Skip to main content
Viktvagvisaren

Diet Protein

”Mättande GI-shake”

Diet Protein
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b10.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b10.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Diet Protein är ett proteinpulver som blandas med mjölk eller vatten till en shake-drink. Diet Protein innehåller glucomannan, som bildar en mättande gelé i magen som sänker GI:t. Genom att ersätta en eller två måltider med Diet Protein får du i dig färre kalorier per dag och går ner i vikt.

Diet Protein har slutat säljas i Sverige, men dess aktiva ingrediens (Glucomannan) fungerar, och finns i andra piller på marknaden, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Diet Protein: vad som skiljer det från andra måltidsersättningar, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Diet Protein

Diet Protein är ett pulver som blandas till en shake som ger få kalorier samtidigt som det mättar, går snabbt att tillaga och är lätt att bära med sig. Genom att ersätta någon måltid per dag med Diet Protein får du i dig färre kalorier per dag och går därmed ner i vikt.

Diet Proteins stora fördel jämfört med andra måltidsersättningar är att den innehåller glucomannan, ett pulver som sväller med vatten och bildar en gelé i magen. Gelén mättar, sänker GI:t och gör att det tar längre tid för magen att bli tom. Glucomannan ger vetenskapligt bevisad viktnedgång och sänker kolesterolet.

Diet Protein är ämnat att ersätta 1 mål mat eller tas som ett lågkalori-mellanmål, eller som proteintillskott vid träning, inte att ersätta alla dagens måltider.

Diet Protein innehåller mycket protein, vilket bevarar muskelmassan vid viktnedgång, samt vitaminer, mineraler och magvänliga fibrer.

Det finns inga studier på Diet Proteins variant att ersätta ett mål mat per dag med shake. Det finns däremot många studier på pulverdieter där man ersätter 3 mål om dagen med shake. Det fungerar riktigt bra och ger en viktminskning på uppemot 10 kg per månad.

Ett minskat kaloriintag är kopplat till viktminskning, det är väl känt. Med en shake per dag får du i dig färre kalorier och går ner i vikt.

Konjakrot (Glucomannan) har i flera studier visat sig leda till viktnedgång. Det är ett förtjockningsmedel som gör att maginnehållet blir mer trögflytande, nästan geléaktigt. Det gör att maten stannar kvar i magen längre, därmed sänks GI:t och man är mätt under längre tid.

Två grupper av 25 extremt överviktiga patienter fick glucomannan eller placebo i 3 månader. Glucomannan-gruppen hade en signifikant större viktminskning, förbättring av kolhydrattoleransen och höll dieten bättre än placebo-gruppen. Inga relevanta biverkningar observerades.

En dubbelblind placebostudie gjordes på 20 kvinnor som låg 20% över sin målvikt. De ändrade inte sin diet eller träningsvanor och åt 1 g glucomannan 3 gånger om dagen i 8 veckor. Resultaten var en viktminskning på 2.5 kg för glucomannan-gruppen och en viktökning på 0.7 kg i placebogruppen. Glucomannan-gruppen fick även lägre totalkolesterol, LDL-kolesterol och triglycerider.

Diet Protein har slutat säljas i Sverige, men dess aktiva ingrediens (Glucomannan) fungerar, och finns i andra piller på marknaden, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan..
Vill du byta ut en eller flera måltider per dag finns alternativen Allévo eller Nutrilett. De har ett stort sortiment av måltidsersättningar, även bars, mat och smoothies, och kommer med en dietplan med 3 faser. Detta är VLCD, very low calorie diet, då kroppen bara får i sig 600-800 kcal per dag vilket ger snabb viktminskning – men kroppen riskerar att hamna i svält och dra ner på ämnesomsättningen. VLCD kan vara skadligt för kroppen och bör enbart göras med ett välplanerat kostprogram (såsom dessa) och rådgivning.Måltidsersättningar syftar till att minska mängden kalorier du får i dig. Vill du vända på steken och istället förbränna fler kalorier, eller minska kroppens upptag av fett eller kolhydrater, läs vår genomgång av bantningspiller.

Ett tredje sätt att gå ner i vikt är att följa en diet. För att hitta den diet som passar dig bäst, läs mer på sidan om dieter.

Diet Protein innehåller näringsämnen, vitaminer och mineraler så du riskerar inte att få några bristsjukdomar genom att byta ut 1-2 måltider per dag mot Diet Protein.

Diet Protein är inte utformat för att ersätta dagens alla måltider dagar i sträck, vill du det bör du snarare välja Nutrilett eller någon av de andra VLCD-måltidsersättnings märkena som kommer med en noggrann kostplan.

Nej, du behöver inte träna. Men träning påskyndar viktminskningen och är bra för kroppen, så träna gärna. Träning under viktnedgång gör att man tappar mer fett och mindre muskler än ifall man inte tränar under viktnedgången.

Proteinet i Diet Protein är speciellt utformat för att ge kroppen extra protein vid hård träning.

Om du just bytt ut en huvudmåltid mot shake, kan det vara så att kroppen är låg på energi så att du blir yr av att träna. Känn efter hur det känns och träna hellre efter en normal måltid, eller ta Diet Protein som ett mellanmål före träning.

För att få en proteinfluff blandas 1 skopa (ca 25g) med 0.5-1 dl vatten i en shaker och skakas, eller mixas. Ersätt 1 av dagens 3 huvudmåltider med detta, eller ta som lågkalori-mellanmål. Efter tillredning kan du gärna låta fluffen stå i kylen i 15-20 minuter, då smakar den ännu bättre.

För att få en lösare shake blandas 1 skopa med 2-3 deciliter vatten eller mjölk.

De övriga måltiderna får du äta vad du vill. Men för att dra nytta av Diet Protein vore det nog klokt att försöka äta nyttigt och följa GI-filosofin eller lågkalori-filosofin.

  • Det är lätt att bära med sig, enkelt och går fort.
  • Diet Protein innehåller glucomannan som bildar en mättande gelé i magen, det saknar konkurrenterna.
  • Att lägre kaloriintag ger viktnedgång är vetenskapligt etablerat.
  • Proteinet hjälper till att bygga muskelmassa vid träning.
  • Diet Protein innehåller bara 6 g kolhydrater per portion, samt GI-sänkande glucomannan, vilket gör det lämpligt vid GI eller måttlig lowcarbkost.
  • Eftersom varje måltid bara tar någon minut kan man sakna gemenskapen och pausen vid matbordet.
  • Det kan kännas dyrt jämfört med ett hemlagat mellanmål. Men jämför man med en lunch är det billigt.
Diet Protein har slutat säljas i Sverige, men dess aktiva ingrediens (Glucomannan) fungerar, och finns i andra piller på marknaden, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
För att hålla koll på maten du äter de övriga måltiderna och identifiera kaloribomberna kan det vara bra att föra matdagbok. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Vill du snabba på viktnedgången eller minska sötsuget kan du kombinera Diet Protein med ett bantningspiller. Läs gärna vår översikt om bantningspiller för att se vad som passar just dig, vad som är bluff och vad som funkar.
Verkar inte Diet Protein vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Tror på GI-konceptet
  • Vill ha en flexibel metod
  • Tränar och vill bygga muskler
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar