Skip to main content
Viktvagvisaren

Powerburn

”Ökar fettförbränningen och minskar hungern”

Powerburn
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b3.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b9.png
styrka
b3.png
Utan-bieffekter
b5.png
Foretagets-rykte
b5.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine

TÄNK PÅ: När du beställer ett proverbjudande av Powerburn startar du samtidigt ett abonnemang. Vi har inte hört några klagomål på företaget som säljer Powerburn, men läs igenom villkoren så du vet vad du förbinder dig till.

Testa i stället ett annat bantningspiller som fungerar på liknade sätt. Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10 fungerar på liknande sätt som Powerburn men säljs utan abonnemang.

Powerburn är ett bantningspiller som ökar kroppens fettförbränning. Det innehåller Chili och Grönt té som i oberoende studier visat sig öka kroppstemperaturen och ämnesomsättningen. Chili minskar även aptiten.

Frågor och svar om Powerburn

Powerburns huvudingredienser är Chili och Grönt Té. Båda har i vetenskapliga studier visat sig öka kroppens ämnesomsättning, vilket leder till att din kropp bränner fler kalorier. Den minskar även hungerkänslorna vilket gör att du inte äter lika mycket.

Dessutom innehåller Powerburn:

 • Kolin, som finns i kött och förbättrar gallblåsans, binjurarnas, könskörtlarnas och hjärtats funktion
 • Vitamin B5, som hjälper mot akne och påstås hjälpa mot håravfall och grått hår, dock utan vetenskapligt stöd
 • Maltodextrin, ett sötnings- och fyllnadsmedel
 • Trikaliumfosfat, ett anti-klumpmedel
 • Magnesiumsalter, ett fyllnadsmedel
Powerburn saluförs via kampanjer på facebook, bland annat med bluffreportage vilket är ett reklamknep där man låtsas ha en seriös artikel men allt bara är reklam. Det sänker förtroendet för Powerburn.

Annonsen för Powerburn får det att ringa varningsklockor hos mig. De utlovar en viktminskning på 12-14 kg på 4 veckor, vilket jag tycker låter helt orimligt med de ingredienserna. Att det skulle vara ”särskilt utformat för kvinnor över 40” som annonsen skriver låter mer som ett reklamknep än sanning. Dessutom står det olika pris för proverbjudandet i annonsen (99:-) och i det finstilta (169:-).

Tidigare hade vi Powerburn svartlistat som facebookbluff, men nu har de troligen förbättrat sina villkor och verkar inte vara kvar på svarta listan. Vi har inte hört några klagomål på företaget Naturalab som säljer Powerburn, eller sett Naturalab på några svartlistor.

Däremot riskerar Powerburn att bli dyrt. Välkomstpaketet kostar 99:- eller 169:- och då påbörjas ett abonnemang. Varje månad får du ett nytt paket hemskickat och 329:- dras från ditt konto automatiskt, tills du säger upp abonnemanget.

Känner du dig skeptisk mot Powerburn finns det produkter med i princip samma innehåll som säljs styckvis, utan abonnemang, av företag du kan lita på. Exempel på sådana produkter är Burn X10 och Chili Burn.

Både Chili och Grönt té ökar ämnesomsättningen, det är vetenskapligt bevisat. Men jag är väldigt skeptisk till att Powerburn skulle ge en så stor viktminskning som 12-14 kg på 4 veckor som annonsen hävdar. Eller att det skulle vara ”särskilt utformat för kvinnor över 40”.

Chili, aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Det gör att kroppstemperaturen och värmeutstrålningen ökas. I ett undersökning visade det sig att efter en måltid med chili gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan. Det visade sig dessutom att om testpersonerna ätit en förrätt som innehöll chili valde de att äta 10-16% färre kalorier vid huvudrätten än om de ätit en ”vanlig” förrätt. De som ätit chili i form av kapslar åt dock lite mer än om de ätit chilin naturligt – den starka smaken spelar tydligen en roll i sammanhanget!

Grönt te ökar också kroppens värmeutstrålning på grund av dess innehåll av koffein och ämnet catechin. I en studie där man fick grönt té, koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt té. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flera andra studier har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Vitamin B5 har ingen effekt på vikten eller ämnesomsättningen. Det förbättrar akne, och påstås hjälpa mot grått hår och håravfall men det finns inga vetenskapliga belägg för det.

Tidigare var Powerburn svartlistat som facebookbluff, men nu har de troligen förbättrat sina villkor och verkar inte vara svartlistade längre.

Powerburn kommer med ett abonnemang. Välkomstpaketet kostar 99:- eller 169:- (det står olika i annonsen och i villkoren). Varje månad får du ett nytt paket hemskickat och 329:- dras från ditt konto automatiskt, tills du säger upp abonnemanget.

Är du skeptisk mot abonnemang, finns de andra bantningspiller med samma funktion, som exempelvis Burn X10 och Chili Burn. De kommer utan abonnemang och säljs styckvis av hederliga företag.

Powerburn ökar kroppens ämnesomsättning och fungerar i princip identiskt med Burn X10 och Chili Burn, som säljs styckvis av välrenommerade företag. Skillnaden är att Powerburn kommer med ett abonnemang samt att powerburns annons verkar något oseriös.


Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Powerburn är ett ganska skonsamt bantningspiller. Det gröna téet gör att du blir piggare och får mer energi, därför bör du inte äta Powerburn sent på kvällen för att undvika sömnproblem. Du bör heller inte äta Powerburn om du är överkänslig mot koffein.

Livsmedelsverket har varnat för att produkter med grönt té kan ha negativ påverkan på levern vid stora doser. Har man leverproblem bör man alltså undvika Powerburn.

Grönt té hämmar kroppens upptag av folsyra, så om du äter tillskott av folsyra ska du inte äta Powerburn.

Chili kan irritera mage och tarmar hos känsliga personer.

Barn, gravida, ammande och de med BMI under 18.5 bör aldrig äta några bantningspiller, eftersom det inte är utrett hur de kan påverkas.

Powerburn är särskilt bra för dig med låg ämnesomsättning, eftersom det ökar ämnesomsättningen.

Ät som du brukar. När man bantar bör man komma ihåg att äta vitaminer för att inte få någon bristsjukdom.

Är du gravid eller försöker bli gravid och äter tillskott av folsyra ska du inte äta Powerburn – och inte heller något annat preparat som innehåller grönt té.

Nej, du måste inte träna när du äter Powerburn. Du kommer dock att få mer energi, så passa på att träna för du kommer att orka mer.
 • Powerburn ökar ämnesomsättningen och kroppens fettförbränning. Chilin kan även minska hungerkänslorna.
 • Man får chilins alla fördelar utan att behöva lida av den starka smaken.
 • Har du låg ämnesomsättning eller fryser ofta är Powerburn extra bra eftersom det ökar ämnesomsättningen.
 • Chili och Grönt te är rätt svaga verkningsämnen för bantningspiller. Annonsen utlovar en enorm viktnedgång på 12-14 kg på en månad, vilket låter helt orimligt med det innehållet. 1-3 kg vore en rimligare målbild.
 • Powerburns annons överdriver viktnedgången och effekten och ger ett oseriöst intryck
 • Powerburn fungerar bara så länge du äter pillret. När du slutar, finns det en risk att du går upp de förlorade kilona igen. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Tidigare var Powerburn svartlistat som facebookbluff, men nu har de troligen förbättrat sina villkor och verkar inte vara svartlistade längre.

Powerburn kommer med ett abonnemang. Välkomstpaketet kostar 99:- eller 169:- (det står olika i annonsen och i villkoren). Varje månad får du ett nytt paket hemskickat och 329:- dras från ditt konto automatiskt, tills du säger upp abonnemanget.

Är du skeptisk mot Powerburn, finns de nästintill identiska bantningspillren Burn X10 och Chili Burn. De kommer utan abonnemang och säljs styckvis av hederliga företag.

Du kan kombinera Powerburn med ett bantningspiller som minskar hungern, till exempel Diet Fiber..

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Powerburn. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
För att undvika bristsjukdomar kan du ta en multivitamintablett.

Verkar inte Powerburn vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill öka fettförbränningen
 • Vill minska aptiten
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar