Skip to main content
Viktvagvisaren

Lepigen X-strong

”Fettförbrännande kombinationspiller”

Lepigen X-strong
godkand
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
godkand
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b8.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Lepigen X-strong säljs inte längre. Testa i stället dess kraftfullare kusin Lepigen Superstrong.

Lepigen X-strong är ett bantningspiller som ökar ämnesomsättningen och gör att kroppen bränner fler kalorier, vilket leder till viktminskning. Den minskar även hungerkänslorna. Huvudingrediensen i Lepigen X-strong är hallonketoner, ett ämne som har gett enastående effekt på vikten vid försök på möss. Lepigen X-strong innehåller även ett antal örter som ökar fettförbränningen.

Frågor och svar om Lepigen X-strong

Huvudingrediensen i Lepigen X-strong är hallonketoner, det ämne som ger hallon dess lukt. Hallonketoner gör att fettcellerna släpper ut hormonproteinet Adiponectin. Adiponectin spelar stor roll för metabolismen. Det bryter ner fettet i blodet till energi och ökar även insulinkänsligheten. Båda dessa ger viktnedgång.

Smala människor har höga nivåer adiponectin i blodet naturligt, medan tjocka och typ 2-diabetiker brukar ha låga nivåer. Det är troligt att låga nivåer adiponectin ger viktuppgång.

Många av de som tidigare varit överviktiga men gått ner i vikt har fortfarande låga nivåer adiponectin i kroppen, jämfört med personer som är naturligt smala. Dessa låga adiponectin-nivåer gör att risken för att de går upp i vikt igen ökar. Därför kan de må extra bra av de förhöjda adiponectin-nivåer som Lepigen X-strong ger.

Eftersom hallonketoner är såpass nytt inom behandling mot övervikt finns det fortfarande inga kliniska studier på människor. Studier på möss som övermatats har däremot gett väldigt goda resultat, där mössen som fick hallonketoner inte gick upp i vikt trots att de åt stora mängder mat, samtidigt som de möss som varit feta blev smala.

Övriga ingredienser i Lepigen X-strong är:

 • Grönt té innehåller catechiner och koffein som båda ökar energiförbrukningen.
 • Piperin-extrakt, dvs svartpeppar, som ökar fettförbränningen och underlättar för kroppen att ta upp näringsämnen och mediciner.
 • Kajennpeppar-extrakt, som minskar hungern och ökar förbränningen.
 • Panax Ginseng, som ger mer energi och ökar välmåendet.
Ja. Betterlife AB, som säljer Lepigen X-strong, har funnits i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har aldrig hört något negativt om dem.

Lepigen X-strong säljs styckvis utan abonnemang, vilket är bra.

Lepigen X-strong säljs inte längre. Testa i stället dess kraftfullare kusin Lepigen Superstrong.

Ja. Alla ingredienser har vetenskapligt bevisad, positiv effekt på människor förutom Hallonketoner, där effekten än så länge bara är bevisad i studier på möss och i laboratorier. Hallonketoner är ett ganska nyupptäckt ämne inom viktminskning och fler studier är på väg.

Hallonketon-studier har gjorts på möss med mycket positiva resultat. In en studie fick mössen kost med mycket kalorier och fett. De möss som samtidigt fick hallonketoner gick inte upp i vikt. De möss som blivit feta gick även ner all vikt igen när de fick hallonketoner, trots att de fortfarande åt av högfettkosten.

Studier har även visat att hallonketoner ökar utsöndringen av adiponectin, samt att höga nivåer adiponectin återfinns hos smala människor och låga nivåer hos tjocka.

Studier på möss och i laboratorier visar att hallonketoner ger viktnedgång, men det finns än så länge inga kliniska studier på människor. Hallonketoner är ett ganska nyupptäckt ämne inom viktminskning och studier pågår.
 • En laboratoriestudie visade att hallonketoner ökade lipolysen (fettförbränningen), minskade fettinlagringen och bröt ner fettsyror i blodet. Dessutom ökade det utsöndringen av adiponectin markant.
 • I en studie på möss 2005 gav man alla möss en kaloririk högfettkost. Hälften av mössen fick dessutom hallonketoner. De som fick hallonketoner gick inte upp i vikt och fick inte fettlever, men det gjorde och fick referensgruppen. Sedan gavs de feta mössen hallonketoner. Då försvann övervikten igen, trots att de fortfarande åt den kaloririka högfettkosten.
 • Det är bevisat i flera studier att hallonketoner ökar mängden adiponectin i kroppen, ett protein som reglerar fettförbränningen. Ju mer adiponectin man har i kroppen, desto smalare är man. En studie fann att nivån av adiponectin är omvänt proportionell mot procenthalten vitt fett på kroppen.
 • Höga nivåer adiponectin har kopplats till sänkt blodsocker, sänkt insulinnivå, bättre insulinkänslighet, lägre BMI, anti-inflammatorisk effekt och bättre blodvärden med höjt gott HDL-kolesterol och lägre nivå av triglycerider.

Läs mer om Hallonketoner här (extern länk).

Chilipepparns brännande ämne heter capsaicin och aktiverar det sympatiska nervsystemet.

 • Enligt en studie gjorde kroppen av med 23% mer energi efter en capsaicin-rik måltid. Testpersonerna åt dessutom betydligt mindre till huvudrätt när förrätten varit chilistark.
 • En annan studie visade att efter en capsaicin-rik måltid åt testpersonerna 10-16% färre kalorier i två hela dagar, utan skillnad i mättnadskänsla. Testpersonerna åt 10% färre kalorier om capsaicinet gavs i kapslar dvs smaklöst, 16% om man åt det naturligt, vilket bevisar att den brännande känslan på tungan bidrar till effekten.
 • En tredje studie visade på 6.6% viktnedgång när testpersonerna åt capsaicin.

Piperine, det irriterande ämnet i svartpeppar, underlättar för kroppen att ta upp näringsämnen och mediciner. Bland annat Ginseng tas upp bättre i kombination med svartpeppar.

Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets aktivitet och gör att kroppen spenderar mer energi. Två ämnen bidrar till detta, koffein och catchetin.

 • En studie där tre grupper fick antingen grönt te, koffein motsvarande innehållet i grönt te, eller placebo, visade att de testpersoner som fått grönt te fick en ökad daglig energiomsättning med 4%.
 • En tremånadersstudie med grönt te på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%.
 • Flertalet liknande studier har visat på viktminskning och minskad andel kroppsfett.
 • Effekten av grönt te kan minska om man samtidigt får i sig mycket koffein, motsvarande 2 koppar kaffe per dag eller mer. Å andra sidan kan en viktminskning gå snabbare om man samtidigt dricker mycket kaffe.

Ginseng: Ginseng har en lång tradition som medicinalört inom österländska kulturer, framför allt handlar det om en uppiggande effekt, minskad stress, förbättrat minne och koncentrationsförmåga samt starkare immunförsvar. Det är ont om studier som bevisar detta, dels p.g.a. motsatta resultat i olika studier, dels för att studierna har gjorts på olika typer av ginseng och ginseng med olika kvalitet vilket försvårar jämförelsen.

Lepigen X-strong säljs inte längre. Testa i stället dess kraftfullare kusin Lepigen Superstrong.
Lepigen X-strong gör att man blir piggare och får mer energi, liksom av kaffe, varför man inte bör äta Lepigen X-strong alltför sent på kvällen för att undvika sömnproblem.

Är man överkänslig mot koffein bör man inte äta Lepigen X-strong, eftersom det innehåller grönt té.

Ginseng bör inte kombineras med MAO-hämmare (ett antidepressivt läkemedel), centralstimulerande medel eller blodförtunnande medicin. Försiktighet rekommenderas vid högt blodtryck. Gravida och ammande bör inte äta ginseng.

Inga andra biverkningar har rapporterats, men personer under 18 år, gravida och ammande bör alltid vara försiktiga med kosttillskott.

Du behöver inte träna när du äter Lepigen X-strong, men det är aldrig fel att röra på sig.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Nej. du kan äta precis som vanligt.

Eftersom Lepigen X-strong minskar hungerkänslorna kan det vara klokt att tänka på det och inte äta av gammal vana, utan bara när du är hungrig samt passa på att minska portionerna något.

 • Lepigen X-strong hjälper dig att tappa vikt på flera olika sätt samtidigt; det ökar fettförbränningen, minskar hungern och minskar fettlagringen.
 • Hallonketoner har gett väldigt bra resultat i vetenskapliga studier på möss och i laboratoriemiljö.
 • Jämfört med andra märken av Lepigen har Lepigen X-strong fördelen att den inte innehåller synefrin, och att du därför slipper dess biverkningar.
 • Lepigen X-strong innehåller vanliga födoämnen som är väl beprövade vilket minskar risken för oväntade biverkningar.
 • Det finns inga studier på hallonketoner på människor än, eftersom det är såpass nytt.
 • Nackdelen med ett viktminskningspreparat som Lepigen X-strong är just att det är en genväg till en slankare kropp. Du lär dig inte att äta sunt och röra på dig, och missar därför de andra positiva ”bieffekterna” av en sundare livsstil.
Ja. De tidigare Lepigen-piller som innehöll efedrin (som läkemedelklassats) har slutat säljas för flera år sedan. Lepigen X-strong innehåller varken efedrin eller dess svagare kusin synefrin.
Tittar vi på de olika piller som innehåller hallonketoner, så har vi till att börja med Raspberry Ketone Pure som innehåller rena hallonketoner.

Piller som kombinerar hallonketoner med andra ingredienser är exempelvis Bodyfat Burner Night som ökar ämnesomsättningen i vila och Burn X10, som kombinerar hallonketoner med synefrin som gasar igång kroppen och ökar ämnesomsättningen..
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Lepigen X-strong säljs inte längre. Testa i stället dess kraftfullare kusin Lepigen Superstrong.
Du ska äta en kapsel Lepigen X-strong maximalt tre gånger per dag, 30-40 minuter före måltid, tillsammans med ett glas vatten.

Kontrollera alltid doseringen på förpackningen som du köpt, ifall något ändrats sedan vi skrev detta.

Lepigen X-strong ökar fettförbränningen. Du kan kombinera det med ett bantningspiller som minskar hungern och sötsuget, såsom Diet Fiber.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

Lepigen X-strong stavas ibland Lepigen xtra strong, eller Lepigen extra strong, med det är fortfarande samma piller det handlar om.

Lepigen X-strong säljs inte längre. Testa i stället dess kraftfullare kusin Lepigen Superstrong. Det pillret innehåller synefrin som speedar kroppen

Tidigare fanns även Lepigen-varianter med efedrin, men dessa säljs inte längre eftersom efedrin läkemedelsklassats.

 
Verkar inte detta piller vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
 
Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka fettförbränningen
 • Vill ha ett effektivt kombinationspiller
 • Behöver mer energi
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar