Skip to main content
Viktvagvisaren

Nutrilett

Nutrilett ”Byt ut måltiden mot shake – snabbt och enkelt!”

Nutrilett
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Nutrilett har ett brett sortiment av måltidsersättningar. Klicka här för att köpa Nutrilett på nätet.

Nutrilett är ett märke med måltidsersättningar som följer principen VLCD – Very Low Calorie Diet, där du drar ner ordentligt på mängden kalorier genom att byta ut en, flera eller alla måltider mot Nutriletts produkter. De har ett brett sortiment av shakes, soppor, bars och andra lågkaloriprodukter som ger dig mättnad och näring med ett minimum av kalorier.

Frågor och svar om Nutrilett

Nutrilett har ett brett utbud av måltidsersättningar som innehåller få kalorier samtidigt som de mättar, är snabba att tillaga, är lätta att bära med sig och innehåller all näring du behöver.

Nutriletts intensivkur använder sig av VLCD-tänket, Very Low Calorie Diet, där du äter färre än 800 kcal per dag. Normala dagsbehovet för en kvinna är c:a 1800 kcal, för en man c:a 2100 kcal. Det låga kaloriintaget gör att du snabbt går ner i vikt.

Nutrilett har 4 olika viktminskningsprogram, som passar vid olika tillfällen:

Snabb viktminskning

Vill du gå ner i vikt snabbt kan du välja att äta Nutrilett intensivt i 10-21 dagar. Det innebär att du byter ut samtliga måltider mot Nutrilett-produkterna Quick Weightloss Shake eller Quick Weightloss Soup. Kvinnor äter 5 portioner om dagen (ca 560 kcal/dygn), medan män äter 6 portioner om dagen (ca 670 kcal/dygn). Du kan komplettera med kalorisnåla grönsaker och bör dricka åtminstone 1,5 liter vatten per dygn. Kaffe och té är tillåtet, med lättmjölk och utan socker.

Du bör undvika träning under den här tiden, förutom lättare motion som promenader.

När du fullföljt kuren ska du gå tillbaka till vanlig mat och gå över till Nutriletts produkter för viktkontroll. Vill du fortsätta VLCD-kuren längre än 21 dagar bör du kontakta läkare.

 • Quick Weightloss Shake är ett pulver som blandas med vatten i en shaker eller burk med lock, skakas och dricks som en milkshake. De innehåller ca 110 kcal och finns i fyra smaker.
 • Quick Weightloss Soup är ett pulver som rörs ut i varmt vatten till en krämig soppa. Vill man tugga kan man lägga i kalorisnåla grönsaker. Varje portion innehåller ca 110 kcal och finns som kycklingsoppa och grönsakssoppa.

Viktkontroll

Vill då behålla din vikt eller går ner något enstaka kilo kan du använda Nutrilett för att ersätta någon av dagens måltider eller ta en Nutrilett Smoothie eller Nutrilett Bar som mellanmål. De innehåller ca 210 kcal per portion. Eftersom du inte hamnar under 800 kcal per dag räknas inte denna fas till VLCD.

I denna fas bör man motionera ordentligt, gå på gym eller ta raska promenader. Du bör äta fem mål om dagen; Frukost, lunch, middag och två mellanmål. Är måltiderna jämt fördelade över dagen ökar det kroppens förbränning och du slipper gå hungrig. Du bör dricka ca 1,5 liter vatten om dagen. De normala måltider du äter bör vara enligt tallriksmodellen med halva tallriken grönsaker, och helst lågkalori-produkter.

 • Hunger control bars är små mättande bars som kan ätas som mellanmål eller ersätta lunch eller middag. De innehåller ca 220 kcal styck och kommer i 7 smaker. De är lätta att ha med sig i väskan och är färdiga att äta.
 • Hunger control smoothies är en protein- och fiberrik dryck som säljs drickfärdig. En portion innehåller 210 kcal och finns i fyra smaker.

Quick Start

Nutrilett Quick Start är en box som innehåller ersättningar för samtliga måltider under 5 dagar. Kaloriintaget är 830 kcal / dag och räknas därmed inte som VLCD (under 800). Den innehåller shakes, bars, pastarätter, nudelsoppa, buljonger och desserter. Flera av dessa produkter kan enbart köpas genom Quick Start boxen. Quick Start passar dig som vill gå ner några kilon snabbt och kontrollerat, eller går på VLCD-varianten ”Snabb Viktminskning” och vill variera dig och få tugga på något.
Klicka här för att se Nutriletts alla produkter.

Det finns ett antal studier som visar att VLCD-fasen av Nutrilett fungerar. Det är till och med så att många studier som undersöker ämnesomsättningen använder just Nutrilett när de ska ha ett VLCD-alternativ.
Det billigaste stället jag har hittat för Nutrilettprodukter är Svensktkosttillskott.se.

Nutriletts produkter kan också köpas på de flesta matvaruaffärer, hälsokostaffärer och apotek men då är det dyrare.

Det finns flera andra företag som tillverkar liknande måltidsersättningar. Nutrilett är störst och därmed relativt lätt att hitta. De är inte dyrast, utan ligger i mittfåran i pris.

Vill du byta ut en eller flera måltider per dag finns alternativen Allévo eller Nutrilett. De har ett stort sortiment av måltidsersättningar, även bars, mat och smoothies, och kommer med en dietplan med 3 faser. Detta är VLCD, very low calorie diet, då kroppen bara får i sig 600-800 kcal per dag vilket ger snabb viktminskning – men kroppen riskerar att hamna i svält och dra ner på ämnesomsättningen. VLCD kan vara skadligt för kroppen och bör enbart göras med ett välplanerat kostprogram (såsom dessa) och rådgivning.Måltidsersättningar syftar till att minska mängden kalorier du får i dig. Vill du vända på steken och istället förbränna fler kalorier, eller minska kroppens upptag av fett eller kolhydrater, läs vår genomgång av bantningspiller.

Ett tredje sätt att gå ner i vikt är att följa en diet. För att hitta den diet som passar dig bäst, läs mer på sidan om dieter.

Nutrilett innehåller alla de näringsämnen och mineraler som kroppen behöver, så du riskerar inte att få några bristsjukdomar när du äter Nutrilett.

Att äta Nutrilett 1-3 dagar i veckan, till exempel på 5:2 metodens fastedagar, är absolut inte farligt för kroppen. Men att äta Nutrilett 7 dagar i veckan under en längre tid är dock ansträngande för kroppen så du bör hålla koll på ditt allmäntillstånd och inte överskrida maxtiden utan att rådfråga en läkare.

Man bör absolut inte äta ännu mindre än vad som rekommenderas av Nutrilett under VLCD-fasen, eller träna alltför hårt samtidigt – det kan vara farligt för kroppen.

Byter du bara ut vissa måltider mot Nutrilett rekommenderar de att de återstående måltiderna följer tallriksmodellen med halva tallriken grönsaker, samt att du gärna får hålla nere fetthalten.
Byter du ut alla dagens måltider mot Nutrilett bör du inte träna alltför hårt. Det är tillräckligt ansträngande för kroppen att klara sig på så pass få kalorier och man vill inte utsätta den för ännu mer press.

Varvar du dock Nutrilett med vanlig mat bör du träna, ju hårdare desto bättre (inom rimliga gränser förstås).

Det beror på vilken produkt du köper. Byter du ut alla dagens måltider mot Nutrilett blir kostnaden omkring 60:- per dag.

Läs mer om Nutriletts produkter på Svensktkosttillskott.se.

 • Nutrilett är lätt att hitta – det går att köpa både i vanliga matvarubutiker, i hälsokostaffärer och på internet.
 • När man äter Nutrilett behöver man inte oroa sig för att inte få i sig rätt näringsämnen eftersom Nutrilett är utformat av läkare och näringsexperter och designat att ge kroppen alla näringsämnen och vitaminer den behöver.
 • Det är lätt att bära med sig och man slipper laga mat.
 • VLCD fungerar bevisligen och det är en enkel metod att gå ner i vikt.

 • Under de faser då man bara dricker smoothies och soppor kan det kännas trist att inte få tugga någon mat.
 • Eftersom varje måltid bara tar någon minut kan man sakna gemenskapen och pausen vid matbordet.
 • Man får mindre variation av smaker än om man äter normal kost och alla produkter kanske inte tilltalar gommen.
 • Det är ansträngande för kroppen att äta VLCD och man riskerar att kroppen hamnar i svält, med jojo-bantning som följd.
Du köper ett startpaket och kör igång.

Det billigaste stället jag hittat att köpa Nutrilettprodukter på Svensktkosttillstkott.se. Där finns alla produkter de har.

Du kan även köpa Nutrilett i matvarubutiker, hälsokostbutiker och på apotek men det är dyrare och brukar ha färre produkter att välja mellan.

Vill du minska hungern så kan du kan kombinera Nutrilett med glucomannan, ett kaktuspulver som sväller till en mättande gelé i magsäcken. Glucomannan innehåller noll kalorier och finns till exempel i Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Vill du snabba på viktnedgången eller öka fettförbränningen kan du kombinera Nutrilett med ett bantningspiller. Läs gärna vår översikt om bantningspiller för att se vad som passar just dig, vad som är bluff och vad som funkar.

Verkar inte Nutrilett vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Tror på lågkalori-konceptet
 • Vill ha en flexibel metod
 • Äter enligt 5:2
Köp Nutrilett här:
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar