Skip to main content
Viktvagvisaren

Naturdiet

”Sveriges mest sålda viktprodukt!”

Naturdiet
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b5.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Naturdiet har ett brett sortiment av måltidsersättningar. Klicka här för att köpa Naturdiet på nätet.

Naturdiet fungerar enligt lågkalori-principen. Genom att byta ut några eller alla måltider mot en måltidsersättning från Naturdiet (pulverdryck, shake, bar och smoothie) får du i sig färre kalorier än du gör av med. När kroppen tar resten av energin den behöver från fettreserverna får det dig att gå ner i vikt.

Här hittar du vanliga frågor och svar om Naturdiet: vad som skiljer det från andra bantningsmedel, dess fördelar och nackdelar.

Frågor och svar om Naturdiet

Naturdiet säljer flera olika typer av måltidsersättningar som är lätta att ta med sig och snabba att äta. Varje måltidsersättning innehåller 100-200 kcal. Det finns drinkmix och shake, smoothie och mealbar.

Vill du satsa på denna diet kan du byta ut alla dagens måltider mot Naturdiets drinkmix eller shake under två veckor. Drinkmixen och Shaken är VLCD, Very Low Calorie Diet, och ger dig alla näringsämnen kroppen behöver men bara 600-800 kcal per dag. Man bör inte hårdköra mer än 2 veckor utan att rådgöra med en läkare.

Vill man ta det lite lugnare byter man ut en eller flera måltider per dag mot valfri produkt från Naturdiet. Smoothien och mealbaren är LCD, Low Calorie Diet, dvs inte lika extrema som drinkmixen och shaken och passar bra som mellanmål eller enstaka måltidsersättning.

Drinkmix
Drinkmixen är ett pulver som man blandar med vatten i en shaker. Varje påse innehåller 110 kcal och kvinnor får all näring de behöver med 5 påsar per dag (550 kcal), män tar 6 påsar per dag (660 kcal). Finns i 6 olika smaker.

Shake
Shake är en färdigblandad variant av drinkmix som är enkel att ta med sig. Varje shake innehåller 180-190 kcal och fyra per dag täcker hela kroppens näringsbehov (720-760 kcal). Finns i 4 olika smaker.

Mealbar
En mealbar innehåller 200-220 kcal och är en fullvärdig ersättning för enstaka måltider eller mellanmål. Finns i 7 olika smaker.

Smoothie
Smoothien är baserad på yoghurt och innehåller fruktjuicer och är färdigblandad, klar att dricka. En smoothie innehåller 200 kcal och är perfekt som måltidsersättning eller ett nyttigare mellanmål. Finns i 4 olika smaker.

På Naturdiets hemsida finns ”viktprogram” man kan gå med i. Det innehåller inte fördjupad information vilket man kan ledas att tro, men däremot en viktkurva där man kan fylla i sin vikt en gång om dagen och se i en graf hur man går ner i vikt och vilket BMI man har.

Det finns ett antal studier som visar att låg-kalori, ”VLCD”-dieter av Naturdiet-typ fungerar. En typisk viktminskning för personer med BMI på 30 (dvs mycket överviktiga) som äter VLCD via pulver-måltidsersättningar under 2 månader är ca 19 kg. (man bör inte följa VLCD-fasen av Naturdiet under mer än 3 veckor utan att först rådfråga en läkare.) Kritiker pekar dock på att dessa kilon ofta snabbt kommer tillbaka när man slutat med kuren.
Naturdiets produkter säljs bland annat på internetshoppen Svensktkosttillskott.se. De finns även i vissa matvaruaffärer, hälsokostaffärer och apotek men priserna kan variera.
Det finns flera andra företag som tillverkar liknande måltidsersättningar. Nutrilett är störst i världen, medan Naturdiet är störst i Sverige. Se gärna vår jämförande tabell över de olika märkena för måltidsersättningar.

Vill du byta ut en eller flera måltider per dag finns alternativen Allévo eller Nutrilett. De har ett stort sortiment av måltidsersättningar, även bars, mat och smoothies, och kommer med en dietplan med 3 faser. Detta är VLCD, very low calorie diet, då kroppen bara får i sig 600-800 kcal per dag vilket ger snabb viktminskning – men kroppen riskerar att hamna i svält och dra ner på ämnesomsättningen. VLCD kan vara skadligt för kroppen och bör enbart göras med ett välplanerat kostprogram (såsom dessa) och rådgivning.Måltidsersättningar syftar till att minska mängden kalorier du får i dig. Vill du vända på steken och istället förbränna fler kalorier, eller minska kroppens upptag av fett eller kolhydrater, läs vår genomgång av bantningspiller.

Ett tredje sätt att gå ner i vikt är att följa en diet. För att hitta den diet som passar dig bäst, läs mer på sidan om dieter.

Naturdiet innehåller alla de näringsämnen och mineraler som kroppen behöver, så du riskerar inte att få några bristsjukdomar när du äter Naturdiet.
Att äta så få kalorier som man gör på en VLCD-diet är dock ansträngande för kroppen så du bör hålla koll på ditt allmäntillstånd och inte överskrida maxtiden på 2 veckors hårdkör utan att rådfråga en läkare. Att byta ut enstaka måltider kan man dock göra hur länge som helst.

Man bör absolut inte äta ännu mindre än vad som rekommenderas av Naturdiet under VLCD-fasen, eller träna alltför hårt samtidigt – det kan vara farligt för kroppen. Om man hårdkör under en längre tid riskerar kroppen nämligen att hamna i svält. För att vara på den säkra sidan ska man helst äta minst 1300 kcal per dag, byter man ut alla dagens måltider är man nere i 550-760 kcal. Hamnar kroppen i svält drar den ner på ämnesomsättningen, sänker temperaturen och börjar äta upp sina egna muskler. När man sedan börjar äta igen vill kroppen lägga på sig några extrakilon att ha som buffert om det skulle bli svält igen – så kallad jojobantning.

Naturdiets kostråd är följande…
  • Ät många små måltider under dagen, gärna var fjärde timme för att hålla igång ämnesomsättningen.
  • Tallriksmodellen: Fyll halva tallriken med grönsaker, en fjärdedel med protein och en fjärdedel med kolhydrater.
  • Ungefär 10% av energiintaget bör komma från fett, helst mjuka fetter såsom oljor istället för hårda.
  • Frukt är gott och nyttigt, komplettera gärna varje Naturdiet-måltid med frukt.
  • Drick mycket vatten, helst 1-2 liter förutom måltidsdryck per dag.
  • Sötsaker – det är mänskligt att bli godissugen men försök begränsa mängden.
Byter du ut alla dagens måltider mot Naturdiet bör du inte träna alltför hårt. Det är tillräckligt ansträngande för kroppen att klara sig på så pass få kalorier och man vill inte utsätta den för ännu mer press. Varvar du däremot Naturdiet med vanlig mat bör du träna, ju hårdare desto bättre (inom rimliga gränser förstås).

Naturdiets egna motionsråd är att promenera, styrketräna och försöka hitta små motionsstunder i vardagen såsom att gå av bussen två hållplatser tidigare och ta trapporna istället för hissen.

Naturdiet har en mängd produkter, bars, shakes som kostar allt från några tior till paket ett par hundra kronor. Gå in på svensktkosttillskott.se och se om något kan passa dig. Det man blandar själv är billigare per portion än det färdigblandade.

När man hårdkör och byter ut alla måltider mot Naturdiet landar man på 50-80 kr per dag.

Det är lätt att hitta – det går att köpa både i vanliga matvarubutiker, i hälsokostaffärer och på internet.

Det är lätt att bära med sig, går fort att slänga i sig och man slipper laga mat.

Även om man byter ut alla dagens måltider mot Naturdiet behöver man inte oroa sig för att inte få i sig rätt näringsämnen, eftersom deras produkter är utformade av näringsexperter för att ge kroppen allt den behöver i näringsväg.

Naturdiet är lätt att kombinera med familjeliv – man kan byta ut frukost, lunch och mellanmål mot Naturdiet men ändå äta riktig middag med familjen varje dag.

VLCD fungerar bevisligen.

Under de faser då man bara dricker pulvermix kan det kännas trist att inte få tugga någon mat.

Eftersom varje måltid bara tar någon minut kan man sakna gemenskapen och pausen vid matbordet.

Man får mindre variation av smaker än om man äter normal kost och alla produkter kanske inte tilltalar gommen.

Det är ansträngande för kroppen att äta VLCD och man riskerar att kroppen hamnar i svält, med jojo-bantning som följd.

Hårdkör man får man i sig väldigt få kalorier, vilket kan leda till att man drabbas av hungerattacker som kan vara jobbiga och svåra att stå emot.

Enklast är att du köper en Naturdiet Drinkmix och prövar i en vecka för att se hur det fungerar för dig.
När du kombinerar Naturdiet med vanliga måltider kan det vara bra att föra matdagbok så du vet hur många kalorier du får i dig.

Vill du snabba på viktnedgången eller minska sötsuget kan du kombinera Naturdiet med ett bantningspiller. Läs gärna vår översikt om bantningspiller för att se vad som passar just dig, vad som är bluff och vad som funkar.

Verkar inte Naturdiet vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
  • Vill ha en flexibel metod
  • Inte vill följa en strikt diet
  • Tror på låg-kalori konceptet
Köp Naturdiet här:
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar