Skip to main content
Viktvagvisaren

Biosoft Slim NeOpuntia

”Minskar kroppens fettupptag med 27%”

Biosoft Slim NeOpuntia
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b2.png
Villkor-garantier
b2.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b10.png
styrka
b7.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b2.png
Villkor-garantier
b2.png
 
1-10-combine

Biosoft Slim verkar inte längre säljas i Sverige!

Välj i stället ett annat piller som hindrar kroppen från att ta upp fettet i maten, exempelvis Xenical.

Biosoft Slim NeOpuntia är ett bantningspiller som hindrar kroppen från att ta upp en del av de kalorier man får i sig genom fettet i maten. Dess aktiva ingrediens är ämnet Opuntia Ficus Indica, ett kaktusextrakt som blir till en gelé i magen. Gelén suger åt sig fett som kommer med maten så att upp till 27% av det fett man fått i sig fortsätter ut den naturliga vägen i stället för att tas upp av kroppen. Samtidigt ser gelén till att man håller sig mätt längre, att GI-värdet i magsäcken minskar och att kolesterolvärdet sjunker.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Biosoft Slim NeOpuntia: vad som skiljer det från andra bantningspiller, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Biosoft Slim NeOpuntia

Biosoft Slim NeOpuntia består av olösliga och lösliga fibrer utvunna ur kaktusen Opuntia Ficus Indica. De olösliga fibrerna binder sig till fettet i magsäcken och de lösliga skapar en gelé och gör maginnehållet mer trögflytande. Gelén ser till att fett-fiber komplexet inte tas upp av kroppen under sin resa genom tarmen utan fortsätter raka vägen ut.

Detta är bra på fyra sätt:

 • Fettet absorberas. Upp till 27% av fettet du fått i dig fastnar i gelén innan kroppen hunnit ta upp det. Därför tar kroppen upp färre kalorier.
 • Aptiten minskar. Det har bevisats att mat som är trögflytande mättar längre. Ett exempel: om du äter en potatis och dricker ett glas vatten till rinner vattnet rakt igenom matsäcken och du blir snart hungrig igen. Om du däremot mixar potatisen och vattnet till potatismos och äter det stannar moset kvar längre i magen och du håller dig mätt längre. NeOpuntia-gelén gör maginnehållet mer trögflytande så det stannar längre i magsäcken och du inte blir hungrig lika fort.
 • GI-värdet och sötsuget minskar. Eftersom innehållet i magsäcken blir mer trögflytande tar inte kroppen upp kolhydraterna lika fort, GI-värdet sänks. Du får färre blodsockerdippar och du håller dig mätt längre.
 • Kolesterolet (LDL) sänks med upp till 10% enligt vissa studier.
Biosoft Slim NeOpuntia innehåller kaktusen Opuntia Ficus Indica, torkad och mald. Ämnet är organiskt och ej genmodifierat. Det är oklart ifall själva kapslarna innehåller gelatin (jag har frågat tillverkaren och väntar på svar).
Laboratoriet BioSerae i Frankrike som tillverkar NeOpuntia®, har gjort flera studier, med följande resultat:
 • Provrörstester har visat att cirka 27% av fettsyrorna kapslas in av gelén och därför inte kan tas upp i kroppen
 • En klinisk studie har visat att mängden fett som kommer ut i avföringen ökar med 27%.
 • En längre klinisk studie på metabolt syndrom med NeOpuntia visade att det skadliga kolesterolet (LDL) minskade och att det goda kolesterolet (HDL) ökade. När studien avslutats hade 40% av testpersonerna med metabolt syndrom som använt NeOpuntia blivit friska, jämfört med endast 8% i placebogruppen.
Vad vi har förstått så har Biosoft Slim NeOpuntia slutat säljas (5:e maj 2013). Andra piller med en fettblockerande effekt är Xenical.
Biosoft Slim NeOpuntia är ett bantningspiller som hindrar kroppens från att ta upp den del av de kalorier som du får i dig genom fettet i maten.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Alla bantningspiller som kapslar in fett så det försvinner ut den naturliga vägen har mer eller mindre biverkningar i form av lös mage, gaser eller förändrad konsistens på avföringen. Förutom det har inte Biosoft Slim NeOpuntia visat sig ha några nämnvärda biverkningar.
Egentligen kan du äta vad du vill, men för att optimera effekten av Biosoft Slim NeOpuntia bör du tänka på vad du äter och gärna vakta på fettet, dra ner på portionerna, undvika socker och andra snabba kolhydrater. Du kan även fundera på att ta en multivitamintablett för att vara säker på att du får i dig alla vitaminer kroppen behöver.

Eftersom NeOpuntia absorberar fett, suger den även upp vitaminer som är fettlösliga. Därför ska du inte äta Biosoft Slim NeOpuntia inom 2 timmar efter att du ätit tillskott av vitaminerna A, D, E, K eller av fettsyran Omega-3.

Jag har mailat och frågat tillverkaren men inte fått svar än.

Läs alltid på förpackningen för att ta reda på doseringen för just det fabrikat som du köpt.

Du ska inte äta Biosoft Slim NeOpuntia inom 2 timmar efter du ätit tillskott av de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K eller tillskott av essentiella fettsyror som exempelvis omega-3.

Barn under 12 år, gravida, ammande och de med BMI under 18.5 bör aldrig äta bantningspiller.

Ifall du använder läkemedel eller har njurproblem bör du rådgöra med din läkare innan användning.

Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Biosoft Slim NeOpuntia ska fungera. Du får dock en ännu snabbare viktminskning om du samtidigt motionerar.
 • Den aktiva substansen i Biosoft Slim NeOpuntia är ett naturpreparat som framställs ekologiskt utan kemikalier eller tillsatser.
 • Den aktiva substansen fungerar, vilket har bevistats i vetenskapliga tester.
 • Lös mage är en möjlig bieffekt av Biosoft Slim NeOpuntia.
 • Att leva sunt, äta riktigt och röra på dig är något du bör sträva efter, inte bara efter att snabbt gå ner i vikt. Nackdelen med ett viktminskningspreparat som Biosoft Slim NeOpuntia är att det är en genväg och att du tappar de positiva ”bieffekterna” som du får med andra bantningsmetoder, såsom en sundare livsstil.
Vad vi har förstått så har Biosoft Slim NeOpuntia slutat säljas (5:e maj 2013). Andra piller med en fettblockerande effekt är Xenical.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Bisoft Slim. Eftersom Biosoft Slim absorberar fett i magen rekommenderas en lågfettdiet, inte lågkolhydrat. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Liksom andra bantningsmetoder innebär bantning med Biosoft Slim NeOpuntia att du får en ökad risk för bristsjukdomar. Du bör därför se till att kombinera med en effektiv multivitamintablett.
Verkar inte Biosoft Slim NeOpuntia vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Inte vill ändra din kost
 • Vill följa låg-fett filosofin
 • Vill sänka ditt kolesterol
Köp i stället
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar