Skip to main content
Viktvagvisaren

Green Coffee Bean

”Drar 1500:- från ditt konto efter 2 veckor”

Green Coffee Bean
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

Green Coffee Bean är ett piller med extrakt av Gröna Kaffebönor, ett bantningsmedel som fungerar. Dess aktiva ingrediens heter Klorogensyra och har i vetenskapliga studier lett till en viktminskning på 5 kilo på två månader, med minskat blodsockerpåslag efter maten, och därmed minskad hunger och fettlagring.

VARNING för abonnemangs-bedrägeri! Pure Life Green Coffee Bean, Diet & Detox och Complex Pro startar ett abonnemang som kommer att kosta dig 1 500:- om du inte säger upp det inom 14 dagar.

Vi rekommenderar i stället produkter från hederliga svenska företag med samma huvudingrediens som Green Coffee Bean, som exempelvis Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Läs recensioner av de produkter vi rekommenderar här: Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Företaget Pure Life, även kallat Diet & Detox säljer bantningspillret Green Coffee Bean och detoxprodukten Complex Pro med ett billigt pröva-på-erbjudande som startar ett abonnemang, vilket inte framgår tydligt i annonsen. Enligt de finstilta abonnemangsvillkoren skickar de dig nästa paket efter 14 dagar, med två burkar, samtidigt drar de 1 500:- från ditt visakort.

Innehållet i sig är det däremot inget fel på. Det aktiva ämnet i Green Coffee Bean är klorogensyra som utvinns ur gröna, omogna kaffebönor. Klorogensyran hämmar sockerupptaget och saktar ner delar av sockercykeln. Det gör att det totala kaloriupptaget minskas och att blodsockertoppen efter maten blir mindre, ungefär som ifall du ätit mat med lågt GI, vilket leder till viktnedgång.

Klorogensyrans effekt har bevisats i flera studier. Gröna kaffebönor passar speciellt bra att kombinera med GI-kost på grund av sin GI-sänkande effekt.

Frågor och svar om Pure Life Green Coffee Bean

I de finstilta villkoren i annonsen står det att det billiga prova-på-erbjudandet startar ett abonnemang. De kommer att skicka dig två burkar till för 750:- per burk efter 14 dagar. Den informationen är undangömd och framgår inte i annonsen vilket gör att många blir lurade.

Konsumentverket varnar för PureLife, även kallat Diet & Detox.

Kontakta kundtjänsen omedelbart, säg upp abonnemanget och bestrid att du ska behöva betala nästa paket. Beställde du både bantningspiller och detox samtidigt behöver du säga upp båda två. Här är konsumentverkets rekommendation:

 • Skicka en skriftlig reklamation till företaget i vilken du meddelar att du bestrider betalningskravet. Motivera till exempel på följande sätt: ”Jag har utifrån en annons beställt ett produktprov och betalt dess expeditionskostnader. Jag har inte beställt någonting annat”. Skicka det till support@dietanddetoxproducts.com.
 • Kontrollera på fakturan vem betalningsmottagaren är och skicka reklamationen per e-post även till faktureraren. Du är inte skyldig att lämna din reklamation på en ”officiell” besvärsblankett, som säljaren eventuellt kräver. Ett e-postmeddelande räcker. Kom ihåg att spara en kopia av meddelandet du skickar.
 • Anmäl dem till konsumentverket och polisen för ”Negativ avtalsbindning efter beställning av provpaket”.
 • Du kan spärra ditt visakort för att förhindra dem från att dra mer pengar.
 • Om fakturan överförs till inkasso, ska du reklamera indrivningen per e-post till inkassoföretaget. Enligt lagen har inkassoföretaget inte rätt att fortsätta indrivningen om konsumenten bestrider sin skyldighet att betala en faktura och motiverar sitt beslut.

Det kan kanske i vissa fall gå att få banken att ge tillbaka pengarna. Kontakta din bank och förklara situationen. De kan vilja ha kopia på polisanmälning eller mail.

Vi har hört flera vittnesmål om att de fortsatt dra pengar trots uppsagt abonnemang, samt inte gett tillbaka pengarna. Så spärra ditt visakort för säkerhets skull.

Eftersom de är baserade utomlands står polisen maktlös.

Här finns Pure Life Green Coffee Bean’s kundtjänst:
support@dietanddetoxproducts.com
support@dietanddetoxproducts.com
010-138 81 17
010-138 91 99
031-308 80 14
+44 1752 395737 (UK)
Customer support webpage
https://dietanddetoxproducts.com/

Adress för returpaket:
Pure Life
P.O. Box 13511
Linlithgow, West Lothian
United Kingdom EH 497YH

eller, enligt en kund,

Diet & Detox products ( Europé)
C/O Health products logistics
PO Box 244
DK-6200 Aabenraa
Danmark

För att returnera paketet behöver du ett RMA-nummer som fås av deras kundtjänst.

Mer information om Pure Lifes bedrägerier samt tips, skrivet av en som blivit lurad:
http://scamcreditcardabuse.blogspot.se/

Här är Pure Lifes webbsida om Green Coffee Bean:
https://dietanddetoxproducts.com/order.php?prodID=3

Här är konsumentverkets varning för Pure Life:
Varning för gratisprover på internet

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Blev du nyfiken på Pure Life Green Coffee Bean men skrämd av dess dåliga rykte så finns det flera bra svenska alternativ. När du beställer från en svensk webbutik har du din svenska konsumenträtt, och dessutom blir det billigare. Vi rekommenderar till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure som säljs utan abonnemang.

Är du sugen att gå ner i vikt men vet inte riktigt hur, kan du läsa våra artiklar:

Konsumentverket och Viktvägvisaren VARNAR för företaget Pure Life, som säljer Green Coffee Bean samt andra bantningsprodukter såsom Gaia Detox. De annonserar om ett billigt prova-på-erbjudande men det framgår inte tydligt att när du beställer startar du ett abonnemang, där de efter 14 dagar skickar dig ytterligare 2 burkar och drar 1 500:- från ditt konto.

Pure Life Green Coffee Bean innehåller ett extrakt av gröna kaffebönor som heter klorogensyra. Klorogensyra minskar sockerupptaget efter maten vilket gör att blodsockernivån blir lägre. Detta leder till att mindre energi och fett lagras i kroppen efter en måltid. Klorogensyran saktar också ner delar av glukoscykeln så att mindre glykogen (lagrad energi) omvandlas till glukos (blodsocker), vilket sänker blodsockret ytterligare.

Studier har visat att klorogensyra kan sänka blodsockerpåslaget efter en måltid med upp till 31% samt kan ge en viktnedgång på uppemot 5 kg på 60 dagar.

Det har visat sig att personer som dricker stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, har minskad risk att utveckla typ 2 diabetes. Troligtvis beror detta på klorogensyran i kaffet. Men att dricka sådana mängder kaffe ger mycket koffein, vilket påverkar kroppen negativt. Pure Life Green Coffee Bean innehåller flera gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig via kaffe, utan koffeinets negativa effekter. När vanligt kaffe rostas så förstörs delar av klorogensyran. Därför utvinns extraktet ur gröna, orostade kaffebönor som innehåller mycket klorogensyra och lite koffein. Extrakt av gröna kaffebönor innehåller mindre än 5% koffein.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Ja. Det är vetenskapligt bevisat, både i laboratorium och på försökspersoner, att klorogensyra ger lägre blodsockernivå efter en måltid. Ifall förpackningen innehåller extrakt av gröna kaffebönor, vilket det verkar som i annonsen, så fungerar det.

I en vetenskaplig studie av klorogensyra gick de överviktiga försökspersonerna ner i snitt 5 kg på 60 dagar, jämfört med bara 2.8 kg för placebogruppen.

Det vi varnar för är försäljningssättet, inte innehållet i produkten.

Varning! Pure Lifes introduktionserbjudanden för 39:- kommer med ett abonnemang. Om du inte säger upp abonnemanget inom 14 dagar tvingas du betala 2 ytterligare månadsförbrukningar för totalt 1 500:-.

Nej, du kan absolut inte lita på företaget. Konsumentverket varnar för Pure Life, även kallat Diet and Detox, och deras provpaket med abonnemang. Totalsumman på 1 500:- framgår inte i annonsen, enbart i de finstilta villkoren. Det står inte heller i annonsen att du beställer ett abonnemang, bara i villkoren.

Troligtvis kommer många att beställa provpaketet och tro att det bara kommer att kosta 39:-, sedan bli av med ytterligare 1500:- för ett abonnemang de inte ville ha.

Eftersom företaget är baserat utomlands kommer du inte att ha svenskt konsumentskydd och polisen står maktlös.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.

Vi på Viktvägvisaren rekommenderar INTE PureLife eller Diet & Detox på grund av risken att luras in i ett dyrt abonnemang. Köp istället gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik. Vi rekommenderar Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Det är vetenskapligt bevisat att klorogensyra verkligen påverkar glukosupptaget och blodsockret. Det finns ett annat bantningspiller med klorogensyra, Svetol, som säljs i Europa. Deras tillverkare har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, medan placebogruppen gick ner 2.8 kg under samma tid, så det verkar onekligen fungera.

En studie av American Chemical Society visade att överviktiga försökspersoner går ner cirka 10% av sin kroppsvikt på 22 veckor med gröna kaffebönor. Två timmar efter måltid var blodsockret 31% lägre i gruppen som ätit extrakt av gröna kaffebönor, jämfört med placebogruppen. Läs mer om studien här.

I en japansk studie på människor och råttor med högt blodtryck visade sig klorogensyran sänka blodtrycket. De undersökte inte om det gav viktminskning.

Klorogensyra är en antioxidant. Antioxidanter är bra för kroppen inom ett antal områden. Kaffe minskar även risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis på grund av klorogensyran i kaffet.

Klorogensyra kan sänka blodtrycket enligt en studie där människor med högt blodtryck fick klorogensyra. Det är inte undersökt om det även gäller människor med lågt blodtryck.

Ifall du tar medicin för diabetes, kommer du behöva att justera medicindosen eftersom Pure Life Green Coffee Bean sänker blodsockerpåslaget. Rådgör med din läkare.

Gröna kaffebönor innehåller små mängder koffein, mindre än 5%.

Bantningspiller rekommenderas aldrig till de under 18 år, gravida eller ammande eftersom det inte har undersökts hur de kan påverkas av ingredienserna.

 • Klorogensyra har visat sig effektiv och ge viktnedgång i flera studier, så det är ingen bluff.
 • Eftersom klorogensyra är en antioxidant är det bra för hela kroppen.
 • Svartlistat. Konsumentverket varnar för företaget och deras prova-på-paket med abonnemang.
 • Lurar in folk i ett dyrt abonnemang utan att det framgår tydligt i annonsen.
 • Tvivelaktiga marknadsföringsmetoder genom bluffreportage på facebook.
 • Företaget ligger i Storbritannien vilket försvårar anmälningar till polis och konsumentverk.
Deras sviniga, undangömda abonnemangsvillkor och att de är svartlistade av konsumentverket.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Produkten Green Coffee bean har ingredienser som fungerar, det är företaget Pure Life vi varnar för. Köp i stället en annan produkt med samma aktiva ingrediens, Gröna kaffebönor, såsom Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Vill du gå ner i vikt men vet inte riktigt hur kan du läsa våra artiklar ”Vilken vikttyp är du?” och ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

Vi har hört flera vittnesmål om att de fortsatt dra pengar trots uppsagt abonnemang, samt inte gett tillbaka pengarna. Så spärra ditt visakort för säkerhets skull..

Eftersom de är baserade utomlands står polisen maktlös.

Här finns Pure Lifes kundtjänst:
support@dietanddetoxproducts.com
010-138 81 17
010-138 91 99
031-308 80 14
+44 1752 395737 (UK)
Customer support webpage
https://dietanddetoxproducts.com/

Adress för returpaket:
Pure Life
P.O. Box 13511
Linlithgow, West Lothian
United Kingdom EH 497YH

eller, enligt en kund,

Diet & Detox products ( Europé)
C/O Health products logistics
PO Box 244
DK-6200 Aabenraa
Danmark

För att returnera paketet behöver du ett RMA-nummer som fås av deras kundtjänst.

Mer information om Pure Lifes bedrägerier samt tips, skrivet av en som blivit lurad:
http://scamcreditcardabuse.blogspot.se/

Här är Pure Lifes webbsida om Green Coffee Bean:
https://dietanddetoxproducts.com/order.php?prodID=3

Här är konsumentverkets varning för Pure Life:
Varning för gratisprover på internet

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Vissa av bilderna på denna sida används under Creative Commons License. Här finns en komplett lista på dessa bilder och rättigheter.

Passar dig som:
 • Är orädd för fula företag
 • Kommer ihåg att säga upp abonnemanget inom 2v
 • Vill ha bevisad effekt
Köp i stället
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar