Skip to main content
Viktvagvisaren

Afrikansk Mango Forte

”Hämmar fettcellernas tillväxt”

Afrikansk Mango Forte
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b3.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine
brand-logo
vetenskaplighet
b5.png
styrka
b6.png
Utan-bieffekter
b9.png
Foretagets-rykte
b3.png
Villkor-garantier
b3.png
 
1-10-combine

Afrikansk Mango Forte säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med samma aktiva ingrediens.

Afrikansk Mango är en mangoliknande frukt som växer i Västafrika och Sydostasien och är vanlig i det nigerianska och kamerunska köket. Dess frön har i flera studier visat sig ge viktnedgång genom att de hämmar fettcellernas tillväxt. Läs mer om ingrediensen afrikansk mango här.

Frågor och svar om Afrikansk Mango Forte

Fröna hos Afrikansk Mango gör det svårare för kroppen att lagra fett, genom att de hämmar fettcellernas förmåga att växa och föröka sig. Flera studier har visat på viktnedgång med Afrikansk Mango, där man även såg en sänkning av LDL (det dåliga kolesterolet), det totala kolesterolet, blodsockernivåerna och blodtrycket.

Fröna gör även att fettcellerna utsöndrar mer adiponectin, ett protein som är antiinflammatoriskt och minskar risken både för fetma, typ-2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Förutom Afrikansk Mango innehåller Afrikansk Mango Forte även grönt té och chilipeppar. Båda två ökar ämnesomsättningen.

Läs mer om afrikansk mango på vår ingredienssida om afrikansk mango eller på www.african-mango.se.

Afrikansk Mango Forte säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med samma aktiva ingrediens.

Vi har inte hört några klagomål på A-Bolaget som är de som säljer Afrikansk Mango Forte. Läs gärna kommentarerna längst ner på sidan för att se vad andra tycker.

Du bör tänka på att när du beställer det billiga välkomsterbjudandet påbörjar du ett abonnemang, ungefär som en bokklubb. Första paketet är billigt, resten är normalpris. Med jämna mellanrum kommer du få hem paket med produkten, tills du säger till och avslutar abonnemanget.

Vet du med dig att du kan vara lite glömsk ibland så finns det en risk att du glömmer avbeställa abonnemanget inom utsatt tid och att det hela kan bli betydligt dyrare än vad du tänkt dig. Det ordinarie paketet kan gå på flera hundra kronor.

Vi rekommenderar i allmänhet att välja piller man köper styckvis, utan abonnemang. Bodyfat Burner Night innehåller i princip samma ingredienser och säljs utan abonnemang av företag man kan lita på.

Andra namn är African Mango, Bush Mango och Wild Mango. Det veteskapliga namnet är Irvingia gabonensis.

Det är fröna som forskningen har visat ger viktminskning. Fröextraktet kallas IGOB131 eller OB131.

Afrikansk Mango Forte säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med samma aktiva ingrediens.

Sammanfattningsvis ser det väldigt bra ut vetenskapligt sett, med bevisad viktnedgång och flera positiva bieffekter.

De studier som har gjorts har gjorts på fröna hos Afrikansk Mango, som kallas IGOB131. Fruktköttet har inte undersökts och har inte nödvändigtvis samma effekt. Två större studier har gjorts på människor, och båda visar att IGOB131 ger en tydlig viktnedgång i jämförelse med kontrollgrupperna, samt en positiv påverkan på flera andra kroppsparametrar såsom kolesterol.

  • I en fyraveckorsstudie på 40 personer som fick instruktioner att äta lågfettkost med 1800 kcal/dag samtidigt som de fick 350 mg IGOB131, gick de som fick Afrikansk Mango ner i snitt 5.3% av kroppsvikten jämfört med 1.3% för placebogruppen. Man såg även en förbättring av blodvärdena med sänkt totalkolesterol, dåligt kolesterol (LDL) och blodfetter samt höjt gott kolesterol (HDL) i gruppen som fick Afrikansk Mango. Det systoliska blodtrycket sänktes även, men det kan vara en effekt av viktminskningen och inte en direkt effekt av IGOB131.
  • En annan studie som pågick i 10 veckor med 102 överviktiga deltagare visade att de som fick IGOB131 gick ner 12.7 kg i genomsnitt, medan placebogruppen bara gick ner 0.5 kg. Deltagarna ändrade inte sin kost eller sina motionsvanor under studien, utan levde som vanligt. Resultaten blev: Kroppsvikt -13%, midjemått -16%, kroppsfett -15%, totalkolesterol -5%, LDL kolesterol -22%, Adiponectin +20%. (Adiponectin är ett antiinflammatoriskt protein som minskar risken för fetma, typ 2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.)
  • En studie visar att när möss får IGOB131 ökar fettcellerna sin produktion av Adiponectin samt att fettcellernas utveckling hämmas.
  • Den 10 veckor långa studien visar även att IGOB131 minskar nivåerna av Leptin i kroppen. Leptin är ett hormon som spelar en roll i hunger- och mättnadsmekanismerna. Det är däremot oklart hur detta i sin tur påverkar kroppen, eftersom mekanismerna är väldigt komplexa. Generellt sett har överviktiga högre leptinnivåer än normalviktiga.

Grönt te ökar det sympatiska nervsystemets (SNS) aktivitet och värmeutstrålning. Både koffeinet och ämnet catechin i grönt te påverkar SNS positivt.

I en studie där man fick grönt té, enbart koffein motsvarande innehållet i grönt té, eller placebo, ökade kroppens dagliga energiomsättning med 4% med grönt té. En tremånadersstudie på 70 överviktiga gav en viktnedgång på 4.6% och minskning av midjemåttet med 4.5%. Flertalet liknande studier har visat på viktminskning och minskning av procentandelen kroppsfett.

Capsaicin, som finns i chilipeppar, aktiverar det sympatiska nervsystemet och ökar binjurarnas utsöndring av catecholaminer. Därmed ökar kroppstemperaturen och värmeutstrålningen.

En studie visade att efter en måltid med capsaicin gjorde kroppen av med 23% mer energi än utan capsaicin. Dessutom åt testpersonerna 10-16% färre kalorier om de ätit en förrätt med capsaicin, eftersom capsaicin ger mättnadskänsla. 10% färre kalorier för de som åt Capsaicin via kapslar och 16% för de som åt det naturligt i maten – den starka smaken på tungan spelar tydligen en roll i sammanhanget.

Afrikansk Mango Forte säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med samma aktiva ingrediens.
Afrikansk Mango finns bland annat i Bodyfat Burner Night.
Det finns dock åtta olika grupper av bantningspiller:

Piller som ökar kroppens fettförbränning

Piller som minskar hungern

Piller som hämmar fettcellernas tillväxt

Piller som blockerar fettet i maten

Piller som blockerar kolhydraterna i maten

Piller som sänker GI-värdet

Piller som ökar energinivåerna och orken i träningen

Piller som omvandlar fett till muskler

Just nu finns kombinationserbjudandet Viktminskning Intensiv med 7 produkter; 2 burkar med fettförbrännaren Burn X10, 4 burkar av måltidsersättningen Diet Shake och en burk Omega-3. Klicka här för att komma till erbjudandet.

Vilket ska man då välja? Läs vår guide till att hitta det bantningspiller som passar just dig bäst här!

De biverkningar som hittills identifierats verkar vara lindriga, med sömnsvårigheter, huvudvärk och gasig mage. Det är inte känt hur Afrikansk Mango påverkar mediciner.

Capsaicinet från chilin kan möjligen irritera mage och tarm hos känsliga.

Livsmedelsverket säger om grönt té att ”för de personer som kan ha en ökad känslighet tycks det finnas en viss risk för leverskada vid regelbundet intag av torkat grönt te-extrakt. Troligen krävs även andra faktorer för att skador ska uppstå.”

Följ instruktionerna på förpackningen, det kan variera mellan olika fabrikat.

De vetenskapliga studierna som visar viktnedgång har använt sig av 150-350 mg IGOB131, 30-60 minuter före lunch och middag.

Nej, de vetenskapliga studierna visar på viktnedgång även utan diet eller motion. Men det kommer nog hjälpa viktminskningen på traven att äta nyttigt och dra ner på portionerna.

När man går ner i vikt är alltid en del av viktnedgången fett, en del är muskelmassa. Undersökningar visar att motionerar man under tiden så blir viktnedgången en större del fett och mindre del muskler än utan motion.

Det har inte utretts hur Afrikansk Mango påverkar mediciner eller ifall det är säkert att använda för gravida och ammande. Var på den säkra sidan och rådfråga en läkare vid behov.
  • Vetenskapligt bevisad effekt i studier på människor, med signifikant viktminskning.
  • En naturlig produkt som är vanlig i det nigerianska och kamerunska köket, så risken för biverkningar är liten. Ingen mumbojumbo.
  • Det är inte utrett hur Afrikansk Mango påverkar mediciner eller vilka biverkningar som kan finnas.
  • Bantningspiller löser inte grundproblemet med många typer av övervikt – onyttig kosthållning, alltför stort kaloriintag eller dieter som kombinerar kolhydrater och fett i samma måltid.
Afrikansk Mango Forte säljs inte längre. Vi rekommenderar istället fettförbrännarna Bodyfat Burner Night med samma aktiva ingrediens.
Följer du en sund diet och tränar kommer du att gå ner i vikt fortare än om du enbart äter Afrikansk Mango. När det kommer till kritan så handlar det om att du ändrar dina vanor så att du inte vår upp i vikt igen.
Verkar inte Afrikansk Mango Forte vara något för dig? Titta runt på sajten så kanske du hittar något som passar dig bättre, lycka till!
Saknar du en fråga? Hör av dig!
Passar dig som:
  • Vill ha vetenskapligt bevisad effekt
  • Föredrar naturliga ingredienser
Köp i stället
Mest lästa

Bantningspiller som fungerar


Filosofier


Dieter


Bantningspiller


Bantningspiller A-G


Bantningspiller H-Z


Detoxkurer


Bantningsmedel


Måltidsersättningar


Viktklubbar


Fördjupning


Viktvägvisaren

Populära artiklar