Skip to main content
Viktvagvisaren

GCB1000

”Varning för abonnemangsbedrägeri”

GCB1000
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

GCB1000 är ett piller med extrakt av Gröna kaffebönor, ett bantningsmedel som fungerar. Det minskar sockerupptaget, GI:t och sötsuget, och har i vetenskapliga tester visat sig leda till viktminskning på 5 kg på två månader.

VARNING! GCB1000s ”billiga” prova-på-erbjudande kommer med ett abonnemang där de drar 1245:- från ditt konto efter 2 veckor, vilket är mer än tre gånger normalpriset för liknande produkter.

Vi rekommenderar i stället produkter från hederliga svenska företag med samma huvudingrediens som GCB1000, som exempelvis White One Green Coffee och Green Coffee Pure.

Läs recensioner av de produkter vi rekommenderar här: White One Green Coffee och Green Coffee Pure.

Frågor och svar om GCB1000

GCB 1000s ”gratisprov” kommer med ett abonnemang, där de efter 14 dagar kommer att dra 1245:- från ditt kontokort för nästa försändelse med två burkar till ordinariepris.

Det mörkas att du startar ett abonnemang. Det står inte i annonsen, enbart antyds i det finstilta i de undangömda villkoren. Troligtvis kommer många att beställa provpaketet och tro att det bara kommer att kosta lite frakt, sedan bli av med ytterligare 1245:- för ett abonnemang de inte ville ha.

Priset för efterföljande burkar, 1245:- för 2-pack, är svindyrt och överprissatt, för att lura av konsumenterna så mycket pengar som möjligt innan de säger upp abonnemanget. Hederliga, svenska produkter med gröna kaffebönor brukar kosta omkring 300:- (till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure).

E-mailadressen i en annons är samma som för svartlistade Pure Life Green Coffee, som körde ett liknande bedrägeri 2016. Så troligtvis är det samma företag bakom, som bara bytt namn och utseende på burken.

Eftersom företaget är baserat utomlands kommer du inte att ha svenskt konsumentskydd och polisanmälningar försvåras.

En av deras annonser ser ut att vara på aftonbladet, för att lura konsumenterna. Men aftonbladets logga och länkar är bara en bild som inte är klickbar. Aftonbladet har inget att göra med detta bedrägeri. Länken börjar med http://www.aftonbladet.se-klick.online/, vilket inte går till aftonbladet.

GCB1000 säljs tillsammans med en detoxprodukt. Köper du båda drar de dubbelt så mycket pengar efter 14 dagar.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.

Vi på Viktvägvisaren rekommenderar INTE GCB 1000 på grund av risken att luras in i ett dyrt abonnemang. Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

I de finstilta villkoren i annonsen står det otydligt att det billiga prova-på-erbjudandet startar ett abonnemang, där de efter 14 dagar skickar ytterligare två burkar. Eftersom ordinariepris är 600:- styck borde det bli cirka 1245:- de drar från ditt konto. Det står inte i klartext någonstans.

Dessa typer av abonnemangsbedrägerier har mängder av anmälningar på sig hos Konsumentverket. Oftast fångar de kunder genom facebook-annonser och fuskreportage, tillsammans med deras andra detox-produkt.

 • Kontakta kundtjänsten omedelbart på support@dietanddetoxproducts.com eller support@nutralifewebshop.com och säg upp abonnemanget. Spara mailet.
 • Det står inget telefonnummer. Men en av mailadresserna kan kopplas ihop med det svartlistade Pure Life. Deras telefonnummer är 010-138 81 17, 010-138 91 99 och 031-308 80 14. Kontaktsida https://dietanddetoxproducts.com.
 • Om du lyckas hitta deras adress kan du skicka en skriftlig reklamation till företaget i vilken du meddelar att du bestrider betalningskravet. Motivera till exempel på följande sätt: ”Jag har utifrån en annons beställt ett produktprov och betalt dess expeditionskostnader. Jag har inte beställt någonting annat. Jag kommer polisanmäla er för detta”. Skicka det till support@nutralifewebshop.com. Spara reklamationen du skickar.
 • Anmäl dem till konsumentverket och polisen för ”Negativ avtalsbindning efter beställning av provpaket”.
 • Du kan spärra ditt visakort för att förhindra dem att dra mer pengar.
 • Om du spärrar kortet, de försöker dra mer pengar och skickar fakturan vidare till inkasso, ska du reklamera indrivningen per e-post till inkassoföretaget. Enligt lagen har inkassoföretaget inte rätt att fortsätta indrivningen om konsumenten bestrider sin skyldighet att betala en faktura och motiverar sitt beslut. Troligtvis kommer GCB1000 inte att bråka om du bestrider.
 • Du kan även kontrollera på fakturan vem betalningsmottagaren är och skicka reklamationen per e-post även till faktureraren. Du är inte skyldig att lämna din reklamation på en ”officiell” besvärsblankett, som säljaren eventuellt kräver. Ett e-postmeddelande räcker. Kom ihåg att spara en kopia av meddelandet du skickar.

Köpte du detoxprodukten också från samma företag, behöver du säga upp den med.

Det kan kanske i vissa fall gå att få banken att ge tillbaka pengarna. Kontakta din bank och förklara situationen. De kan vilja ha kopia på polisanmälning eller mail.

Här finns GCB1000s kundtjänst:
support@nutralifewebshop.com

I en annons stod mailadressen support@dietanddetoxproducts.com. Den leder till svartlistade Pure Life, som gjort samma bedrägeri med Pure Life Green Coffee 2016 och troligtvis bara bytt namn på burken. Pure Life kan nås på https://dietanddetoxproducts.com, 010-138 81 17, 010-138 91 99 och 031-308 80 14.

En annons för GCB1000: https://offers.nutralifewebshop.com/Q0FNUDExMQ/a/a/2

Jag känner inte till företagets namn eller adress. Vet du den, kontakta oss så lägger vi upp den informationen här.

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Ja, produkten i sig är det troligtvis inget fel på (om burken verkligen innehåller gröna kaffebönor). Det är försäljningsmetoden som är problemet.

Det aktiva ämnet i GCB1000 är klorogensyra som utvinns ur gröna, omogna kaffebönor. Klorogensyran hämmar sockerupptaget och saktar ner delar av sockercykeln. Det gör att det totala kaloriupptaget minskas och att blodsockertoppen efter maten blir mindre, ungefär som ifall du ätit mat med lågt GI, vilket leder till viktnedgång.

Klorogensyrans effekt har bevisats i flera studier. Gröna kaffebönor passar speciellt bra att kombinera med GI-kost på grund av sin GI-sänkande effekt.

Studier har visat att klorogensyra kan sänka blodsockerpåslaget efter en måltid med upp till 31% samt kan ge en viktnedgång på uppemot 5 kg på 60 dagar.

Det har visat sig att personer som dricker stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, har minskad risk att utveckla typ 2 diabetes. Troligtvis beror detta på klorogensyran i kaffet. Men att dricka sådana mängder kaffe ger mycket koffein, vilket påverkar kroppen negativt. GCB1000 innehåller flera gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig via kaffe, utan koffeinets negativa effekter. När vanligt kaffe rostas så förstörs delar av klorogensyran. Därför utvinns extraktet ur gröna, orostade kaffebönor som innehåller mycket klorogensyra och lite koffein. Extrakt av gröna kaffebönor innehåller mindre än 5% koffein.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Ja, troligtvis. Det är vetenskapligt bevisat, både i laboratorium och på försökspersoner, att klorogensyra ger lägre blodsockernivå efter en måltid. Ifall förpackningen verkligen innehåller extrakt av gröna kaffebönor, vilket det verkar som i annonsen, så fungerar det.

I en vetenskaplig studie av klorogensyra gick de överviktiga försökspersonerna ner i snitt 5 kg på 60 dagar, jämfört med bara 2.8 kg för placebogruppen.

Det är vetenskapligt bevisat att klorogensyra verkligen påverkar glukosupptaget och blodsockret. Det finns ett annat bantningspiller med klorogensyra, Svetol, som säljs i Europa. Deras tillverkare har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, medan placebogruppen gick ner 2.8 kg under samma tid, så det verkar onekligen fungera.

En studie av American Chemical Society visade att de överviktiga försökspersonerna gick ner cirka 10% av sin kroppsvikt på 22 veckor med gröna kaffebönor. Två timmar efter måltiden var blodsockret 31% lägre i gruppen som ätit extrakt av gröna kaffebönor, jämfört med placebogruppen. Läs mer om studien här.

I en japansk studie på människor och råttor med högt blodtryck visade sig klorogensyran sänka blodtrycket. De undersökte inte om det gav viktminskning.

Klorogensyra är en antioxidant. Antioxidanter är bra för kroppen inom ett antal områden. Kaffe minskar även risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis är detta på grund av klorogensyran i kaffet.

Vi rekommenderar INTE GCB1000 p.g.a:
 • Varje efterföljande burk kostar mer än tredubbelt så mycket som motsvarande svensk produkt
 • Risk att bli lurad in i ett dyrt abonnemang
 • Företaget ligger i USA så du saknar svenskt konsumentskydd

Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Här finns en av annonserna för GCB1000: https://offers.nutralifewebshop.com/Q0FNUDExMQ/a/a/2

Klorogensyra kan sänka blodtrycket enligt en studie där människor med högt blodtryck fick klorogensyra. Det är inte undersökt om det även gäller människor med lågt blodtryck.

Ifall du tar medicin för diabetes, kommer du behöva att justera medicindosen eftersom gröna kaffebönor sänker blodsockerpåslaget. Rådgör med din läkare.

Gröna kaffebönor innehåller små mängder koffein, mindre än 5%.

Bantningspiller rekommenderas aldrig till de under 18 år, gravida eller ammande eftersom det inte har undersökts hur de kan påverkas av ingredienserna.

Nej. Du kan äta precis som vanligt och behöver inte träna.

Eftersom gröna kaffebönor har som mål att minska kroppens kolhydratupptag vore det rimligt om det kombinerades med en diet fattig på just kolhydrater eller en GI-diet.

När du går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Eftersom klorogensyra framställs av omogna gröna kaffebönor innehåller det knappt något koffein. Normalt innehåller extrakt av gröna kaffebönor mindre än 5% koffein, och dagsdosen brukar motsvarar ungefär en tjugondels coca cola. Tillverkarna brukar säga ”Medlet kan även användas av de som inte kan inta koffein”.
 • Klorogensyra har visat sig effektiv och ge viktnedgång i flera studier, så det är ingen bluff.
 • Eftersom klorogensyra är en antioxidant är det bra för hela kroppen.
 • Om du kommer ihåg att säga upp abonnemanget direkt får du en billig burk med bra innehåll för viktnedgång.
 • Lurar in folk i ett dyrt abonnemang utan att det framgår tydligt i annonsen.
 • Har en fejkannons som ser ut att vara en legitim artikel på aftonbladet
 • Överprissatt. Varje efterföljande burk som skickas kostar 600 kr, där svenska produkter med samma innehåll kostar cirka 300 kr
 • Tvivelaktiga marknadsföringsmetoder genom bluffreportage på facebook.
 • Det står inget namn eller adress till företaget, och det verkar ligga i USA, vilket försvårar anmälningar till polis och konsumentverk.
Att de försöker lura av kunderna pengar genom fula, undangömda abonnemangsvillkor och överprissatta produkter.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Här finns GCB1000s kundtjänst:
support@nutralifewebshop.com

I en annons stod mailadressen support@dietanddetoxproducts.com. Den leder till svartlistade Pure Life, som gjort samma bedrägeri med Pure Life Green Coffee 2016 och troligtvis bara bytt namn på burken. Pure Life kan nås på https://dietanddetoxproducts.com, 010-138 81 17, 010-138 91 99 och 031-308 80 14.

En annons för GCB1000: https://offers.nutralifewebshop.com/Q0FNUDExMQ/a/a/2

Jag känner inte till företagets namn eller adress. Vet du den, kontakta oss så lägger vi upp den informationen här.

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Köpte du detoxprodukten också från samma företag, behöver du säga upp den med.

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Vissa av bilderna på denna sida används under Creative Commons License. Här finns en komplett lista på dessa bilder och rättigheter.

Passar dig som:
 • Kommer ihåg att säga upp abonnemanget
 • Är orädd för fula företag
 • Vill riskera att betala enormt överpris för en produkt
Köp i stället
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar