Skip to main content
Viktvagvisaren

Elite Green Coffee

”Varning för dyrt abonnemang”

Elite Green Coffee
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine
varning
vetenskaplighet
b7.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b0.png
Villkor-garantier
b0.png
 
1-10-combine

VARNING! Elite Green Coffees billiga prova-på-erbjudande kommer med ett abonnemang där de drar 940:- från ditt konto efter 2 veckor för nästa burk, vilket är mer än tre gånger normalpriset för gröna kaffebönor.

Vi rekommenderar INTE Elite Green Coffee eftersom de inte är tydliga med att prova-på-erbjudandet startar ett dyrt abonnemang. Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Frågor och svar om Elite Green Coffee

Elite Green Coffees ”gratisprov” kommer med ett abonnemang, där de efter 14 dagar kommer att dra $110 (cirka 940:-) från ditt kontokort för nästa burk.

Det framgår inte tydligt att du startar ett abonnemang. Det står inte i annonsen, enbart bland det finstilta i villkoren. Troligtvis kommer många att beställa provpaketet och tro att det bara kommer att kosta lite frakt, sedan bli av med ytterligare 940:- för ett abonnemang de inte ville ha.

Priset för efterföljande burkar, 940:-, är svindyrt och överprissatt, för att lura av konsumenterna så mycket pengar som möjligt innan de säger upp abonnemanget. Hederliga, svenska produkter med gröna kaffebönor brukar kosta omkring 300:- (till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure).

Eftersom företaget är baserat i USA kommer du inte att ha svenskt konsumentskydd och polisanmälningar försvåras.

Elite Green Coffee säljs tillsammans med Cleanse Renew. Köper du båda drar de dubbelt så mycket pengar efter 14 dagar.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.

Vi på Viktvägvisaren rekommenderar INTE Elite Green Coffee på grund av risken att luras in i ett dyrt abonnemang. Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

I de finstilta villkoren i annonsen står det att det billiga prova-på-erbjudandet startar ett abonnemang, där de efter 14 dagar skickar nästa burk och drar $110 (cirka 940:-) från ditt konto. Den informationen framgår inte tydligt i annonsen vilket gör att många blir lurade.

Dessa typer av abonnemangsbedrägerier har mängder av anmälningar på sig hos Konsumentverket. Oftast fångar de kunder genom facebook-annonser och fuskreportage, tillsammans med deras andra produkt Cleanse Renew.

 • Kontakta kundtjänsten omedelbart på support@elitegcdiet.com och/eller 08-42 00 24 14 och säg upp abonnemanget. Spara mailet.
 • Du kan skicka en skriftlig reklamation till företaget i vilken du meddelar att du bestrider betalningskravet. Motivera till exempel på följande sätt: ”Jag har utifrån en annons beställt ett produktprov och betalt dess expeditionskostnader. Jag har inte beställt någonting annat. Jag kommer polisanmäla er för detta”. Skicka det till support@elitegcdiet.com. Spara reklamationen du skickar.
 • Anmäl dem till konsumentverket och polisen för ”Negativ avtalsbindning efter beställning av provpaket”.
 • Du kan spärra ditt visakort för att förhindra dem att dra mer pengar.
 • Om du spärrar kortet, de försöker dra mer pengar och skickar fakturan vidare till inkasso, ska du reklamera indrivningen per e-post till inkassoföretaget. Enligt lagen har inkassoföretaget inte rätt att fortsätta indrivningen om konsumenten bestrider sin skyldighet att betala en faktura och motiverar sitt beslut. Troligtvis kommer Elite Green Coffee inte att bråka om du bestrider.
 • Du kan även kontrollera på fakturan vem betalningsmottagaren är och skicka reklamationen per e-post även till faktureraren. Du är inte skyldig att lämna din reklamation på en ”officiell” besvärsblankett, som säljaren eventuellt kräver. Ett e-postmeddelande räcker. Kom ihåg att spara en kopia av meddelandet du skickar.

Köpte du Cleanse Renew också från samma företag, behöver du säga upp den med.

Det kan kanske i vissa fall gå att få banken att ge tillbaka pengarna. Kontakta din bank och förklara situationen. De kan vilja ha kopia på polisanmälning eller mail.

Här finns Elite Green Coffees kundtjänst:
support@elitegcdiet.com
08-42 00 24 14
Kontaktsida
http://www.elitegcdiet.com/

Jag känner inte till företagets namn eller adress. Vet du den, kontakta oss så lägger vi upp den informationen här.

På kontot kan det stå att Puresourceshoppe dragit pengarna.

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Här finns de finstilta villkoren på deras amerikanska sajt:
http://www.elitegcdiet.com/checkout.php?name=elite-green-coffee

Ja, produkten i sig är det inget fel på (om burken verkligen innehåller gröna kaffebönor). Det är försäljningsmetoden som är problemet.

Det aktiva ämnet i Elite Green Coffee är klorogensyra som utvinns ur gröna, omogna kaffebönor. Klorogensyran hämmar sockerupptaget och saktar ner delar av sockercykeln. Det gör att det totala kaloriupptaget minskas och att blodsockertoppen efter maten blir mindre, ungefär som ifall du ätit mat med lågt GI, vilket leder till viktnedgång.

Klorogensyrans effekt har bevisats i flera studier. Gröna kaffebönor passar speciellt bra att kombinera med GI-kost på grund av sin GI-sänkande effekt.

Studier har visat att klorogensyra kan sänka blodsockerpåslaget efter en måltid med upp till 31% samt kan ge en viktnedgång på uppemot 5 kg på 60 dagar.

Det har visat sig att personer som dricker stora mängder kaffe, mer än 5 koppar per dag, har minskad risk att utveckla typ 2 diabetes. Troligtvis beror detta på klorogensyran i kaffet. Men att dricka sådana mängder kaffe ger mycket koffein, vilket påverkar kroppen negativt. Elite Green Coffee innehåller flera gånger mer klorogensyra än vad man normalt får i sig via kaffe, utan koffeinets negativa effekter. När vanligt kaffe rostas så förstörs delar av klorogensyran. Därför utvinns extraktet ur gröna, orostade kaffebönor som innehåller mycket klorogensyra och lite koffein. Extrakt av gröna kaffebönor innehåller mindre än 5% koffein.

Klorogensyra påverkar inte bara glukoscykeln utan är också en antioxidant och bra för hälsan i allmänhet.

Ja, troligtvis. Det är vetenskapligt bevisat, både i laboratorium och på försökspersoner, att klorogensyra ger lägre blodsockernivå efter en måltid. Ifall förpackningen verkligen innehåller extrakt av gröna kaffebönor, vilket det verkar som i annonsen, så fungerar det.

I en vetenskaplig studie av klorogensyra gick de överviktiga försökspersonerna ner i snitt 5 kg på 60 dagar, jämfört med bara 2.8 kg för placebogruppen.

Det är vetenskapligt bevisat att klorogensyra verkligen påverkar glukosupptaget och blodsockret. Det finns ett annat bantningspiller med klorogensyra, Svetol, som säljs i Europa. Deras tillverkare har gjort dubbelblindstudier där försökspersonerna gått ner ca 5 kg i vikt på 60 dagar utan att ändra sin kost eller träning, medan placebogruppen gick ner 2.8 kg under samma tid, så det verkar onekligen fungera.

En studie av American Chemical Society visade att de överviktiga försökspersonerna gick ner cirka 10% av sin kroppsvikt på 22 veckor med gröna kaffebönor. Två timmar efter måltiden var blodsockret 31% lägre i gruppen som ätit extrakt av gröna kaffebönor, jämfört med placebogruppen. Läs mer om studien här.

I en japansk studie på människor och råttor med högt blodtryck visade sig klorogensyran sänka blodtrycket. De undersökte inte om det gav viktminskning.

Klorogensyra är en antioxidant. Antioxidanter är bra för kroppen inom ett antal områden. Kaffe minskar även risken för leversjukdomar och gallsten, troligtvis är detta på grund av klorogensyran i kaffet.

Vi rekommenderar INTE Elite Green Coffee p.g.a:
 • Varje efterföljande burk kostar mer än tredubbelt så mycket som motsvarande svensk produkt
 • Risk att bli lurad in i ett dyrt abonnemang
 • Företaget ligger i USA så du saknar svenskt konsumentskydd

Vi rekommenderar att du istället köper gröna kaffebönor-extrakt styckvis från en hederlig svensk butik, till exempel Core Green Coffee och Green Coffee Pure.

Här finns Elite Green Coffees huvudsajt: http://www.elitegcdiet.com/

Klorogensyra kan sänka blodtrycket enligt en studie där människor med högt blodtryck fick klorogensyra. Det är inte undersökt om det även gäller människor med lågt blodtryck.

Ifall du tar medicin för diabetes, kommer du behöva att justera medicindosen eftersom gröna kaffebönor sänker blodsockerpåslaget. Rådgör med din läkare.

Gröna kaffebönor innehåller små mängder koffein, mindre än 5%.

Bantningspiller rekommenderas aldrig till de under 18 år, gravida eller ammande eftersom det inte har undersökts hur de kan påverkas av ingredienserna.

Nej. Du kan äta precis som vanligt och behöver inte träna.

Eftersom gröna kaffebönor har som mål att minska kroppens kolhydratupptag vore det rimligt om det kombinerades med en diet fattig på just kolhydrater eller en GI-diet.

När du går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt, kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Eftersom klorogensyra framställs av omogna gröna kaffebönor innehåller det knappt något koffein. Normalt innehåller extrakt av gröna kaffebönor mindre än 5% koffein, och dagsdosen brukar motsvarar ungefär en tjugondels coca cola. Tillverkarna brukar säga ”Medlet kan även användas av de som inte kan inta koffein”.
 • Klorogensyra har visat sig effektiv och ge viktnedgång i flera studier, så det är ingen bluff.
 • Eftersom klorogensyra är en antioxidant är det bra för hela kroppen.
 • Om du kommer ihåg att säga upp abonnemanget direkt får du en billig burk med bra innehåll för viktnedgång.
 • Lurar in folk i ett dyrt abonnemang utan att det framgår tydligt i annonsen.
 • Överprissatt. Varje efterföljande burk som skickas kostar $110 (cirka 940 kr), där svenska produkter med samma innehåll kostar cirka 300 kr
 • Tvivelaktiga marknadsföringsmetoder genom bluffreportage på facebook.
 • Det står inget namn eller adress till företaget, och det verkar ligga i USA, vilket försvårar anmälningar till polis och konsumentverk.
Att de försöker lura av kunderna pengar genom fula, undangömda abonnemangsvillkor och överprissatta produkter.

Själva innehållet i burken, extrakt av gröna kaffebönor, är ett vanligt och välfungerande bantningsmedel, så innehållet är det inget fel på. Det är marknadsföringsmetoderna som är problemet.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Du kan kombinera Elite Green Coffee med en hungerdämpare såsom Diet Fiber..

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Vill du gå ner i vikt men vet inte riktigt hur kan du läsa våra artiklar ”Vilken vikttyp är du?” och ”Vilket bantningspiller är bäst?”.

Här finns Elite Green Coffees kundtjänst:
support@elitegcdiet.com
08-42 00 24 14
Kontaktsida
http://www.elitegcdiet.com/

Jag känner inte till företagets namn eller adress. Vet du den, kontakta oss så lägger vi upp den informationen här.

På kontot kan det stå att Puresourceshoppe dragit pengarna.

Här kan du anmäla dem till konsumentverket:
Anmäl till Konsumentverket via webben

Här finns de finstilta villkoren på deras amerikanska sajt:
http://www.elitegcdiet.com/checkout.php?name=elite-green-coffee

Köpte du Cleanse Renew också från samma företag, behöver du säga upp den med.

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Kommer ihåg att säga upp abonnemanget
 • Är orädd för fula företag
 • Vill riskera att betala enormt överpris för en produkt
Köp i stället
Populära bantningspiller:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar