Skip to main content
Viktvagvisaren

Xantan

”Ökar mättnaden och sänker blodsockret”

Xantan
underkand
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b1.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine
underkand
vetenskaplighet
b8.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b1.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine

Vi rekommenderar inte Xantan eftersom konsumentverket kritiserar företaget bakom för olovliga hälsopåståenden samt deras försäljningsmetoder. Det är dock ett bantningspiller som fungerar, så testa i stället ett piller med samma funktion, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.

Xantan är en kostfiber som bildar en gelé i magsäcken. Gelén gör att man känner sig mätt och äter mindre. Samtidigt gör gelén att det går långsammare för kroppen att ta upp kolhydrater ur maten vilket sänker blodsockret, ungefär som om man hade ätit mat med lågt GI, vilket leder till viktminskning.

Frågor och svar om Xantan

Xantan är ett vanligt förtjockningsmedel i såser, godis, dressing och glutenfritt bröd, och har E-nummer E-415. Det är ett pulver som sväller till en trögflytande gelé i kontakt med vatten. Denna gelé lägger sig i magsäcken och ger ökad mättnadskänsla. Magsaften klarar inte att bryta ner Xantan, så den fortsätter genom tunntarmen utan att tas upp av kroppen. I tjocktarmen bryts däremot Xantan ner vilket gör att tarmfunktionen fungerar normalt.

Xantan gör att det tar längre tid för kroppen att ta upp näring ur maten man ätit. Därför minskas mängden insulin som utsöndras, blodsockerkurvan blir flackare, vilket motverkar sötsug och gör att man håller sig mätt längre (samma effekt som om du ätit mat med lågt GI).

Mättnaden gör att man äter mindre, får i sig färre kalorier och går ner i vikt. Flertalet studier visar att försökspersoner som äter Xantan gått ner flera kilon i vikt. Det funkar både på kort och lång sikt, eftersom kroppen inte vänjer sig och slutar reagera på Xantan vilket kan vara fallet med vissa andra typer av bantningspiller.

Ja. I en studie på 37 överviktiga patienter gick de ner 0-5 kg på 3 veckor, med ett genomsnitt på 2 kg. I en långtidsstudie på 140 patienter gick de ner sakta men säkert, i snitt 18 kg på 6 månader.
Vi rekommenderar inte Xantan eftersom konsumentverket kritiserar företaget bakom för olovliga hälsopåståenden samt deras försäljningsmetoder. Det är dock ett bantningspiller som fungerar, så testa i stället ett piller med samma funktion, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Företaget bakom Xantan har blivit stämda av konsumentverket för olovliga hälsopåståenden i reklamen samt för deras försäljningsmetoder. Det är dock ett bantningspiller som fungerar, så testa i stället ett piller med samma funktion, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

När du börjar använda Xantan kan man under en period få lite mer gaser, innan tarmen har vant sig.

Inga andra biverkningar har rapporterats, men Xantan rekommenderas inte till personer under 16 år, gravida och ammande. Dessa grupper bör alltid vara försiktiga med kosttillskott.

Du får äta precis vad du vill, men du kan få en snabbare viktminskning om du dessutom äter nyttigt.

Eftersom Xantan består av fibrer som bryts ner till glukos, är det inte bra att kombinera pillret med extrema lågkolhydratdieter såsom LCHF och Atkins där man vill ligga i ketos.

Du sväljer 3 kapslar tillsammans med ett stort glas vatten 30 minuter före lunch och middag. Det blir 6 piller per dag. En burk innehåller 90 piller d.v.s. en halv månadsförbrukning.

Har man svårt att sälja kapslarna kan man tömma dem, röra ut pulvret med ordentligt med vatten och dricka. Ät aldrig pulvret rent som det är, det är obehagligt torrt i munnen och kan svälla i halsen.

Grace Wellness som tillverkar Xantan rekommenderar alltid minst 3-4 månaders användning av sina produkter för att få önskad effekt.

Vi rekommenderar inte Xantan eftersom att de stämts av konsumentverket. Det är dock ett bantningspiller som fungerar, så testa i stället ett piller med samma funktion, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Nej, du behöver inte träna, men du kan få en snabbare viktminskning om du dessutom tränar.
Xantan är godkänt för användning i mat och är väl beprövat som konsistensgivare inom livsmedelsindustrin. Flera studier har gjorts på Xantan:
  • I en dubbelblind placebo-kontrollerad studie på 37 överviktiga patienter fick de Xantan eller placebo 3 gånger per dag i 3 veckor. Patienterna som fick Xantan gick ner 0-5 kg, med ett medelvärde på 2 kg, dvs knappt ett kilo i veckan.
  • I en pågående långtidsstudie på 140 patienter som äter Xantan i kombination med ett vikt- och träningsprogram rapporterar mer än 90% av patienterna att de känner sig mättare med Xantan än utan. De har ätit Xantan i 6-18 månader och 90% har gått ner i vikt, sakta men säkert. Målet är att de ska gå ner 1-2 kg per månad för att ge en långsiktig viktminskning med stabil målvikt. 50% av dessa patienter har dessutom fått lägre blodryck och lägre nivåer plasmakolesterol.
  • I en studie gav man Xantan i muffins till diabetespatienter under 12 veckor. Xantan sänkte både fasteblodsockret och blodsockret just efter måltiden. Även kolesterolet och triglyceridnivåerna sänktes.
  • Tillverkaren Grace Wellness har en graf som visar på -18 kg viktminskning på 6 månader, men det är oklart från vilken undersökning grafen är hämtad.
Ingredienserna är naturliga och vanliga födoämnen, och ger färre biverkningar än andra liknande preparat.
Konsumentverket kritiserar företaget bakom (Sweet Wellness) för deras försäljningsmetoder samt olovliga hälsopåståenden i reklamen. Det är dock ett bantningspiller som fungerar, så testa i stället ett piller med samma funktion, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Vi rekommenderar inte Xantan på grund av att dess försäljningsmetoder. Det är dock ett bantningspiller som fungerar, så testa i stället ett piller med samma funktion, såsom Diet Fiber eller Maxmedix Glucomannan.
Ja, även om du är allergisk mot gluten kan du äta Xantan. Xantan tillverkas av majs som är icke-genmodifierad och glutenfri.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Xantan. Tillverkaren Grace Wellness rekommenderar att man kombinerar Xantan med deras bantningspiller Reducer, med naturliga örter som ökar ämnesomsättningen.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.För att undvika bristsjukdomar är det alltid bra att äta en effektiv multivitamintablett.

Verkar inte bantningspillret Xantan vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Är orädd för svartlistade företag
  • Vill minska hungern
  • Vill sänka matens GI
Köp i stället
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar