Skip to main content
Viktvagvisaren

MaxMedix Fat Binder

"Kraftig fettblockerare - binder upp till 540kcal per måltid"

MaxMedix Fat Binder
brand-logo
vetenskaplighet
b6.png
styrka
b9.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b6.png
styrka
b9.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

MaxMedix Fat Binder verkar inte längre säljas i Sverige. Titta i stället på ett annat bantningsmedel som också blockerar fett från att tas upp av kroppen, som exempelvis Xenical.

Fat Binder binder fettet i maten i stora kluster, som är för stora för kroppen att ta upp. De fortsätter genom kroppen och ut i avföringen. Därmed minskas kaloriupptaget. Varje huvudmåltid kan upp till 60 g fett bindas upp vilket motsvarar 540 kcal.

Dessutom har studier visat att fettbindare såsom Fat Binder sänker kolesterolet.

Frågor och svar om Fat Binder

Fat Binder innehåller det patenterade ämnet Lipomyl™ Chitosan, som utvinns ur svampar. Det äts 15 minuter före en huvudmåltid och bildar en geléliknande substans som fångar upp fett och kolesterol när de landar i magsäcken. Det skapar stora fettkluster som är för stora för att absorberas av kroppen, så de tas inte upp i tarmen. Istället fortsätter fettklustren genom tarmsystemet och utsöndras med avföringen. De kalorierna som fanns i det bundna fettet tas alltså inte upp av kroppen.

Lipomyl™ kan binda upp till 60 gånger sin egen vikt, enligt en studie på Greenwich University. Andra fettbindare är baserade på en kaktos, Opuntia Ficus Indica, som bara kan binda 15 gånger sin vikt. Så Fat Binder är mycket effektivare än alla konkurrenter.

Den dos, 2 kapslar (= 1g), som tas före en måltid kan binda upp till 60 gram fett vilket motsvarar 540 kcal (kilokalorier).

Fat Binder sänker dessutom kolesterolet.

Chitosan finns i skalen till skaldjur, men Lipomyl™ Chitosan utvinns ur svampar så det är veganskt.

Varje kapsel Fat Binder innehåller 500 g av det patenterade ämnet Lipomyl™ Chitosan (ett naturligt polysaccaridkomplex), Magnisumsterat, Silikondioxid, Kapelskal: Hypromellos & Titaniumdioxid.

Lipomyl™ Chitosan utvinns ur svampar (ej skaldjur) och är veganskt. Det är CE-certifierat, klassat som medicintekniskt hjälpmedel och innehåller inte smakförstärkare eller konserveringsmedel.

Ja, absolut. Den svenska webbutiken Weightworld är välrenommerat och har funnits länge i kosttillskottsbranchen. Vi har inte hört något negativt om dem eller om Fat Binder.

MaxMedix Fat Binder verkar inte längre säljas i Sverige. Titta i stället på ett annat bantningsmedel som också blockerar fett från att tas upp av kroppen, som exempelvis Xenical.

Ja. På universitetet i Greenwich har en studie gjorts som visade att det aktiva ämnet, Lipomyl™ Chitosan, binder 60 gånger sin egen vikt av fettsyror och 15 gånger sin egen vikt av rapsolja.
Företaget som tillverkar Fat Binders aktiva ingrediens Lipomyl™ Chitosan har bett Greenwich University att analysera ämnets fettbindande egenskaper.

Studien gjordes in vitro (med provrör), inte på människor. Syrahalten (pH) ändrades stegvis för att efterlikna vad som händer när fett kommer till munnen, magsäcken, tunntarmen och tjocktarmen och skakades i så lång tid kroppen tar på sig i varje steg. Sedan såg man hur mycket fett som fanns kvar och hur mycket som bundits upp.

De fetter som testades var rapsolja, sedan oljesyra. Oljesyra är den fleromättade fettsyra som dominerar olivolja, solrosolja och rapsolja. Det finns även i nötter, kött, fågel och ostar.

 • Rapsolja bands 1:14, dvs 14 gånger egen vikt
 • Oljesyra bands 1:60

även fikonkaktus (Opuntia ficus-indica) testades, vilket är huvudingrediensen i konkurrerande fettbindare såsom Vitalslim, Liposinol och XL-S Medical

 • Konkurrenten band rapsolja 1:11
 • Konkurrenten band oljesyra 1:15

Därmed, om man ser på oljesyran, binder Fat Binder 380% mer än konkurrenterna.

1:60 betyder att de två kapslarna man äter före måltiden kan binda upp till 540 kcal (kilokalorier) fett.

Enligt EFSA (European Food Saftey Authority) kan Chitosan dessutom hjälpa till att sänka kolesterolet. De säger att om du konsumerar 3 gram Chitosan dagligen kan det hjälpa dig att sänka ditt kolesterol till normala nivåer. Lipomyl™ Chitosan borde fungera likadant, fastän det är utvunnet ur svampar istället för skaldjurs skal.

Fat Binder är en fettblockerare. Det kan binda cirka 4 gånger mer fett än de konkurrerande fettblockerarna
Liposinol, XL-S Medical och Vitalslim.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Det står att det inte finns några biverkningar. Men extrakt som binder fettet man äter och gör så att det fortsätter ut den naturliga vägen brukar har lättare biverkningar med lös avföring eller gaser i början.
Det finns inga speciella regler om vad du får eller inte får äta.

även om kapslarna absorberar stora delar av det fett som finns i kosten rekommenderar tillverkaren att ”användning av produkten kombineras med en hälsosammare diet och regelbunden träning. Detta för att få ut det allra mesta av fettbindaren. ”

Tillverkaren säger att fettlösliga vitaminer (A, D, E och K) inte tas upp av Fat Binders fettkluster utan smiter igenom, men jag har inte sett vetenskapliga bevis för det. Det kan vara bra att ta en multivitamintablett för att vara säker på att få i dig alla vitaminer och minskar risken för bristsjukdomar, speciellt om du lägger om kosten samtidigt.

Att motionera är alltid bra, men det är inget krav för att Fat Binder ska fungera.

Tillverkaren rekommenderar att ”användning av produkten kombineras med en hälsosammare diet och regelbunden träning. Detta för att få ut det allra mesta av fettbindaren. ”

Ta 2 kapslar med ett stort glas vatten, 15 minuter före alla dina 3 huvudmål. Fettbindaren ska tas kontinuerligt under 4 veckor och du kan sedan fortsätta ta den om du inte uppnått din önskade viktnedgång.

MaxMedix Fat Binder säljs som 5-dagarskur och 1-månadskur.

Tillverkaren nämner det inte, men du kan ju alltid ta Fat Binder enbart en gång om dagen, för att få burken att räcka längre. Då agerar Fat Binder bara på den måltiden.

Kontrollera alltid doseringen på burken ifall något ändrats sedan denna text skrevs.

Ja. Fat Binder är fritt från animaliska produkter så det är vegetarianskt och veganskt. Den aktiva ingrediensen Lipomyl™ Chitosan utvinns ur svampar, inte ur skalet på skaldjur.

Som bindningsmedel och kapselskal används magnisumsterat, silikondioxid, hypromellos & titaniumdioxid.

 • En vetenskaplig studie visar att det fungerar.
 • 4 gånger kraftigare effekt än de konkurrerande fettblockerarna som baseras på fikonkaktus
 • Blockerar upp till 540 kcal av en måltid
 • Bara en vetenskaplig studie är utförd, i laboratorium och inte på människor.
 • Det är inte den billigaste fettblockeraren på marknaden.
 • En biverkning kan möjligtvis vara lite lös mage.
MaxMedix Fat Binder verkar inte längre säljas i Sverige. Titta i stället på ett annat bantningsmedel som också blockerar fett från att tas upp av kroppen, som exempelvis Xenical.
Fat Binder suger upp fettet i maten. Du kan även öka kroppens ämnesomsättning med hjälp av exempelvis Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10 eller minska hungern med Diet Fiber
Verkar inte Fat Binder vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill minska på fettet
 • Vill sänka kolesterolet
 • Gillar stark effekt
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar