantningspiller. Om ingen metod fungerat tidigare kan det helt enkelt vara så att du behöver testa någon ny diet, och i så fall välja ett bantningspiller som matchar den.

Följer du en GI-diet?

Om du försöker hålla en GI-diet men ofta hamnar i situationer där det inte finns något bra GI-alternativ, eller småsyndar då och då med en öl, är det bästa bantningspillret ett som stabiliserar din blodsockerkurva eller sänker matens GI-värde när den väl ligger i magsäcken. Exempel på sådana bantningspiller är Bodyfat Burner Night och Green Coffee Pure.

Äter du enligt 5:2-dieten?

Fastedagarna kan kännas tunga. En effektiv hjälp mot hungern är glucomannan, som bildar en mättande gelé i magen och innehåller noll kalorier. Glucomannan finns i Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan. En annan effektiv hungerdämpare är kaktusen hoodia, som dock inte säljs i Sverige för närvarande. Orkar du inte planera och laga mat kan du dricka lågkalori-shakes under fastedagen, till exempel Nutriletts 5:2 produkter.

Har du låg ämnesomsättning?

Om du har låg ämnesomsättning, till exempel ofta fryser eller behöver mycket sömn, så är det bästa bantningspillret ett som ökar ämnesomsättningen. För något år sedan upptäcktes att wakame, en japansk brunalg, kan öka ämnesomsättningen med 18% – 24% och har en effekt som håller i sig länge. Bantningspiller med wakame är bland andra Better You Fitness Kapslar.

Tränar du mycket?

Om du inte är särskilt överviktig och tränar mycket kan du öka effekten av träningen så att du blir mer trimmad. Några av de bästa bantningspillren för att göra träningen effektivare är Lepigen Superstrong (med synefrin) eller Burn X10 (med synefrin).

Följer en lågfett-diet?

Om du äter lågfett-diet är det bästa bantningspillret det som minskar på kalorierna, exempelvis Xenical.

Innan du köper: varning för bluffar!

Under flera år har det florerat olika typer av ”proverbjudanden” på internet. Du betalar en liten summa för ett ”provpaket” och sedan får du ett paket i brevlådan varje månad, ungefär som att vara medlem i en bokklubb. På sista tiden har det dock dykt upp flera företag som medvetet bedrar sina kunder – de kan exempelvis göra det omöjligt för dig att nå dem för att avbeställa abonnemanget, eller så drar de stora summor från ditt VISA-kort utan tillåtelse. SE UPP! Beställ mycket hellre bantningspiller styckvis – det kommer att kosta lite mer till en början, men då kan du i alla fall veta att ingen bedragare länsar ditt konto. Läs mer i vår artikel: VARNING, Bli inte lurad – hur du undviker bantningspiller-bluffar på Internet.

Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar