Skip to main content
Viktvagvisaren

Hoodiadrene

”Dämpar hungern och ökar energin”

Hoodiadrene
brand-logo
vetenskaplighet
b6.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b6.png
styrka
b8.png
Utan-bieffekter
b7.png
Foretagets-rykte
b10.png
Villkor-garantier
b8.png
 
1-10-combine

Hoodiadrene dämpar aptiten och ökar ämnesomsättningen. Hoodiadrene har slutat säljas. Titta i stället på andra produkter som även de minskar hungerkänslorna, såsom Diet Fiber.

Hoodiadrenes huvudsakliga ingrediens är kaktusen Hoodia Gordonii som i kliniska tester visat sig vara en mycket effektiv hungerdämpare. Det innehåller även flera ingredienser som ökar ämnesomsättningen och fettförbränningen, samt vitaminer.

Frågor och svar om Hoodiadrene

Hoodiadrene är ett kombinationspiller vars huvudingrediens är den afrikanska kaktusen Hoodia Gordonii. Hoodia Gordonii växer i Kalahariöknen och har länge använts av bushfolket San, som tuggar växten inför jaktpass för att ta bort hungerkänslorna. Här kan du läsa mer om ingrediensen Hoodia Gordonii.

En teori om hur Hoodia fungerar är att det aktiva ämnet P57 tolkas likadant som glukos av hjärnans hypotalamus, som tror att man nyss har ätit och slår av hungern. Därmed äter man mindre, får i sig färre kalorier och går ner i vikt.

Hoodia fick en enorm boom efter att tv-programmet 60 Minutes hade ett reportage om Hoodia och San-folket 2004. Sedan dess har marknaden för Hoodia-produkter exploderat.

Hoodiadrenes näst viktigaste ingrediens är synefrin, som gasar igång kroppen ungefär som adrenalin. Synefrin har i vetenskapliga studier visat sig ge viktnedgång.

Förutom det innehåller Hoodiadrene vitaminerna B5, B6 och C-vitamin. De är antioxidanter och allmänt bra för kroppens funktion och ämnesomsättning.

Slutligen innehåller Hoodiadrene en stor mängd andra ingredienser som är småbra för kroppen, såsom till exempel ingefära, kako, yerba mate och DMAE.

Ja, ämnet Hoodia Gordonii har visat sig dämpa hungern i flera kliniska studier på människor. Råttor slutade faktiskt äta helt.

Även synefrin har visat sig ge viktnedgång. Men det framgår inte hur stor mängd synefrin Hoodiadrene innehåller.

Vad gäller de övriga ingredienserna, nja, de kanske fungerar och kanske inte. Men de är sidekicks, huvudingredienserna är ju Hoodia och Synefrin.

Ja. Weightworld har funnit i branschen länge och är ett hederligt bolag. Vi har aldrig hört något negativt om dem eller om Hoodiadrene.

Hoodiadrene har slutat säljas. Titta i stället på andra produkter som även de minskar hungerkänslorna, såsom Diet Fiber.

För Hoodia Gordonii finns det några studier som visar på mycket bra resultat. Flera studier pågår just nu, bland annat för att utreda eventuella biverkningar.

Studier på Hoodia:

 • I en studie 2001 sattes en grupp överviktiga i ett rum där det enda de kunde göra hela dagen var att läsa tidningar, se på TV och äta. Den grupphalva som fick Hoodia åt efter två veckor 1000 kalorier mindre varje dag, trots att de fick äta hur mycket de ville.
 • I en studie gav man råttor Hoodia, varpå de slutade äta helt och hållet.
 • En studie gjordes med 7 gravt överviktiga försökspersoner, utan placebo-grupp. De fick instruktioner att äta Hoodia i en månad och förutom det inte ändra någonting. De gick i snitt ner 5 kilo och förlorade 3,3% av sin kroppsvikt på 28 dagar. På grund av det låga antalet deltagare och bristen på jämförelsegrupp ansågs studien dock inte tillräckligt vetenskaplig och blev därför inte publicerad, vilket innebär att den inte blev ”accepterad” av forskningsvärlden. Trots detta måste resultat anses lovande, om än osäkert…

Synefrin, även kallat citrus aurantium eller ”bitter citrus”, verkar i kroppen ungefär som adrenalin. Det höjer ämnesomsättningen, dämpar hungerkänslorna och ökar fettförbränningen. Det gör dig pigg och prestationsförmågan ökar. Det finns minst två studier som visar att synefrin ger viktnedgång, men det är gjorda på högre doser synefrin.

Magnesium är en viktig mineral för kroppen. Brist på magnesium kan yttra sig i trötthet, depression, sämre uppmärksamhet, yrsel, irritabilitet samt muskelkramper och domningar.

Vitamin B5 kallas även Pantontensyra. Det påskyndar celltillväxten och stimulerar sårläkning samt är en antioxidant. Vitamin B5 påverkar hårets fuktbalans så att det ser friskare och glansigare ut samt anses motverka grått hår. Det minskar mängden hudfett i hudporerna vilket hjälper mot acne. Vitamin B5 sänker även kolesterolhalten i blodet och hjälper levern bryta ner gifter och läkemedel. Har man brist på vitamin B5 kan man drabbas av irritation, oro, kramp, trötthet, utmattning, nedsatt sockertolerans, nedsatt funktion av binjurarna, lågt blodtryck och ledsjukdomar.

Vitamin B6 heter Pyridoxin och behövs för att kroppen ska kunna omsätta kolhydrater och proteiner samt har betydelse för nervernas funktion.

C-vitamin, askorbinsyra, har en antioxiderande effekt. C-vitamin är nödvändigt för bindvävens ämnesomsättning, minskar risken för depression, underlättar järnupptagningen i magen och är viktig för balansen i hjärnans kemi.

Hoodiadrene innehåller även ingefära, kakao, quercetin, yerba mate, DL-metionin, druvkärnor, N-acetyl, L-tyrosin, fisetin, DMAE bitartrat, gelatin, rismjöl, dikalciumfosfat, kalciumsilikat, kiseldioxid, stearat och titandioxid.

Hoodiadrene har slutat säljas. Titta i stället på andra produkter som även de minskar hungerkänslorna, såsom Diet Fiber.
Hittils har man inte hittat några biverkningar av Hoodia gordonii, men flera studier pågår just nu.

En risk med Hoodia är att det är lätt att glömma bort att äta och dricka tillräckligt, så det får man tänka på.

I allmänhet rekommenderas inte bantningspiller till personer under 18 år, gravida, ammande eller de med högt blodtryck eller andra medicinska åkommor.

Eftersom efterfrågan på Hoodia Gordonii har exploderat sedan tv-reportagen 2004 och kaktusarna tar lång tid på sig att växa, gick kilopriset upp från $13 per kilo till $250 per kilo år 2007. Då såg kvacksalvarna sin möjlighet och sålde vanliga kaktusar som Hoodia. Sedan dess har kilopriset gått ner igen till cirka $100, så förmodligen säljs det mindre mängder falsk Hoodia nu. Men det händer.

För att undvika att bli lurad av Hoodiaprodukter, läs innehållsförteckningen noggrant så att den innehåller Hoodia Gordonii, minst 2000 mg per dag (okoncentrerat).

Hoodiadrene innehåller 400 mg Hoodia Gordonii per tablett. Man äter 3-9 tabletter per dag vilket innebär att man får i sig mellan 1200 och 3600 mg per dag.

Du behöver inte träna, men det är aldrig fel att röra på sig. Tillverkaren rekommenderar regelbunden motion och en hälsosam kosthållning.

När man går ner i vikt är alltid en del av den förlorade vikten fett, en del är muskler. Studier har visat att om man tränar under tiden som man går ner i vikt kommer man tappa större andel fett och därmed bevara musklerna bättre.

Ja, eftersom själva grejen med Hoodia är att det dämpar hungerkänslorna, utnyttja det till att äta mindre!

Fortsätt att äta regelbundna måltider, men med mindre portioner. Lyssna på din kropp och sluta äta när du känner dig ohungrig, vänta inte tills tallriken är tom. Småät inte av ren vana.

Hoppa inte över måltiderna helt eller ät för lite, för då finns risk att kroppen hamnar i svält-tillstånd och sänker ämnesomsättningen.

Tillverkaren rekommenderar en hälsosam kosthållning och regelbunden motion medan du äter Hoodiadrene.

 • Hoodia Gordonii har en bevisad hungerdämpande effekt, så det fungerar.
 • Hoodia är naturligt och har använts av bushfolket San i många år.
 • Förutom hungerdämpande innehåller Hoodiadrene vitaminer och synefrin, som ökar fettförbränningen och ger energi
 • Om du tröstäter, det vill säga äter av psykiska skäl istället för av hunger, kommer Hoodia inte hjälpa dig att gå ner i vikt. Hoodia minskar hungern, sen är det upp till dig att faktiskt äta mindre.
 • Det är fortfarande inte bevisat att Hoodia saknar biverkningar på lång sikt, eftersom det är så nytt. Flera studier pågår.
Nej, kapseln är tillverkad av gelatin.
Hoodia dämpar hungern, men säljs för närvarande inte i Sverige. Du kan i stället titta på andra hungerdämpande bantningspiller såsom Diet Fiber.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

Hoodiadrene har slutat säljas. Titta i stället på andra produkter som även de minskar hungerkänslorna, såsom Diet Fiber.
Hoodiadrenes främsta verkan är att dämpa hungern. Du kan kombinera det med ett bantningspiller som ökar fettförbränningen, såsom Lepigen Superstrong, Bodyfat Burner Night och Burn X10.

Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart använder Hoodiadrene.

När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.

Verkar inte Hoodiadrene vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!

Saknar du en fråga? Hör av dig!

Passar dig som:
 • Vill dämpa hungern
 • Vill ha bevisad effekt
 • Vill höja ämnesomsättningen
Köp i stället
Kan kombineras med:
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar